05-01-2008, 13:07 | #1 |
Yeni Üye
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Reklam Alanı
Herşeyden önce 3 yıllık öğretmenl olarak henüz müfettiş görmediğimi söylemek istiyorum. 1.Genel kurul sadece dönem başlarında mı yapılıyor.Yani 1.dönem ve 2. dönem başında mı? 2.Karar defterine sadece genel kurulda alınan kararlar mı yazılıyor? 3.Demirbaş defterine spor kulübüne ait masa ,sandalye ,dolap gibi malzemeler mi yazılıyor.Ya da ne yazılması gerekiyor? 3.Yoğaltım defteri'ne top,ayakkabı,raket ,minder,kasa ve diğer spor malzemeleri mi yazılıyor.Ben öyle yaptım açıkçası.Yoğaltım nedir? ne işe yarar bu yoğaltım defteri? Cahilliğimi bağışlayın lütefen. Ben dönem başında genel kurul toplantısı yaptım,yönetim kurulunu oluşturdum ve alınan kararları da karar defterine yazdım.Demirbaş defterine spor kulübüne ait masa ,sandalye,dolap gibi eşyaları yazdım.yoğaltım defteri nede kullandığım spor malzemelerini yazdım.Doğrusu bunlar mı bilmiyorum.Ama 3 yıldır ha müfettiş geldi ha gelecek diye bildiğim kadarıyla bişeyler yapmaya çalıştım.Doğrusu nasıl olmalı lütfen ayrıntılı olarak yazarmısınız.şimdiden teşekkürler. |
Reklam Alanı |
05-01-2008, 14:47 | #2 |
Moderator
Teşekkürleriniz: 13
32 Mesajına 54 teşekkür edildi.
1. Sayın hocam genel kurul okulun öğretime başaladığıilk 15 gün içerisinde ve ikinci öğretim yılının başladığı ilk hafta içerisinde olmak üzere yılda iki toplantı yapar
2 Karar defterine sadece genelkurulda aldığın kararları değil yönetim kurulu kararlarınıda yazıyorsun spor kulübüyleilgili aldığın kararlar ve çalışmalarıkarar defterinde madde madde belirtiyorsun 3. Demirbaş defterine kullanımömrü uzun dayanıkla yıpranması zor malzemeler yazılır örneğin gülle, disk, basketbol potası volaybol direkleri kale direkleri v.b 4. Yıpranması kolay dayanıklılığı azolan malzemeler yazılır hocam sizde örneklerde belitmişsiniz zaten saygılarımla kolay gelsin
05-01-2008, 14:52 | #3 |
Üye
Teşekkürleriniz: 1
3 Mesajına 5 teşekkür edildi.
1- genel kurul her iki dönemin başında yapılır spor kulübü bölümüne bakarsanız oraya 1 ve 2. dönem genel kurul örnekleri yüklenmiştir
2- karar defteri kulüp olarak aldıgınız tüm kararlar yazılır sayın hocam yani yapacagınız yogaltım malzeme alımı faaliyetler etkinlikler vb. yani sadece genel kurul degil kulüp ve sportif faaliyetler olarak tüm işlerinizi yapmadan önce orda karar almanız gerekiyor.. Müfettişler size neye göre böle yaptınız derlerse karar defterinde alınan karara göre demeniz gerekmektedir. 3- demirbaş defterine eskimeyecek çabuk yıpranmayacak atılmaz mallar yazılır yani sıra masa dolap gibi malzemeler... 4- yogaltım Asıl olarak alınan ve düşülen malzemelerin işlendigi defterdir. demirbaşın tam aksine kullanma süresi ksıtlı olan malzemeler burada işlenir.. Öncelikle aldıgınız malzemeleri fiyatları ve adetleri ile buraya girmeniz gerekmektedir... Daha sonra da karar defterinde eger yıpranmış patlamış kaybolmuş malzemeleriniz varsa bunların düşülmesi kararını alırsınız ve bu karar numarasını yogaltıma işleyerek malzemeleri düşersiniz.. Yani yukarda dedigim gibi her ne yapacaksanız alım düşüm harcama turnuva katılım gibi tüm kararları önce karar defterine işleemeniz gerekmektedir.... Benim 2 yıl da edindigim tecrübem de bu kadar eksiklerim varsa affola umarım bilgiler işinize yarar |
05-01-2008, 15:17 | #4 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21 |
dem61....... hocam hangi ilde görev yaptığınızı af buyurun çok merak ettim. ilköğretim müfettişlerinin uğramadığı il,ilçe, nahiye, köy ,yok bilirim. Lisedemisiniz yoksa? liseye gelmezler de, ve sorduğunuz sorulara da olumlu cevap verdiğinizi gördüm. aslında kendinizi bilmiyor kabul etmeyin. Sadece kendinize güvenin yeter. Arkadaşlarım gayet net hatta benim bile uygulamadığım bilgilendirmeleri yapmışlar sağolsunlar. Bir soru bizim bile bilmediğimiz sorulara ışık tutabilmekte. Cesurca sorularınız dan dolayı sizi kutlar ve daima yardıma hazır olduğumuzu unutmamanızı dilerim.
28-01-2008, 12:04 | #5 |
Yeni Üye
Gelir-Gider ve karşılaşma sonuç defterini atlamışsınız ,burda önemli olan parasal konulardırki müfettişler gerisine bakmaz bile .Spor kulübüne alacağın her malzeme için karar defterine önceden kararını yazmalısın ve bunu fatura dosyasında faturasını muhafaza ederken gelir gider defterinede işlemelisin. Tabiki bunları hepsine makbuz karşılığı aldığı ve memur maaş katsayısında hesaplanan spor kulübü aidattından aldığın paralarla yapacaksın .Küçük ama önemli bir not:Spor kulübü aidatının yasal miktarı 2ytl 475 kuruş falan sen 5 milyon topluyorsan 2,475 ytl aidat kalanınıda bağış olarak almalısınki yönetmeliklere aykırı davranma
|
21-09-2008, 20:56 | #6 |
Yeni Üye
sevgili yeni başlayan arkadaşlar,ne müfettişten korkun ne de başkasından. yapacağınız tek şey, kulüp defterleri, gelir gider yani para işlerinde sıkıntınız olmayacak gerisi boş hiiiç ama hiiiç korkmayın. sadece evraklarında eksik olmayan vederse girmediği halde her sene 95-96 alan sürüylebeden eğitimi öğretmeni var ortalıkta |
24-09-2008, 18:26 | #7 |
Yeni Üye
spor parası toplamaktan bıktım ben bunun kaldırılmasını istiyorum.ne yaparlarsa yapsınlar ama artık bize para toplatmasınlar
|
28-09-2008, 11:52 | #8 |
Yeni Üye
aman hocam öğrenciden başka hiç kimse para vermez bize para toplama işi kaldırılırsa halimiz harap olur müdürün gözü bile benim topladığım paralarda.para toplamada sıkıntı çken arkadaşlara sınıflar arası turnuva yapmasını öneririm siz istemeden geliyor paralar.başarılar
|
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
dosyaları, kulübü, nasıl, olmalı, spor |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|