08-11-2008, 19:20 | #1 |
Administrators
Teşekkürleriniz: 0
139 Mesajına 245 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 10 |
Reklam Alanı
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OKULİÇİ BEDEN EĞİTİMİ, SPOR, İZCİLİK VE KORUYUCU SAĞLIK EĞİTİMİ ETKİNLİKLERİNE İLİŞKİN SPONSORLUK YÖNERGESİ height=60> cellSpacing=1 cellPadding=1 width=357> width=143>Tebliğler Dergisi width=207>: MAYIS 1999 / 2500 BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Millî Eğitim Bakanlığı Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi ile Sağlık İşleri Dairesi Başkanlıklarının çalışma programlarına bağlı olarak düzenlenecek etkinliklerin sponsorluğuna ilişkin esas ve usulleri düzenlemektir. Kapsam Madde 2- Bu Yönerge, okuliçi beden eğitimi, spor, izcilik, koruyucu sağlık eğitimi ile kültür ve sanat etkinliklerinde sponsorluk yapacak gerçek ve tüzel kişilikleri kapsar. Dayanak Madde 3- Bu Yönerge, 3797 sayılı Millî Eğitim Bakanlığı'nın Teşkilât ve Görevleri Hakkında Kanunun 25 ve 41. maddelerine dayanarak hazırlanmıştır. Sorumluluk ve Yetki Madde 4- Bu Yönergenin uygulanmasında Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ve İl Millî Eğitim Müdürlükleri kendilerini ilgilendiren etkinliklerde sorumlu ve yetkilidirler. Tanımlar Madde 5- Bu Yönergede geçen; “Bakanlık”; Millî Eğitim Bakanlığını, “Sponsor”; etkinliklere malî yönden destek veren gerçek ya da tüzel kişilikleri, “Etkinlik”; beden eğitimi, spor, izcilik, kampçılık, sağlık eğitimi, kültür, sanat, ulusal veya özel günlerle ilgili kutlama, tören vb. konularda yapılan çalışmayı, ifade eder. Kısaltmalar Madde 6- Bu Yönergede geçen kısaltmalardan; “MEB”, Millî EğitimBakanlığı, “OBESİD”, Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı, “SİD”, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, “MEM”, İl Millî EğitimMüdürlüğü, anlaşılır. İKİNCİ BÖLÜM Esas Hükümler Sponsor Olma Koşulları Sponsorların Belirlenmesi Madde 7- OBESİD, SİD ve MEM'leri sponsor katkısıyla gerçekleştirecekleri etkinlikleri her yıl Ocak ayı sonuna kadar plânlarlar. Yapılan plânlamada etkinliğin tanımı, amaçları, süresi, yeri, aşamaları, tahmini bütçesi ve bunun gibi gerekli bilgilere yer verilir. Plânlanan etkinlikler ilgili Daire Başkanlığı tarafından Bakanlık Makamının onayına sunulur. Onaydan sonra etkinlikler ve sponsorluk koşulları Bakanlıkça uygun görülen şekilde duyurulur. T.C. uyruklu gerçek ya da tüzel kişiliklerin sponsorluk başvuruları OBESİD veya SİD Başkanlığı tarafından değerlendirilir. Değerlendirmede, sponsorun yaptığı hizmetlerin toplumun sağlığı, sosyal ve kültürel yapısı üzerindeki etkileri gözetilir, gerektiğinde araştırılır. İyi şöhret sahibi olmayanlar ile siyasî parti ve yan kuruluşlarının sponsorluk yapmasına izin verilmez. Belirlenen sponsor, gerekçeli olarak Bakanlık Onayına sunulur, görev ve sorumluluklar protokole bağlanır. Sponsorların Katkıda Bulunabilecekleri Etkinlikler Madde 8- Sponsorlar, Bakanlıkça uygun görülen her türlü beden eğitimi, spor, izcilik, kampçılık, sağlık eğitimi, kültür ve sanat etkinlikleri, tören ve kutlamalar ile bu etkinliklere ilişkin tesisler ve sağlık eğitim merkezlerinin donatım, bakım ve küçük onarımlarının yaptırılması vb. konularda sponsorluk yapabilirler. Bakanlığın Sorumlulukları Madde 9- OBESİD ve SİD Başkanlıkları veya İl MEM ile imzalanan protokolde belirlenen tanıtım ve reklamlar yapılır. Yapılacak reklamlarda önce etkinliklerin, daha sonra da sponsorun kanun, tüzük, yönetmelik ve genel ahlâk kurallarına uygun reklamlarına yer verilir. Sigara, içki ve sağlığa zararlı diğer maddeleri tanıtan, bu maddelere özendiren, kişisel propaganda ve siyasî amaçlı reklâm yapılamaz. Değişik reklâm kampanyaları sponsor ile OBESİD, SİD veya MEM'nin iş birliğinde geliştirilir. Protokolün Feshi Madde 10- Sponsorların protokol koşullarına uymamaları durumunda, protokol Bakanlık Onayı ile feshedilir ve sponsorluk hakları ortadan kaldırılır. ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Malî Hükümler Madde 11- Protokolün taraflarca imzalanmasından önce sponsor etkinliğin tahmini bütçesi kadar teminat vermek zorundadır. Sponsor katkısı, millî bir bankada etkinliğin adı belirtilerek açılacak bir hesaba yatırılır.Sponsor, etkinliğin başlangıcından önce belirlenen miktarda ve etkinlik ilerledikçe öngörülen bütçe çerçevesinde üstlendiği malî katkıda bulunur. Bu yükümlülüğünü yerine getirmemesi durumunda, teminat, paraya çevrilerek etkinlik sürdürülür. Etkinliğin bitiminde varsa artan para sponsora iade edilir. Etkinliği yürütmekle görevli komisyona, istenirse sponsoru temsile yetkili bir üye alınır. Bu üye gözlemci sıfatıyla çalışmalara katılır. Etkinliklere ilişkin işler ve harcamalar belgelendirilir. Belgelerin aslı tutanakla sponsora verilir, örnekleri ilgili Daire Başkanlığı ve MEM tarafından korunur. DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Son Hükümler Madde 12- Bu Yönerge Bakan Onayından sonra yürürlüğe girer. Madde 13- Bu Yönerge hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür. <H5></H5> |
Reklam Alanı |
08-11-2008, 20:39 | #2 |
Üye
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
bu yazıyı ben göndermiştim herhalde
|
08-11-2008, 21:34 | #3 |
Administrators
139 Mesajına 245 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 10 |
Hocam bu yazı www.meb.gov.tr den mevzuat bölümünden aldım.
Şimdi dosya gönderenler bölümüne baktım sizde göndermişsiniz hocam. Aynı anda dosyaları sisteme atmışım. Sizinkini göremedim. Kusura bakmayın. Paylaşımınız için teşekkür ederim Hocam |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
sponsorluk, yÖnergesİ |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|