Beden Eğitimi ve Spor Portalı  

Go Back   Beden Eğitimi ve Spor Portalı > Spor Branşları > Futbol

Futbol Futbol'a dair herşey

beden eğitimi
beden eğitimi
Sitemize hoş geldiniz. Konuları beğenmeyi unutmayalım.

Seçenekler Stil
Alt 13-02-2008, 18:18   #1
hat64
Çalışkan Üye

hat64 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21
hat64 is on a distinguished road

Reklam Alanı
TÜRKİYE BEDENSEL ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU BAŞKANLIĞI = o ns = />
AMPUTE FUTBOL ANTRENÖR EĞİTİM YÖNERGESİ

BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç,Kapsam,Dayanak ve Tanımlar
AMAÇ
Madde 1: Bu yönergenin amacı; Ampute futbol branşı’nda sporcu yetiştirilmesinde görev alacak antrenörlerin eğitimleri ile ilgili esas ve usulleri belirlemektir.

KAPSAM
Madde2: Bu yönerge ; Türkiye Bedensel Engelliler Spor federasyonu Başkanlığının antrenör eğitimi programları ile bu programların uygulama, esas ve usullerini kapsar.

DAYANAK
Madde3: Bu yönerge, 3289 sayılı Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun Ek 9 uncu maddesi ile 14.07.2004 tarihli ve 25522 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Özerk Spor Federasyonları Çerçeve Statüsüne dayanılarak hazırlanmıştır.

TANIMLAR
Madde4: Bu Yönerge’de geçen;
a) Genel Müdürlük : Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünü,
b) Federasyon : Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonunu,
c) Federasyon Başkanı : Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanını,
d) Yönetim Kurulu : Federasyon Yönetim Kurulunu,
e) Eğitim Kurulu : Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Ampute Futbol Eğitim Kurulunu,
f) Antrenör : Ampute futbol dalında eğitim gördüğü kademedeki programları başarı ile tamamlayarak bulunduğu kademe için, Genel Müdürlük veya Türkiye Futbol Federasyonundan belge alan, sporcuları ve spor takımlarını ulusal ve uluslar arası kural ve tekniklere uygun olarak yetiştirme, yarışmalara hazırlanmalarını, yarışmalarını ve sürekli gelişmelerini izleme, görev ve yetkisine sahip olan meslek adamını,
g) Eğitim Programı : Her kademedeki antrenör yetiştirme kursları ve seminerleri ile bu programdaki dersleri,
ifade eder.

İKİNCİ BÖLÜM
MARGIN: 0cm 0cm 0pt"> Esas Hükümler

KURS DÜZENLEME:
Madde:5- (a) Antrenör eğitim kursları, federasyonun, Ampute futbol sporu ile ilgilenen kamu kurum ve kuruluşları ile bağlı spor kulüplerinin antrenör gereksinimleri esas alınarak, Federasyon tarafından düzenlenir.

(b) Antrenör, kurs ve seminerlerine katılanlardan, Yönetim Kurulunun belirleyeceği kursa katılım payı alınır.

Ampute Futbol Eğitim Kursuna Katılacaklarda Aranılacak Şartlar
Madde:6- Antrenör eğitim kursuna katılacaklarda aşağıdaki şartlar aranır:
a- En az lise veya dengi okul mezunu olmak, (Ampute futbol milli takım oyuncularında tahsil şartı aranmaz.)
b- Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı ile malul olmamak, engelli sporcularda ise yalnızca görme ve zihinsel engeli olmamak.
c- Taksirli suçlar hariç olmak üzere hapis veyahut affa uğramış olsalar bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla; zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırmak, devlet sırlarını açığa vurmak suçlarından dolayı tecil edilmiş olsa dahi ceza almamış olmak,
d- T.C. Vatandaşı ve 18 yaşını doldurmuş olmak,
e- Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Amatör Spor Dalları Ceza Yönetmeliğine veya Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Disiplin Yönergesine göre son üç yıl içinde bir defada 6 aydan fazla veya toplam 1 yıldan fazla ceza almamış olmak.
f- Savcılıktan iyi hal belgesi almak.
g- Hükümet tabibi, sağlık ocağı veya hastaneden antrenörlük kursuna katılabilir raporu almış olmak.
h- Başvurunun fazla olması halinde yukarıdaki şartların yanında sırasıyla; Ampute futbol milli takım sporcusu olmak, üniversitelerin beden eğitimi veren yüksek öğrenim kurumları ile diğer üniversite ve yüksek okullardan mezun olmak, yabancı dil bildiğini belgelemek ve en az 2 yıl lisanslı sporcu olmak kursa başvuruda tercih sebebi sayılabilir.

<H2 MARGIN: 0cm 0cm 0pt">ANTRENÖR SINIFLANDIRILMASI
Madde-7 Antrenörler üç kademe olmak üzere aşağıdaki şekilde sınıflandırılır;
a) Antrenör (I.Kademe)
b) Baş Antrenör(II.Kademe)
c) Teknik Direktör(III.Kademe)

GÖREV ALANLARI
Madde-8 : (1) Her kademedeki antrenör lisansına sahip olanlar aşağıdaki alanlarda görev yaparlar;
a) Antrenör: Minikler, yıldızlar, gençler, büyükler kategorisi, Ampute futbol branşı olan kulüpler ve milli takımlar baş antrenör yanında yardımcı antrenör olarak,
b) Baş Antrenör: Gençler, büyükler kategorisi, Ampute Futbol branşı olan kulüpler, milli takımlar ve Türkiye Futbol Federasyonu, 3813 sayılı ve Türkiye Futbol Federasyonu hakkında kanun ve Ana Statü’nün verdiği yetkiye dayanarak , A lisansı Antrenörlerin Ampute Futbol Milli Takımında ,Teknik Direktör yanında en az üç vize dönemi Baş Antrenör olarak çalışanlar,(Ampute Futbol Milli Takımında Baş Antrenör olarak görev alabilir.)
c) Teknik Direktör : Gençler, Büyükler, Ampute futbol branşı olan kulüpler ve milli takımlarda.
( 2) Üst kademedeki antrenör lisansına sahip olanlar alt kademelerde görev alabilirler. Milli Takımlar Teknik Sorumlusunun yanında mutlaka Ampute Futbol milli takım baş antrenörü görevlendirilir.Teknik Direktörün bulunmaması halinde bir alt kademedeki baş antrenör teknik sorumlu olarak görevlendirilir.

EĞİTİM KADEMELERİ VE KADEMELER ARASI GEÇİŞ VE TERFİ
Madde 9- (1) Antrenör eğitim kursları üç kademede yapılır.
a) Antrenör (I.kademe) kursu:Bu kademe için düzenlenen eğitim programını,
b )Baş Antrenör (II.Kademe) Kursu: Antrenör lisansına sahip antrenörlerin katılabildiği eğitim programını,
c) Teknik Direktör (III.Kademe) Kursu: Baş antrenör lisansına sahip antrenörlerin katılabildiği eğitim programını,
kapsar.
(2) Antrenörlük kademeleri arasındaki geçiş ve terfi işlemleri prosedür ile düzenlenir.

ANTRENÖR EĞİTİM PROGRAMI
Madde 10- (1) Kurs temel ve özel eğitim programlarında uygulanacak dersler ve saatleri (Ek-1de) gösterilmiştir.
Gerekli hallerde, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığının onay çerçevesinde ders saatleri ve değişik dersler ilave edilerek kurs süresi uzatılabilir ve ders isimleri değiştirilebilir veya çıkarılabilir.
(2) Federasyon,milli takım antrenörlerin gelişimi ve terfileri için yurt içi ve yurt dışında düzenlenen seminer,sempozyum,kongre ve eğitim kurslarına katılan kursiyerlerin giderlerini federasyon karşılar.

ÖĞRETİM ELAMANLARININ GÖREVLENDİRİLMELERİ
Madde 11- Antrenör eğitim programında yer alan derslerde öğretim elamanlarının görevlendirilmeleri aşağıdaki şekilde olur;
a- Temel eğitim programında yer alan derslerde görevlendirilecek öğretim elamanları yüksek öğrenim görmüş, tercihen antrenörlük formasyonuna ve konusunda akademik kariyere sahip bilimsel çalışma ve araştırması olanlar arasından tespit edilerek, gerektiğinde kurumlarından izin alınmak kaydı ile Federasyon tarafından görevlendirilir.
b- Özel eğitim programına ait derslerin öğreticileri ilgili spor branşında; ihtisas sahibi öğretim elamanı unvanına sahip olanlar ile futbol antrenör ve Teknik Direktör belgesine sahip olanlar kişiler arsından federasyonca seçilir.
c- Eğitim faaliyetinin organizasyonları ile ilgili olarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı, Spor Kulüpleri, Milli Takım Antrenörleri, Üniversiteler, Futbol Antrenörleri Derneği ve benzeri sivil toplum örgütleri ile işbirliği yapılabilir.

YABANCI SPOR UZMANI VE ANTRENÖRLERDEN YARARLANMA
Madde 12- Antrenör eğitim programlarında yabancı spor uzmanı ve antrenör olanlar da eğitim görevlisi olarak görevlendirilebilir.

ANTRENÖR GELİŞİM SEMİNERİ
Madde 13 - Federasyon antrenör eğitim kurslarına ilaveten, antrenör gelişim semineri düzenler.

KURS DEVAM ZORUNLULUĞU
Madde 14- Kursa en az bir tam gün veya 2 yarım gün mazeretsiz katılmayan kursiyerlerin kursla ilişkileri kesilir. Doktor raporu ile belgelenmiş hastalık nedeniyle devamsızlık en fazla 2 gün olabilir. 3 gün ve üzeri devamsızlıktan sayılır ve kursiyerlerin kursla ilişkileri kesilir.

KURS PROJE VE DEGERLENDİRME
Madde 15- Eğitim kursu başında kursiyerler kura çekerek konularını belirlerler. Kurs süresince aldıkları eğitimler doğrultusunda kurs bitirme projelerini hazırlarlar.
Kursiyerler projelerinin özelliklerine göre teorik ve uygulamalı olarak sunumunu yaparlar. Projeler, ilgili dersin öğretim elamanı tarafından ön değerlendirmeye tabi tutulur. Daha sonra Eğitim Kurulu tarafından değerlendirilerek sonuçlandırılır.
Madde 16- Eğitim programına ait derslerin projeleri 100 puan üzerinden değerlendirilir. Başarılı olunabilmesi için özel ve temel eğitim projeleri en az 60 puan alınması zorunludur.
Madde 17- Kurs bitirme projelerinde başarısız olan kursiyer, daha sonra açılacak antrenör kurslarına devam etmeksizin, kura ile belirlenen kurs bitirme projesini hazırlar ve değerlendirmede belirlenen barajı aşarsa belge almaya hak kazanır.

BELGE VERİLMESİ
Madde 18- Açılan antrenör eğitim kurslarını başarı ile bitirenlere Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığının imzasını taşıyan Ampute Futbol Antrenör belgesi verilir.

<H3 MARGIN: 0cm 0cm 0pt">DEĞERLENDİRME SONUÇLARINA İTİRAZ HAKKI
Madde19- Antrenör eğitim kurslarının, kurs bitirme proje değerlendirme sonuçlarına yapılacak itirazlar kurs bitim tarihinden 15 gün içinde itiraz edebilir. Puanlama hatalarına yapılacak itirazlar 7 gün içerisinde (postada geçen süre hariç) Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığına yapılır. İtirazlar 30 gün içerisinde sonuçlandırılır.

<H3 MARGIN: 0cm 0cm 0pt">LİSANS VE VİZE VERİLMESİ
Madde 20- Anrenör belgesini almış olanlara antrenörlük yaptıklarını belgelemek kaydıyla federasyon başkanlığınca lisans verilir. Antrenör ve vize işlemleri ile ilgili esas ve usuller Federasyonca belirlenir.

ANTRENÖR BELGE VE LİSANSININ GEÇERSİZ SAYILMASI
Madde 21- Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün Amatör Spor Dalları Ceza Yönetmeliğine veya Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Disiplin Yönergesine göre son üç yıl içinde bir defada 6 aydan fazla veya toplam 1 yıldan fazla ceza alan alan antrenörlerin lisansları federasyon başkanlığının onayı ile süresiz olarak geçersiz sayılır.
Bu yönergenin 6. maddesinde belirtilen antrenör kurslarına katılacaklarda aranan şartlardan herhangi birini taşımadığı antrenör belgesi verildikten sonra anlaşılan antrenörlerin belge ve lisansları Federasyonca geçersiz sayılır. Federasyonunun lisans vize işlemleri, usul ve yöntemlerinde belirleyeceği süreler içerisinde en az 3 yıl olmak kaydıyla üst üste lisanslarını vize ettirmeyen antrenörlerin lisansları Federasyonca süresiz geçersiz sayılır. Bu durumda olan antrenörler, federasyonun düzenleyeceği seminer sonrasında yeniden lisans çıkartabilir.
Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve kanunlarının açıkça suç saydığı devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü ve cumhuriyetin niteliklerinden herhangi birini değiştirmeye veya ortadan kaldırma amaçlarına yönelik faaliyetlerden dolayı hakkında Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılan veya sporcularına doping yaptırdıkları belgelenen antrenörlerin belgeleri ve lisansları geçici olarak askıya alınır. Bu suçlardan dolayı kesinleşmiş mahkumiyeti durumunda ise süresiz olarak iptal edilir.

YURT DIŞINDAN ALINAN ANTRENÖR BELGELERİN DENKLİGİ
Madde 22- (a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup, yurt dışında bir ülkede Ampute Futbol antrenör belgesi almış olanların denkliği, eğitim kurulunca denklik açısından incelenir ve Federasyonca karara bağlanır.
(b) Yabancı uyruklu olup, yurt dışında herhangi bir ülkeden antrenör belgesi alanlar Federasyonun izni olmadıkça ve denkliği kabul edilmedikçe, Türkiye’de antrenörlük yapamazlar.
Uluslar arası Antrenör Semineri
Madde 23- Federasyonun koordinasyonu ve işbirliği ile uluslar arası antrenör seminerleri düzenlenebilir.

Bu Yönergede Bulunmayan Haller
Madde 24- Bu yönergenin uygulanması sırasında ortaya çıkan ve bu yönergede hüküm bulunmayan hallerde, sorunların çözümü, Federasyon Yönetim Kurulunun kararıyla sağlanır.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Çeşitli ve Son Hükümler

<H4 MARGIN: 0cm 0cm 0pt"> Yürürlükten Kaldırma
Madde 25- Bu yönergenin yayınlanması ile birlikte, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü veya Federasyonun daha önce bu konuda yayımladığı yönetmelik, talimat ve ekleri yürürlükten kalkar.

Yürürlük
Madde 26- Bu Yönerge, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulunun Onayından sonra Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Federasyonun resmi internet sitesinde yayımlanmasıyla yürürlüğe girer.

Yürütme
Madde 27- Bu Yönergenin hükümlerini, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı yürütür.

Geçici Madde- Bu yönergenin yürürlüğe girdiği tarihten önce Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü veya Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığınca verilmiş olan antrenör belge ve lisans hakları saklıdır.

hat64 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Reklam Alanı
Alt 13-02-2008, 20:12   #2
enjoyment333
Moderator

enjoyment333 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkürleriniz: 13
32 Mesajına 54 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0
enjoyment333 is an unknown quantity at this point

tşkler hatice hocam

Popüler Sitelerde Paylaş

Etiketler
ampute, antrenör, eĞİtİm, futbol, yÖnergesİ

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)