Orijinalini görmek için tıklayınız : Egzersiz Yapmıyorum, Takım Çıkarmıyorum, Dersime Sahip Çıkıyorum.
Arkadaşlar bugun G.S.İ.M düzenlediği Cumhuriyet Koşusuna katıldık yoğun bi katılım vardı. Bütün öğretmen arkadaşlarım okullarından öğrencilerini getirmişti herşey çok güzeldi gerçekten. Fakat beni gerçekten üzen bir durumu sizlerle paylaşmak istedim. Müdür Yrd ile öğrencilerimizle ilgilenirken, müdür yrd. tanıdığı bir kişi yanımıza yaklaştı muhabette ederlerken kulak misafiri oldum söylenenlere.Benim Müdür yardımcıma aynen söyle diyor:
"Hocam bu sene voleybol, atletizm vs branşlardan yarışmalara katılacaz bütün madalyaları toplıcaz." diyor.
Ben dayanamadım, hocam siz ne öğretmenisiniz dedim?
Ben falanca okulun müdürüyüm dedi.
Peki bütün İl ve ilçelerde bir eylem yapılıyor. Sizin okulunuzun beden eğitimi öğretmenide bizim toplantımızda takım çıkarmıcağını belirtmişti. Neden böyle bişey yaptı diye sordum.
(Cevap hazır tabi)Ben hazırlıyorum takımı dedi.
Bende hayırlı olsun sayın müdürüm kesin 1. siniz dedim. Adam bi de bana saol diyor. Utanmadan da bizim ilimizde 4 okul katılmış biriside biziz diyor(Öbür okullarıda sayıyor). Bende sizi kendi adıma kınıyorum dedim ve ekledim sizin maçınıza rakip çıkarsa gelip sizi izlicem ve maçtan sonra tebrik edicem dedim.
Acaba burda suçlu kim Müdür mü?, yoksa Beden Eğitimi Öğretmenimi? Sizler ne dersiniz arkadaşlar...
mehlikademirhan
02-11-2009, 11:14
bende dersime sahip çıkıyorum sonuna kadar destekliyorum
imported_siena
02-11-2009, 19:44
1 saat beden eğitimi dersi olamayacağınıyetkililer de biliyor. umarım yeni düzenleme olumlu yönde olur.
alikoglu
06-11-2009, 00:42
Ben Lise öğretmenlerini bir kez daha kınıyorum.Kocaeli de bütün branşlara katılım hat safhada.Ne çabuk geri vites yaptılar. öyle ki ilköğretimleri ikiye katlamış durumdalar yazıklar olsun ...
kaldiriverdi
06-11-2009, 16:00
bence beden eğitimi dersi toptan kalkmalı. neden mi kendini beden eğitimi öğretmeni sanan bazı abiler çıkpta biz bakanlıktan almamız gerekeni aldık . iöo bizi ilgilendirmez diyecek kadar kişiliksizler. şuanda kocaelinde lig kurulu toplantısında yarışmalara katılmayacağız diyenler acaba utanıpta yüzleri kızarıyormu. seneye derslerde yine sıkıntı olursa vaya daha sonraları ne yapacaklar ah ah mı diyecekler. dersine adam gibi sahip çık arkadaşım . yoksa ders toptan kalksın dert bitsin .
lisedeki arkadaşlar biz iöo dakiler sizlere destek olduk ders bizim diye ama siz hemen sattınız kusura bakmayın. kaldıramıyorsanız dersinize adam gibi sahip çıkın .
erkansan
07-11-2009, 04:05
En başından beridir tüm eylemleri destekliyorum.Egzersiz yapmıyorum takım çıkarmıyorum ve dersime sahip çıkıyorum.Buraya yazmayan ama bu eyleme katılan bi sürü meslektaşım var..
Ayrıca bizimle birlikte hareket etmeyen ve kendi bacağından asılan koyunlara da yazıklar olsun diyorum.. .
webceren
07-11-2009, 16:31
lütfen arkadaşlar kararımızdan vazgeçmeyelim. o yaptı bu yaptı bende yapayım demeyelim. kazanırsak bizler ve öğrencilerimiz kazanacak. kaybedersekte türk sporu kaybedecek.
hentbolcu/09
07-11-2009, 17:58
HERKESE SLM SİTEDEKİ GÖREVLİ ARKDAŞLARA ŞİFREMİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN NE YAPMAM LAZIM
hentbolcu/09
07-11-2009, 18:06
AKRKADAŞLAR ŞU ANDA TAKIM ÇIKARMIYORUZ BAKANLIK LİSELERDE 1SAAT ZORUNLU SEÇMELİ YAPTI FAKAT İDARECİLER NEDENSE DEĞİŞTİMİYOR YANİ İDARE EİLNE KALYORSUN AMA TAKIM ÇIKRMIYACAĞIM
webmaster
08-11-2009, 00:42
Kullanıcı panelinden değiştirebilirsiniz.
bende destekliyorum arkadaşlar beden eğitimini öyle gözden çıkarmışlar ki egzersize gerek yok bile diyen çıktı. çocuklara üzülüyorum nasıl ders işleyeceğimi şaşırdım. angaryasıda var bu işin 40 dakikaya ne sıgdırılır ki..
binnur eriş
beyli ilköğretim okulu ordu
Bence egzersiz de yapalım maçlara da katılalım,dersimize ancak bu şekilde sahip çıkabiliriz...Çalışalım ,çalışalım daha çok çalışalım karşılık beklemeden para pul umut etmeden çalışalım ki,bu ülkenin insanlarını spor yoluyla gözünü açalım.Belki de tek umut biziz bu konuda bizler doktor değiliz boykot yaptığımızda hayat felç olsun,bizler pilot değiliz veye broker değiliz hayatı kilitleme noktasına getirelim,bu yazıları okuyupta gaza gelmemek mümkün değil elbette hepsinin doğruluk payları çok yüksek ama ülkenin yöneten kısmının spora bakış açısını anlatmama gerek yok herhalde,benim bireysel olarak okulumda müdürüm gözümün içine bakıyor müsabakalara katılmayayım diye,katılmadığım gün takdirname verecek kesin eminim.....Çünkü ben onların işlerini bozuyorum..başıma bir sürü çocuğu toplayıp onların yurtlarına,etütlerine gidebilecek işlerine yarayacak bir çok çocuğu kendime bağlıyorum...Bence egzersiz yapalım maçlara katılalım hatta ve hatta 3 branşta giriyorsak 5 branşta girelim ki...bütçeden bize ayrılan payımızı arttıralım.Çünkü bizi idare edenler zaten bu ülkede spor yapılmaması için uğraşıyorlar....Lig heyetlerini oluşturmayarak protestomuzu yaptık çokda güzel oldu..ses getirdi,önce OBESİD i bitireceğimize Gençlik SporMüdürlüğü faaliyetlerini bitirelim,klüplere sporcu vermeyelim klüp müsabakaları oynanmasın.Asıl ses o zaman çıkar bu ülkede..yoksa ben okul müsabakalrına katılmışım katılmamışım kimin umrunda olur ki.......İyi düşünmekte farklı pencereden bakmakta fayda var bence saygılarımla.........
Denizli
kaldiriverdi
11-11-2009, 20:41
haklısın arkadaşım . sonuna kadar haklısın.
ama daha öncede yorumumda bulunduğum gibi bakanlık için ne kadar da kolay oldu dimi . bir fıkra ekledi ve sonunda lig heyetlerini kurdurttu.
ama ne obesid başkanı nede bakanlık yetkilileri bir açıklama gereği bile duymadı. bakanlık sadece açılışlara katılmakla olmuyor . biraz da personelim ne diyor diye baksalar çok iyi olur.
yok okullara e denetim getirilecek miş de okullar denetlencekmiş.
tamam buna tamam diyeceğim
ama önce ilçe sonra il sonrada bakanlık ve birimleride açılsın e denetime . ondan sonra sen sağ ben selamet. dimi
beden eğitimi gibi gereksiz bir derse ne gerek var. müsabakalara katılsan ne olacak katılmasan ne olacak . senin başındaki seni adam yerine koyupta dinliyormu. sayın okul içi izcilik daire başkanlığı
Bülent Talay
hayrettin duran lisesi İZMİR
bugün bir ders yaptım ölürsünüz sınıf ikiye ayrılmış 5 dak geç geldiler 5 dak kala gönderdim 30 dak ne yapılırsa not vermedim not haftası aslında planda. neyse müzikci erkekleri almadıi sınıfa kızlarla o müzik dersi yapıyor güya kızlar kek yapmış zil çaldı giyinebildi erkek ler . MEB DUY BE YAZIK DEĞİLMİ GEÇEN 25 YILIMA .AYIP BE UNUTTUM 6 SAAT BEDEB EĞİTİMİ DERSİM VAR GERİSİ SOS ETKN VE PROJE HAZIRLAMA TOPLAM 15 SAAT
KOORDİNATÖÖÖÖÖR HATIRLADINMI BENİ ANKARA YA AYNI OTOBÜSTE İDİK SONRA 4. OTOBÜSE GEÇTİNİZ. YANINA OTURMUŞTUM. MARMARADAN DIM.SİZDEWDE BİZİM OKULDAN GENÇ ARKADAŞLARLA SABAH MOLADA KONUŞMUŞTUK .HERKESE SELAMLAR
BÜLENT TALAY blnttalay@hotmail.com
imported_siena
12-11-2009, 19:56
sevgili bülent hocam. hemen hemen hepimiz aynı durumdayız. trafik dersim beden eğitimi dersimden fazla. toplam 15 saat maaş karşılığı dersim var. 3 öğretmeniz ve 1700 mevcutlu bir lise. beden eğitimi dersi maalesef birilerine angarya ve gürültücüler dersi diye bakılıyor. salon yapmadıkları için dersimiz tabiiki gürültülü gelecek. asker gibi hissediyorum kendimi. :(( :((
nasıl organize edelir bilmiyorum ama daha fazla yankı getiren eylemler yapılsa
mesela bir gün bütün beden eğitimi öğretmenleri derse girmese tabi yasal sıkıntıları göz önünde buldurmamız gerekir, bir de kadıköyde toplanalım daha çok ses getirir diye düşünüyorum
Teşekkür ederim siteyle ilgilenen arkadaşlara...Allahrazı olsun onlardan..selamlar...
Şevki BOZKURT
İlimtepe İ.Ö.O.
Körfez- KOCAELİ
ahcem.kul
22-11-2009, 18:12
Trabzon Tonya ilçesinde Takım çıkarmadık yarışmalara katılmadık. ilçe olarak 11 beden eğitimi öğretmeninden1 çatlak ses çıktı o kadar olur.
Sayın şube müdürüde bizi toplantıya çağırıp yarışmalara katılmadığımızdan dolayı azarlamaya çalıştı. Sebebi başka bir ilçenin tüm beden eğitimi öğremenlerinin yarışmalara katılması idi.
:( Ama biz buna izin vermedik.
Beraber yapılırsa sonuca ulaşırız arkadaşlar.
YILMAK YOK.
Ahmet Cemal KUL / Tonya Feride Ahmet Şener ilköğretim okulu
imported_siena
25-11-2009, 01:16
ISF olan branşlarda 1. olabilmek için msbklra girecek birileri elbet. bu arada müsabakalara katılım da tam gaz.birileri katılmazken birilerine de GÜN doğacak. YAZIK, YAZIK. hani FAİR PLAY..nerede?
slm oncelikle tum meslektaslarimin gecmis bayramlarini kutlarim. Biraz gec b
*kutlama oldu ozur dilerim. BULUNDUGUM İLİN MUSABAKA FIKSTURLERINE BAKINCA OLDUKCA FAZLA SAYIDA OKULUN MUSABAKALARA KATILDIGINI GORDUM. EN AZINDAN BENIM DUSUNDUGUMDEN FAZLA. YANI MUSABAKALAR YAPILACAK VE EKSİKLİK HİSSEDİLMEYECEK GİBİ.
webceren
11-02-2010, 18:17
katılıyorum hocam. bir çığ gibi büyüdü ve tüm meslektaşlarımız katılıyoruz dedi ama bu sadece sözde kaldı.ister inanın ister inanmayın başıma gelen bir olayı anlatacagım size.şube müdürümüz bana çelenk töreninde yanlışlık yaptıgını bunu şu şekilde yapmanız gerekiyor dedim. sonucu ne mi oldu. soruşturma tabiki.sonucu ne olsa begenirsiniz kınama cezası. asıl önemli maddelere dikkatiniz çekmek isterim.ben il ve ilçedeki koordinatör meslektaşlarımı arayıp egzersiz yapmayın takım çıkartmayın ,müsabakalara katılmayın lig heyetleri kurmayın demişim. haddim olmadıgı halde meslektaşlarımın işlerine karışmışım.devamını siz düşünün.
handsome006ank
20-02-2010, 03:44
destek devam
sonuna kadar destek
ne egzersiz ne müsabaka
Gökhan SİVRİKAYA
Tonya Kalınçam İlköğretim Okulu
muratdogan
23-03-2010, 19:45
bu kadarıda yeter artık yani öğretmenlikle alakası olmayan binlerce açıköğretim ve kız meslek mezunlarını okul öncesi öğretmeni yaptılar bizimde saatleri indiriyolar zaten atama az iyice azalıyo artık bizde bu ülkenin spora değer vermesini ve spor dersinin okul öncesi eğitim gibi desteklenmesini istiyoruz. yoksa daha cok olimpiyatlarda son sıralarda yer alırız...
dokuzeylul.92
07-11-2010, 18:08
Arkadaşlar; 2010 Basketbol Resmi kurallarını word formatında paylaşırmısınız.
Adem Tırpancı
07-11-2010, 19:08
Arkadaşlar; 2010 Basketbol Resmi kurallarını word formatında paylaşırmısınız.
Buradan (http://forum.bedenegitimi.gen.tr/basketbol-oyun-kurallari-t9414.html) indirebilirsiniz.
btcilhoroz
14-01-2011, 14:07
Açık ve kat'i olarak söylemeliyim ki sporda muvaffak olabilmek için her türlü yardımdan ziyade bütün milletce sporun
mahiyetinin ve değerinin anlaşılmış olması gerekmekte,onu kalpte muhabbet ve vatani bir vazife olarak telakki eylemek lazımdır..
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Yazan:Burak Talip ÇİLHOROZ
keşke herkeese bizim işimizn ne olduğunu bu şekilde anlatma fırsatımız olsa..
..Siyah..
14-10-2012, 09:32
merhaba, yeni atandım ve sevimsiz müdürüm bana zorla takım cıkarttıracak stajer oldugum ıcın sesımı cıkaramıyoum:( ne top var ne ders dısı egzersız verıyor bana zaten para falan istemiyorum ama 4 takım nasıl cıkar ya ben takım cıkarmak İSTEMIYORUM!! ama banane dıyo napmalıyım.??
vallahi mesleğimde 5. yılım ama artık soğuttular bu idareciler, müdürüm branşcı derse girmez ama ille 6 saat ders ister neden ek ders almak için adamın emekliliği gelmiş de üzerinden yıllar geçmiş ama.... bana da egzersiz yaptırmak istemiyor evrakları verdim haftalardır bekletiyor, neymiş önce 5 ana branştan hocalar kurs açsın sonra öğrenci kalırmıymış yok saatlar uyarmıymış falan.. ( bu arada okul taşımalı olduğu için hafta içi okuldan sonra yapılıyo tüm kurs ve egzersizler) kısacası oyalayıp duruyor. ben senelerdir ilçe de ki turnuvalara egzersiz yapmadan 5-6 takım çıkarıyordum işin parasında değildim geçen yıl egzersiz yaptım sadece bu yılda yapalım dedik ama Müdür sen egzersiz yapıyosan 6 takım çıkarıyosan 5 inde kupa getirmen lazım demez mi toplantı sırasında ben de film koptu sanki diğer öğretmenler kurs açtığında kursa katılan öğrencilerin hepsini fen yada öğretmen lisesi mi yolluyorlar ben de egzersiz faln yapmıyorum dedim egzersiz evraklarını da yırttım çöpe attım ama müdür hala pişkin tabi.. velhasıl kelam forum da ''OKUL TAKIMLARINI OLUŞTURMAK, DERECELER ELDE ETMEK BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİNİN ASLİ GÖREVLERİ değildir. '' bir cümle gördüm bunun resmi olarak yönetmelikte geçtiği yer var mı müdürcüğümün gözüne sokacağım .. EGZERSİZ YAPMAK İSTEMİYORUM TAKIM ÇIKARMAK DA İSTEMİYORUM. admin tez zaman da yardım, şimdiden teşekkürler
webkerem
14-10-2012, 17:43
Hocam bu takım çıkarmak vs. hiçbir öğretmenin asli görevi değildir. Bununla ilgili zaten hiç bir yönetmelikte yoktur. Sadece kitap yazan yazarlarımızın kendi cümleleri vardır. Etik olarak sporla ilgili konular okulda bizlerden sorulduğu için bizim asli görevimizmiş gibi sanılmakta ama değildir. Şuda unutulmamalıdır ki, müdürümüz bizim birinci dereceden amirimizdir. Bize görev verdimi yapmak zorundayız. Eğer yapmak istemiyorsak yasal bir şekilde (rapor, sevk vs.) haklarınızı kullanabilirsiniz.
Hülya987
14-10-2012, 23:25
Mİlli Eğitime sunduğumuz egzersiz programından başka branşlarda çocuklara egzersiz yaptırmak istediğimizde bunun da planını hazırlayıp müdürün onayına sunmamız lazım mıdır? ya da bunlar içinde ayrı ayrı planlar hazırlamak gerekiyor mu yani ?
Ben mersinin silifke ilçesindeyim bizim durum daha bir karışık sayın valimiz açık akdeniz olimpiyatları spor kulübü kurdurup zorla müsabakalara katılınmasını sağlamaya çalışıyor işin kötüsü şu ana kadar il genelinde hiçbir öğretmenin egzersizi de onaylanmadı toplu karar aldık musabakalara da katılmıyoruz ama başımıza ne geleceğinide tam kestiremiyoruz saygılar
aynen ben de müdürle çok kavga ettim normalde 2 ekimde egzersiz dilekçemi vermiştim fakat 2 hafta sonra anca onaya götürdüler bu işi sadece ek ders için yaptığımız düşünülüyor en azından benim müdürüm öyle düşünüyo maçlar bitince hemen bırakacagım egzersizi sadece antrenmanlara başladık çocukların hevesi kırılmasın diye devem ediyorum
ysfaydnrn
02-01-2013, 20:58
Beden eğitimi öğretmenliğinde daha yeniyim, ancak devlet memurluğunda daha önce altı yıl çalıştım, bu derece keyfiyet ve başı boşluk görmedim.
Okul sporlarında yarışmalara katılan öğrenci ve öğretmenler izinli sayılıyordu. milli eğitim bakanlığı genelgeyi yürürlükten kaldırdı. bidiğim kadarı ile bu konuda başkaca bir mevzuatta yok.
Okul idaresi bizden sürekli kupa bekliyor ancak elinden gelse bizi karşılaşmalara göndermeyecek. O kupaları evde oturduğum yerde mi getireceğim, gidip paramla alayım okulun müzesine koyayım.
Okulu karşılaşmalarda başarı ile temsil eden öğrenciler (ki bu öğrenciler kaç gün, kaç saat boyunca emek sarfetmişler) karşılaşma günü devamsız sayılıyor, benim ek ders ücretim kesiliyor, ve karşılaşma günü yapılan sözlü sınava katılmadıkları için öğrencilere ödül olarak 100 üzerinden 10 veriliyor.
Daha ilk yılımda beni bu işten soğuttular. diğer okullara bakıyorum maçlara okul idarecileri, taraftarlar geliyor, biz maçlara gidebilmek için idare ile uğraşıyoruz.
okul sporlarına katılan öğrenci ve öğretmenlerin idari izinli sayıldığı herhangi bir mevzuat var mı? bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Zaten bu yıl öğrencilerimin hatrı için katlanıyorum bir daha takım çıkarmak mı, egzersiz yapmak mı, aman aman uzak olsun. Sporu televizyonda devşirme sporcuları izlemekten ve iddaa oynamaktan ibaret bilen, beyni yağ bağlamış insanlardan bıktım.
Tek bildikleri okulun spor salonunu kiraya verip oradan gelen paraları hesaplamak. Okul aile birliği yönetmeliği değiştiği ve spor salonlarının kiraya verilmesinin mevzuata aykırı olduğu halde.
hiçbirşey
06-01-2013, 21:49
egzersiz almamam için ellerinden geleni yaptılar günü geçtikten sonra da her takımı istiyorlarmış, atletizm dışında ilgilenmem dedim bunu da sırf öğrencilerim çok istekli diye yaptırıyorum ve çok uğrasıyorum köy okulu olduğu için..evet beden eğitimi öğretmenliği bu mu diye düşünmeden edemiyorum
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.