PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Egzersiz Yapmıyorum, Takım Çıkarmıyorum, Dersime Sahip Çıkıyorum.

Sayfa : [1] 2

webmaster
24-09-2009, 13:22
Evet Sevgili arkadaşlar, bu işsusmakla olmaz. Tepkimizi sonuna kadar ortaya koyalım. Demokratik haklar çerçevesinde herkes tepkisini ortaya koysun. Bizi bizden başka anlayan olmaz. Mailler atarak, fakslar çekerek, gerekirse mitingleryaparak beden eğtimi dersimize sahip çıkalım.

Gerekli mailler: (kopyalayıp direk gönderebilrisiniz)
cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr, bimer@basbakanlik.gov.tr,personel@meb.gov.tr (personel@meb.gov.tr), tesyonetim@turkegitimsen.org.tr (tesyonetim@turkegitimsen.org.tr),egitimbirsen@egi timbirsen.org.tr,bilgi@egitimsen.org.tr, halklailiskiler@chp.org.tr,bilgi@mhp.org.tr,info@s aadet.org.tr

Faks: (Sayın Bakanımızın kendisi ile görüşmek istedim malesef kendisi yoktu, faks çekmemizi söylediler durumu belirten sizlerle paylaşmak istedim. )
0 312 417 70 27

Bu sene hiç bir şekilde faaliyette bulunmayacağım diyenler Adını, soyadını, görev yaptığı okulu ve ili yazsın ki bilelim kimler destek veriyor kimler destek vermiyor.

Hadi arkadaşlar hep birlikte dersimize sahip çıkalım.

Egzersiz Yapmıyorum, Takım Çıkarmıyorum, Dersime Sahip Çıkıyorum.

Not: Bazı arkadaşlar başımıza birşey gelir mi diye çekinmişler, kimse size egzersiz yap diyemez, kimsede size takım çıkartacaksın diyemez bunu unutmayın arkadaşlar, bunlar isteğe bağlı.

3 yıl önce dersimiz 1 saate düştü mücadele ettik yine bu şekilde4.5.sınıflarda ikisaate çıkardılar. Ama sonrasında bu bize yetti galiba kimse sesini çıkarmayınca böyle devam etti. Baktılar ki ses yok, herkes kabullenmiş bu sefer liselerde 1 saate düşürüldü.Mücadeleyi bıraktık, böyle oldu. Daha da olacak bakın söylüyorum buradan yarın egzersizlerde 3 saate düşecek. O vazgeçemediğimiz egzersizi de elimizden alacaklar. Şuanda ble % 5 sorununa takılan bir çok arkadaşım siteye yazı yazmaktadır.

İşte egzersizle ilgili sorunlar;

- % 5 soruna
- Şube müdüründen onayalamayanlar
-Müdürler tarafından engelenenler
- İstediği branşta yapamayanlar, buyrun siteye bakabilrisiniz daha bir çok sorun.

Hem Çocukları niye cezalandıralım ki. Tüm çocuklar zaten egzersize katılmıyorki, Eğer çocukları sevindirmek isterseniz okulda bir çok müsabaka, yarışma düzenleyebilir, tüm okulunkatılımı sağlanır,çocukları yine sevindirirsiniz. Bunlar sizin elinizde.

Egzersiz ile ilgili bir çok sorun var, bakın egzersiz yapmazsak, takım çıkarmazsakne mi olur. Tepkilerimiz devam eder. Bakanlığın zaten dikkatini çektik, bu sefer Gençlik spor il müdürlüğününde dikkatini çeker. Bu silsile şeklinde devam eder.Hem beden eğiimi dersimiz arttar, hemde saygınlığımız.

Kerem BALYEMEZ
Avşar İlköğretim okulu
Taşkent / KONYA

besyohaber
24-09-2009, 13:29
İlk destek benden arkadaşlar.Bizden bu şartlarda sporcu yetiştirmemizi bekleyen zihniyet daha çok bekler haftada kırk dakika sporla bırakın sporcu yetiştirmeyi kilo bile verilmez.

1.sıra
Beden Eğitimi Öğretmeni
Ali TEKE
TOKAT

not: arkadaşlar bu kampayaya destek verenler kaçıncı sırada yazdıklarını sayı ile belirtsinlerki sayımızı bilelim

arifagaoglu
24-09-2009, 14:09
2.sıra
Elif arifağaoğlu
Kadıköy Lisesi
İstanbul

Ahmet Köseoğlu
24-09-2009, 16:24
3. Sıra

Allahlarından bulsunlar ya,,, başka bir şey demek istemiyorum.....

Ahmet KÖSEOĞLU
Hatay/Altınözü
Sivrikavak İ.Ö.O.

ismagur
24-09-2009, 16:54
4.
arkadaşlar ben de neyapacağımı şaşırdım bir yandan hiç bir işle uğraşmayayım diyorum bir yandan çocuklara üzülüyorum vicdanla mantığım arasında savaş veriyorum bi şekilde mücadele gerek mebe emaille mektupla hangi yoldan bilmiyorum bi şekilde tepki vermek gerek herkese başarı çünkü işimiz zor

binali
24-09-2009, 17:42
Arkadaşlar; ben bir antrenör olarak sizlerin yaşadığı bu sıkıntıyı paylaşmak istiyorum.Beden Eğitim Dersleri olmadan Sporun Ruhu olmaz ve sporcu olunmaz ve bulunmaz.

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün güzel sözü her şeyi anlatıyor.

Benim anladığım kadar bu sözün içinde ki felsefeyi silmek istiyorlar.

Ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severim .

meryem1907
24-09-2009, 17:52
5.sıra

bende katılıyorum sizlere arkadaşlar herkes desteklesin bence

Meryem KILINÇ GÜNDOĞDU

ANKARA HALİDE ÖMER UNCUOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU

huntsman
24-09-2009, 18:03
6.
yok böyle bişey ... bir saat dersmi olur.sonra çocuklar duvarlara tırmanıyor,kavga ediyor.gayet normal.çünki bu çocuklar enerjilerini atamıyorlar..benim görüşüm beden eğitimi dersi haftada 6 saat olmalı.haftada üç gün yapılmalı..bizim ülkede spor kültürü yok ki,bunu anlasınlar...sonra sporcu yetiştiremiyoz,olimpiyatlara gidemiyoz gibi saçmalıyorlar.

Yusuf AVCI
ŞEYH ŞAMİL İ.Ö.O
İSTANBUL

24-09-2009, 19:07
...?

mehtap06
24-09-2009, 19:27
Beden Eğitimi dersini 1 saate indirdiler.egzersiz yapmayalım,takım çıkartmayalım,hatta okul müsabakalarında hakemlik yapıyoruz ya onu da yapmayalım...zaten istedikleri bu mu? acaba diye düşünmeye başladım.ne yapabiliriz?

webceren
24-09-2009, 19:55
>8. SIRA

bende egzersiz yapmıyor takım çıkartmıyor derslerime sahip çıkıyorum ve sonuna kadar destekliyorum.

Ayfer K. PAMUK
Senan İdin Anadolu Lisesi

Silopi/ŞIRNAK

bilaloldac
24-09-2009, 20:15
9.

BEDEN EĞİTİMİ AÇILIMI İSTİYORUZ.....

CEYHAN HALİL ANADOLU LİSESİ
BİLAL OLDAÇ

caneronay
24-09-2009, 20:16
10.

bende yapmıyorum egzersiz...hatta dahada ileri gittim 15 saatin üzerinde verilen diğer dersleride almadım...

alikoglu
24-09-2009, 21:14
Toplu halde Ankara yürüyüşü yada illerde topluca basın açıklaması yapılmadan sonuç almamız zor.Ben biliyorum ki herkez egzersiz yapacak,takım çıkaracak.Çünkü ben meslektaşlarıma malesef güvenmiyorum...

tülayırmak
24-09-2009, 21:30
11.

Tülay SİVRİKAYA
Döğüşbelen İ.Ö.O.
Köyceğiz MUĞLA

kthya_43
25-09-2009, 00:43
12.

MUHARREM ÖNVER KÜTAHYA ATATÜRK LİSESİ

amirşah
25-09-2009, 01:18
13.

EMİRŞAH POLAT
İLÇE KOORDİNATORU
KİRAZ İ.Ö.O
İZMİR/KİRAZ
ARKADASLAR LUTFEN KIMSE YAPMASIN ILCEMIZDE 16 BEDEN EGITIMICIYIZ VE HICBIRIMIZ YAPMIYORUZ HICBIR FALIYET

tufanakyol
25-09-2009, 01:39
14.

Tüm gönlümle size katılıyorum.
Egzersize gelince !!!
Eğer okulda sınıflar arası müsabakalarımızı yoğun bir şekilde eğlence içinde yaparsak,okullar arası dostluk maçları yaparsak okullararası müsabakalara katılmasak da olur,önemli olan çocuklarımızın yoğun tempoda maç yapması ve eğlenmesi!!!
Egzersiz yapınca takım çıkartma zorunluluğu yok!!!
Ne egzersizimizden oluruz ne de eylemimizden!!!

Tufan AKYOL
Beden Eğitimi Öğretmeni /BANDIRMA

zeki.gonen
25-09-2009, 02:02
15.

Sessiz kalmayalım.
zeki gönen
Beden Eğitimi ve Spor
Öğretmeni
Şanlıurfa

Scorpio
25-09-2009, 09:26
16.

Arkadaşlar biz tepkimizi ortaya koymazsak seneye beden eğitimi dersi tamamen kalkar tepki olduğu bilinsin burdan Kerem hocama ve bütün Koordinatör arkadaşlara sesleniyorum yurt genelinde sosyal aktiviteye son bütün Beden Eğitimi Öğretmeni arkadaşlara ulaşmaya çalışalım. Saygılarımla

Emrah AKGÜL
Beden Eğitimi Öğretmeni

Yenipazar / Bilecik

mubecduman58
25-09-2009, 09:45
17.

Tüm arkadaşlarıma katılıyorum.Dersimize sahip çıkalım....

omeribo
25-09-2009, 10:10
18.

ewet bende katılıyorum. takım çıkartmıyorum.

azyuksek
25-09-2009, 10:12
19.

arkadaşlar ben ilçenin beldesinde görev yapıyorum ve okulumun ilk beden eğitimi öğretmeniyim..öğrencilerim ilk kez beden eğitimi dersini benimle yaptılar ve bu anlamda bana ilah anlamında hayranlar aslında bu derse hayranlar..ee bu kadar sevgi duyulan bir dersi hangi nedenle hangi düşünceyle kısıtlayabiliyorlar anlamadım..takım kurup il merkezine maçlara gelip okulumuzu temsil ettiğimizde inanın bu sayede şehir merkezine İLKKEZ gelen öğrencilerim dahi oldu..bundan dolayı maçlarda kendilerinden beklemediğim performansı gördüm..başarılı olduk..nasıl olurda bu kadar önemli olan öğrenciyi her anlamda motive edebilecek bir dersten mahrum bırakılırız..DERSİME SAHİP ÇIKIYORUM ÇÜNKÜ ÖĞRENCİLERİMİN BOYNUNU BÜKEMEM...

ottoman0101
25-09-2009, 11:21
20.

dersimize sonuna kadar sahip çıkıyoruz ama netice itibari ile bizim okulda beden eğitimi dersi kalamdı ben trafik ilk yardım ve milli güxevlik dersine giriyorum yeni müfredat beden eğitimi dersini ortadan kaldırdı bu öğrenciler nerde sosyalşecekler nerde deşarj olacaklar nerde etkinliklere katılacaklar derse girmediğim için takım da çıkaramam durumlarımız oluyor biri buna dur desin lütfen teşkkürler

semere_melisa
25-09-2009, 11:23
21.

Sadiye nuhoğlu iilköğretim okulu KAYSERİ haftalık ders saatim 14 bide müzik verdiler maaş karşılıği dolsun diye etti 15
EGZERSİZ YAPMIYORUM

M.Mustafa KARAGÖZ

semraden
25-09-2009, 13:03
22.

söyleyecek bişey bulamıyorum, şimdi bir olmassak başka ne zaman oluruz...

SEMRA ALDUT

MAHMAT ŞEHİT MURAT KOÇ İ.Ö.OKULU
AVANOS\ NEVŞEHİR

reloadfreeman
25-09-2009, 13:04
23. sıra takım yok egzersiz yok...

50-100 kişiyle kalırsa bir anlamı olmaz lütfen herkesle paylaşalım
9 saat beden eğitimi
5saat spor etkinlikleri
1,2 ve 3. sınıf beden eğitimi dersine ve 4,5.sınıf trafikdersineneden biz girmiyoruz?

selkad
25-09-2009, 13:43
BEDEN EĞİTİMİ DERSİNİN ÖNEMLİ BİR DERS OLDUĞUNU HERKESE ANLATMALIYIZ..ÖNEMİNİ ÖRNEKLERLE GÖSTERMELİYİZ..VALLA BENIM OKULUMDA MÜDÜR BEY TRAFİKLERİ BANA VERİYOR NEDEN SİZLER GİREMİYORSUNUZ ANLAYAMADIM...

skyjacker
25-09-2009, 14:14
24. arkdaşlar bunlar işin kolayını bulmuş, afrikadan lejyoner getirip türk yapıp milli takıma alıyorlar.
klasik beden eğitimi öğretmeni olup ver topu oynasın dönemine giriyorum, 1 saat ders veren zihniyetleri kınıyorum. zihniyet varsa tabi!http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley7.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley7.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley7.gif

rodman55
25-09-2009, 14:54
25.

sevgili arkadaşım..sen katılıyorum..samsun kavak çplde görevlendirme çalışıyorum zaten onlarda gitsede ek ders artsın diye bekliyor...

madi
25-09-2009, 15:58
26.

DERSİMEsahip çıkıyorum.Haftada 1 saatte harikalar yaratmaya çalışan arkadaşlarımı kınıyorum...İderecine değil mesleğine,emeğine sahip çık.Bende yaydım...Nimet hanımateşekkürler.Yokum diyorum kutuma gidiyorum.
Ferhat ATMACA/AFYON GAZİ İ.Ö.O

hakancan44
25-09-2009, 16:37
öncelikle bireysel tepkilerin olumlu sonuç vereceğine inanmıyorum.koordinatörler bu olayı il bazında organize etmezse olmaz. egzersiz konusunda;(ben egzersiz yapmıycam ama diğer arkadaş yapacak) denecek. bence egzersizi yapalım TAKIM ÇIKARMAYALIM.
adamın birine kapıyı kapatırmısın demişler, adam ;rüzgar eserse kapı kapanır demiş.

tülayırmak
25-09-2009, 17:06
sevgili Kerem hocam bugün okulumuza Talim Terbiye Kurulu Başkanı Merdan Tufan geldi. Buralı kendisi, bu 1 saatlik dersimizin sıkıntısını dile getirdik. BedenEğitimi Spor İzciliğin çok sıkıştırdığını arttırılacağını söyledi.Yanlız şu gerçeği herkes kafasına koysun mücadele etmez de her şeye eyvallah dersek bu hayalHEP BİRLİKTE ASILIRSAK 2 saati alırız .Zümre toplantılarında bunu dile getirin arkadaşlar çoğunluğu sağlıyalım

sesinim
25-09-2009, 17:17
Ben atama bekliyorum we sizi bu yürekten destiğinizi ayakta alkışlıyorum,destek_destek

webmaster
25-09-2009, 17:24
Evet Hocam kesinlikle 3 yıl önce dersimiz 1 saate düştü mücadele ettik yine bu şekilde4.5.sınıflarda ikisaate çıkardılar. Ama sonrasında bu bize yetti galiba kimse sesini çıkarmayınca böyle devam etti. Baktılar ki ses yok, herkes kabullenmiş bu sefer liselerde 1 saate düşürüldü.Mücadeleyi bıraktık, böyle oldu. Daha da olacak bakın söylüyorum buradan yarın egzersizlerde 3 saate düşecek. O vazgeçemediğimiz egzersizi de elimizden alacaklar. anlayacağınız sayın hocam,

azıcık rüzgarestirdik kapıyı araladık, herhalde gürleseydik kapıda sonuna kadar açılacaktı.

a@ahmet
25-09-2009, 17:52
28
dersime sahip çıkıyorum egzersiz yapmıyorum takım çıkarmıyorum ...

Ahmet BİÇERER
akçakale i.ö.o Selim /KARS

serkanozkeskin
25-09-2009, 18:20
29

Egzersiz almıyorum, takım çıkarmıyorum, dersime sahip çıkıyorum!

Serkan Özkeskin
İnönü Anadolu Teknik, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi
Bayrampaşa-İst.

nami
25-09-2009, 18:25
30.

bende egzersiz yapmayacağım
Bünyamin ORHAN
Gördes lisesi Gördes MANİSA
532 749 34 11

ufukatlas
25-09-2009, 18:35
31.

Spor için birlikte mücadele ,birlikte kazanım. HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI .EGZERSİZ YAPMIYORUM. TAKIM ÇIKARMIYORUM.DERSİME SAHİP ÇIKIYORUM.

UfukATLAS
Çiğli/İZMİR

acaralp
25-09-2009, 18:42
32.

Egzersiz almıyorum, takım çıkarmıyorum, dersime sahip çıkıyorum
ALPER ACAR
GÜLVEREN LİSESİ ANKARA

resul cam
25-09-2009, 20:11
bu ülkede sporun gelişmesinden bahsedenler bu ders saatlerine bi çare bulsun yoksa asosyal bi gençlik ve amaçsız beden eğitimi öğretmenleri ordusu olacak ona göre

voleybol72
25-09-2009, 20:14
33.

sevgili meslektaşlarım bu haksız yaklaşım spor bilinci olmayan bizleri idare edenlerden kaynaklanıyor...bu ders saatinin 1 satte düşürülmesinin faydası nedir?başarı artacak mıdır? uygulanmak istenen amaç nedir? ayrıca bu ders saatinin 1 saate düşürülmesi biz beden eğitimcilere görevimizi yapmadığımız düşünülerek yapılan bir ceza mıdır? sevgili meslektaşlarım biz özveriyle inancımız gereği aldığımız paranın hakkını sonuna kadar hakkediyoruz...türkiyemiz genç bir nufusa sahip bu gençlik sportif başarılardan yoksun bırakılmaktadır...ülkemizden çok küçük nufusa sahip ülkeler bile uluslararası müsabakalarda daha başarılı olmaktadır...bunun nedenlerii ülke siyasetini yapan spor bilinci yerleşmemiş insanlardan kaynaklanıyor...ülkemizde gençlik ve spor il müdürlüklerinin faliyetleri yıllardır siyasi imkanlarla yerleştirilen ve sporun gelişimine engeller çıkaran bir zihniyet süre gitmektedir.Bu il müdürlüklerine aktarılan paraların hadi hesabı yapılamaz yıllardır başarı nerde başarısızlığın nedeni etkin denetlemeden geçer bu ülkede başarı isteniyorsa verileni almak için denetimi geri dönüşümü sorgulamalıdır...bir baba çocuğuna gerekli ödül ve cezayı sevgiyi saygıyı yanii çocuğunun sorununu takip etmez ise o çocuktan hayır beklenmez.....biz beden eğitimcilerden işimizi yapmadığımız tepkisi verilmektedir... ama yanılıyorlar... acaba şu soruyu bu dersimizin 1 saate düşürülme nedenini kendilerine sordular mı? bizim okullardaki sporsal alt yapımız ne drumda.. okul bahçelerine bakıyorsunuz çocuğun koşabileceği alan bile bırakılmamakta,dersliklerin azami 40 olmasını farzedelim ki buda fazla bizim derslikler 75 hatta 80 leri bile gördüm... eğitime önem verilmeyen bir ülkede demokrasi gelişmez gelişemez.. bu ders saati 2 ye hatta hatta 4 satte çıksa bile milli eğitim bakanlığı ve bizi yöneten büyüklerimiz okullarada sporun alt yapısını oluşturmalı... bu olmadan ülkede milli baketbol takımımız final hedeflerini rüyada görür...futbol milli takımımız böyle sonuçlarla ulusal arenada yerini alamaz...aslında bizi yönetenler ve birileri ellerinde bulundurdukları bu rantı hiç mi hiç kaybetmek istemiyorlar.... yıllardır babadan oğula geçer gibi sporun gelişimini istanbul izmir ankara gibi belli başlı ilerde arayıp kos kocaman ülke gençliği heba edilmektedir.CEZA BEDELİ HER ZAMAN HALKA KESİLMİŞTİR...ben sayın başbakanımıza sonsuz güven duymakta olup bu sorunun 1 saate düşürülmesi nedeninden ziyade daha akılcıl bir çözüm yolu bulmalarını diliyorum..allah yardımcımız olsun...BENDE EGZERSİZ YAPMIYORUM,TAKIM ÇALIŞTIRIYORUM AMA MÜSABAKAYA ÇIKARMIYORUM,DERSİME SAHİP ÇIKIYORUM....

zolzy
25-09-2009, 20:26
34.

Benim İlk Senem Ama Bende Destek Vermeye Çalışacağım

Gökhan Demir

Sarıyer Mehmet Şam Ticaret Meslek Lisesi

turuncush
25-09-2009, 20:40
35.

Arkadaşlar Olimpiyatlardan sonra spora ne kadar az yatırım yapıldığını hep birllikte gördük.
Bu konuda Bakan bile başta Beden Eğitimi Derslerinin arttırılması gerektiğini söyledi. Fakat malesef kiyaramız çabuk iyileşti ve verilen sözler herzamanki gibi çabuk unutuldu. Zaten biz unutkanlığı ile ünlü bir millet değilmiyiz?
Sözün kısası Derslerimizin arttılacağı söylenirken yine azaltma yoluna gidilmiştir.
Ancak şahsen beni en çok rahatsız eden konu BÜYÜKLERİMİZİN, BİZ BEDEN EĞİTİİMİ ÖĞRETMENLERİNİ, RESİM VE MÜZİK ÖĞRETMENLERİ İLE KARŞI KARŞIYA GETİRMELERİDİR.
Malesef ki bizlerde bu oyuna gelip ders kavgasına giriyoruz.
Bizim sorunumuz keskinlikle diğer öğretmenler veya dersler değildir.
bizim sorunumuz ders saatlerimizin azaltılmış olmasıdır. en önemlisi çocuklarımızın gelişimine olan katkımızın önemsenmemesi ve yok sayılmasıdır.
Bu nedenle Beden Eğitimi Öğretmeni olarak haklarımızı koruyabilmek içinortaya konan tepkiye bütün yüreğimle destek olmak amacıyla bu yıl EGZERSİZ YAPMIYORUM. TAKIM ÇIKARMIYORUM.DERSİME SAHİP ÇIKIYORUM...

Savaş KESKİN
Samandağ Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi

sonsamuray
25-09-2009, 21:44
36.

geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin kademeli olarak 6,7,8,9,10,11 ve 12 sınıflarda beden eğitimi ders saatlerinin hunharca katledilmesini şiddetle kınıyoruz.bizki tek amaçları ulu önder atatürkümüzün,türkiye cuhuriyeti anayasasının ve meb yetkisiyle türk gençliğine ve türk sporuna sahip çıkmak ,onu yüceltmek, sağlıklı mutlu gençler ahlaklı bireyler,topluma yararlı ,ve EN ÖNEMLİSİ VATANINI ,MİLLETİNİ VE BAYRAĞINI SEVEN BİR TÜRK GENÇLİĞİ YETİŞTİRMEK İÇİN ÇABALAYAN VE EMEK VEREN BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİYİZ. bu büyük yanlıştan meb en kısa zamanda dönerek beden eğitimi ve spor dersinin eski görkemliöneminin verilmesi için tüm arkadaşlar ellerinden geleni yapmalarını bir beden eğitimci olarak istiyorum.bu yola girdik geri dönmek,pişman olmak yok.şimdi teslim olursakbugün 1 saat olur,yarın yok olur...saygılar...

Şerafettin ŞENER
Beden Eğitimi Öğretmeni
lab yibo adana

Burhanettin AŞKIN
25-09-2009, 22:05
37.

EGZERSİZ YAPMIYORUM,TAKIM ÇIKARMIYORUM,DERSİME SAHİP ÇIKIYORUM

sportman.41
25-09-2009, 22:15
38 olsun..

caganozturk
25-09-2009, 22:16
39.
Geribırakılmış ülkelerin düştüğü ruh halinden kurtaramıyoruz maalesef kendimizi... Halen bazılarımız zannediyorlar ki beden eğitimi-resim-müzik dersleri yerine ne kadar daha geometri, ne kadar daha biyoloji dersi koyarsak bizim çocuklarımız da o kadar daha zeki, o kadar daha üniversiteli olur....Artık kafalarınızı kumdan çıkarın sayın yöneticilerimiz; SPOR veSANAT olmadan, spor kültürü olmadan, sağlam kafalıve sağlıklı nesiller yetiştiremezsiniz.. Herkesi doktor, mühendis yapabilirsiniz.Yanlız sağlıklı düşünen, sosyal ilişkileri gelişmiş, kazanmayı ve kaybetmeyi bilen, birlikte hareket etmesini becerebilen nesiller yetiştiremiyeceksiniz maalesef.. Biraz da kendinizi değilde çocukları düşünün. Sahi zararlı alışkanlılardan çocuklarımızı nasıl koruyacaktık..YOKSA SPOR YAPARAK MI...SİZ BOYUNA OLİMPİYAT STADLARI YAPIN, BAKALIM NASIL DOLDURACAKSINIZ ORALARI...????

Yılmaz ÖZTÜRK
Edirne Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi

murat27
25-09-2009, 23:50
40.

arkadaşlar hep birlikte heraket edelim.takım çıkarmayalım dersimize sahip çıkalım.

GAZİ İ.Ö/ GAZİANTEP

PAPPONE
26-09-2009, 02:37
sevgili kerem hocam. bence bunu maillerle deilde. hükümete yakın sendika olan eğitim birsenden ayrılmak bence daha tepkili olur. egzersiz yapmamak kolay ama hocamın dediği gibi vicdanımız elvermiyor. yada okulunda takım kurmak için çocuklara birkaç yıl emek veripde bu nedenden dolayıda kendi emeğine acıyan öğretmen arkadaşlar var.

bence en mantıklısı sendikadan istifa etmek. bu daha sert b, tepki olur.
saygılarımla
soner çelik

damla1212
26-09-2009, 03:47
hangi yol izlenir en etkilisi hangisi olur bunu tabiki düşünerek konuşarak bulabiliriz ama snaırım hepimiz yanlış yolun hangisinin olduğunu öğrenmişizdir..her alternatif düşünülebilir yanlız susmak düşünülemez bu vakitten sonra..susmak için çok geç..

damla1212
26-09-2009, 03:56
tabiki ülkenin iktidarının sendika olarak karşılığı yandaşı olan bir sendika varsa ki ben var olduğunu biliyorum biçok insanda zaten bunun farkında yanlı sendika anlayışından tez elden vazgeçilmeli iktidarı beslemekten vazgeçilmelidir..sendikaların çıkış noktası ortak menfaatlerse kişisel çıkarları bir kenara bırakarak aslolan amaca yönelik faaliyetlerde bulunulması gerekmektedir.. şahsi çıkarlar için oyanlanmak için vaktimiz yok..

PAPPONE
26-09-2009, 04:00
haklısınız damla hocam.

mestcnkkl
26-09-2009, 04:05
41.

Mesut Doğan
ÇANAKKALE Milli Piyango Anadolu Lisesi

nsaka37
26-09-2009, 11:06
değerli meslektaşlarım eğitim değerlerimizi kaybettğimiz bu dönemde takım çıkarmamak öğrencilerimizi bundan mahrum etmek biz beden eğitimi öğretmenlerine yakışmaz diye düşünüyorum.eğer bunu yaparsak zaten yetkililerin bizden istediğini yapmış olacağız evet onlar için çocuklarımızın spor yaparak kazandığı gelişim önemli değil ama biz bunu biliyoruz ve mücadelemize devam edelim.Baş öğretmen atatürkün biz eğitimcilere emanetini çocuklarımızı mahrum etmeden devam ettirelim saygılarımla.nihat saka-kastamonu

353535
26-09-2009, 11:20
42.

İLKER TANER GÜNKIZIL

NUH MEHMET KÜÇÜKÇALIK LİSESİ

İNEGÖL / BURSA

nermin
26-09-2009, 12:50
43.
bende bu sene egzersiz yapmamaya karar verdim.Hatta bir kaç kişiyede sordum egzersiz yapmayınca takım çıkarmasak olur mu diye.Çünkü her sene yok en az bir branştan mecbur takım çıkaracakmışız diye yazı yolluyorlar okula.Ama ben bu sene egzersiz yapmasak diye bakan müdürüme bu sene hakkımdan feragat ediyorum diye söyledim.Tabi bizimkide dersmi egzersizde oturup para alıyoruz ya başımızdakiler öyle düşünüyorlar.Bu sene boyun eğmek değil aksine bir baş kaldırış olarak söylüyorum bundan sonra egzersiz yapmıyorum takımda çıkarmıyorum.Bütün arkadaşlarıma çok slm.bENDE SİZİNLEYİM

DEFDEROM
26-09-2009, 12:55
mesleğime,bize emanet edilen öğrencilerime olan görevlerimiz yok saymak iyi bir eylem planımı bir düşünüyorum . cevap BENCE HAYIR. bu mesleğe başladığım 2000 yılından beri 1 kuruş dahi talep etmeden birçok üniversitenin BESYObölümüne öğrenci kazandırdım ve bundan GURUR DUYUYORUM. buraya kadar yazdıklarım mesleğimdem aldığım MANEVİ HAZ!
Şimdi MADDİ TARAFINA bakalım ,bakmak zorunda olduğum bir eşim ve bir kızım var aldığım maaşla evi geindirmek zorundayım . Müdürüm beden eğitimi dersini seçtiyse egzersizde yaparım,takımda çıkarırım, mesleğimede sahip çıkarım böylece daha sonraki senelerde hem MADDİ HEM MANEVİ olarak huzurlu bir şekilde yaşamı devam ettiririm
ayrıca sayın nihat saka'ya yazdıklarından dolayı teşekkür ediyorum

safran
26-09-2009, 15:01
44.

bu kampaya destek vermekten çok mutluyuz.eşim ve ben beden eğitimi öğretmeniyiz.herkesi samimi olmaya dürüst davranmaya ve geri adım atmamaya davet ediyoruz.şunu unutmayın egzersizden alacağınız ücret ayda en fazla130lira ama okul müdürü denetleyecek milli eğitimden gelip denetleyecekler.hafta da 5 gün takım çalıştırsanız.Hocam çok çalışıyorsun denmeyecek ama bir gün işiniz çıksa hemen ücretinize gözdikecekler.biz(eşim ve ben)260tl yi yakıyoruz.kendimizi ezdirmiyoruz.tek ricamız herkesten samimi olmaları

Sinan BUDAMA Hayriye ERDEM BUDAMA
Demirgül İ.Ö.O/ANTALYANecati ve Fatma DÖlen İ.Ö.O/ANTALYA

nerdem
26-09-2009, 16:45
45.

evet arkadaşlarsonuna kadar sizinleyim.http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley32.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley32.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley32.gif
Nüket ERDEM
Gazi İ.Ö.O/Bingöl

besyo0001
26-09-2009, 21:33
46.

yapmiyorum hiçbişey
kütahya dan

kartal02
27-09-2009, 18:02
47.
YETER ARTIK YA!
HER YIL,HER GÜN, HER SAAT,HER ANBİZİMLE UĞRAŞIYORLAR BIKMADAN VE USANMADAN HATTA UTANMADAN,AMA ONLAR DA İYİ BİLSİNLER Kİ HAKKIMIZI ARAMA NOKTASINDA BİZDE BIKMAYACAĞIZ, USANMAYACAĞIZ HATTA VE HATTA GEREKİRSE UTANMAYACAĞIZ DA.

karakoyunlu-07
28-09-2009, 13:16
48.

Ben de bundan sonra 23 Nisan ve 19 Mayıs sportif gösteri gurupları dahil okul dışı hiçbir etkinliğe girmiyorum. bırakın ek dersimize göz dikenler yapsın
Çorum

beso61
28-09-2009, 13:36
49.
Öğrenci hocam eşofman gedireceksek secmeyeceğim dersinizi diyor.9.sınıflada 6 kişi seçmiş dersi.Yürüyüşlerde öğrenci istemelerini bekliyorum şimdi.törenlerdoe öğrenci nasıl yürür göstereceğim onlara..
Egzersiz yapmıyorum.Benliğime,mesleğime sahip çıkıyorum.

Eskişehir Öğretmen lisesi
nihat öztürk

essien888
28-09-2009, 14:08
50.

egzersiz zaten yapamıyorum TAŞI-MALI OKUL benimkisi

28-09-2009, 15:13
51.
geçen sene bu siteden de başka sitelerden de bas bas bağırdım bakın ilköğretimlerde ders saatlerimizi düşürdüler ikinci kademe de hiç bir şey yapılamıyor bunun illa bir yolu vardır dedim. beden eğitimi arkadaşlar birbirimize sahip çıkalım, bugün ilköğretime yarın bu zihniyet liseye el uzatacak dedim bir iki öğretmenim haricin de kimse evet bunu yapalım, şu etkinliği yapalım diye kimseden teklif gelmesi. ileri gittim yasak olmasına rağmen uluslar arası bir radyo programın da bu konu hakkın da program yaptım ne yazık ki o kadar kişi aramasına rağmen bir beden eğitimi öğretmeni aramadı. tamam dedim belki bizi dinlemiyorlar radyo sporda barış ertürün programına katıldık konuştuk, bilgin gökberkin programına da katılıp anlattık ama gene bizim camiadan tık yok. arkadaşlar özellikle lisede görev yapanlar şimdi kuyruğunuza basıldı bas bas bağırıyorsunuz. sözüm mücadelenin için de olanlara değil sadece görüyorum ki lisedeki arkadaşlara fazla dokunmuş bu olay bize bu haksızlık 3 seneden beri yapılıyor. arkadaşlar bu iş mail çekmekle faksla olmaz direk başbakanımızın kulağına gitmesi gerek o da hamza yerlikaya veya spor bakanımız faruk özakla olabilir gerisine takmaz bunlar bu mücadelenin içinde olan biri olarak söylüyorum lütfen iştahınız kırılmasın mücadeleye devam...

batro
28-09-2009, 16:58
52.

eylem yapan herkesi kınıyorum

BÜTÜN MAKAM VE MEVKİİ SAHİPLERİNE YALAKALIK YAPIYORUM TANIDIĞIM

TANIMADIĞIMA(CAMİDE ,CEMAATTE, OKULDA,İLDE,İLÇEDE TOPLANTILARDA

SEMİNERLERDE,MAÇLARDA.SOKAKTA TÖRENLERDE)ÇALIŞAN BÜTÜN MESLEKTAŞLARIMIDA

SEVMİYORUM (ÇÜNKİ BEN ÇALIŞMIYORUM ONLARDA YALAKALIK YAPMIYOR)HEM ONLARIN

SÖZÜ KİMSEYE GEÇMİYOR KİM NE İSTERSE SORGUSUZ SUALSİZ YAPIYOR COK TA İYİ

NİYETLİLER (NE KAZANDILARSA ŞİMDİYE KADAR İYİ NİYET VE ÇALIŞARAK) SPORU GELİŞTİRİP

YATIRIM YAPINCA DERS SAATİ YÜKSELİNCE NE OLACAK ÇOK ÇOK MAAŞINIZ ARTACAK ATIP

TOPU OYNUYACAK (ÇOKUK MATEMATİK OKUSUN İNGİLİZCE OKSUN BELKİ 3-5 TURİST GELİR

KONUŞUR AY LAVYU BELKİDE CET YAPAR HAV AR YUU)S.B.S DE BEDENDEN SORUMU CIKYOR SANKİ......
EŞORTMAN GİYMEK BİDERT SOYUNMAK BİDERT PARA VERİP ALMAK COK ZOR. VER ÇOCUĞA

PARAYI CİPS ALIP KOLAYLA İÇER ONUN YERİNE OH NE GÜZEL SPOR PARASIDA HEM

NEDEN SİZ COCUKLARIN HARÇLIĞINI ZORLA GASP EDİYORSUNUZ VARMI SİZDEN BAŞKA

PARA TOPLAYAN ÖĞRETMEN.

KAÇTANE BEDENCİ GENÇLİK VE SPORDA GÖREVLİ YADA TALİM TERBİYEDE VAR YADA KAÇ

KAPALI SPOR SALONU SORUMLUSU BEDENCİ HI KACINIZ. SALON BİLE EMANET
,
EDİLEMİYECEK KADAR ZAYIFSINIZ ANAHTARI KAYBEDERSİNİZ YADA SALANDA TOP OYNAYIP

KİRLETİRSİNİZ.

SİZ GİDİN EN İYİSİ DUA EDİN BÜYÜKLERİNİZE YOKSA COKTAN BU MEVKİİ VE İŞİNİZİDE

BULAMAZSINIZ ALIRLAR ELİNİZDEN İTİRAZ MİTİRAZ DA ETMEYİN HELE HELE HİÇ EYLEM

FALAN HAK HUKUK FALAN ARAMAYIN AKLINIZDAN BİLE GEÇİRMEYİN AKILLI OLUN EFENDİ

EFENDİ DERSİNİZE GİRİN EGZERSİZİ DE YAPIN FENA PARA SAYILAMAZ DEMİ YETKİLİLERİN

İŞİ GÜCÜ SİZMİSİNİZ ADAMLARIN BİR COK İŞİ GÜCÜ VAR MAKAMI MEŞGUL ETMEYİN DE

TADINI CIKARSIN ADAMLAR COK ÇALIŞTILAR COK EMEK VERDİLER O MAKAMLARA GELMEK

İÇİN

"PADİŞAHIM ÇOK YAŞA"smileys/smiley32.gifsmileys/smiley32.gifsmileys/smiley32.gif
smileys/smiley32.gif

duvayen
28-09-2009, 17:16
53.

bızde yokuz antalya

turko6133
28-09-2009, 17:34
54.

yatılı bölge okulunda olmama rağmen iki yıldır egzersiz yapmıyorum ve takımda çokarmıyorum bu yılda aynısı olacak.

bedenci123
28-09-2009, 18:54
55.

BÜTÜN TÜRKİYE BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİ,BİRLİK OLMA ZAMANI...BU SEFER SONUNA KADAR GİTMELİYİZ.DESTEK VERELİM HEPİMİZ.

MELDA BAKAR
ÇİĞLİ/İZMİR

hkaya
28-09-2009, 22:39
56
Bende bu haklı tepkiye yürekten katılıyor ve destekliyorum.

Haydar KAYA
ANKARA

meryem1907
29-09-2009, 10:53
meslektaşlarım tepkimiz bununla kalmamalı farklı düşünceler bulmalıyız ve eylemde bulunmalıyız yazdıklarımız burayla kalıyor üst makamda olan kişiler bu yazdıklarımızı görmüyor ve okumuyorlar onlara sesimizi duyurmamız gerek.

RUSAN46
29-09-2009, 11:13
57.

bende katılıyorum bu haksızlıga, devam arkadaşlar yoksa bize durdugumuz yerde haklarımızı vermezler.ordu ünye

serdarbesyo
29-09-2009, 12:23
58.

bayburt kaleardı 75. yıl i.ö.o
Serdar ÇABUK

webmaster
29-09-2009, 12:49
Evet arkadaşlar 100 sayısına ulaşınca inş. ulusal basına göndreceğim bu kısmı. Daha fazla destek bekliyoruz ki bir an önce sesimizi tüm ulusala duyuralım.

Ahmet Köseoğlu
29-09-2009, 15:53
Hadi arkadaşlar, sesimizi gür bir şekilde duyurmanın zamanı geldi.....
Destek olalım birbirimize...... Unutmayalım ki ''Birlikten KUVVET Doğar.....''

MEHMET ALİ 50
29-09-2009, 16:38
59- Tepkilrinize katılıyorum.Aynı üniversiteyi okuduk,aynı ünvanı taşıyor,aynı okulda çalışıyoruz, ama yanımızdaki diğer branş öğretmenleri nerdeyse bizi ikiye katlıyor.Ders saati yüzünden istediğimiz okula bile tain isteyemiyoruz.Böyle terbiyesizlik, böyle adalet olmaz.
Ali UZMAN
İönü i.ö.o./KONYA

zero_61
29-09-2009, 17:15
60. sıra
Belki tam olarak yapmak istedikleri budur ama "EGZERSİZ YAPMIYORUM, TAKIM ÇIKARMIYORUM, DERSİME SAHİP ÇIKIYORUM", sizleri tebrik ediyor ve gönülden destekliyorum.
Zerrin EYÜBOĞLU
Malcılar Lisesi /BURSA

OZKANSANTAY
29-09-2009, 19:27
61.

BİZ 1980 SENDEN ÖNCEDE BU 4CÜ ELEMENTLERLE ÇOK UGRAŞTIK NAFİLE ONLARIN SPORA BAKIŞI BAŞKA? DELİCE KIRIKKALE

OZKANSANTAY
29-09-2009, 19:29
4CÜ ELEMENTLER ÇOGALDI MALESEF KATILIYORUM DELİCE KKALE

webceren
29-09-2009, 20:44
Bugün Saat 19 Ana Habarde Samanyolu Televizyonunda Ders Saatlerimizin
Azaltılması Beden Eğitimi Öğretmenlerinin Ders Saatlerinin
Azaltımasına Tepki Başlıyla Haber Oldu ve Turgay Renklikurt Ders
Saatlerimizin Azaltılması ile İlgili Tepkisini Dile Getirdi.

Samanyolu Televiztonuna ve Sevgili Turgay RENKLİKURT'a Teşekkürler.

Tepki Göstermeye ve Birlik Olmaya Devam.... ,

ASİ3355
29-09-2009, 20:52
62.

Bu Dava hem ekmek hem de mesleğimizin kavgası susmaya devam etmek değerlerimizi inancımızı yitirmektir. bu site bizim sitemiz burda sesimizi duyurabiliriz hani hatırlıyor musunuz TRT STADYUM PROGRAMINDA BİLE BU SİTEDEN BAHSEDİLMİŞTİ.EVET ŞİMDİ YİNE ÖYLE BİŞEYLER AYARLAYABİLİRİZ SAYIN KEREM BALYEMEZ ARKADAŞIM VE DAVADAŞ ARKADAŞLARIM GELİN BUNU MEDYAYA TAŞIYALIM SESİMİZİ ANCAK BU ŞEKİLDE DUYURABİLİRİZ.
FATİH TURGUT
ERDEMLİ G.V.Ö.L.H.İ.Ö.O.

meryem1907
29-09-2009, 22:57
arkadaşlar hadi destek verin sessiz kalmayın bakın Kerem hocamız 100 kişi olunca ulusal kanala bu sayfaları kopyalayıp gönderecek.Anlayacağınız boşa uğraşmış olmuyoruz biz dersimize sahip çıktıkça sesimizi muhakkak duyacaklar yeterki birlik beraberlik olsun elimizden geldiğince herkese böyle bir desteğin ve protestonun olduğunu duyuralım

duvayen
30-09-2009, 00:10
63.

harıkasın gergın arkadasım benım.bızde yokuz merak etmeyin selamlar

yilmaz02
30-09-2009, 00:27
64.

Hakan YILMAZ
şahinkayası i.ö.o
kahramanmaraş

ilkerkeser
30-09-2009, 01:00
65.

egzersiz yapmamak zaten ders sayımızın azaldığı ortamda bizi dahada zayıflatır
sonuçta hepimiz bu işi para için yapıyoruz ve bakmamaız gereken ailemiz var
ikinci olarak egzersiz yapmadığımız an; okuldaki çocuklarımıza ceza vermiş oluruz
bugüne kadar masa tenisinden futbola, voleyboldan krosa, hemen her branşta takım çıkartmış birisi olarak bu yıl kesinlikle takım çıkartmayacağım
eğer bu bütün ülkeye yayılırsa bundan daha güzel bir tepki olamaz sanırım
ders saatlerimizi geri versinler

aligüzeldal
30-09-2009, 03:26
66.

ALİ GÜZELDAL

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİ.BESYO (ÖĞRENCİ)

30-09-2009, 12:59
67.

Selam sevgili Beden Eğitimi dostları 100 kişi olalım diyordunuz sadece OSMANİYE den size 100 tane destek gönderiyoruz.Bugun yapılan Beden Eğitimi Öğretmenleri toplantısında Takım Çıkarmıyorum, Dersime Sahip Çıkıyorum kararı alındı sevgiyle kalın dostlar....http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley20.gif

gülkar53
30-09-2009, 13:45
arkadaşlar beden eğitimi öğretmeni olarak aynı konulardan bende rahatsızlık duyuyorum 1 saate indirilen dersimizi geri alabilmek ve hatta 1 saat diye 9.sınıflardan başka sınıflara ders koyulmayan öğrencilerimizin dilekçe vererek ders istedikleri fakat okul müdürüm tarafından azarlanıp dilekçeleri yırtılan okulda çalışmaya çalışıyorum nerelere yazıp bu gafletin düzeltileceğinide bilmiyorum.birlik olup gereken yerlere mail atıp sesimizi duyurmak istiyorum.bizleri yönlendirin ltf.

serkan05
30-09-2009, 15:15
68.
bir destekte benden.

Serkan GÜMÜŞ

wenedik
30-09-2009, 15:53
Arkadaşlar özel bir okulda öğretmenim lise kısmında derse giriyorum haftada 18 olan ders saatim 8 saate düştü şimdi il lig heyetinin aldığı kararla bu sene ilimizden hiç takım çıkmayacak müsabakalara katılmayacağız ama devlette çalışan arkadaşlar egzersiz almaya devam edeceklermiş.Şimdi soruyorum size hem egzersiz alıp hem bu protestoya katılan arkadaşlar aldıkları egzersiz parasını vicdanlarına nasıl yedirecekler, benim gibi özel okulda çalışıpta sözleşmeleri haziran ayında yenilenen öğretmenler ne yapacaklar ben takım çıkartamıyorum deme lüksüne sahip değilim.Bu derslerin bir saate indirilmesi en az sizin kadar benimde canımı sıkıyor.Bu sene takım hazırlayacağım müracatımı da yapacağım ama gelin görün ki maç yapacak takımım olmayacak şimdi bunu bile bile öğrencilerimi maça hazırlar gibi hazırlayacağım.sonuç.............................l anet olsun demekten başka seçeneğim kalmıyor kusura bakmayın ama fazlasıyla canım sıkkın.smileys/smiley19.gifsmileys/smiley19.gifsmileys/smiley19.gif

batro
30-09-2009, 16:13
lig heyetleri bu sıralar toplanıyorlar. en azından formatör arkadaşlar devreye girerek iller arası koordinasyon sağlanıp bu konuda kararlar alınıp ortak payda da birleşmek gerekir kanaatindeyim....

ayrıca sadece beden eğitimi değil diğer branşlarda egzersiz yapan tüm branş öğretmenlerinin desteği istene bilir..
rast gele

Ahmet Köseoğlu
30-09-2009, 17:32
Süper bir şekilde ilerliyoruz arkadaşlar...http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley32.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley32.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley32.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley32.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley32.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley32.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley32.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley32.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley32.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley32.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley32.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley32.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley32.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley32.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley32.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley32.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley32.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley32.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley32.gif
Umarım ki bütün Türkiye SES'imizi duyacaktır...

imparatoriçe
30-09-2009, 18:10
tam destek geçen yıl liğ heyetindeydim,bayramlar tören komutanlığı,tüm branşta hakemliklerim var 9 takım birde bando 10 faaliyet okulum adına kupalarda aldım bu yıl sadece 14 saat ders birde rehberlik,zümremi imzalamadılar bunları yazdığımdan yarışmalara katılmıyorum eğzersiz yapmıyorum başka bir branştan ekderste almıyorum.sosyal etkinlikler yönetmeliğine aykırı buluyorlar ancak ben 13 yıl boşa çalışmadım haklarımı biliyorum ben istemedikten sonra kimse eğzersizde yapmadan takımları yarıştıracaksın diyemez.hem adam yerine koymayın hem 15 saate asker edin bizi oda çıkarsa 15 saat yok trafik yok bilmemne olmaz lanet olsun.biz maaş karşılığı marabası değiliz.biz hademe değiliz.(arkadaşları tenzih ederim temizlik konusunda emir vermeye çalıştıklarından)ben beden eğitimi öğretmeniyim hanği branş,
sınıf öğretmenine ekders vermeden dikebilirsin.okul zili çalmadan son ders zilinden önce çantayı kapar gider heryerde herdurumda görevimiz bile olmayan konularda tartışmak zorunda brakılan tek branş biziz.ben öğretmenim bunun farkına varın angarya askeri değil.

imparatoriçe
30-09-2009, 18:13
69.

REYHAN YENTUR ANTALAYA MUSTAFA RÜŞTÜ TUNCER İ.Ö.O.

Ahmet Köseoğlu
30-09-2009, 18:21
Sevgili Arkadaşlarım-Meslektaşlarım, işte şimdi BİRLİK zamanı...
Gelin bir kere olsun !!!TAM DESTEK!!! olalım, aynı adımı atalım!!! Kerem hocamızın başlatmış olduğu(Egzersiz Yapmıyorum,Takım Çıkarmıyorum,Dersime Sahip Çıkıyorum. (http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/forum_posts.asp?TID=10762&get=last#48538))kampanya ya hepimiz katılalım...
Sayımız 100 olunca ulusal Medya'ya taşıyacağız
Siteye bakıyorumhergün 2000-2500 kişi giriyor ama henüz 70 kişiye ulaşamamışız!!! Yazık bize! Ayıp bize!... Lütfen hazıra konmayalım, herşeyi kabullenmeyelim!!! Pes etmeyelim!!!birbirimize sahip çıkalım, dersimize sahip çıkalım, nasıl bir GÜÇ olduğumuzu herkese kanıtlayalım.....

Hadi Dostlar, siz de katkıda bulunun!!!

Saygılarımla...
Ahmet KÖSEOĞLU...

sesinim
30-09-2009, 18:50
Sizleri sonsuz destekliyoruz ataması yapılamayan beden eğitimi öğrt. olarak

webceren
30-09-2009, 19:20
Orjinalini yazan: Ahmet Köseoğlu

Sevgili Arkadaşlarım-Meslektaşlarım, işte şimdi BİRLİK zamanı...
Gelin bir kere olsun !!!TAM DESTEK!!! olalım, aynı adımı atalım!!! Kerem hocamızın başlatmış olduğu(Egzersiz Yapmıyorum,Takım Çıkarmıyorum,Dersime Sahip Çıkıyorum. (http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/forum_posts.asp?TID=10762&get=last#48538))kampanya ya hepimiz katılalım...
Sayımız 100 olunca ulusal Medya'ya taşıyacağız
Siteye bakıyorumhergün 2000-2500 kişi giriyor ama henüz 70 kişiye ulaşamamışız!!! Yazık bize! Ayıp bize!... Lütfen hazıra konmayalım, herşeyi kabullenmeyelim!!! Pes etmeyelim!!!birbirimize sahip çıkalım, dersimize sahip çıkalım, nasıl bir GÜÇ olduğumuzu herkese kanıtlayalım.....

Hadi Dostlar, siz de katkıda bulunun!!!

Saygılarımla...
Ahmet KÖSEOĞLU...

HAKLISINIZ HOCAM. YAZAN FAKAT UYGULAMAYA GELİNCE ÜÇ KURUŞ PARA UGRUNA DESTEK VERMEKTEN ÇEKİNEN KORKAN MESLEKTAŞLARIMIZ VAR. UYUMAYIN UYANIN MESLEGİMİZ ELDEN GİDİYOR.GEÇ OLMADAN BİRLİK OLALIM , ADIYAMNDA GÖREV YAPAN ARKADAŞLARIMI CANI GÖNÜLDEN KUTLUYORUM VE KARARSIZ KALAN ARKADAŞLARA ÖRNEK OLMASINI ÜMİT EDİYORUM.

meryem1907
30-09-2009, 20:36
Adıyamandaki beden eğitimi öğretmenlerimize teşekkür ederim.umarım diğer illerde böyle bir tepkide bulunur.

sportman.41
30-09-2009, 21:27
osmaniye'deki meslektaşlarımı tebrik ediyor sevgilerimi gönderiyorum.

ufukatlas
30-09-2009, 22:38
70.

osmaniye ve adıyamana tebrikler selamlar çiğli/izmir

BUZY
30-09-2009, 22:47
71.

Egzersiz yapmıyorum takım çıkarmıyorum.
önder ÖZTÜRK
ESKİŞEHİR

kuku06
30-09-2009, 23:00
72.

saygılar...........

fatihermeydan
30-09-2009, 23:31
73.

Ben bu söylediğinizi8 yıldır yapıyorum ve egzersiz almıyorum.Kimsede bana nedenegzersiz yapmıyorsun diyemez...

EROL ÇİFTÇİ
01-10-2009, 09:16
74.

DESTEK

EROL ÇİFTÇİ

MAZLUM
01-10-2009, 11:28
75.
EGZERSİZ YAPMIYORUM, TAKIM ÇIKARMIYORUM ,DERSİME SAHİP ÇIKIYORUM.

Şevket ALTUN
Korkuteli Anadolu Lisesi
ANTALYA

samet çiçek
01-10-2009, 17:48
76.

H.MEHMET SABANCI LİSESİ

SAMET ÇİÇEK
Bed. Eğt.Öğt.

SİVAS

binali
01-10-2009, 18:16
Arkadaşlar kırmızı renkte vermemin sebebi 18-Mayıs-2008 tarihinde verdiğim bilgi içinde SİZLERİN ve de Biz antrenörlerin sıkıntısını çok iyi anlatan yazıdan alıntıdır.
Yazının tümünü link'i tıkladığınızda göreceksiniz.

(BEDEN EĞİTİMİ DERSİNİN SEÇMELİ DERS OLARAK İŞLENMESİNİN )
http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/forum_posts.asp?TID=4395&PN=1

(1909'DAN BU YANA TARİHİ SÜREÇ İÇİNDE BEDEN EĞİTİMİ )
http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/forum_posts.asp?TID=7616

Beden eğitimi derslerinin daha ilgi çekici hale getirilebilmesi için öğrencilerin ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda içerik ve etkinlik olarak zenginleştirilmesi gerektiği belirtilerek spora ilgi duymada ailenin önemi vurgulanarak bu konuda ailelerin yaklaşımlarının ve bilgi düzeylerinin yetersizliği belirtilmiştir.

Dünyada birçok ülke beden eğitimi ve spor derslerinin arttırılması yoluna gitmiş, sporda başarılı öğrencilere burslar, ödüller vererek teşvik etmişlerdir. Eğitim dönemlerinde gereği gibi ele alınmayan hareket ve beden eğitimi, çocukta ve okul gençliğinde spor bilincini ve alışkanlığını oluşturamamaktadır. Sonuçta, bedensel enerji kapasitesini iyi kullanamayan, bedensel, ruhsal ve toplumsal yönden sağlıksız nesiller yetiştirme sorunuyla karşılaşılmaktadır. Günümüzde, kendine güven duygusu, sorumluluk, boş zamanları yararlı değerlendirme gibi sosyal becerileri kazandırabilecek ve öğrencileri şiddetten, davranış bozukluklarından, asosyal olmaktan uzaklaştırabilecek özel alan derslerinin ve etkinliklerin göz ardı edilmemesi aksine işlevselliğinin kazandırılması gereklidir.

elifbed
01-10-2009, 18:47
77.

bende katılyorum arkadaşalr bütün söylediklerinize.Derlerimizi elimizden alıyorlar sonrada tartışma programlarında çıkıp beden eğitimi öğretmenlerini suçluyorlar.Suçu kendilerinde arasınlar bizi teşvik edeceklerine gereksiz görüyorlar buna dur demeliyiz ama bu zihniyetin değişeceğinden benim pek umudum yok.Olan çocuklara oluyor neden takım kurmuyoruz diye soruyorlar yetenekli çocuklar heba olup gidiyorlar.Derslerde bile streslerini atamıyorlar.Yazık çok yazık.

binali
01-10-2009, 18:57
5290 üye arkadaşlarımız giriş yapmış, bunu 290 üye arkadaşlarımız yazı yazsaydı gücümüze güç katabilirlerdi.

webceren
01-10-2009, 19:50
HOCAM BİRLİKTE MÜCADELE ETMEK İSTEYEN YAZAR.'' BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YAŞASIN'' DİYEN ( NE DERSEN DE HİÇBİRŞEYE KATILMAZ) DERSİMİZ ELİMİZDEN GİDİYOR SESSİZ KALMAYALIM ARKADAŞLAR GEÇ OLMADAN TEPKİMİZİ ORTAYA HEP BİRLİKTE KOYALIM. ADIMIZI SOYADIMIZ OKULUMUZU VE İLİMİZİ YAZALIM LÜTFEN

hoca
01-10-2009, 19:53
78.

Egzersiz yapmıyorum takım çıkarmıyorum dersime sahip çıkıyorumhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley32.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley32.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley32.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley32.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley32.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley32.gif

webceren
01-10-2009, 19:56
UMARIM BU DÜŞÜNCEDE OLAN ARKADAŞIM GÜN GEÇTİKÇE ARTAR ÇIG GİBİ BÜYÜYEREK SES GETİRİRİZ.

01-10-2009, 21:04
arkadaşlar inşallah milli maç arasında istanbulda ibrahim toraman ve bekir irtegünün katılacağı bir panel yapacağım bu panelde derslerimizin özellikle ilköğretimlerde 3 yıldan beri 1 derse indirilmesinin yanlışlığında bahsedeceğiz. panele katılmak isteyen beden eğitimi öğretmeni arkadaşlarımı beklerim yer ve saatini burdan belirteceğim. direnişe devam...

sblsbl
01-10-2009, 23:07
79.
sonuna kadar herkese katılıyorum o kadar yanlış bi karar ki bu saçmalıktan başka bir şey değil 1 saatte dersi yetiştiremiyoruz ki çocuk üzerini giyincek, yoklama alıcaz ,rahathazırol diyecez ve direk
paydos denlcek.böle bişi anca çok geri kalmış ülkelerde rastlanır bence ve malesef ülkemizde görülüyor yazık gerçekten çok yazık.

bu arada güzel bi güzel ve mantıklı bi protesto düşünülmüş katılmayı çok isterdim ama malesef ki ücretli öğretmenlik yapıyorum ve sanrım hayır deme şansım yok. bu sene öğretmenlikte ilk yılım acmi olabiliirm hayır deme hakkım var mı bilmiyorum yardımcı olursanız sevnirim.

binali
01-10-2009, 23:51
sevgili kerem hocam. bence bunu maillerle deilde. hükümete yakın sendika olan eğitim birsenden ayrılmak bence daha tepkili olur. egzersiz yapmamak kolay ama hocamın dediği gibi vicdanımız elvermiyor. yada okulunda takım kurmak için çocuklara birkaç yıl emek veripde bu nedenden dolayıda kendi emeğine acıyan öğretmen arkadaşlar var.

bence en mantıklısı sendikadan istifa etmek. bu daha sert b, tepki olur.
saygılarımla
soner çelik

Evet güzel bir yaklaşım.Nİye olmasın....Haydi arkadaşlar.

murat27
02-10-2009, 00:32
ben gaziantepte egzersiz komisyonundaydım bugün toplandık ve gelen egzersizlerin %70 i satranç egzersiziydi.satranç egzersizi yapanlar sınıf öğretmeniydi.peki biz egzersiz yapmayacağızda bu satranç yapanlar ne olacak.

webceren
02-10-2009, 02:10
=msg>arkadaşlar inşallah milli maç arasında istanbulda ibrahim toraman ve bekir irtegünün katılacağı bir panel yapacağım bu panelde derslerimizin özellikle ilköğretimlerde 3 yıldan beri 1 derse indirilmesinin yanlışlığında bahsedeceğiz. panele katılmak isteyen beden eğitimi öğretmeni arkadaşlarımı beklerim yer ve saatini burdan belirteceğim. direnişe devam...
hocam sonuna kadar destekliyorum.ne zaman olacak bilgi verirseniz bizlerde destek vermeye hazırız. böyle bir düşünceniz oldugundan dolayı tebrik ediyor ve direnişe devam diyoruz.....

webceren
02-10-2009, 02:57
=msg>sadece karşılaştıgımız sorunları dile getirmekle olmuyor''lafla peynir gemisi yürümez.''mücadele etmemiz gerekiyor. tepkimizi ortaya koyalım lütfen arkadaşlar. bizler bir yıl ekders almışız yada almamışsız önemlimi? herşeyin maddi yönünü değil manevi yönünüde düşünelim lütfen.kimler egzersiz yapmış,haksız yere ücret almış gelin bunları araştırmayı bırakalım.söz konusu olan beden egitimi ders saatlerini 1 saate düşürülmesidir. meslegimiz elden gidiyor arkadaşlar. bu durum değişmezse bizden sonra atama bekleyen binlerce meslektaşım atanamayacak.( 2 saat olamasına karşın atama az yapılıyor diye şikayet eder durumda iken ,birde 1 saate düşürülünce atama bekleyen arkadaşlarımızı hiç düşünen oldumu. bana dokunmayan yılan bin yaşasın derken ,ileriye dogru baktıgımızda yüzbinlerce meslektaşımızın ögretmen olma hayallerinin,umutlarının yıkıldıgını düşünüyormusunuz. meslegimiz nereye gidiyor önce bunu düşünelim ve daha sonra direnmeye hazırmıyız değilmiyiz önce vijdanımıza soralım. lütfen duyarlı olalım artık birlikteligin zamanı geldi de geçiyor .geç olmadan ....

mehmetali
02-10-2009, 11:29
fedakarık yaparak egzersiz yapıyoruz özel zamanımızı harcıyoruz aldığımız ücretin iki katı ulaşım gideri veriyoruz ayda 800 ytl. etüt alan bilgisayar formatörü olup ful ücret alan göze batmıyor bizim egzersiz ücreti herkezin gözüne batıyor

tarsus33
02-10-2009, 13:42
80.

MUSTAFA CAN KONU
ATATÜRK LİSESİ
TARSUS /MERSİN

frtemn
02-10-2009, 14:36
81.
dersimize sahip çıkan arkadaşları burda gördükçe mutlu oluyorum .umarım bütün ülkeye yayılır.tam destek

02-10-2009, 20:01
arkadaşlar kesinlikle ses getirici ve medyamızı bu konunun üzerine çekecek planlarım var. 2 gün önce sivasspordan tanıdığımız şimdi kasımpaşa da oynayan murat erdoğanla görüştüm bize sonuna kadar destek veriyor ayrıca yılmaz vural, koray avcı ve gökhan güleç yanımız da. benim istediğim arda turanla konuşup o arkadaşı da yanımıza çekmek servet çetinde panele gelecek inşallah fanatik gazetesinden hamit turhanda o panelde olacak umarım organizasyonda aksaklıklar çıkmaz. panelin fotolarını ve haberlerini moderatör arkadaşlarımızı yollayacağım bu siteden yayınlarsanız sevinirim. eğer ünlü spor adamlarını yanımıza çekersek Türkiye de daha çok ses getireceğimize inanıyorum... Direnişe devam...

ali-semra
02-10-2009, 20:14
82.

arkadaşlar bizde katılıyoruz ama tüm türkiyede ki beden eğitimi öğretmeni arkadşlar birlik olmalıyız.birlikten kuvvet doğar unutmayalım yoksa herşey boşa.....

babamkibar
02-10-2009, 21:26
83.

EGZERSİZ YAPMIYORUM, TAKIM ÇIKARTMIYORUM, DERSİME SAHİP ÇIKIYORUM...

46 SAAT DERSİMİZDEN GERİYE KALAN 18 SAAT. NORM FAZLASI OLDUK.
SAGLIK VE TRAFİK DERSLERI SAYESINDE MAAS KARSILIGINI DOLDURUYORUZ.

OKULLAR ACILDIGINDAN BERİ SPOR ODASINA GİRMİYORUZ...

BU UYGULAMANIN CEZASINI ÖĞRENCİLER ÇEKİÇEK,BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİ DEĞİL. FATURAYIDAM.E.B ÖDEYECEK, BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİ DEĞİL.
HER ŞEYİN İLACI SADECE ZAMAN.

SAKARYA/
AKIN TİGİN

hakan1970
02-10-2009, 22:39
84.

iki yıldır lig heyeti toplantılarında yırtınıyordum lisedeki arkadaşlar bize gülüyordu şimdi bizi anlamışladır 26 saat dersim var ilköğretim okulundayım ama egzersiz yapmıyacam dersime sahip cıkacam

dedede_1
03-10-2009, 00:11
85.

Egzersiz yapmıyorum,Takım Çıkarmıyorum , Dersime Sahip çıkıyoum.
giresun

zero_61
03-10-2009, 00:47
86.

Osmaniye ve Adıyamanda ki arkadaşlarımı bende tebrik ediyorum ve bütün illere örnek olmasını diliyorum.Neden bazı arkadaşlar adını ve ilini yazmıyor merak ediyorum.Arkadaşlar unutmayın elinde ses getirecek tek grup biziz.Ne resim nede müzik öğretmeni arkadaşları kimse takmaz.Ama biz takım çıkarmazsak bu ülkede spor adına dengeler değişir.Öyle satrançla falan da birşey değişmez bırakın çıkarsınlar.Ama biz birlik olmalıyız hem kendimiz hemde bu mesleği seçen ve seçecek olan bütün insanlar için.Gerektiğinde susmayı bildiğimiz gibi gerektiğinde de hakkımızı sonuna kadar savunabildiğimizi,dersimize ve birbirimize sahip çıkabildiğimizi herkese gösterelim.Gün bu gündür.Herkese selamlar.Zerrin EYÜBOĞLU

raki.81
03-10-2009, 02:01
87.

lig heyeti toplantısında bu konuyu açacağım ve zümrelerimce alacağımızortak kararlarlayanınızda olacağız.cizre.

03-10-2009, 11:26
88. 89.

Arkadaşlar ben ve arkadaşım sizlere destek vermek amacı ile egzersiz yapmamaya ve takım çıkarm amaya kararvardik.ALİ KARABACAK,ALP ARSLAN TAŞAR SELÇUKLU TOKİ İLKÖĞRETİM OKULU KONYA

kemalemmedik
03-10-2009, 14:20
90.

egzersiz yapmıyorum takım çıkarmıyorum.

Murat EMMEDİK
Manisa Toki i.ö.o

ashan1
03-10-2009, 19:19
91.

Bingöl Beden Eğitimi Öğretmenleri olarak bizde lig heyetine katılmadık ve lig heyeti kurulmadı. Bu yıl hiç bir faaliyete katılmıyor ve siz arkadaşlarımı destekliyorum.
Kaleönü İ.Ö.O Merkez/BİNGÖL

rızab
03-10-2009, 19:29
92.

bız adıyamanlıllar olarakda egzersız yapmıyoruz takım cıkarmıyoruz tam destek

ruimelih
03-10-2009, 20:45
93.

urfadan; egzersiz yapmıyoruz takım çıkarmıyoruz dersimize sahip çıkıyoruz.

akkadın
03-10-2009, 20:45
94.

Arkadaşlar bende egzersiz yapmıyorum,takım çıkarmıyorum,dersime sahip çıkıyorum.Manavgat Lisesi Bed. Eğt. Öğr.Hamiyet GÜNEYLİOĞLU

nihal engin
03-10-2009, 22:53
arkadaşlar sizlere yürekten katılıyorum.Bence egzersiz yapalım .çünkü zaten bunu istiyorlar.hiç bir şey yapmayalım ki meydan onlara kalsın.lig heyetleride oluşturulsun ama müsabaka lar oynanmasın giden raporlardada hiç bir okulun müsabakalara katılmadığını belirtsinler.egzersiz ücretlerinizi niye bırakıyorsunuz.egzersiz yapabilirsiniz ama müsabakalara katılmak zorunda değilsiniz.Çocukları bu mutluluktan mahrum etmeyelim.Onlar bizlerle çok mutlu oluyorlar.Hiç bir öğretmenlerinin yanına kolay kolay gidemezken bizim tepemizdeni nmeyip,dizimizin dibinden ayrılmak istemezler.Çocuklarımızla beraber mücadelemizi bırakmayalım.

BUZY
03-10-2009, 23:47
95.

Sevgili meslektaşlarım

bugün biz eskişehirde yaklaşık 60 meslektaş bir araya geldik ve takım çıkarmamaya egzesiz yapmamaya karar verdik okullarımızda bir daha bu hafta içi tekrar toplanıp dahada çoğalcaz bundan eminim yalnız şu vardı güven yoktu toplantımızın başında birbirimize sonra bunu aşabileceğimizi gördük ve kenetlendik.bu sayı birdaki toplantıda dahada artacak bunada eminim.gün birlik beraberlik günü ya hep ya hiç kenetlenin arkadaşlar.
birde bunu ankarada toplanıp gösterelim dosta düşmana.Bide şunu söylemek istiyorum egzersiz yapıp takım çıkarmamayı etik bulmuyor, para için bunuda yapıyorlar dedirtmeyelim
önder ÖZTÜRK
ESKİŞEHİR

sinemdoruk
04-10-2009, 09:30
96.

hocam kesinlikle destekliyorum hiç bişey yapmıyorum
sinem hasdemir
ankara yenimutlu i.ö.o

hamese
04-10-2009, 11:14
arkadaşlar sesimizi duyurmanın en iyi yolu tv dir.bizler tv ye çıkamıyoruz ama her zaman güncel olaylara değinen,duyarlılık gösteren bir grup var.beşiktaşın ''''ÇARŞI''' grubu, o gruba ulaşabilecek arkadaşlar varsa statlarda tepkimizi dile getirebilirler.benfenerbahçeliyim ama onlara güveniyorum.

serpil küçükkaya
04-10-2009, 11:22
97.98.

egzersiz yapmıyorum,takım çıkarmıyorum.BEDEN EĞİTİMİ DERSİME SAHİP ÇIKIYORUM.ESKİŞEHİR KILIÇOĞLU ANADOLU LİSESİ BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİ
SERPİL KÜÇÜKKAYA-FİGEN DURAK

serpil küçükkaya
04-10-2009, 11:25
99.100.101.
Egzersiz yapmıyoruz takım çıkarmıyoruz bizlerde dersimize sahip çıkıyoruz.Eskişehir
BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİ HOCA AHMED YESEVİ LİSESİ
VESSİLE SAYAR SUAT AKSOY BARIŞ EFE

turuncush
05-10-2009, 01:06
102.

Osmaniye ve Adıyamandaki arkadaşları Lig Heyeti seçimlerindekiortak hareketlerindendolayı kutluyorum.
Darısı bize yani Hatay a diyorum.
Hataydaki arkadaşlar bizde bu yıl Lig Heyeti seçimlerindeaday olmayalımve DERSİMİZE SAHİP ÇIKALIM...

Savaş KESKİN
Samandağ METEM

turuncush
05-10-2009, 01:24
Merhaba Kerem Hocam

Elinize sağlık Mail atılması gereken adresleri vermişsiniz
İzmirdeki gibi ortak mail atılması fikri bana daha makul geliyor.
Atılan mail ve faksların okunmayacağını düşünüyorum ama ortak mail atılırsa en azında (bence) bir defada olsa okunur.
İzmirden yollanacak metnin siteden yayınlanması halindekatılımın arttıracağını düşünüyorum.
Ayrıca bazı arkadaşların sesimizi duyurmamız adına etkili olabiilecek fikirlerininde desteklenmesi gerekiyor.
size iyi çalışmalar diliyorum.

Savaş KESKİN
Samandağ METEM

nildemir
05-10-2009, 10:52
bu zihniyetlerin amacı galiba beden eğitimi derslerini tamamen ortadan kaldırmak.
dinkültürü dersi 2 saat ve artık ilkokul 4. ve 5. sınıflara bile dinkültürü öğretmeni 2 saat derse girerken çocuğun asıl ihtiyacı olan beden eğiti dersi 1 saate düştü.
ülkemizi olimpiyatlarda beden eğitimi dersini 1 saate düşürünler temsil etsin...
sesimizi anca tv yani basın yoluyla duyurabiliriz...

rainturk
05-10-2009, 12:53
103.

ellerinize sağlık arkadaşlar, egzersiz yapmıyorz, takım çıkarmıyoruz, dersimize sahip çıkıyoruz...... Aydın Söke Hilmi Fırat Anadolu Lisesi Öğretmenleri...

zero_61
05-10-2009, 13:20
104.

Bursa ilinde görev yapan Beden Eğitimi Öğretmenleri olarak 7 Ekim Çarşamba günü saat 17.00 da Eğitim Vadisinde İl Lig Heyeti önünde toplanıp rahatsızlığımızı dile getireceğiz.Kendisine ve mesleğine saygı duyan tüm arkadaşlarımızı bekliyoruz.

garipakgun
05-10-2009, 14:09
105.

ellerinize sağlık arkadaşlar . Egzersiz yapmıyoruz, takım çıkarmıyoruz ve dersimize sahip çıkıyoruz ANKARA DİKMEN LİSESİ ÖĞRETMENLERİ.....

ismail55
05-10-2009, 19:48
106.Egzersiz yapmıyoruz, takım çıkarmıyoruz ve dersimize sahip çıkıyoruz .İsmail TUNCER - Trabzon/Vakfıkebir Atatürk İlköğretim okulu

halilhaliloğlu
06-10-2009, 10:13
107.

arkadaşlar egzersiz yapıcağım ama takım çıkarmayı düşünmüyorum. çıkaramak zorunda da değilim . dersime sonuna kadar sahip çıkarım.

arkadaşlar sonuna kadar sizi destekliyorum. Halil HALİLOĞLU Trabzon /Vakfıkebir Cumhuriyet i.ö.o

elzli
06-10-2009, 11:52
108.

Ben özel okulda çalışıyorum,ama burdan bu işe gönül veren tüm arkadaşları kutluyorum,aman banane denmesin çok önemli bir tepki bu.
Herkese saygılar.
Şeref USLU

kolanya
06-10-2009, 14:08
109.

sonuna kadar destskliyorum beden eğitimi dersi ve öğretmenlerinin farklı olduğunu bunlara göstermemiz lazım okullarda bizler olmayınca okul nasıl olurmuş bir görelim. kasım ÇELİKKIRAN OSMANİYE LİSESİ OSMANİYE

doga77
06-10-2009, 20:25
arkadaşlar bu konuda herkese katılmakla birlikte,kafamda bazı sorular var ... belki siz de duymuşsunuzdur. bunlar önce ders saatini 1 e düşürerek hem bizleri magdur ettiler.hem de beden eğitimi atama kadrolarınıazalttılar.. sbs yi 6. sınıfa kadar indirerek aileleri,çocukları özel dersanelere yönlerdirip egzersiz yapma ilgilerini bile bitirdiler.. amaç sporu yok etmek fazla uzatmadan soruyum zaten egzersizleri elimizden almayı planladıklarını duyuyorum çevremde, okul dışından antrenörler okuldaki egzersizleri yaptırıp takım çıkaracaklarmış, bu durum konusunda sizin bilginiz varmı ?eğer durum böyleyse bizim egzersiz yapmama tepkimiz bi fikre hizmet olmazmı... takım çıkarma konusunda evet amaçocukları eğzersizden mahrum etme meslek etiğine uymuyor gibi sanki sonuçta egzersizler çocuklara sporu sevdirmek bi kültür oluşturmak için var.. profosyonel sporcu okullarda değil klüplerde yetişir. biz yönlendiricez antrenörlerklüplerde yetiştirecekler.. elbette egzersizi yaparken bizim de uzman olduğumuz alandaki temelleri biz vericez, yarışmalara katılacağız... fikirlerinizi bekliyorum

..

halilhaliloğlu
06-10-2009, 20:53
Arkadaşlar çok haklısınız ama biz eğitimciyiz bir tarafı yaparken diğer bir tarafı lütfen yıkmayalım. Çocuklarımıza yaık değil mi. tepkimizi koyalım egzersizi yapalım ama takım çıkarmayalım. komşu okullarla maç yapalım bu arda çocuklarımızı da cezalandırmamış oluruz. ben böyle düşünüyorum.

funitim
06-10-2009, 21:57
arkadslar burada ve dısarda konusulanların hepsinede katılmamak mümkün değil gercekten olimpiyatlara ev sahipliği yapmayı düşünen neden basarılı olamadığımızın yanıtını arayanlar kendileri veriyorlar cevabı yapılan uygulamalarla avrupada mini miniklere beden eğitimi ve spor dersleri (civ civ)diyolar sanırım verilmeye yıllar önce baslanmısken cocuğun yetenekleri o yasta saptanabiliyoken biz ise lise bitecek cocuk kendi çabaları ile sporcu olabilecekse olacak bunun izahının olduğunu düşünmüyorum.ama gel görki bunu anlatabilmek bu sadece tabir edilen gözlükle dünyaya bakan insanlardan beklenebilecek bi durum bunada şaşırmamak lazım ve biz koyun millet oldukca işsiz çok her zman bir çoban bulup vasıfsız kişiliği ile bilzeri böle yönetip gelecek tayin eden insanlar geleceği kurtaracak eğitim camiasını sindirecekler yazıklar olsun diyorum her seyde kamuoyu arastırması isteniyo birde öğrencilerde yapsınlar bu arastırmayı secmeli ders die kouyolar müdür hangi dersi secerse o secmeli ders oluyo idda ediyorum şiddetten ve her türlü zararlı alıskanlıktan cocuğu uzak tutan sey sadece spor . bunun bir sürü yasanmıs örneğini eğittikleri topluma kazandırdıklar öğrencilerden zümre arkadslarım en azından 10 larca örnek verebilir eminim.ve yine idda ediyoum 6 saat secmeli beden eğitimi dersi koy öğrencilerin %95 i beden eğitimi dersini secer çünkü enerjisini bosaltabildiği tek ders beden eğitimi beden eğitimi olmayan bir eğitim kurumunda neler yasanabileceğini siz düşünün ben göç almıs bir bölge okulundayım size yemin ederim 4 yıldır sporcusuyla seyircisi ile en psikopat elinde bıcakla gezen öğrenciler bile spor sayesinde su anda örnek gösterilen öğrenciler oldular daha fazla yoruma gerek yok sanırım saygılarımla bunada şükür demiyorum ben. toplum olarak şükür milleti olmusuz ama bzen şükür etmiyorum çünkü bu uygulamaların sorumlusu olanlar şükür etsin iyi calısmlar....

Ahmet Köseoğlu
06-10-2009, 22:26
Sevgili arkadaşlar, yazılanlara hak vermemek elde değil, bakalım SESimizi duyması gerekenler!!! duyacak mı çok merak ediyoruk açıkçası,
ya duymak istemeyecekler, ya da duymazlıktan gelecekler ama mutlaka birileri çıkıp bunlar neden haykırıyor diyecektir!!!
Öncelikle Sayın Fatih TERİM ve spora gönül vermiş diğer spor adamlarımız,medyamız! bizlere destek olurlarsa eminim gerekli cevabı alacağız!!!!!

karakoyunlu-07
07-10-2009, 00:01
110.

2 sene emek verip neredeyse haftanın 7 günü antrenman yaptırdığım takımımdan 2 sporcumun kendi kilolarında il seçmelerinden birincilikle çıkarak Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandıkları gün maddi yardım talebinde bulunduğumuz ve "1. oldular da Türkiye Şampiyonasında bişey yapabilecekler mi ? " sorusuyla karşıma çıkanbir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle ve okulda başka hiçbir alanda ders dışı çalışma yapılmamasına karşın " Sene başı ilçe müdürler toplantısında böyle karar aldık sana haftada 4 saat egzersiz yeter" diyenbir idareci ile çalışıyorum.(malesef)
Öğrencilik dönemlerimizde Beden Eğitimi Öğretmenleri okulun en popüler ve sözü geçen öğretmenleri idi. Biraz da buna özenerek bu mesleği seçtim. Henüz mesleğimin5. yılı ama buna rağmen neredeyse mesleğime olan bütün inancımı yitirdim. İçimden hiçbir şey yapmak gelmiyor. Çabanızı sonuna kadar destekliyorum. Dersimize gerekli saygı gösterilene kadar ben de hiçbir alanda ders dışı çalışma yapmayacağım.Başarılar.
Cihangir SUBAŞI
Cumhuriyet yibo ÇORUM

abdurrahim
07-10-2009, 13:10
yazılanları opkudum arkadaşlar bende sizlere canı gönülden katılıyorum zerre kadar değeri yok beden eğitimi dersinin.gereksiz ders olarak görenler çoğunlukta..dersimize değeri vermiyorlar ise bende neden çıkarayım herhangi bir takım.1. olsam ne oluyor kupa alsam ne oluyor.kimler duyuyor sesimizi.her zaman protesto yapılıyor ve söylüyorum şu anda bizim üzgün halimiz kimsenin umrunda değil.kendimizi avutmaktan başka.
bu sene 230 atama oldu beden eğitiminden.bence atamasalar daha iyi hiç değil ise adı olur atamıyoruz diye.değere bak ne kadar önemli değil mi spor ve beden eğitimi dersi..
ders saatini 1 saate indirdile liselerde ilköğretimde ise spor etklinlikleri dersine biz giremiyoruz.ve ya girermiş gibi gösteriyorlar ve yine değerimize ve dersimizin değerine bak..
ben takımı çalıştırıyorum hangi şartlarda ve ne durumda möecburi olmamasına ragmen ama sene ye yapılanlar unutuluyor.ben artık düşünmüyorum dersime gereken önemi versem ve versek okul da hiçbir sosyal faaliyette bulunmasaspor adına o zaman anlarlar belki..
sbs geldi maasallah gelisn ama bizim ekmegimize yağ koymak degil ekmegi de aldılar veliler izin vermiyor artık cocuk yoruluyor ne gerek var sen doğar doğmaz ders ççalış diyor artık veli ve başımız dakiler..tesekjkürler..

bedenci123
07-10-2009, 13:48
Değerli arkadaşlar,İzmir Çiğli ilçe beden eğitimi öğretmenleri toplantısı biraz önce tamamlanmış olup,mükemmel bir birlik ve beraberlik gösterilerek İLÇE LİG HEYETİ OLUŞTURULMAMIŞTIR.Sevgiyle kalın
Melda BAKAR
İZMİR-ÇİĞLİ

gntk_facia
07-10-2009, 15:58
111.

arkadaşlar öncelikle herkese bu haklı davamızda birlik olmamızı gün bugündür dememiz lazım.Birlikten kuvvet doğar umuduyla hareket etmeliyiz.Evet sorunlarımız çığ gibi büyüyor tepkimizi mutlaka koyalım ama öğrencilerimizi de mağdur etmeyelim.Egzersizimizi yapalım ama turnuvalara katımak zorunluluğu yok bunun yerine okul içi turnuvalar düzenleyebiliriz.Gelelim lig heyeti seçimine heyet seçilmese bile zorunlu görevlendirme yapılacağını unutmayın bence en iyi tepki müsabakalara takım çıkarmamaktır.Umarım bundan gerekli dersi alırlar.herkese kolay gelsin.
Fatih DÜRÜ
KOCAELİ/İZMİT

batro
07-10-2009, 16:52
112.

gecen senede yapmadım bu senede yapmıyorum. dersime girip evime gidiyorum....

kimseyle tebelleş olmuyorum

baltaları gömdük şu vaziyette

ama şimdilik......

GÜLLER CEYLAN ACAR İ.Ö.O

AKSARAY

HULK
07-10-2009, 17:39
113.
Arkadaşlar bende takım çıkartmıyorum ve 17 ekim de ankaradayım eğer buğün birlik olmazsak yarınlarad var olamayacağız hem çoklu zeka önemli de hemde çoklu zekayı yok etmeye çalış akıl alaçak gibi değil.ümit FURAT Beden Eğitimi ve spor Öğretmeni ULUBATLI HASAN İ.Ö.O/TUZLA-İSTANBUL

ebrukatipoglu
07-10-2009, 20:25
SAYIN BÜYÜKLERİMİZ BİZ SAĞLIKLI NESİLLER İSTİYORUZ STRESSİZ OBEZİTE OLMAYAN AHLAKLI BİR TOPLUM BU OLİMPİYATLARDAKİ DERECELERDENDE ÖNEMLİ BENCE PEKİ BİZİM ÇOCUKLARIMIZ HAFTALIK 37 SAAT SINIFTA DERS YAPARKEN EVDEN DERSHANEYE ORDAN KURSA GİDERKEN HANGİ ARADA STRESİNİ ATACAK VE MUTLU OLACAK SEÇMELİ BİR SAATEMİ

çanlisesi
07-10-2009, 20:49
114.

bazı arkadaşların durumdan haberi bile yok.bu sıkıntı başkalarını değil tüm beden eğitimi öğretmenlerini ilgilendiriyor.lafa gelince atıp tutan değil çözüm üretenlere yardımcı olmak gerekiyor.çanakkale çan ilçesinden tam destek.
ortak karar alınsın lütfen.
kimileri egzersiz planlarını vermiş.
biz direnç gösterirken bazılarıda üç-beş lira fazla alabilirmiyim diye hesap yapmasın.
ayıptır arkadaş.böyle yapanları uyarmak yerine dışlamak gerek diye düşünüyorum.
herkese kolaylıklar diliyorum.
ZAFER,ZAFER BENİMDİR DİYEBİLENLERİNDİR.

ŞENOL EKER
ÇAN LİSESİ

extreme24
07-10-2009, 21:15
hayırlı gunler
istanbul pendıkte yapılan toplantıda desteek verıldı kımsenın aday olmaması sonucu lıg heyetı kuralamadı.

coolmax
07-10-2009, 21:16
115.

bugün mersinli beden eğitimi öğretmenleri olarak ortak tepkimizi koyduk ve lig heyetini seçmedik. biz ortak tepkimizi koymaya çalışırken malesef bazı arkadaşlarımız hala kendi çıkarları uğruna lig heyetine seçilebilmek için çırpınıp durdular. 12. senem bu meslekte. keşke sevdiğim işi yapmak yerine başka bir meslek seçseymişim der oldum. çünkü meslektaşlarım içinde koyun gibi güdülebilecek insanlar olması benim acayip derecede midemi bulandırıyor. mesleğine sahip çıkan ortak çıkarlarımız yerine,şahsi çıkarları peşinde koşan arkadaşları kınıyor,dersine sahip çıkan arkadaşları canı gönülden tebrik ediyorum.sevgi,saygı ve selamlarımla.

Abdullah İspir
Pakize kokulu lisesi
Mersin

spormania
07-10-2009, 21:34
116.

TAKIM ÇIKARMIYORUM, EGZERSİZ YAPMIYORUM, BEDEN EĞİTİMİ DERSİNE SAHİP ÇIKIYORUM

rİZE FINDIKLI

hakan1970
08-10-2009, 00:13
BAzı yazıları okudukca 120 tl nin peşinde olan arkadaşları görüyorum üzülüyorum 17 Ankaradayım bakalım kaç tane cesur beden eğitimi öğretmeni varmış göreceiğiz yılarca görmediğimiz arkadaşlarımızıda görürüz belki

soulultraslan
08-10-2009, 09:48
117.

TAKIM ÇIKARMIYORUM, EGZERSİZ YAPMIYORUM, BEDEN EĞİTİMİ DERSİNE SAHİP ÇIKIYORUM

Sonuna Kadar Destekliyoruzzzz

granger
08-10-2009, 13:15
118.

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu toplamda ders saati artıyor beden eğitimi dersi sayısı azalıyor. demek ki bizlerin güzel vatanımıza sağlıklı ve sosyal yönü gelişmiş bireyler yetiştirmemizi istemiyorsunuz. 37 saat ders içerisin de 1 saat ders ve bu ders 3 e bölümmüş sınıflarla işlenecek.Oldu olacak hepten kaldırın (buna güçünüz yetmiyor sanırım)Anayasada maddesi olan,Ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde olan sporun bireyin gelişimdeki etkilerini hafife alıyorsunuz.Beden Eğitimi öğretmeni tüm faaliyetlerde öncü olarak yer alıyor fakat öncü olan bizleri saçma sapan uygulamalarla mesleğimizde soğutuyorsunuz,sizler psikolojidende anlamıyorsunuz.bu sadece bizBeden EğitimiÖğretmenlerinin sorunu değildirtüm spor adamlarını, bürokratların ve her ebebeynin sorunudur.Sayın spordan sorumlu devlet bakanımızı ,gençlik spor genel müdürlüğümüzü
veyıllardırOlimpiyatları ülkemize almaya çalışanMilliOlimpiyat komitesini göreve çagırıyorum.TEPKİSİZ KALMAYALIM VE DERSİMİZE VE TÜRK SPORUNA SAHİP ÇIKALIM.

SİZ NASILSANIZ ÖYLE YÖNETİLİRSİNİZ. TEPKİLERİMİZİ BUNU GÖZE ALARAK YAPALIM.
MERKEZ/TRABZON

_dolunay
08-10-2009, 17:17
119.

MERHABA ARKADAŞLAR İSTANBUL TUZLADAN ÖĞRETMEN ARKADAŞLARIM TAKIM ÇIKARTMAMA KARARI ALMIŞLAR ONLARI CANI GÖNÜLDEN KUTLUYORUM.
BU ONURLU DURUŞLARINI SONUNA KADAR DESTEKLİYORUM. GÖNÜL İSTERDİKİ YENİ ATANDIĞIM AKSARAY İLİNDEKİ BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ ARKADAŞLARDA BU SESE KULAK VERSİN AMA MALESEF GEREKLİ DESTEĞİ GÖREMEDİM TEK BAŞIMADA OLSAM YİNEDE TAKIM ÇIKARTMAYACAĞIM VE TEPKİMİ ORTAYA KOYACAĞIM. 17 EKİMDE BENDE ANKARADAYIM.

ÖMER GÖRGÜLÜ
AKSARAY
MELİHA ZEKAİ DALKILIÇ İÖO.

T.GÜNGÖR
08-10-2009, 17:32
TALİM TERBİYE KURULU beden ve ruh sağlığı olan bireyler yerine yarış atı gibi koşturulan çok yeterli gençlerle sokakları dolduran umutsuz,mutsuz bir gençlik gençlik yaratmaya uğraşıyor.Değerli arkadaşlar bunu görmemek için direnmeyelim.Sanatla ve sporla uğraşanlar araştıran sorgulayan insanlardır.Bize ise itaat eden biat eden nesiller gerekli.Bu nedenle bunları yapıyoruz(TTK).Neyi terbiye ediyorsa.
Direnen tepki koyan herkese selamlar.Kolay gelsin
ABDURRAHMAN BULUT

tarsus33
08-10-2009, 18:23
120.

Tarsus ta ilçe lig heyetine hiç bir beden eğitimi öğretmeni aday olmadı, lig heyeti oluşmadı ve tamama yakın okul müsabakalara katılmama kararı aldı.Dersimize sahip çıkıyor 17 ekimde Ankara güven Parkta Buluşacağız.Selamlar TARSUS/MERSİN
mustafa can konu Atatürk lisesi

rainturk
08-10-2009, 18:31
Aynen bugünde Aydında lig heyeti oluşturulamadı çünkü aday çıkmadı.....

hamese
08-10-2009, 18:35
ya bizim madalyalı sporcularımız, milli sporcularımız örn:Nevin YANIT vb arkadaşlar beden eğitimci değillermi, onlardan ses soluk çıkmıyor,en azından onlarda çıkıp destekleseler,bu sporcuları beden eğitimi öğretmenleri keşfetti,çalıştırdı,yetiştirdi.ama bu zihniyet böyle sporcuların heralde gökten indirildiğine inanıyor.yeter artık birileri sesimizi duysun ve bu saçmalığa son versin.sporu,sporcuyu baltalamasınlar.

xzalx
08-10-2009, 18:40
Bugün Diyarbakır da yapılan il zümre toplantısında lig heyeti oluşumunaaday çıkmamış ve lig heyeti oluşturulamamıştır. Tüm illerden aynı haberleri bekliyoruz. Mücadeleye devam...

Zülküf TANGÜL
Ergani Bekir Aral Lisesi Bed. Eğt. Öğrt.

Ozgur16
08-10-2009, 18:41
121.

Giresunda da Lig Heyeti oluşmadı .... http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley32.gif
Bende takım çıkarmıyorum.
Daha büyük illerde inşallah Lig heyeti seçmez. Hakkımızı geri istiyoruz.

mumnes
08-10-2009, 20:25
122.

slm arkadaşlar.konya ereğlide 50 beden eğitimi öğretmeni karar aldık.bu yıl hiçbir müsabakaya katılmıyoruz.17 ekimde 50 kişi ankarada olacağız ve dersimize sahip çıkacağız.lütfen tüm görevde olan ve ataması olmayan arkadaşlar dersimize sahip çıkalım ve 30000 kişi ankarada olalım.sesimizi duyuralım.

mumnes
08-10-2009, 20:27
123.

slm arkadaşlar.konya ereğli ve karapınarda görev yapan 55 beden eğitimi öğretmeni bu yıl hiçbir müsabakaya çıkmayacağız ve 17 ekimde 55 kişi ankara da olacağız ve dersimize sahip çıkacağız.de görev yapan 50 be

batro
08-10-2009, 21:03
119.

MERHABA ARKADAŞLAR İSTANBUL TUZLADAN ÖĞRETMEN ARKADAŞLARIM TAKIM ÇIKARTMAMA KARARI ALMIŞLAR ONLARI CANI GÖNÜLDEN KUTLUYORUM.
BU ONURLU DURUŞLARINI SONUNA KADAR DESTEKLİYORUM. GÖNÜL İSTERDİKİ YENİ ATANDIĞIM AKSARAY İLİNDEKİ BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ ARKADAŞLARDA BU SESE KULAK VERSİN AMA MALESEF GEREKLİ DESTEĞİ GÖREMEDİM TEK BAŞIMADA OLSAM YİNEDE TAKIM ÇIKARTMAYACAĞIM VE TEPKİMİ ORTAYA KOYACAĞIM. 17 EKİMDE BENDE ANKARADAYIM.

ÖMER GÖRGÜLÜ
AKSARAY
MELİHA ZEKAİ DALKILIÇ İÖO.

yalnız degilsin arkadasım bende cıkarmıyorum gecen senedeegzersiz yapmadım (lig heyeti 20 tl masraf istedilerdi)ama malesef aksaray bu konularda pasiftir fazla ümitlenme derim..

güller ceylan acar i.ö.o. yavuz koçak

elfii
08-10-2009, 23:14
124.

bende egzersiz yapmıyorum hiç bir şekilde takım çıkarmıyorum. bu çocukların, bu ülkenin spora, sporcuya ihtiyacı var. ama bu şekilde hiçbir yere varılamaz.

varsayim23
08-10-2009, 23:38
arkadaslar mucadelenıze destegım sonsuz ancak bunun sonucunda bıseyler olcagını sanmıyom nımet cubukcu orda sadece piyon onun yaptıkları kendı dusuncelrı degıl bosuna onu bakan yapmadılar bak goruyon

uz bazılarının ıstedılerını hemen yapıyo ama bızımkılerı kesınlıkle yapmaz

hllhoca
08-10-2009, 23:50
125.

Arkadaşlar bu güne kadar burada belirtmemekle belki iyi etmedim ama; sebep herhangi bir çekince değildir. Ben bizim ilçemizde lig heyetinin kurulmasına biraz şaşırdım. Kurulmayacağını bekliyordum. Hatta aday olan arkadaşların, bu işe en başta karşı çıkacağını sanıyordum; ama herkesin kendine göre hesapları varmış demek ki... saygı duyduğumu da söyleyemeyeceğim, kimse kusura bakmasın.
velhasıl diyeceğim şu:

takım çıkartmıyorum
müsabakalara katılmıyorum
egzersiz yapmıyorum
komite çalışmalarında aktif olmayacağım.
sadece, öğrencilerimin okul içindeiyi vakit geçirmesi için elimden geleni yapacağım.

Halil DELİ
Halkalı Toplu Konut Lisesi
Beden Eğitimi Öğretmeni
K.Çekmece/İST.

pirireis71
09-10-2009, 13:15
126.

beraber olduğumuzu göstermeliyiz

Fatma Sibel İbrikçi Koçal
Kız Teknik Ve Kız Meslek Lisesi Formatörüm ama Beden Eğitimi Öğretmeniyim
ZONGULDAK

umitgokgoz
09-10-2009, 14:45
bence bu karar türkiyenin eğitim sisteminin en skandal kararıdır.her olimpiyat oyunlarında bizim neden sporcumuz yok diyenler bunun sebebini başta aramalılar.böyle devam ederse altyapıdan ne sporcu yetişir nede sporu seven bir toplum yazık çok yazık

arifserkan
09-10-2009, 18:55
127.

Bizim zamanımızda 4 saat olan beden eğitimi dersi ilk başta 2 saate sonra 1 saate sonrasında ne var acaba....yakında ilköğretimde de şeçmeli ders yaparak bizide okulda hizmetli olarak mı çalıştıracaklar.....
biz diyarbakırda

takım çıkartmıyorum
müsabakalara katılmıyorum
lig heyeti oluşturmayacağız
sadece, öğrencilerimin okul içindeiyi vakit geçirmesi için elimden geleni yapacağım.

kaçıncı sırada yazıyorum bilmiyorum ama sonuna kadar destek

serkan yaldız
100.yıl i.ö.o
diyarbakır

binali
09-10-2009, 21:48
http://www.egitimsen.org.tr/resimler/080909_manset.pngSevgili Arkadaşlar...
EğitimSen'in Genel Sekreteri Mehmet BOZGEYİK Bey'le telefonla yaptığım görüşmede kendilerinin aynı gün Ankara'da olacağını ve bu konuyuEĞİTİMSEN olarak destekleyeceklerini, ayriyetten'de konuyu mahkemeye götürdüklerini belirtmiştir.

Bilgilerinize Arz olunur.

<H2 bold">EK DERS ÜCRETLERİMİZİN EKSİKSİZ ÖDENMESİ, EĞİTİME HAZIRLIK ÖDENEĞİNİN TÜM EĞİTİM VE BİLİM EMEKÇİLERİNE ÖDENMESİ İÇİN 16 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA GÜNÜ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NI UYARACAĞIZ. SEVK ALARAK ALANLARDA OLACAĞIZ.
<H2 bold">
<H2 center; FONT-WEIGHT: bold">BİLDİRİ
http://www.egitimsen.org.tr/resimler/16-EYLUL-BILDIRIkucuk.png (http://www.egitimsen.org.tr/resimler/16_EYLUL_BILDIRI_buyuk.png)

<H2 center; FONT-WEIGHT: bold">
<H2 center; FONT-WEIGHT: bold">
<H2 center; FONT-WEIGHT: bold">AFİŞ
http://www.egitimsen.org.tr/resimler/16EYLULAFISkucuk.png (http://www.egitimsen.org.tr/resimler/16_EYLUL_AFIS_buyuk.png)

<H2 bold">

spormania
10-10-2009, 01:40
09.10.2009 tarihinde Rize'de yapılan lig heyeti temsilciler kurulunda lig heyetine seçilecek aday olmayınca lig heyeti oluşturulmadı.Rize'de BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİNİN ne kadar bütünleşmiş olduklarını herkese göstermiş oldular tüm arkada...şlarımı bu kararlarından dolayı kutluyorum. 17 Ekim'de Güvenpark dayız Eşofmanlarımızı giyerek düdüklerimizi boynumuza asarak.4

ahmet kahraman akman
rize fındıklı 11 mart ilköğretim okulu

a.a.cilek
10-10-2009, 11:44
Sıra kaç oldu bilmiyorum.
Ancak bu gidişe dur demeliyiz.
Bende bu yıl hiç bir müsabakaya katılmama kararı aldım.
Diğer arkadaşlarda aynı düşüncedeler.

A.Akın ÇİLEK

figendemiral
10-10-2009, 12:24
129 . SIRA

FİGEN DEMİRAL
ESKİŞEHİR KILIÇOĞLU ANADOLU LİSESİ
ESKİŞEHİR

EGZERSİZ YAPMIYORUM TAKIM ÇIKARTMIYORUM ...

sonuvarb
10-10-2009, 15:52
130.

EGZERSİZ YAPMIYORUM TAKIM ÇIKARTMIYORUM ...BÜLENT SONUVAR BOLAY İ Ö O TAŞKENT KONYA

gülkar53
10-10-2009, 16:14
http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley1.gifsevgili arkadaşlar bizde rize deki beden eğitimi öğretmanleri olarak lig heyetini kurmadık hiç bir şekilde takım çıkarmama kararı aldık ama egzersizimizi yapıcaz ayri resmi maçlarla öğrencilerimizi de unutmama kararı aldık ..
....gazamız mübarek olsun

sühü
10-10-2009, 16:44
arkadaşlar inşl bu çabalarımız boşagitmez.ben ilçede görev yapıyorum salon yok bahçem bile çk kötü.okulumda maaş karşılığını dolduramadığımdan 7.sınıflarda seçmeli veriyorum.haftalık 16 saat ders.neolacak sonumuz bilmiyorum.olimpiyatlar hayalTÜRKİYE için bundan sonra.kolay gelsin arkadaşlar.

tufanakyol
10-10-2009, 18:52
id=MsgContainer ="External">Tekrar selamlar sevgili meslektaşlarım;
Bir fikir sunmak istiyorum,düşünün ,değerlendirin.

17 Ekimde Ankara'da toplanacağız bunda sorun yok.
Adananın yaptığı gibi iller ,ilçelerde t-shırtlerimizi bastırsak her bölge kıyafetleriyle gelse ve komple toplu olarak GÜVEN PARK değil de "ANITKABİR" 'e gitsek. Atamızın önünde bir saygı duruşu,İstiklal Marşımız ,çelenk koymamız ,deftere de Atamıza şikayette bulunsak.çıkışında da basın açıklamamızı yapsak.

bu bir fikir değerlendirmelerinizi bekliyorum.
Anıtkabirdeki bir ziyareti kimse engelleyemez.ve sorun çıkmaz.
en önemli problemlerden biri de (aklıma gelen) provakatörlere çok dikkat etmeliyiz,bağlarımız sıkı olmalı...

Egzersiz Yapmıyorum
Takım Çıkartmıyorum

> N.Tufan AKYOL

> Beden Eğitimi Öğretmeni

> Ali Fahri İşeri İlköğretim Okulu -Bandırma

> 0.505.6269959 - 0.535.7977444

yavuzero
11-10-2009, 00:09
Arkadaşlar bizde şanlurfa bozova da ilçe lig heyeti oluşturmadık bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum
Erhan YAVUZ
BOZOVA LİSESİ

zdemirkan1967
11-10-2009, 13:18
AYDIN lig heyeti kurulmadı... maçlara takım çıkarmama kararı alındı...

ege0307
11-10-2009, 17:36
Yazılanlar çok güzel gerçek ders ssatinin az olması çok saçma 10 üstünü gyinsin öğrenci selamlaşma yoklama 5 dakika 10 tekrar giyinme geriye kalan 15 dakikadada ne yapsam bilemiyorumki....bende zaten egzersiz yok takım yok.....ama yapan öğretmende gerçekten çok bizim toplumda öğretmenloerden vede beden eğitimi öğretmenlerinden iş çıkmazzz....benim kanaatim genelde çok zayıf ve birlikteliği olmayan bir grubuz birlikten kuvvet doğar ama oda bizde yok maalesef...bekliyelim belkide böyle giderse seneye beden eğitimi dersini toptan kaldırıp sorunu çözümlerler....hayırlısı bakalım....

fencer72
11-10-2009, 17:59
arkadaslar balıkesir de lig heyeti oluşmadı takım cıkarmama kararı alındı

11-10-2009, 19:07
Arkadaşlar.Geç kaldığımız bu tepkimize benim okulumda ne ders ne egzersiz saati şekli anlamında hiç bir sorun yaşamadığım halde ben de katılıyorum.Takım çıkarmıyorum egzersiz yapmıyorum.Çocuklarımızı cezalandırıyor gibi oluyoruz ama en azından daha sonrakler için bir takım sıkıntılar çakilecek.Ankara ya da başka bir il farketmez nerede isterseniz olurum

11-10-2009, 19:10
Bünyamin GÖKAYAZ
MERSİN MİMAR SİNAN İLKÖĞRETİM OKULU
17 EKİMDE ANKARADA!YIM

hatcaakca
11-10-2009, 19:30
ADIM MUSTAFA EŞİMİN NİKİYLE GİRDİM EVET ARKADAŞLAR HAKLISINIZ NE DESENİZ HAKLISINIZ AMA BİŞEYİ UNUTUYOSUNUZ BU ÇOCOCUKLAR BU ÖĞRENCİLER
BİZİM EVLATLARIMIZ GİBİ DEĞİLMİ ?PEKİ BU ÇOCUKLAR SOSYAL FAALİYETTEN UZAK DURURLARSA NE YAPACAKLAR TAKIM ÇIKARMADIK DİYELİM SADECE DERSİMİZE GİRİP ÇIKALIM DİYELİM PEKİ BU ÇOCUKLAR NE YAPACAKLAR.DÜŞÜNÜN Bİ KERE TAKIMLARIMIZ BAŞKA OKULLARLA MAÇLAR YAPIYORLAR VE GALİP GELDİKLERİNDE YADA GRUPTAN ÇIKTIĞIMIZDA KORNALAR EŞLİĞİNDE SEVİNÇLERLE OKULA GİRİLİYOR BİDE ÖĞRENCİLER ALKIŞLARLA EŞLİK ETMEZLERMİ BAKIN O ÖĞRENCİLERİN RUH HALLARİNE YADA YENİLDİKLERİNDE SALYA SÜMÜK AĞLAMALRI YOKMU?SENEYE GÖRÜR ONLAR YENCEZ ONLARI DEMELERİ YADA DİĞPER ARKADAŞLARININ TESELLİSİ.
TAMAM DİYELİMKİ YAPMADIK TAKIM ÇIKARMADIKÖĞRENCİLERİN SUÇU NE GÜNAHLARI NE
BEN SİZLERİ SONUNA KADAR DESTEKLİYORUM KEŞKE ANKARADA OLSAMDA DESTEK VERSEM İNANIN ÇOK İSTERDİM.TAKIM ÇIKARMAMAK EMİN OLUN EN ÇOKBENİM İŞİME YARARDI NEDENMİ?
GEÇEN SENE ÇIKARDIĞIM TAKIMLAR AZIMSANMAYACAK KADAR ÇOK
FUTBOL YILDIZLAR FUTBOL MİNİKLER MASA TENİSİ MİNİKLER VOLEYBOL YILDIZLAR ATLETİZM GÜREŞ BADMİNTON VE TEK ÖĞRETMENİM.
İNANIN BU SENE DE BAŞLADIM VE KAFAYI SIYIRMAK ÜZEREYİM HASTAYIM 2 GÜNDÜR YATIYORUM BİDE ÜSTÜNE SIFIRDAN BANDO TAKIMINI KURDUM VE 29 EKİME YETİŞTİRMEM LAZIM NE YAPCAM KARA KARA DÜŞÜNÜYORUM ÇOCUKLAR ÇALAMIYOR YÜRÜYEMİYOR YAPAMIYOR ONLARDA SUÇ YOK ZAMAN KISITLI ÜSTELİK BANDO TAKIMIM AZIMSANMICAK KADAR ÇOK KİŞİDEN OLUŞUYOR.MÜDÜRE DEFALARCA SÖYLEMEME RAĞMEN LAFTAN ANLAMIYOR ANLAMASIN ALLAH BÜYÜK DAHA ANLATAMICAĞIM NELER NELER VAR
DİYORUMKİ BAZENAT KENDİNİ ÇATIDAN AŞAĞI NEYSE BENİM DERDİM DERT YANMAK DEĞİL ARKADAŞLAR....
KEŞKE BURALARDADA SİZLER GİBİ DUYARLI ARKADAŞLAR OLSA KEŞKE SİZLERE DESTEK VEREBİLSEM ANKARAYA ATLASAM GELSEM HER DEFASINDA LİG HEYETİ TOPLANTISINDA ŞİKAYETLERİMİZ DİLE GETİRİLİYOR AMA TEK DERTLERİ ADET YERİNİ BULSNDA OKULLAR MAÇLARA GELSİN DÜZENİ DEVAM ETTİRELİM
AH BİDE DEMEZLERMİ KEŞKE BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ OLSAM DİYENLERDE DERS BİTER BİTMEZ YALLAH EVLERİNE YA BİZ 5 E 6 YA KADAR OKULDA VAY HALİMİZE BİZİ BİZDEN BAŞKA KİMSE ANLAMAZ DİNLEMEZ
HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM ALLAHA EMANET OLUN

tufanakyol
11-10-2009, 23:39
Ankara emniyetinden,valiliğinden izin alındı mı?
bu konuda kim ilgileniyor.Ankarada dernek mi yoksa sendikalar mı izni alacak?

Oradaki planlamamız nasıl olacak?

Aramıza karışmaya çalışacak provakatörlere dikkat etmemiz lazım....

moonrock4646
13-10-2009, 10:54
sevgili meslektaşlar birbirimize kenetlenmemiz lazım gerçekten. bu uygulamaları getirenlerin spor nedir? felsefesi nedir? anatomisi nedir? fizyolojisi nedir? sosyal boyutu ne nederece önemlidir? hatta ve hatta ekonomisi nedir..? bu soruların cevaplarını bildiklerinimi sanıyorsunuz.!geleceğimiz (çocuklar) 4 ders arasına sıkışmış (türkçe,mat. fen, sos..)durumda. hele hele de eğitim kelimesinin sadece adının geçtiği yalnızca reklam maksatlı benim öğrencim şurayı kazandı sbs de başarılı oldu.densin diyen bir idari kadro (merkezinden başlıyorum taşrasına kadar)......ya valalahi nediyeyimki arkadaşlar içimiz acıyor... insan yetiştiriyoruz İNSAN yarış atı degil..ben bütün öğretmen camiasını sorumlu buluyorum eğitimin içinde birebir olan öğretmenlerin haline üzülüyorum...eğitimci cesur olmalı daima doğruları uygulamalı.. yazmakla bitmeyecek ...haktan hayırlısı.
Fatih KAYA
K.Maraş
köseli i.ö.o

MAZLUM
13-10-2009, 15:35
SEVGİLİ DOSTLAR ANTALYADA DA LİG HEYETİNE ADAY ÇIKMADI OLUŞTURULAMADI.UNUTMAYALIM ''KIYIYI GÖRMEYİ GÖZDEN ÇIKARMAYAN,AÇIK DENİZLERE ULAŞAMAZ''sELAMLAR.

sgungor35
13-10-2009, 17:23
Değerli beden eğitimi öğretmeni arkadaşım bunların işlerini kolaylaştırma 6 saat egzersiz senin anandan emdiğin süt gibi hakkın bu hakkını yedirtme . sen çocuklarına ders dışı faaliyette seçtiğin branşın teknik ve becerilerini vermeye devam et. sınıflar arası müsabakalar yaptır. hakkımızı olana sahip çıkalım. yine eylemimizi protestomuzu yapalım.

imparatoriçe
13-10-2009, 17:52
eğzersiz yapmıyorum takım çıkarmıyorum. sadece asli görevimi yapıyorum. reyhan yentur antalya http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley7.gif

exkaptan
13-10-2009, 19:41
değerli hocalarım bende bir beden eğitimi öğretmen adayı olarak bu durumun can sıkıcılığını fazlasıyla yaşıyorum.atanma konusunda yeterincesıkıntı yaşarken şimdi işimizi yapabileceğimiz imkan bırakılmaması şuandan bizi çok fazla olumsuz etkiliyor.derdimizin şuan kpss olması gerekirken neler düşünüyoruz neler için üzülüyoruz.zaten hakkımız olan bişey için bu kadar çırpınmamız anlamsız.umarım kısa sürede gerekenler yapılır.bu savaşta biz adaylarında elimizden ne gelirse yapmaya hazırız.başarılar ve güç diliyorum....

alikoglu
13-10-2009, 20:28
Kocaeli ili Beden Eğitimi Öğretmenleri toplantısı bugün yapıldı ve oybirliği ile lig kurulu kurulamadı.Aynı zamanda C.tesi için sözleşildi.Diğer illere duyrulur.

sporcu51
14-10-2009, 15:00
http://groups.google.com.tr/group/bedenegitimci
GOOGLE GRUBUMUZ DA TUM BEDEN EGT OGRETMENLERI OLARAK TOPLANIYORUZ...
HAYDI HALEN KATILMADI İSEN LİNKİ TIKLAYINIZ
http://groups.google.com.tr/group/bedenegitimci

imparatoriçe
14-10-2009, 17:03
arkadaşlar antalya gurur duyuyorum sizlerle

imparatoriçe
14-10-2009, 17:11
antalya da görev yapan tüm arkadaşlar ben eğzersiz yapmıyorum takım çıkarmıyorum ilçe liğ heyetinde bulunmuyorum.sizden beklediğimde buydu.Bana sosyal etkinlikler yönetmeliğine aykırı diye yazıldı fakat ben hiç bir yarışmaya katılmıyorum aykırıysa yasal işlemi yapsınlar geri adım atmıyacağım atmamalıyız da bizler ek ders altında para için ezilecek topluluk değiliz.Bunu anlamalılar.

ibrahim karakaya
14-10-2009, 17:14
değerli arkadaşlarım, 17 ekimde eşim ve spora ihtiyacı olan kızımla ayrıca sincandan arkadaşlarımla orada olacağız

fatihkul
14-10-2009, 20:12
Değerli meslektaşlarım sizleri tüm kalbimle destekliyorum.Bir çok arkadaşımızın dikkatini çekmiştir.Federasyonlar ve gsgm il müdürlükleri bu konuda çok duyarsız kalmakta demekki onlarda bu durumda rahatsız değiller Olimpiyatlarda ve diğer uluslararası organizasyonlarda devşirme sporcular bize yeter Beden eğitimi öğretmenlerinin yetiştirdiği sporculara ihtiyacımız biz demek istiyorlar.

fatihkul- Konya

NECATBJK
14-10-2009, 21:59
DESTEK VERMEMEK MÜMKÜNMÜ? BÜTÜN BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİ GİBİ TAM DESTEK.
17 EKİM'DE GÜVENPARKTA GÖRÜŞMEK ÜZERE. HAYDİ ARKADAŞLAR. NECATBJK.

gulsah2609
15-10-2009, 12:32
Aydın da il lig heyeti kurulmadığı gibi bizler dün Nazilli deki tüm beden eğitimi öğretmenleri arkadaşlarımla toplanarak takım çıkarmama kararı aldık umarız hakettiğimizi alır dersimize gereken önemin verilmesini sağlarız.
Gülşah TÜRKAR
Nazilli lisesi

morton
15-10-2009, 14:49
arkadaşlar bizde aydındaki öğretmenler olarak takım çıkarmıyoruz sizde bu dayanışmamıza katılın birlikten kuvvet doğar

zero_61
15-10-2009, 18:29
BİZLERDE BUGÜN YAPILAN GENEL KURUL TOPLANTISINDA BURSA İLİNDE GÖREV YAPAN TÜM BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ ARKADAŞLARIMIZIN DESTEĞİ İLE LİG HEYETİNİ OLUŞTURMADIK.ONURLU DURUŞUMUZU SONUNA KADAR DEVAM ETTİRME KARARINDAYIZ.CUMARTESİ SAAT TAM 10.00' DA GÜVENPARKTAYIZ.GÖRÜŞMEK ÜZERE.....HERKESE SELAMLAR..

ruimelih
16-10-2009, 17:41
bugünkü topalantıda urfa birecikte de lig heyeti oluşturulmamış arkadaşlarımızla ortak karar alıp egzersiz yapmayıp takımda çıkarılmaycağı kararı alınmıştır

pirireis71
17-10-2009, 00:19
Sevgili meslektaşlarım zonguldakta boş durmuyor.
biz zonguldakta lig heyetini kurduk,çünki biz kurmasak milli eğitim atama ile bunu yapacaktı,bazı illerde yaşandığı gibi olacaktı.bu sebeple biz lig heyetini kurduk ama sanmayınki duyarsısız.bu müsabakalara katılacağımız anlamı taşımıyor.ilk tepkimiz bugün basın açıklaması ile oldu ve ve sabah ankara yollarındayız bu yazının sonrası yola çıkıyoruz.dönüşte tekrar kendi aramızda toplanıp kesin kararımızı verecek ve il bazında ilçelerimizle gerçek tepkimi ortaya koyacağız.gün birlik günüdür.
ayrıca bir şeyi belirtmek istiyorum.ben formatörüm.ama sitemizde formatör ve koordinatörler ile ilgili çok kırıcı yazılar okuyorum.arkadaşlar biz herşeyden önce beden eğitimi öğretmeniyiz ve bence iyikide koordinatörlük ve formatörlük var.niyemi çünkü bizlerinde artık biryerlerde başta olması gerekiyor.olmalıyızki bazı kapıları açabilelim..hep demiyormuyuz üst kademede bizden kimse yok olsa dersimiz bu durumlara düşmez diye...belki de formatör ve koordinatörlük sayesinde içimizden bazıları şube müdürü yada daha üst kademelere gelirde bizleri savunur.bu benim düşüncem..ve ayrıca biz ilimizdeki formatörler olarak şu kararıda aldık gerekirse derslerimiz için bu görevlerimizdende istifa etmeyi düşünüyoruz buda farklı bir tepkidir.hatta bunu türkiye genelindede yapabiliriz.bu yüzden lütfen bizleri uzaydan gelmiş gibi görmeyin.
size zonguldak taki eylemimizin basına yansımasını aşağıda yolluyorum..sabah görüşmek üzere...

id=table1 width="98%">

=bod =#fbfbfc height=20>Beden Eğitimi Öğretmenlerinden ‘ Düdük’lü’ Protesto

=bod =#fbfbfc height=20>

=bod =#fbfbfc height=20>

=bod =#fbfbfc height=20>

=bod align=right =#fbfbfc height=10>
16/10/2009

=bod align=right height=10>

=bod>
http://www.demirmedya.net/resimler/haberler/26760.jpg Zonguldak’ta beden eğitim, resim ve müzik öğretmenleri, öğrencilerin kabiliyetlerini ortaya çıkaran derslerin müfredattaki saatlerinin azaltılmasına tepki gösterdi. Dün akşam Madenci Anıtı önünde düzenlenen protesto eylemine; Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen, Memur-Sen’e bağlı Eğitim Bir-Sen, KESK’e bağlı Eğitim-Sen ve Birleşik Kamu-İş’e bağlı Eğitim-İş’e üye öğretmenler katıldı. Eyleme, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Salih Alemdar, Eğitim-Sen Şube Başkanı Orhan Yılmaz, Eğitim-İş Şube Başkanı Metin Kahveci ile Eğitim Bir-Sen yöneticileri de destek verdi. Beden eğitimi öğretmenlerinin düdüklerle protestoya katıldığı eylemde basın açıklamasını Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şubesi 2’nci Başkanı Uğur Akdeniz okudu. Açıklamada şu bilgilere yer verildi; “2005 Yılında Milli Eğitim Bakanlığı ilköğretim okullarında Beden Eğitimi derslerini haftada 1 ders saatine indirmiştir. Beden Eğitimi öğretmeni olarak tepkilerimizi Türkiye genelinde göstermemiz sonucunda 4 ve 5. sınıflar da Beden eğitimi haftada 2 ders saatine çıkarılmıştır. Günümüzde 6, 7 ve 8. sınıflarda 1 ders saati olarak uygulanmaktadır. Bu 1 ders saati kesinlikle yeterli olmayıp en az 2 ders saatine çıkarılmalıdır. Oyun çağındaki çocuklarımızın SBS sınavları nedeniyle dershanelere mahkum olduklarını, ders dışı zamanlarda bile özel dersler alarak fiziksel aktivitelerden mahrum bırakıldıklarını biliyoruz. Bu nedenle de A sosyal, kişilikleri gelişmemiş, obez, bencil, paylaşmayı bilmeyen, kötü alışkanlıklar kazanmış bireyler olarak toplumun içine salınmış problemli, agresif bir gençlik yetişmektedir. Tüm bu yanlışlıklar devam ettirilerek 2009 yılı Eylül ayında yayınlanan bir genelge ile Beden Eğitimi dersleri Ortaöğretim kurumlarında tüm sınıflarda zorunlu seçmeli ders haline getirilmiştir.9. sınıflarda 2 ders saati, 10,11 ve 12. sınıflarda 1 ders saati seçmeli ders durumuna getirilmiştir. 16-18 Temmuz 2009 tarihleri arasında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı taşra teşkilatlarının 81 İl Müdürleri ve üst düzey yönetiminin katılımı ile gerçekleştirilen spor şurasının sonuç bildirgesinin 45'inci maddesinde: Spor kültürünün yaygınlaşması uzun dönemli spor politikalarının oluşturulabilmesi için mevcut Beden Eğitimi Ders saatlerinin yetersiz olduğu çalıştayda yapılan oturumlarda ortaya konulmuştur. AB komisyon raporlarında yer aldığı üzere her yıl 400 bini aşkın çocuk "obezite' tehdidi altındadır. Bu durum da beden eğitimi ders saatlerinin artırılması gerekliliğinin altını çizmektedir. Dünyada da örnekleri olmakla beraber ve uygulama güçlükleri bilinmekle beraber temel eğitim okullarında bir yarım günün "Spor ve Kültürel Etkinliklerde ayrılması uzun soluklu bir spor politikasında MEB ile GSGM' nin koordinasyonunda varılması gereken bir hedef olarak görülmelidir ve Beden Eğitimi Ders saatlerinin mevcut halinden (1 saat) hareketle revize edilerek zorunlu Beden Eğitimi Ders saatlerinin artırılması spor kültürünün tabana yayılmasını sağlamak adına yararlı olacaktır. Görüşü benimsenmiştir. Madde bağımlılığı günümüzde neredeyse ilköğretim çağma kadar inmiş durumdadır-Anayasada ifadesini bulan' Devletin genç nesillere spor yaptırma zorunluluğu' en son yayınlanan genelge ile çelişmektedir. İlköğretim de SBS sınavları ile bunalan, fiziksel aktivite yapamayan çocuklarımız, ders dışı zamanlarını da özel derslerle doldurarak Beden Eğitimi ve Sporu ne yazık ki bir yaşam biçimi olarak yaşayamamaktadır Ortaöğretim kurumlarına bu şartlar altında gelen çocuklarımız ergenlik dönemlerinde boşlukta kalarak kötü alışkanlıklara yönelmektedirler. Spor yapmayan bir neslin sağlıklı yetişmesi, ülkesine yararlı birer birey olmaları imkansızdır. Kaldı ki Diyabet Vakfı ve diğer sağlık kuruluşlarınca da spor yapmayan ve sağlıklı beslenmeyen nesillerin maddi ve manevi anlamda ülkesine yararlı bir birey olamayacakları ifade edilmektedir. İşte tam da bu düşüncelerle BİZ BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİ olarak toplumsal sorumluluklarımızın olduğunu düşünmekteyiz. Beden Eğitimi ve spor dersinin spor şurasında alman kararlar gereği haftada en az 4 ders saatine çıkarılmasını istiyoruz. Son olarak şunu ifade etmekteyiz; Beden eğitimi ve Spor dersinin seçmeli değil tüm İlköğretim ve Ortaöğretim kurumlarında ZORUNLU ve 4 DERS SAATİ OLARAK olması gerektiğini Milli Eğitim Bakanlığımızdan talep ediyoruz, Ders saatlerini geri istiyoruz.”

pirireis71
17-10-2009, 00:42
="news_title">Zonguldak'ta Beden Eğitimi Öğretmenlerinden Düdüklü Eylem - Zonguldak
="news_banner">
Zonguldak'ta beden eğitim ve spor öğretmenleri düdüklü eylem gerçekleştirdi.
CLEAR: right" id=news_ =" _12">

Zonguldak'ta beden eğitim ve spor öğretmenleri düdüklü eylem gerçekleştirdi.

Eğitim-Bir-Sen Zonguldak Şubesi Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Uğur Akdeniz öğretmenler adına konuşarak, beden eğitimi ve spor dersinin spor şurasında alınan kararlar gereği haftada en az 4 ders saatine çıkarılmasını istediklerini söyledi. Beden eğitimi ve spor dersinin seçmeli olmaması gerektiğini ve ilköğretim, ortaöğretim kurumlarında zorunlu ve 4 ders saati olmasını Milli Eğitim Bakanlığı'ndan talep ettiklerini söyleyen Akdeniz, "2005 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ilköğretim okullarında beden

eğitimi derslerini haftada 1 ders saatine indirmiştir. Beden eğitimi öğretmeni olarak tepkilerimizi Türkiye genelinde göstermemiz sonucunda 4 ve 5. sınıflarda beden eğitimi haftada 2 ders saatine çıkarılmıştır. Günümüzde 6, 7 ve 8. sınıflarda 1 ders saati olarak uygulanmaktadır. Bu 1 ders saati kesinlikle yeterli olmayıp en az 2 ders saatine çıkarılmalıdır. Bu nedenle asosyal, kişilikleri gelişmemiş, obez, bencil, paylaşmayı bilmeyen, kötü alışkanlıklar kazanmış bireyler olarak toplumun içine salınmış

problemli, agresif bir gençlik yetişmektedir. Ortaöğretim kurumlarına bu şartlar altında gelen çocuklarımız ergenlik dönemlerinde boşlukta kalarak kötü alışkanlıklara yönelmektedirler. Spor yapmayan bir nesil sağlıklı yetişmesi, ülkesine yararlı birer birey olmaları imkansızdır. Biz beden öğretmenleri olarak toplumsal sorumluluklarımızın olduğunu düşünmekteyiz. Beden eğitimi ve spor dersinin spor şurasında alınan kararlar gereği haftada en az 4 ders saatine çıkarılmasını istiyoruz. Beden eğitimi ve spor

dersinin seçmeli değil tüm ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında zorunlu ve 4 ders saati olarak olması gerektiğini Milli Eğitim Bakanlığımızdan talep ediyoruz" dedi.

17 Ekim 2009 günü saat 10.00'da eşofmanlarıyla ve düdükleriyle beraber Ankara Güven Park'ta olacaklarını ifade eden beden eğitimi öğretmenleri düdüklerini çalarak ders saatlerini geri istediklerini söyledi. Öğretmenlerin düdüklü eylemine Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Eğitim-Bir-Sen ve Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şubeleri de destek oldu.
="other_s">http://www.haberciniz.biz/images/other/zonguldakta-beden-egitimi-ogretmenlerinden-duduklu-eylem-zonguldak-01.jpg

webceren
17-10-2009, 15:18
tebrik ediyorum hocam. inşallah tüm türkiye sizler gibi birlik beraberlik içerisinde hareket eder.

demirsoy29
18-10-2009, 12:07
sayın Balyemez, düşüncelerinizi sıkıntılarını bir beden eğitimi öğretmeni olarak bende yaşıyor ve pylaşıyorum. ancak bir konuda size katılmıyorum.
egzerssiz yapmamakla, takım çıkarmamakla kimi cezalandırdıgımızı iyi düşünmeliyiz. sporsal etkınlıklere katılacak olan yada katılamayacak olan çocukların tek gunahları bu döneme denkgelmiş olmaları değilmidir sizce. benim nacizane fıkrım sudur ki, bulundugumuz bolgelerde takımlarımızı çalıştıralım hazırlayalaım. cocuklarımı eğitelim ancak milli eğitimin düzenlediği değilb. eğit. öğretmenleri olrak kendı aramızda özel turnuvalar düzenleyerek bu genclerı küstürmeyelim. onlarda bizler gibi sogumasınlar spora.
saygılarımla....

görüş ve önerileriniz için
Erdem DEMİRSOY
Semiha Şakir And. Lisesi /ist
yaramaz_29@yahoo.com

tarsus33
18-10-2009, 13:20
11.09.2009 tarih ve 151 sayılı kararıyla Resim, Müzik ve Beden Eğitimi derslerinde uygulanmakta olan Ortaöğretim KurumlarıHaftalık Ders Çizelgelerinin ekinde yer alan “Açıklamalar” bölümü; 15.10.2009 tarih ve 181 sayılı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının “Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgelerinin Açıklamalar Bölümünde Değişiklik Yapılması” hakkındaki kararıyla değiştirildi.
Bu degişiklik Sadece açıklamalar bölümünün yazılarında yapılmıştır.Uygulanabilirligi zorunlu değildir. sadece bir kandırmaca ve şaşırtma oldugu gibi birde ilköğretim 6.7.8 i kapsamamakta olması işin diğer vahim tarafıdır. M.Can Konu Tarsus

tarsus33
18-10-2009, 13:28
Bu bizleri bölmeyi amaçlayan sinsi bir plan arkadaşlar buna düşmeyelim
derslerin(Beden Eğitimi ,Resim.Rüzik) ilköğretim ve liselerde en az zorunlu 2 saat olana kadar mücadeleye devam diyor,Lütfen okul müdürlerinin yapacagı uygulamalara kanıpta benim işim düzeldi deyip diğer müdürlerin ellerine arkadaşlarımızı terk etmeyelim,ya hep ,ya hep diyelim arkadaşlar.Bu uygulama bizi müdürlere teslim edecek bir uygulama haline dönüştürülür bundan emin olun. M.Can KONU Tarsus

edrine84
18-10-2009, 16:11
bende 2009/2010 eğitim öğretim yılının heba edildiğini düşünüyorum belki sayıca çok az okul müdürü ders programı değişikliğine gider ama sene başında seçmeli kapsamında olan dersler seçildi, hem ders saatleri hem ders programları herşey planlandı şimdi hangi ders bırakılıpta 1-2 saat beden eğitimi seçilir ki diğer öğretmen arkadaşlarda buna tepki gösterirler diye düşünüyorum ama en azından bir başlangıç oldu...

turgaykestek
18-10-2009, 19:08
yüzde yüz destekliyorum.

gulsah2609
20-10-2009, 08:38
arkadaşlar yapılan bu değişiklik resmen bize verilmeye çalışılan sus payı biz bu değişikliği yaptık sizde yapmanız gerekeni yapın diyorlar hayır hem de kesinilkle hayır hatta saçmalık söyleyin bana kaç müdür seçmeli ders bölümüne beden eğitimini koyarki valla benim müdürüm yapmaz hatta biz takım çıkartmıyoruz dediğimizde bi alkışlamadığı kaldı hükümet bizi diğer meslektaşlarımızla ters duruma düşürdüğü gibi bir de şimdi okul idareleriyle ters düşürecek Fatih TERİM i sevmememe rağmen o bile istifa ederken bizi savunucu bikaç laf etti ya helal olsun

hardwrestler
20-10-2009, 13:06
bir konuda bilgi almak istiyorum egzersiz çalışması için ilçe m.e.müdürlüğüne evraklarla başvurdum bana 2 li eğitim olduğunuz için yani sabah ve akşam okul olduğundan egzersiz veremeyeceklerini söylediler ancak hafta sonu alabilirsin dediler bu konuda bilgisi olan var mı yani hafta içi olamaz mı kanun ne diyor.

imparatoriçe
20-10-2009, 14:09
ARKADŞIM KANUN ÖYLE BİRŞEY DEMİYOR EĞİTİM ÖĞRETİM BİTTİĞİ ÇOCUKLARIN BOŞ OLDUGU UYGUN ZAMANDA YAPILIR DİYOR BEN GEÇEN YIL AYNI ŞARTLARDA 15.30 DA YAPTIM İŞĞÜZARLIKLrı

hardwrestler
20-10-2009, 14:28
teşekkürler hocam bu konu ile ilgili meb ile görüşücem

imparatoriçe
20-10-2009, 14:34
hocam bakınız siz haklısınız ancak ben eğzersiz yapmıyorum takım çıkARMIYORUM BU TEPKİDE HEPİMİZ YANYANA OLMAZSAK GELECEK NESİLLERİMİZİ KAYBEDECEĞİZ,BEN EĞZERSİZ KONUSUNDA FERAGAT EDİYORSAM HAKKIMDAN HEPİMİZ EDEBİLMELİYİZ ARTIK İDARECİLERİN OYUNCAGI OLMAKTAN KURTULMALIYIZ.SİZİN DEDİĞİNİZ ŞEKİLDE 3 KURUŞTAN VAZGEÇEMEYEN ARKADAŞLAR YÜZÜNDEN VEYA İLLERDE MENFAATLERİNDEN VAZGEÇEMEYİP İDARECİLERİNE ŞİRİN GÖRÜNEN ARKADAŞLAR ZATEN LİĞ HEYETİ KURUP EĞZERSİZ YAPIYOR.ONLAR ŞİMDİKİ NESİLİ Mİ KURTARMAYI DÜŞÜNÜYOR SİZCE.BENCE HAK KAZANMAK İÇİN HAKKINDAN FERAGAT ETMEKTE BİR ERDEMDİR.BANA BİR MÜFETTİŞ ŞÖYLE DEDİ,BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİNİN AYRI BİR DURUŞU VAR HERŞEYE BOYUN EĞMEZLER BUNDAN DOLAYI SEVMEYİZ.EVET BİZ KENDİNDEN EMİN DURUŞUMUZU SERGİLEMELİYİZ

webkerem
20-10-2009, 16:28
bir konuda bilgi almak istiyorum egzersiz çalışması için ilçe m.e.müdürlüğüne evraklarla başvurdum bana 2 li eğitim olduğunuz için yani sabah ve akşam okul olduğundan egzersiz veremeyeceklerini söylediler ancak hafta sonu alabilirsin dediler bu konuda bilgisi olan var mı yani hafta içi olamaz mı kanun ne diyor.

Arkadaşlar işte bu sebeplerden dolayı egzersiz yapmayalım, takım çıkarmayalımdiyorum, daha bir çok sebep. İşte egzersizle ilgili sorunlar;

- % 5 soruna
- Şube müdüründen onayalamayanlar
-Müdürler tarafından engelenenler
- İstediği branşta yapamayanlar, buyrun siteye bakabilrisiniz daha bir çok sorun.

Hem Çocukları niye cezalandıralım ki. Tüm çocuklar zaten egzersize katılmıyorki, Eğer çocukları sevindirmek isterseniz okulda bir çok müsabaka, yarışma düzenleyebilir, tüm okulunkatılımı sağlanır,çocukları yine sevindirirsiniz. Bunlar sizin elinizde.

Egzeriz ile ilgili bir çok sorun var, bakın egzersiz yapmazsak, takım çıkarmazsakne mi olur. Tepkilerimiz devam eder. Bakanlığın zaten dikkatini çektik, bu sefer Gençlik spor il müdürlüğününde dikkatini çeker. Bu silsile şeklinde devam eder.Hem beden eğiimi dersimiz arttar, hemde saygınlığımız.

Yapan yine yapsın sorun değil ama birlikte harket edildiğinde neler olacağını hepimiz gördük. İnşallah bundan sonrada birlikte hareket ederiz.

maestrom
20-10-2009, 20:56
ben de yapmıyorum egzersiz, dersime sahip çıkacağım...

hllhoca
20-10-2009, 23:41
yapmayalım arkadaşlar. gelin birlik olalım ve yapmayalım. kaç liradır şu egzersizden aldığımız para ki... hem zaten bu iş daha çok manevi hazzından dolayı çekilebilir bir hale geliyor. okul içinde aktivitemizi yaparak da manevi hazza ulaşabiliriz. ben böyle yapıyorum. durumu öğrencilerimle paylaştım ve öğrencilerim benim arkamda. yapanlara lafım yok. ama benim gibi düşünen herkese ben çok teşekkür ediyorum tekrar tekrar.

hardwrestler
21-10-2009, 00:16
kerem kardeşim bir konuda sana katılmıyorum yapmayalım diyorsun yapmayalımda bu insanların ekmeğine yağ mı sürelim bugün kimse yapmazsa yarın bu egzersizler elimize geçmez demedi deme..

webmaster
21-10-2009, 00:35
Bugün kimse yapmazsa birileri soracak, neden egzersiz yapmıyorsunuz diye. Hem egzersizi sadece biz yapmıyoruz ki.Resimci yapıyor, müzikçi yapıyor, Türkçeci yapıyor, belgesi olan yapıyor. Neden kaldırsınlar ki. Zaten şuanda çoğu arkadaşım 3 saat egzersiz yapıyor. Sessiz sedasız egzersizler yarıya düşürdüler haberiniz bile yok. Siz tam yapıyorsunuz siye herkes tam yapmıyor hocam. Eğer yapmazsak diretirsek % 5 sorunu biz beden eğitmi öğretmenleri için kaldırılsın dersekbak ozaman hakkımızı nasıl alıyoruz.

Ahmet Köseoğlu
21-10-2009, 16:21
Elbette ki birileri bu haklı çığlıklarımızı duyacaktır, pes etmeyeceğiz, hakkımızı sonuna kadar arayacağız-kovalayacağız. 17 ekim'e mazereti olmadan gelmeyen arkadaşlarım sanırım egzersiz yapıyorlardı o anlarda!!!

BİRLİK OLMANIN TAM ZAMANI!!!

serdar333
21-10-2009, 19:02
değerli arkadaşlarım... onaylı egzersimi iptal edecem... nası olacak... kolay gelsin...

latinsel
21-10-2009, 19:40
Çok üzgünhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley19.gifve çok kırgınım. Ne yazık ki EDİRNE Beden Eğitimi öğretmenleri olarak dik duramadık. Lig heyeti oluşturuldu....

Selma GÜLGÜN
Anadolu Öğretmen Lİsesi
Beden Eğitimi Öğretmeni

hat64
21-10-2009, 21:12
değerli arkadaşlarım... onaylı egzersimi iptal edecem... nası olacak... kolay gelsin...

geçerli bir mazereti dilekçenize yazarak okul müdürüne veriniz. egzersiz çalışmalarının sonlandırılması ile ilgili maddeler egzersiz yönetmeliğinde bulunmaktaydı. örn. belirtilen sayıda öğrenci olmadığı için vs.
bundan sonra da aylık egzersiz çalışmasını vermeyince iptal olmuş sayılır. müdürünüze onaylattığınız dilekçenizin bir örneğini saklayınız, vede spor kulübü dosyanızda bulundurunuz.

savasilgaz
22-10-2009, 09:56
Arkadaşlar bizde Antalya Serik ilçesi olarak ilçe lig heyetini oluşturmadık, Antalya il lig heyeti de 4 saat süren toplantı sonunda oluşturulmamış. Dik duran bütün arkadaşlarımı kutluyorum.

cler
22-10-2009, 15:57
BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ DEĞİLİM AMA CANIM SENİ DESTEKLİYORUM HER ZAMAN....

zero_61
22-10-2009, 21:18
Bu onurlu davamızda bizlere dimdik onurlu bir şekilde durma fırsatı veren kerem hocam ve diğer tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.17 Ekim'de Güvenparktaydım benim gibi düşünen binlerce arkadaşımla birlikte.İlklere imza attık, ilk defa bir zümre tarafından yapılan bir eylemi gerçekleştirdik.Hiçbir olumsuzluk yaşanmadan bize yakışır şekilde toplandık ve rahatsızlıklarımızı adam gibi dile getirip dağıldık.Sanırım herkese Beden Eğitimi Öğretmeni olarak toplumda üstlendiğimiz misyonun ne kadar önemli olduğunu anlatabildik ,saygı, takdir ve sempati topladık.Bizimle birlikte olmayan arkadaşlarıma ben kızmıyorum, ben sadece sporun bize kazandırdığı bütün olumlu kazanımların öğrencilerime de yansımasını ,onlarında sporun onlara kazandıracağı özgüvenle her zaman ve her şartta dimdik ayakta durabilmelerini istiyorum.Benim tüm mücadelem bu yönde.İsteyen egzersiz yapsın ,isteyen takım çıkarsın.Ben 1 ay önce son sözümü söyledim ve derslerimizi tekrar geri alana kadar da sözüm söz.Benim mücadelem mesleki onurumu koruma mücadelesi ve beni çok ama çok mutlu edense en az 3500 tanesaygınve onurlu meslektaşımın benim gibi düşünüyor olması.EGZERSİZ YAPMIYORUM, TAKIM ÇIKARMIYORUM,DERSİME SAHİP ÇIKIYORUM.Herkese selamlar.

tatvan33
25-10-2009, 10:03
Bende katılmıyorum sonucu ne olursa olsun.bir ingilizce dersi 4 saatken beden eğitimi 1 saat...herkes okuyup alim olcak ya....
AYŞE KÜÇÜK
ANTALYA-ALANYA TIRILAR İLKÖĞRETİM OKULU..

dsinan
25-10-2009, 12:44
arkadaşlar ders saati seçmeli olması bişi degiştirmiyor benim okulumda seçmeli ders seçen öğrenci sayısı 10 10 kişi ile ders yapılmıyor açıkcası. neyi anlataçaksınız nekadar uygulataçaksınız hepsi yarım yamalak.geçen gun toplantıda soyledim bayramlarda bakın yürümeyi bilmeyen çocuklar götüreçeğiz sonra fatura beden eğitimi öğretmenine çıkaçak her sınıfan 10 çocuk anca derse giriyor giren kız sayımız 0 (sıfır) hiç bir kız yok seçen dersimizi sonra törenlerde kız öğrenciler yürüyemiyor denilmekde seçmediler ki dersi nasıl yürüyeçekler.o yüzden sorun dersin saatinde degil zorunlu ders olup olmamsındadır dersimiz şayet bizlerdden etkinlikler bekleniyorsa bayramları güzel bi şekilde kutlamamız isteniyorsa 9. sınıflarda herkeze zorunlu ders olarak konulmalıdır diyorum ve mücadelemizin ders kapma olmadıgını bizden istenilenleri güzel bi şekilde başarmak için zorunlu ders olması gerektğini gerekli kurumlara anlamamız gerekiyor diye düşnüyorum

beyazyusuf
25-10-2009, 13:39
arkadaşlar güzelde, bende milli düzeyde sporcu var ben bu öğrenciye nasıl diyeyim bu sene yarışmayacaksın, kendi hakkımızı ararken öğrencimize sporcumuza haksızlık olmuyormu, tamam hiçbir yerde görev almayalım ama öğrencimizide kaybetmeyelim

seher
26-10-2009, 16:07
ben bu işi anlamadım bir karar alındı ve resmi müsabakalara katılmıyoruz ama görüşmeler sonucu katılma kararı çıkacak gibi diyorlar bizim haberimiz mi yok anlamadım ayrıca ne değişti ben mi göremiyorum

afan
26-10-2009, 20:14
sana katılıyorum arkadasım

seher
26-10-2009, 20:35
resmi müsabakalara katılmama kararı aldık ve başvurmadık içimizde sindirenler oldu ve başvurusunu yaptı onları kınıyorum ne kadar müdürlerini sebep gösterselerde sanmıyorum aldığım duyumlara göre manisa da il milli eğitim müdürü müdürlere baskı yapmiş ve başvuru yapacaksınız demiş başvuru süresini 27 sine kadar uzattılar biz hala direniyoruz salihli olarak değişen hiç bir şey olduğunu sanmıyorum bu yüzden çelişkiye düşenler var bence dik duralım şimdiyi değil geleceği kurtaralım

seher kondu
salihli kurtuluş f.l.k i.ö.ok.beden eğit.öğrt.

kocoglu
26-10-2009, 20:51
Dik durmayan bizden değildir. Çatlak sesler mutlaka olacaktır ve oluyorda,bizler erdemli şekilde duralım yeter.

sartana1976
28-10-2009, 01:26
merhaba;
Yazdığın mesajla ilgili bir şeyler yazmak istedim. Üstünde durmak istediğim konular şunlar:
Öncelikle, dersimizin zorunlu olmasının,ders saatinden daha önemli olduğunu yazmışsın, anladığım kadarıyla. Bence ikiside çok önemli ders saati en az hafta iki gün ve toplam 4 saat olmalı. Biliyorsun 70 milyon nüfuslu bir ülkeyiz ve spor başarılarımız hiçte iyi durumda değil. Bu yazdığıma bağlı olarak sonraki değineceğim konu da; dersimiz hakkında, sadece bayram yürüyüşlerine öğrenci yetiştirmek amaçlıymış gibi değinmişsin.
Biz dersimize her yönüyle anlamlar yüklemeliyiz diye düşünüyorum. Biraz açmam gerekirse; meseladersimizin ülkemizde spor kültürünü oluşturacak yegane araç olarak bilinmesini sağlamalıyız.Sporcu yönlendirmesi bakımından dersimizin önemi azımsanabilir mi? Ya da öğrencini sosyalleşmesi.Dahası öğrencinin kendine güven duygusunun gelişmesi konusunda sporun yeri belli değil mi? Beraber bir şeyler başarma, takım ruhu, yenilmeyi hazmetme, kazananı tebrik etme, kaybetmenin bir nevi kazanç olduğu, kurallara uyma-saygılı olma, fair- play, iletişim, lider yetiştirme, kendini tanıma ... gibi konular topluca hangi dersin amaçları arasında var? Tüm bunlar, beden eğitimi öğretmenlerinin derslerineverdiği öneme vedersini ne ölçüde anlamlandırdığına bağlı olarak verilebilir diye düşünüyorum.
Bu anlamda gerçekten, ülke geleceği açısından dersimize gerekli önemin verilmesini sağlamalıyız.