![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 ![]() |
![]() Reklam Alanı
Peki 18 yaşını doldurmamış kişiler hür kararlar verebiliyorlar mı. Doğal üyesi diye bir şey yoktur olsada 18 yaşından sonra olunur. Yapmayın lütfen 18 yaşını doldurmamış birisi kendi kararlarını vermez ve istediği bi yerede üye olamaz. Ben spor klubune üye deyilim. Yapamadığım bir spor için mi üye olucam yoksa karşılığını alamadığım bir şey için mi aidat vericem ? Ben bu parayı veriyom peki ya karşılığı bana neden dönmüyor. Yol su hava dönse keşke. Versem değişen birşey yok vermesemde. 5tl içerisinde 3,50 tl aidat diyorsunuz. 1,50tl ise bağış. Peki okullar bağış kabul etme yetkisine sahipler ama zorla bağış isteme yetkisine sahip deyiller. Bunlar 5tl isterken bile en başında suç istiyor bağış istenmez bağış yapılır. İstense adı bağış olmazdı haksızmıyım. |
![]() |
Reklam Alanı |
![]() |
#2 | |
Girişken Üye
Teşekkürleriniz: 114
40 Mesajına 85 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 17 ![]() |
![]() Alıntı:
![]() |
#3 | |
Yeni Üye
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 ![]() |
![]() Alıntı:
Şimdi sinirlendiğim tek şey sosyal bir devletiz. Kimse istemediği sürece bir kuruma veya başka bir şeye üye olamaz. Ben bunun düşüncesindeyim. 3-5 liranında lafını yapmak istemiyorum aslında. Ben sadece hakkımı aramak istiyorum. Zorla bu parayı vermem için zorluyan öğretmenim ve konuyu araştırınca kimileri haklısın kimileri ise haksızsın diyor. İlk okulda sınav kağıdıma bakma isterdim öğretmenimiz bakarsan 10 notunu kırarım diye tehdit ediyor. İlk okulumda aidat toplanırdı fakat her geçen sene okul müdürü ve müdür muavinleri arabalarını değiştirirlerdi. Her geçen yıl daha iyi arabalara binerlerdi. İlkokul öğretmenlerimize zorla baskı yaparlardı aidatlar ne zaman toplanıcak, çocuklara karne vermeyin getirmezlerse denirdi. Şimdi ise lisedeyim. Okul kayıt parası istedi yatırmadım lise 1 de. Sınıf tekrarı yaptım gene kayıt parası gene yatırmadım. Lise 2 ye geçtim bölüm seçtim gene kayıt parası istendi onuda yatırmadım. Şimdi okulda 4. senem 3 yıldır spor parasını verdim ama 3 yıldır okulumuzda hiç bir sportif aktivite yapılmadı. Spor odasını dahi kullanamıyorum. Beden dersi deseniz 80 dakikalık ders 70 dakikası banklarda oturmakla geçiyor. Kimi zaman kantinde oturuyoruz. Yani öğretmenlerimizde bir şey yapma çabasında deyil. Şimdi ne kadar yasal denirse densin ne için toplanıyor bu aidatlar bu neden sorgulanmıyor. Tamam hademe parası boya parası. Hadi tamam diyelim. Peki neden hep öğrenci/velilere tehdit ediliyor paralar için. Neden getirmezseniz karne vermem derse almam deniyor. Neden bütün okullar aidat toplamak için örgütlenmiş de neden devletin eğitime daha fazla kaynak sağlaması için örgütlenmiyoruz. Böyle devam ederse daha çook öğrenci ve velilerden para istenir diye düşünüyorum. Biz ne zaman öğrenci-veli-öğretem birleşiriz devletden bu parayı isteriz işte o zaman doğru bir şey yaptığımız kanaatine varırım. Bizimkisi hazır balığı yemek. Hep beraber balık tutsak yarınlar daha iyi olucak düşüncesindeyim. Sosyal bir devletsek herşeyi devletden beklemek yerine birleşip sesimizi duyurmalıyız. (lütfen siyasi bir içerik yazmadım,sadece görüşlerimi bildirdim) |
|
![]() |
![]() |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
aidatları, spor, yasal, İşlem |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
‘Memura Ek İş’ Bahanesiyle Esnek Çalışmayı Yasal Hale Getirmeye Çalışıyor! | binali | Spor Haberleri ve Güncel Olaylar | 0 | 11-11-2009 23:26 |
Reklam Alanı |