15-11-2008, 01:26 | #1 |
Üye
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Reklam Alanı
Sayın Erol Dal, = o ns = /> Bilindiği gibi 2003 yılında ilk ve ortaöğretim programlarını yenileme çalışmaları başlatılmıştır. Bu kapsamda ilköğretim düzeyinde bütün derslerin programları yeni bir anlayış ve yaklaşıma göre değiştirilmiş ve uygulamaya konulmuştur. Bu çalışmalra paralel olarak ilköğretim okulların haftalı ders çizelgeleri değiştirilmiştir. Talim ve Terbiye Kurulunun 2001/339 sayılı Kararıyla kabul edilen ilköğretim okulları haftalık ders çizelgesinde ; Haftalık ders saati toplamı seçmeli dersler dahil 30 ders saatidir. Bu çizelgede beden eğitimi bütün sınıflarda 2 ders saati olarak yer almaktadır. 2005/192 sayılı kararla kabul edilen ilköğretim okulları haftalık ders çizelgesinde zorunlu beden eğitimi dersi yanında ilk defa olarak öğrencinin bireysel eğilim , yetenek ve özelliklerini geliştirebilmesi için seçmeli ”spor etkinlikleri” dersine yer verilmiştir. Bu bağlamda; Bu çizelgede de haftalık ders saati toplamı seçmeli dersler dahil 30 ders saatidir. Beden eğitimi dersi 1-3. Sınıflarda2, seçmeli spor etkinlikleri dersi 1, 4-8. Sınıflarda beden eğitimi dersi 1, seçmeli spor etkinlikleri dersi 2 ders saati iken 2007/111 sayılı Kararla yapılan değişiklikle 4 ve 5. Sınıflarda da 2 ders saatine çıkarılmıştır. Açıkça görüldüğü üzere beden eğitimi/spor etkinlikleri dersinin ders saatlerinde bir azalma olmayıp daha geniş uygulama imkanı getirilmiştir. İlginize teşekkür eder. Başarılar dilerim. Evet arkadaşlar Talim Terbiye başkanı Merdan TUFAN beyin bana cevabı yukarıdaki gibi şimdi söylüyorum bu insanlar bizimle kafamı buluyorlar ders saatinizi artırdık demekle yoksa benmi yanlış anlıyorum yahu bu kadarda yüzsüzlük olmaz kafayı yemek üzereyim.... Lütfen bu konuda duyarlı olalım ve talim terbiye kurulu başkanı merdan beyin neyin seçilip neyin seçilmediğini anlatalım lütfen duyarlı olmaya ve bir mail atmaya davet ediyorum tüm arkadaşları. |
Reklam Alanı |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
kafayı, yemek, üzereyim |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|