Futbolda beslenme
FUTBOLDA BESLENME
Doç.Dr. Aysel Pehlivan (Marmara Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu)
Gün geçtikçe futbolun dünya üzerindeki popülaritesi artmaktadır. Futbolcu bir maç süresince en az 10 km kat etmektedir. Futbolcunun bu önemli stresi karşılayabilecek yüksek bir kemik mineral yoğunluğuna sahip olması yaşı ve ağırlığından çok daha önemlidir. Futbol oyununun büyük kısmı aerobiktir, fakat önemli miktarda anerobik sprintleri de içermektedir. Futbolda maçın birinci devresine oranla azalan kas glikojen kaynağı nedeniyle, ikinci devrede aktivitede azalma görülmektedir. Maç öncesinde, esnasında ve sonrasında karbonhidratlı içecekler alınması uzun zamandan beri yorgunluğun oluşumunun geciktirilmesi için kullanılmaktadır.
__________________
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum.
|