![]() |
![]() |
#1 |
Super Moderator
Teşekkürleriniz: 14
89 Mesajına 129 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 20 ![]() |
![]() Reklam Alanı
Günümüzde bir eğitim aracı olan spordan daha fazla verim elde edilebilmesi; ilk çağlardan günümüze kadar gelen spor ahlakı ve felsefesi ilke ve kurallarına bağlıkalmakla mümkün olabilecektir. Spor kavramı içerisinde öne çıkan, aslında bir ahlak kavramı ve eğitim ilkesi olarak kabul edilen fair-play; hoşgörü, centilmenlik, erdemlilik, haklara saygı, iyiyi ve güzeli takdir etme, dürüstlük ve eşitlik gibi insani özellikleri içeren ve sporun da özünü oluşturan bu kavramın, okul sporu aracılığıyla bireylere kazandırılması, sporun geleceği ve demokratik yaşam açısından da önem taşımaktadır.
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum. |
![]() |
![]() |
binali adlı üyenin yazısını 2 kişi beğendi: | nauma64 (04-01-2013), sametkervan (15-12-2022) |
Reklam Alanı |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 ![]() |
![]()
elinize saglık
|
![]() |
![]() |
![]() |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
fairplay, geliştirilmesinde, kavramının, okul, sporunun, yeri, önemi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Fair-play kavramının geliştirilmesinde okul sporunun yeri | binali | Beden Eğitimi ve Spor Kütüphanesi | 0 | 26-12-2010 20:36 |
Fair Play Nedir? | webmaster | Beden Eğitimi ve Spor | 0 | 12-12-2009 20:56 |
FAİR-PLAY KAVRAMININ GELİŞTİRİLMESİNDE OKUL SPORUNUN YERİ ve ÖNEMİ | binali | Sunular ve Slaytlar | 0 | 01-02-2009 16:26 |
Fair Play OLAYLARI | burçak | Beden Eğitimi ve Spor | 2 | 03-05-2008 21:00 |
Fair Play ve Tarihçesi | webmaster | Beden Eğitimi ve Spor | 10 | 01-05-2008 22:26 |
Reklam Alanı |