Beden Eğitimi ve Spor Portalı  

Go Back   Beden Eğitimi ve Spor Portalı > Genel Bölüm > Eğitim Haberleri

Eğitim Haberleri Eğitim camiasındaki tüm gelişmeler burada

beden eğitimi
beden eğitimi
Sitemize hoş geldiniz. Konuları beğenmeyi unutmayalım.

Seçenekler Stil
Alt 14-10-2009, 17:14   #211
ibrahim karakaya
Yeni Üye

ibrahim karakaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0
ibrahim karakaya

Reklam Alanı
değerli arkadaşlarım, 17 ekimde eşim ve spora ihtiyacı olan kızımla ayrıca sincandan arkadaşlarımla orada olacağız
ibrahim karakaya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Reklam Alanı
Alt 14-10-2009, 20:12   #212
fatihkul
Yeni Üye

fatihkul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

fatihkul

Değerli meslektaşlarım sizleri tüm kalbimle destekliyorum.Bir çok arkadaşımızın dikkatini çekmiştir.Federasyonlar ve gsgm il müdürlükleri bu konuda çok duyarsız kalmakta demekki onlarda bu durumda rahatsız değiller Olimpiyatlarda ve diğer uluslararası organizasyonlarda devşirme sporcular bize yeter Beden eğitimi öğretmenlerinin yetiştirdiği sporculara ihtiyacımız biz demek istiyorlar.

fatihkul- Konya

fatihkul isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14-10-2009, 21:59   #213
NECATBJK
Yeni Üye

NECATBJK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkürleriniz: 1
2 Mesajına 4 teşekkür edildi.
NECATBJK

DESTEK VERMEMEK MÜMKÜNMÜ? BÜTÜN BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİ GİBİ TAM DESTEK.
17 EKİM'DE GÜVENPARKTA GÖRÜŞMEK ÜZERE. HAYDİ ARKADAŞLAR. NECATBJK.
NECATBJK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15-10-2009, 12:32   #214
gulsah2609
Yeni Üye

gulsah2609 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

gulsah2609

Aydın da il lig heyeti kurulmadığı gibi bizler dün Nazilli deki tüm beden eğitimi öğretmenleri arkadaşlarımla toplanarak takım çıkarmama kararı aldık umarız hakettiğimizi alır dersimize gereken önemin verilmesini sağlarız.
Gülşah TÜRKAR
Nazilli lisesi
gulsah2609 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15-10-2009, 14:49   #215
morton
Yeni Üye

morton - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

morton

arkadaşlar bizde aydındaki öğretmenler olarak takım çıkarmıyoruz sizde bu dayanışmamıza katılın birlikten kuvvet doğar
morton isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15-10-2009, 18:29   #216
zero_61
Yeni Üye

zero_61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

zero_61

BİZLERDE BUGÜN YAPILAN GENEL KURUL TOPLANTISINDA BURSA İLİNDE GÖREV YAPAN TÜM BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ ARKADAŞLARIMIZIN DESTEĞİ İLE LİG HEYETİNİ OLUŞTURMADIK.ONURLU DURUŞUMUZU SONUNA KADAR DEVAM ETTİRME KARARINDAYIZ.CUMARTESİ SAAT TAM 10.00' DA GÜVENPARKTAYIZ.GÖRÜŞMEK ÜZERE.....HERKESE SELAMLAR..
zero_61 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 16-10-2009, 17:41   #217
ruimelih
Yeni Üye

ruimelih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1 Mesajına 1 teşekkür edildi.
ruimelih

bugünkü topalantıda urfa birecikte de lig heyeti oluşturulmamış arkadaşlarımızla ortak karar alıp egzersiz yapmayıp takımda çıkarılmaycağı kararı alınmıştır
ruimelih isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 17-10-2009, 00:19   #218
pirireis71
Yeni Üye

pirireis71 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

pirireis71

Sevgili meslektaşlarım zonguldakta boş durmuyor.
biz zonguldakta lig heyetini kurduk,çünki biz kurmasak milli eğitim atama ile bunu yapacaktı,bazı illerde yaşandığı gibi olacaktı.bu sebeple biz lig heyetini kurduk ama sanmayınki duyarsısız.bu müsabakalara katılacağımız anlamı taşımıyor.ilk tepkimiz bugün basın açıklaması ile oldu ve ve sabah ankara yollarındayız bu yazının sonrası yola çıkıyoruz.dönüşte tekrar kendi aramızda toplanıp kesin kararımızı verecek ve il bazında ilçelerimizle gerçek tepkimi ortaya koyacağız.gün birlik günüdür.
ayrıca bir şeyi belirtmek istiyorum.ben formatörüm.ama sitemizde formatör ve koordinatörler ile ilgili çok kırıcı yazılar okuyorum.arkadaşlar biz herşeyden önce beden eğitimi öğretmeniyiz ve bence iyikide koordinatörlük ve formatörlük var.niyemi çünkü bizlerinde artık biryerlerde başta olması gerekiyor.olmalıyızki bazı kapıları açabilelim..hep demiyormuyuz üst kademede bizden kimse yok olsa dersimiz bu durumlara düşmez diye...belki de formatör ve koordinatörlük sayesinde içimizden bazıları şube müdürü yada daha üst kademelere gelirde bizleri savunur.bu benim düşüncem..ve ayrıca biz ilimizdeki formatörler olarak şu kararıda aldık gerekirse derslerimiz için bu görevlerimizdende istifa etmeyi düşünüyoruz buda farklı bir tepkidir.hatta bunu türkiye genelindede yapabiliriz.bu yüzden lütfen bizleri uzaydan gelmiş gibi görmeyin.
size zonguldak taki eylemimizin basına yansımasını aşağıda yolluyorum..sabah görüşmek üzere...

id=table1 width="98%">

=bod =#fbfbfc height=20>Beden Eğitimi Öğretmenlerinden ‘ Düdük’lü’ Protesto

=bod =#fbfbfc height=20>

=bod =#fbfbfc height=20>

=bod =#fbfbfc height=20>

=bod align=right =#fbfbfc height=10>
16/10/2009

=bod align=right height=10>

=bod>
Zonguldak’ta beden eğitim, resim ve müzik öğretmenleri, öğrencilerin kabiliyetlerini ortaya çıkaran derslerin müfredattaki saatlerinin azaltılmasına tepki gösterdi. Dün akşam Madenci Anıtı önünde düzenlenen protesto eylemine; Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen, Memur-Sen’e bağlı Eğitim Bir-Sen, KESK’e bağlı Eğitim-Sen ve Birleşik Kamu-İş’e bağlı Eğitim-İş’e üye öğretmenler katıldı. Eyleme, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Salih Alemdar, Eğitim-Sen Şube Başkanı Orhan Yılmaz, Eğitim-İş Şube Başkanı Metin Kahveci ile Eğitim Bir-Sen yöneticileri de destek verdi. Beden eğitimi öğretmenlerinin düdüklerle protestoya katıldığı eylemde basın açıklamasını Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şubesi 2’nci Başkanı Uğur Akdeniz okudu. Açıklamada şu bilgilere yer verildi; “2005 Yılında Milli Eğitim Bakanlığı ilköğretim okullarında Beden Eğitimi derslerini haftada 1 ders saatine indirmiştir. Beden Eğitimi öğretmeni olarak tepkilerimizi Türkiye genelinde göstermemiz sonucunda 4 ve 5. sınıflar da Beden eğitimi haftada 2 ders saatine çıkarılmıştır. Günümüzde 6, 7 ve 8. sınıflarda 1 ders saati olarak uygulanmaktadır. Bu 1 ders saati kesinlikle yeterli olmayıp en az 2 ders saatine çıkarılmalıdır. Oyun çağındaki çocuklarımızın SBS sınavları nedeniyle dershanelere mahkum olduklarını, ders dışı zamanlarda bile özel dersler alarak fiziksel aktivitelerden mahrum bırakıldıklarını biliyoruz. Bu nedenle de A sosyal, kişilikleri gelişmemiş, obez, bencil, paylaşmayı bilmeyen, kötü alışkanlıklar kazanmış bireyler olarak toplumun içine salınmış problemli, agresif bir gençlik yetişmektedir. Tüm bu yanlışlıklar devam ettirilerek 2009 yılı Eylül ayında yayınlanan bir genelge ile Beden Eğitimi dersleri Ortaöğretim kurumlarında tüm sınıflarda zorunlu seçmeli ders haline getirilmiştir.9. sınıflarda 2 ders saati, 10,11 ve 12. sınıflarda 1 ders saati seçmeli ders durumuna getirilmiştir. 16-18 Temmuz 2009 tarihleri arasında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı taşra teşkilatlarının 81 İl Müdürleri ve üst düzey yönetiminin katılımı ile gerçekleştirilen spor şurasının sonuç bildirgesinin 45'inci maddesinde: Spor kültürünün yaygınlaşması uzun dönemli spor politikalarının oluşturulabilmesi için mevcut Beden Eğitimi Ders saatlerinin yetersiz olduğu çalıştayda yapılan oturumlarda ortaya konulmuştur. AB komisyon raporlarında yer aldığı üzere her yıl 400 bini aşkın çocuk "obezite' tehdidi altındadır. Bu durum da beden eğitimi ders saatlerinin artırılması gerekliliğinin altını çizmektedir. Dünyada da örnekleri olmakla beraber ve uygulama güçlükleri bilinmekle beraber temel eğitim okullarında bir yarım günün "Spor ve Kültürel Etkinliklerde ayrılması uzun soluklu bir spor politikasında MEB ile GSGM' nin koordinasyonunda varılması gereken bir hedef olarak görülmelidir ve Beden Eğitimi Ders saatlerinin mevcut halinden (1 saat) hareketle revize edilerek zorunlu Beden Eğitimi Ders saatlerinin artırılması spor kültürünün tabana yayılmasını sağlamak adına yararlı olacaktır. Görüşü benimsenmiştir. Madde bağımlılığı günümüzde neredeyse ilköğretim çağma kadar inmiş durumdadır-Anayasada ifadesini bulan' Devletin genç nesillere spor yaptırma zorunluluğu' en son yayınlanan genelge ile çelişmektedir. İlköğretim de SBS sınavları ile bunalan, fiziksel aktivite yapamayan çocuklarımız, ders dışı zamanlarını da özel derslerle doldurarak Beden Eğitimi ve Sporu ne yazık ki bir yaşam biçimi olarak yaşayamamaktadır Ortaöğretim kurumlarına bu şartlar altında gelen çocuklarımız ergenlik dönemlerinde boşlukta kalarak kötü alışkanlıklara yönelmektedirler. Spor yapmayan bir neslin sağlıklı yetişmesi, ülkesine yararlı birer birey olmaları imkansızdır. Kaldı ki Diyabet Vakfı ve diğer sağlık kuruluşlarınca da spor yapmayan ve sağlıklı beslenmeyen nesillerin maddi ve manevi anlamda ülkesine yararlı bir birey olamayacakları ifade edilmektedir. İşte tam da bu düşüncelerle BİZ BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİ olarak toplumsal sorumluluklarımızın olduğunu düşünmekteyiz. Beden Eğitimi ve spor dersinin spor şurasında alman kararlar gereği haftada en az 4 ders saatine çıkarılmasını istiyoruz. Son olarak şunu ifade etmekteyiz; Beden eğitimi ve Spor dersinin seçmeli değil tüm İlköğretim ve Ortaöğretim kurumlarında ZORUNLU ve 4 DERS SAATİ OLARAK olması gerektiğini Milli Eğitim Bakanlığımızdan talep ediyoruz, Ders saatlerini geri istiyoruz.”
pirireis71 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 17-10-2009, 00:42   #219
pirireis71
Yeni Üye

pirireis71 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

pirireis71

="news_title">Zonguldak'ta Beden Eğitimi Öğretmenlerinden Düdüklü Eylem - Zonguldak
="news_banner">
Zonguldak'ta beden eğitim ve spor öğretmenleri düdüklü eylem gerçekleştirdi.
CLEAR: right" id=news_ =" _12">

Zonguldak'ta beden eğitim ve spor öğretmenleri düdüklü eylem gerçekleştirdi.

Eğitim-Bir-Sen Zonguldak Şubesi Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Uğur Akdeniz öğretmenler adına konuşarak, beden eğitimi ve spor dersinin spor şurasında alınan kararlar gereği haftada en az 4 ders saatine çıkarılmasını istediklerini söyledi. Beden eğitimi ve spor dersinin seçmeli olmaması gerektiğini ve ilköğretim, ortaöğretim kurumlarında zorunlu ve 4 ders saati olmasını Milli Eğitim Bakanlığı'ndan talep ettiklerini söyleyen Akdeniz, "2005 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ilköğretim okullarında beden

eğitimi derslerini haftada 1 ders saatine indirmiştir. Beden eğitimi öğretmeni olarak tepkilerimizi Türkiye genelinde göstermemiz sonucunda 4 ve 5. sınıflarda beden eğitimi haftada 2 ders saatine çıkarılmıştır. Günümüzde 6, 7 ve 8. sınıflarda 1 ders saati olarak uygulanmaktadır. Bu 1 ders saati kesinlikle yeterli olmayıp en az 2 ders saatine çıkarılmalıdır. Bu nedenle asosyal, kişilikleri gelişmemiş, obez, bencil, paylaşmayı bilmeyen, kötü alışkanlıklar kazanmış bireyler olarak toplumun içine salınmış

problemli, agresif bir gençlik yetişmektedir. Ortaöğretim kurumlarına bu şartlar altında gelen çocuklarımız ergenlik dönemlerinde boşlukta kalarak kötü alışkanlıklara yönelmektedirler. Spor yapmayan bir nesil sağlıklı yetişmesi, ülkesine yararlı birer birey olmaları imkansızdır. Biz beden öğretmenleri olarak toplumsal sorumluluklarımızın olduğunu düşünmekteyiz. Beden eğitimi ve spor dersinin spor şurasında alınan kararlar gereği haftada en az 4 ders saatine çıkarılmasını istiyoruz. Beden eğitimi ve spor

dersinin seçmeli değil tüm ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında zorunlu ve 4 ders saati olarak olması gerektiğini Milli Eğitim Bakanlığımızdan talep ediyoruz" dedi.

17 Ekim 2009 günü saat 10.00'da eşofmanlarıyla ve düdükleriyle beraber Ankara Güven Park'ta olacaklarını ifade eden beden eğitimi öğretmenleri düdüklerini çalarak ders saatlerini geri istediklerini söyledi. Öğretmenlerin düdüklü eylemine Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Eğitim-Bir-Sen ve Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şubeleri de destek oldu.
="other_s">
pirireis71 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 17-10-2009, 15:18   #220
webceren
Çalışkan Üye

webceren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkürleriniz: 7
16 Mesajına 19 teşekkür edildi.
webceren is an unknown quantity at this point

tebrik ediyorum hocam. inşallah tüm türkiye sizler gibi birlik beraberlik içerisinde hareket eder.

Popüler Sitelerde Paylaş

Etiketler
Çıkarmıyorum, Çıkıyorum, dersime, egzersiz, sahip, takım, yapmıyorum

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)