Beden Eğitimi ve Spor Portalı  


Go Back   Beden Eğitimi ve Spor Portalı > Spor Branşları > Doğa Sporları

Doğa Sporları Doğa Sporlarıyla ilgili herşey burada

beden eğitimi
beden eğitimi
Sitemize hoş geldiniz. Konuları beğenmeyi unutmayalım.

Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 02-06-2007, 14:50   #1
webmaster
Administrators
 
webmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Oca 2007
Bulunduğu yer: Malatya
Mesajlar: 4.804
Teşekkürleriniz: 0
139 Mesajına 245 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 10
webmaster is on a distinguished road
Standart

Reklam Alanı
Doğada Yürüyüş
Doğada yapılan herhangi bir yürüyüşte uyulacak temel kurallardan en önemlisi ekip düzeninin sağlanmasıdır. Bu düzene göre ekip tek sıra halinde yürümelidir. Ekibin en tecrübeli kişisi başa geçer. Ekip başı adı verilen bu kişinin görevi yürüyüş rotasını seçmek, yürüyüş temposunu ayarlamak, molaların sıklığını ve uzunluğunu düzenlemek ve yürüyüş sırasında alınması gereken önemli kararları almaktır. Son kararı verme yetkisi her zaman ekip başındadır. Ekip başını hemen arkasında ekibin en tecrübesiz yada en yavaş elemanı yer alır. Ekip başının yürüyüş rotasını ve temposunu bu elemana göre ayarlaması böylece daha kolaylaşır. Ekibin en arkasında ise artçı adı verilen en tecrübeli ikinci kişi yer alır. Artçının görevi ise ekipte belirebilecek herhangi bir kopmayı yada düzensizliği ekip başına iletmek ya da mümkünse bunu gidermektir. Ekibin tek sıra halinde ve bu düzen içinde yürümesi ekip içi birlikteliği, temponun daha iyi ayarlanabilmesini ve bu şekilde vücut enerjisinin düzenli kullanılarak daha uzun yürüyüşler yapılabilmesini sağlar. Bunun dışında, tehlike yaratabilecek doğa koşullarında ekip başının tüm ekip adına düşünerek rotayı belirlemesi ve kaza ihtimalinin azaltılması ancak bu şekilde mümkün olabilir.
Ekip içinde haberleşme, gelişigüzel bağırarak değil, söylenecek şeyi herkesin bir önündekine yada bir arkasındakine söylemesiyle gerçekleştirilir. Bu, özellikle taş düşebilecek, tehlikeli, dar kulvarlardan geçerken yararlı olur. Bağırmadan gerçekleştirilen haberleşme sayesinde, bir ses yankılanmasından bile etkilenebilecek, bağları zayıf taşların düşmesi engellenir.
Yürüyüş sırasında herkesin sırtında küçük bir sırt çantası bulunmalıdır. Tek omuzda taşınan çantalar yürüyüş sırasında sallanacakları için dengeyi bozarlar. Sırt çantasının içinde yürüyüşün uzunluğuna göre en az bir litre su, hava koşullarına göre bere, eldiven, yağmurluk ve çeşitli giyecekler, ilk yardım çantası gibi malzemeler bulunmalıdır. Herkes bir yürüyüş sırasında ihtiyacı olabileceğini düşündüğü malzemeleri yanında taşımak zorundadır.
Bir doğa yürüyüşü sırasında seçilecek giyecekler yünlü yada yün-sentetik karışımı olmalıdır. Pamuklu giyecekleri kullanmakta yarar vardır. Bunun nedeni pamuklu giyeceklerin çabuk ıslanması ve ıslandığında geç kurumasıdır. Yünlü giyecekler giyildiğinde bu tip sorunlarla karşılaşılmaz. Çok kalın ve az kat giymek yerine, ince ve çok kat giyilmelidir. Böylece terlendiği zaman soyunup, üşündüğü zaman giyinilerek belli bir vücut sıcaklığı korunmaya çalışılır. Doğada ne üşümek ne de terlemek iyidir. Ayrıca seçilen giyeceklerin düğmeli ya da fermuarlı olmasına dikkat edilmelidir. İnsan, vücut sıcaklığının %70'ini başından kaybeder. Bu nedenle, gerektiğinde bere giymeyi de ihmal etmemelidir. Kot pantolon yerine kadife yada yünlü pantolonlar tercih edilmelidir. Kot pantolon vücudu soğuk tutar ve ıslandığında kurumaz. Ayakkabı olarak da postal yada bot türü ayakkabılar giyilmelidir. Spor ayakkabı ya da su geçirebilecek herhangi boğazsız bir ayakkabı kişiyi her an zor bir durumda bırakabilir. Güneşli havalarda güneş çarpmasından, cilt yanıklarından ve güneş körlüğünden korunmak için şapka, güneş kremi ve güneş gözlüğü kullanmakta yarar vardır.
Yürüyüş sırasında belli bir tempo yakalanmasına ve nefesin düzenlenmesine çalışılır. Yürüyüş temposu mümkün olduğunca sabit tutulmalıdır. Genelde 50 dakikalık bir yürüyüşten sonra 10 dakikalık uzun bir mola verilmelidir. Çok dik ve zorlu etaplarda yarım saatte bir, 2 dakikalık bir nefes molası da verilebilir. 10 dakikalık uzun molalarda, ekiptekiler gerekli ihtiyaçlarını karşılarlar (su içmek, besin almak, tuvalet, vb.), yorgunluklarını gidermeye çalışırlar. Bu tür molalar sırasında terin soğumaması için gerekli giyeceklerin giyilmesi ihmal edilmemelidir. 2 dakikalık kısa molalarda ise amaç oturmak ve ihtiyaç gidermek değil, sadece nefesi düzenlemektir. Bunun dışında gelişigüzel mola verilmemelidir çünkü devamlı durup hareket etmek kişiyi dinlendirmekten çok, fiziksel ve psikolojik konsantrasyonu bozarak daha fazla yorgunluğa neden olur.
Yürüyüş sırasında gereksiz iniş-çıkışlardan kaçınmak gerekir. Rota seçimi yapılırken mümkün olduğu kadar az yükseklik kaybetmeye çalışılır. 25 dereceyi geçen eğimlerde, eğimin etkisini azaltmak için zigzag çizerek ilerlemek daha avantajlıdır. Zigzagların keskinliği eğimin dikliğine, ekibin kondisyonuna göre arttırılır yada azaltılır. Yamaçlarda yan geçiş yapılırken ayakların zemine göre ayarlanması gerekir. Sert bir zeminde en fazla sürtünmeyi sağlayabilmek için ayak tabanlarının tümünün yere basmasına gayret edilmelidir. Ayrıca yamaç tarafındaki ayak bir miktar yamaca döndürülerek burkulma tehlikesi azaltılır. Yürünülen zemin yumuşak ise kestirme denilen yürüyüş şekli uygulanır. Bunda, ayakların kenarları ile zeminde bir basamak oluşturularak yürünür.
Özellikle dik yerlerde düşürülebilecek taşlar, arkadaki ekip elemanlarına zarar verebilir. Bu nedenle, taş düşürüldüğü takdirde arkaya "TAŞ!" diye bağırarak tehlikeyi haber vermek gerekir. Bu uyarıyı alan ekip elemanları ise taşın düşüş yönünü bir an önce anlamaya çalışarak, kendilerine çarpmasını engellemeye çalışırlar.
Yürüyüş sırasında devamlı etrafa bakarak doğru yönde ilerlenip ilerlenilmediği kontrol edilmeli, referans ya da nirengi noktası adı verilen belirleyici noktalar gözlenmelidir. Değişik biçimli bir kaya, bozkırın ortasında bir ağaç nirengi noktası olarak seçilebilir. Böylece geri dönüş yada kaybolma gibi durumlarda bu noktalar sayesinde doğru yol bulunabilir.
Yürüyüş sırasında enerji sağlamak için molalar sırasında çeşitli yiyecekler yenebilir. Bu yiyeceklerin karbonhidrat, özelliklede kana karışmasının çabuk olması bakımından glikoz yönünden zengin olmasına özen gösterilmelidir. Bunun yanında çeşitli mineral ve elektrolit yönünden de zengin olmalıdırlar. Kuru üzüm, kuru kayısı, fındık, çikolata gibi yiyecekler ve limonlu, şekerli içecekler bu tip besinler arasında sayılabilir. Yürüyüş sırasında terlemeyle sıvı kaybedildiği için sıvı alımına da önem verilmelidir. Özellikle kış koşullarında susuzluk hissi az olmaktadır. Böyle durumlarda dahi kişinin kendisini zorlayarak sıvı alması gerekmektedir.
Doğada alkol alımının yararlı olduğu düşüncesi son derece yanlıştır. Alkol, kan dolaşımını arttırıp başta bir sıcaklık verirken, damarların genişlemesine neden olarak ısı kaybını arttırır ve daha sonra üşümeye neden olur. Bunun dışında su kaybına neden olur ve dikkati azaltır.
Doğa yürüyüşleri sırasında yörenin çoban köpekleri tedirginlik yaratabilmektedir. Bu tedirginliğin yaşanmaması için mümkünse sürürlerden uzak durulmalıdır. Köpeklerle karşılaşıldığı takdirde ise soğukkanlılığı yitirmemek ve kaçmaya çalışmamak gerekir. Ani hareketlerden ve özellikle de köpeğe taş atmaktan kaçınılmalıdır. Bu durumda yapılacak en iyi iş yavaşçana yön değiştirip sürünün uzağından geçmektir.
Kamp Yeri Seçimi
Seçebileceğiniz kamp yerlerini doğaya erdikleri zararlar açısından şu şekilde inceleyelim:

Kar - Eridiğinde bıraktığımız neredeyse bütün izleri sileceği için ideal bir kamp yeridir
Düz kaya - Kaya kamp yerimizin bırakacağı izlerden en az etkilenen yerlerden biridir
Kum ya da toprak - Bu kayadan sonraki en uygun alandır
Orman içinde açık, bitkisiz alanlar - Bu tip yerler ilk 3 tercihe göre daha az tercih edilmelidir

Orman çizgisinden yüksekteki çayırlık alanlar - Ağaç çizgisi üzerindeki çayırların çok kısa bir büyüme dönemleri ardır e dağ ekosistemlerinin en hassas olanlarından biridir. Böyle bir alanda bir hafta bırakılmış bir çadır tüm sezon boyunca o noktada bitki oluşumunu durdurabilir. Böyle bir yerde kamp yapmak gerektiğinde çadırın yerini sık sık değiştirmek erilen zararı azaltacaktır.

Orman çizgisinden yüksekteki bitki barındıran alanlar - Dağ bitkileri çok yaaş büyür. Kısa bir kamp bile dağ bitkilerinin gelişimini senelerce etkileyecek bir zarar erebilir.

Su kenarları - Su kenarlarındaki bitkiler özellikle hassastır e daha fazla insan doğaya çıktıkça su kirlenmesi de ciddi bir problem haline gelmiştir. Doğada kullanılan bir çok kamp yeri de ne yazık ki su kaynaklarının e durağan suların yanındadır. İdeal olan su kaynaklarının en az 50 metre uzağında kamp yapmaktır. Türkiye dağlarındaki su kaynakları genel olarak temiz olmakla beraber doğaya çıkan kişilerin sayısının artmasıyla kirlenme başlamıştır.


· Eğer daha önceden haritalarda gösterilmiş bir kamp yeri ar ise o tercih edilmelidir. Bu alanlar mutlaka su kaynaklarının yakınında bulunurlar e bu alanları kullanmak sizi potansiyel tehlikelerden e zararlardan uzak tutacaktır.

· Önceden belirlenmiş bir kamp yeri yok ise daha önce kullanılmış bir kamp alanı tercih edilmelidir. Ancak bu alanın su kaynaklarına (dere, deniz, nehir .s...) en az 50m uzakta olmasına dikkat edilmelidir.

· Çadırı kurabilecek bir seiyede kamp alanı seçmeye çalışın. Eğimli bir bölgeye kurulacak olan çadırda sabah partnerinizi üstünüzde bulabilirsiniz.

· Çadırınızı ağaç altlarına kurmayın. Güçlü rüzgarların çadırı sürüklemesinden başka, yağmur dindikten sonra bile dallardan suların akmaya deam edebileceğini e yıldırım düşme olasılığının yüksek olduğunu unutmayın.

· Çadırı kurmadan e toplamadan önce zemini e içini kontrol edin. Zemindeki küçük taşlar hem rahatsız bir uyku sağlar hem de çadırın zarar görmesini. Eğer taşlar küçükse temizleyin ancak büyük taşlar ya da temizlenemeyecek şeyler arsa başka bir alan bulun.

· Kamp yeri çığ, sel, taş düşmesi , heyelan gibi tehlikelerden uzak yerde olmalıdır. Mümkünse rüzgardan en az etkilenecek bir yerde olmalı.

· Çoğu kamp alanını seçmeden önce inceleme şansınız ardır. Seçim yapmadan önce tualet imkanlarını , su kaynaklarının arlığını , bunların kamp yerinden uzaklığını iyice inceleyin.
Batonlar Ve Dağcılıkta Kullanımlarının Önemi
= v ns = :schemas-microsoft-com:vml" /><?:NAMESPACE PREFIX = V /></V:STROKE></V:F></V:F></V:F></V:F></V:F></V:F></V:F></V:F></V:F></V:F></V:F></V:F></V:ULAS></V:PATH> = o ns = /><?:NAMESPACE PREFIX = O /><O:LOCK aspectratio="t" v:ext="edit"></O:LOCK></V:SHAPE></V:> = w ns = :schemas-microsoft-comffice:word" /><?:NAMESPACE PREFIX = W /><W:WRAP ="square"></W:WRAP></V:SHAPE>Tarih öncesi çağlardan bu yana insanoğlu yürürken yardımcı olarak çoğu kez bir asa veya bastondan yararlanmıştır. Dağcılık ve doğa sporları alanındaki gelişmeler de bizleri bu gün benzer fakat daha modern bir yaklaşıma yönlendirmiştir. Kayak sporunun vazgeçilmez malzemesi olan, uzunluğu sabit kayak batonlarından geliştirilmiş olan bu malzeme, bugün hemen her yürüyüşçü ve dağcının elinde görülebilir.
Günümüzde, tur kayağının yanısıra, trekking amaçlı yürüyüşler için de üretilmiş, boyları gerektiğinde uzatılıp kısaltılarak ayarlanabilen bu batonlar "teleskobik baton" diye adlandırılırlar. İçiçe geçebilen iki veya üç parçadan oluşurlar. Hafif aluminyum alaşımlardan üretilen teleskobik batonlar, içiçe geçen kısımların içinde sıkışan yivler sayesinde sıkıştırılabilirler. Batonların alt uçlarına ise, genellikle, çok sert bir metal olan tungsten bir pim yerleştirilmiştir. Batonun uç kısmı kırıldığında değiştirilebilmesi amacıyla çoğunlukla sert plastikten yapılmıştır. Bazı durumlarda uçtaki metal pim kısmı kırılıp gitse de plastik uçla devam edilebilir ve batonun ana gövdesi zarar görmeden bu parça daha sonra değiştirilir.
Ağır bir sırt çantası ile dik bir yamaçtan çıkmak veya inmek, oldukça fazla güç sarfettiren ve bacakları zorlayan bir aktivitedir. İşte teleskobik batonlar burada dağcının en önemli yardımcılarıdır. Ortalama bir değer vermek gerekirse; 70 kilogram ağırlığındaki bir dağcı ve çantasının toplam ağırlığı 100 kilograma yaklaşacaktır. Yamaçtaki her denge kaybı, sallanma, düşme ve bunun gibi dengesiz her harekette bacaklarınız 100 kilogram yükü dengelemeye çalışacaktır. Bir çift batonun varlığında ise vücudumuz bu işi yapmakta daha az zorlanacaktır. Normal bir yükle yürüyüşte bile, tek bir baton her adımda 5-8 kg yükü bacaklarımızdan alıp kollarımız aracılığıyla yere aktarabilir, böylece yürüyüş sırasında bacaklarımız, yürüyüşle geçen her saatte toplam 13 ton daha az yük taşımış olacaktır. Eğer yürüyüş yokuş aşağı ise bu miktar korkunç bir rakama; 34 tona kadar ulaşacaktır. Baton kullanımı sonucu bacaklarda oluşacak yorgunluğun ne kadar azaltılabileceğini, verdiğimiz rakamların çok iyi açıklayabildiklerini tahmin ediyoruz. Üstelik bu sonuçlar batonsuz yürüyüşte oluşacak denge bozulmalarını düzeltmek için harcanan enerji kayıpları hesaba katılmadan elde edilmiş olan sonuçlardır. Baton kullanımı hiç kuşkusuz dağcının daha az yorulması anlamına gelir. Ortalama dört saat çıkış ve üç saat iniş içeren hafif yüklü ve kısa bir günübirlik turda bile, bacaklarımızın 300 ton kadar daha az yük taşıması, dağcı için çok önemli bir enerji tasarufudur. Batonlar özellikle, nemli zeminlerde, derin karda, rüzgarlı arazide ve çarşaklı - taşlı ortamlarda kullanıldıklarında daha fazla faydalı olmaktadırlar.
Baton kullanmanın bir başka avantajı da kolları kalp seviyesinde tutarak kollardaki kan dolaşımını hızlandırmaları ve böylece kalbin kan dolaşımını sağlamak için gösterdiği çabayı kolaylaştırarak kalbin yükünü azaltmalarıdır. Sonuç olarak tek bir baton veya uzun bir tahta sopa bile hiç yoktan iyidir ve yürüyüş sırasında enerji tasarrufu dolayısıyla büyük rahatlık sağlayacaktır.
Batonların tutuldukları yerler ergonomik şekilli yapılır ve tutma yerlerinde bileğe geçirilebilen perlon bantları yerleştirilmiştir. Uzunluğu istediğiniz gibi ayarlanabilen bu bant, batonun elden çıkmamasını sağlar, ancak çoğu zaman yükün kollara dağılmasını sağlayarak kolların çabuk yorulmasına engel olur. Ancak kayalık zeminler ve dik inişlerde baton uçlarının takılma riski olduğu için bu bant bileğe takılmamalıdır. Batonların boyunun değiştirilebilir olmasının en büyük avantajı, eğimli yerlerde yan geçerken yamaç yönündeki batonu kısaltıp, yamaç aşağı tarafta bulunan batonu uzatarak kolların yorulmasını engellemesidir. Teloskobik batonların ikinci ve özellikle kaya tırmanışı içeren etaplarda gözlenen bir faydası da, batonun kısaltılarak sağa sola takılmasının önlenmesidir. Teleskobik batonlar 45 cm civarına kadar kısalabilme özellikleri sayesinde çantada rahatça taşınabilirler.
Teleskobik batonlar acil durumlarda sedye veya kırıkları sabitleyici destek olarak da kullanılabilirler. Doğada yapılacak bir barınakta veya çadır kurarken tente gerdirilmesi ve çadırın sabitlenmesi işleminde küçümsenmeyecek kadar faydalı olurlar. Batonlarla derin karda çadır sabitlerken dikkat edilmesi gereken nokta, batonların ters ( tutamak kısmından ) olarak kara saplanmasıdır. Aksi taktirde, kar sertleştiğinde baton çıkartılmaya çalışılırken palet kısmı çıkarak veya kırılarak karın içinde kaybolabilir. Batonların kullanılabileceği bir başka yer de, çığ altında kalanların aranması sırasında paletlerinin çıkartılarak kazazedenin yerinin, batonun kara saplanarak tespit edilebilmesidir. Bazı baton modelleri özellikle bu amaca uygun üretilmişlerdir ve birbirlerine eklenerek çığ sondası olarak kullanılabilirler.
Teleskobik batonların bakımları her faaliyet dönüşü yapılmalıdır. Dağdan ıslak dönen batonlar açılıp kurutulmalıdır. Eğer kurutma işlemi ihmal edilirse, pas ve aluminyum aşınması ile batonunuz kullanılmaz hale gelebilir. Kuruyan batonların plastik parçaları tek tek çıkarılıp metal yivler ince yağ ile ovularak temizlenir ve kurutulur. Baton tamamen kuruyuncaya kadar kapatılmamalıdır.
Faaliyetlerde Gerekli Malzemelerin Listesi
>
#236e00 1pt outset; #236e00 1pt outset; #236e00 1pt outset; WIDTH: 445.5pt; #236e00 1pt outset; mso-cellspacing: 1.5pt; 1.5pt 1.5pt 1.5pt 1.5pt; mso-border-alt: outset #236E00 .75pt" width=594 border=1 ="MsonormalTable">

HEIGHT: 21.75pt; mso-yfti-irow: 0">
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 107.05pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=143>


BAŞ GİYSİLERİ
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 165.65pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=221>


GÖVDE GİYSİLERİ
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 166.8pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=222>


ELLER ,BACAKLAR , AYAKLAR
HEIGHT: 21.75pt; mso-yfti-irow: 1">
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 107.05pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=143>


Bere : Polar içerikli
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 165.65pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=221>


1)İçgiyim
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 166.8pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=222>


Eldiven: İpek, Elyaf, Polar, Antarktis
HEIGHT: 21.75pt; mso-yfti-irow: 2">
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 107.05pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=143>


düz veya balaklava
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 165.65pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=221>


Kollu Atlet : %70 yün, %30
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 166.8pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=222>


Kar pantalonu
HEIGHT: 21.75pt; mso-yfti-irow: 3">
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 107.05pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=143>


UV gözlük: Burunluklu.
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 165.65pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=221>


sentetik uzun (en az iki adet )
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 166.8pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=222>


Pantolon: Polar,yün + sentetik
HEIGHT: 21.75pt; mso-yfti-irow: 4">
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 107.05pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=143>


Maske: Eşarp
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 165.65pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=221>


2)Orta giyim
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 166.8pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=222>


Pantolon rüzgarlığı
HEIGHT: 21.75pt; mso-yfti-irow: 5">
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 107.05pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=143>


UV Krem
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 165.65pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=221>


Polar mont: Önden açılır
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 166.8pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=222>


Uzun iç don
HEIGHT: 21.75pt; mso-yfti-irow: 6">
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 107.05pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=143>


Kask
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 165.65pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=221>


İnce kazak: İki ad.
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 166.8pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=222>


Kar ayakkabısı: plastik vibram taban
HEIGHT: 21.75pt; mso-yfti-irow: 7">
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 107.05pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=143>

#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 165.65pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=221>


Sentetik gömlek
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 166.8pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=222>


Yürüyüş ayakkabısı: vibram taban
HEIGHT: 21.75pt; mso-yfti-irow: 8">
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 107.05pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=143>

#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 165.65pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=221>


3)Dış giyim
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 166.8pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=222>


Yün çorap: uzun konçlu
HEIGHT: 21.75pt; mso-yfti-irow: 9">
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 107.05pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=143>

#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 165.65pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=221>


Anorak : Kaz tüyü, elyaf
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 166.8pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=222>


Yün çorap: üç ad.
HEIGHT: 21.75pt; mso-yfti-irow: 10">
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 107.05pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=143>

#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 165.65pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=221>


Rüzgarlık
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 166.8pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=222>


Krampon ve anahtarları
HEIGHT: 21.75pt; mso-yfti-irow: 11">
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 107.05pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=143>

#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 165.65pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=221>


Yağmurluk, Panço
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 166.8pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=222>


Plastik torbalar: (krampon için)
HEIGHT: 21.75pt; mso-yfti-irow: 12">
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 107.05pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=143>

#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 165.65pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=221>

#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 166.8pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=222>


Tozluklar,deri botlar için vazelin
HEIGHT: 21.75pt; mso-yfti-irow: 13">
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 107.05pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=143>

#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 165.65pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=221>

#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 166.8pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=222>

HEIGHT: 21.75pt; mso-yfti-irow: 14">
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 107.05pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=143>


KAMP MALZEMELERİ
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 165.65pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=221>


MUTFAK TAKIMI
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 166.8pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=222>


OCAK, YAKIT
HEIGHT: 21.75pt; mso-yfti-irow: 15">
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 107.05pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=143>


Çadır ve tamir takımı
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 165.65pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=221>


Tenc.ve tava takımı Al)-Çelik
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 166.8pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=222>


Benzin ocağı: (MSR) Tamir takımı,
HEIGHT: 21.75pt; mso-yfti-irow: 16">
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 107.05pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=143>


uyku tulumu, mat
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 165.65pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=221>


Tabak ve kâse : Plastik
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 166.8pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=222>


Rüzgarlığı, Alüminyum folyo altlık
HEIGHT: 21.75pt; mso-yfti-irow: 17">
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 107.05pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=143>


Bivak torbası
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 165.65pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=221>


Termo bardak, kaşık, çatal,
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 166.8pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=222>


Benzin deposu (Zig) : 33cc - 1,5 Lt.
HEIGHT: 21.75pt; mso-yfti-irow: 18">
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 107.05pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=143>


Kar kazığı, kar fırçası
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 165.65pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=221>


konserve açacağı, peçeteler,
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 166.8pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=222>


Çakmak (yedekli),
HEIGHT: 21.75pt; mso-yfti-irow: 19">
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 107.05pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=143>


kar küreği
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 165.65pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=221>


sünger, deterjan
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 166.8pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=222>


Süzülmüş benzin,
HEIGHT: 21.75pt; mso-yfti-irow: 20">
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 107.05pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=143>

#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 165.65pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=221>

#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 166.8pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=222>

HEIGHT: 21.75pt; mso-yfti-irow: 21">
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 107.05pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=143>


SU İÇİN MALZEME
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 165.65pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=221>


AYDINLATMA HABERLEŞME
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 166.8pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=222>


TAŞIMA
HEIGHT: 21.75pt; mso-yfti-irow: 22">
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 107.05pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=143>


Termos, su torbası
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 165.65pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=221>


Alın feneri yedek ampul,pil
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 166.8pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=222>


Sırt çantası Zirve ve Gıda çantası
HEIGHT: 21.75pt; mso-yfti-irow: 23">
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 107.05pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=143>


Pet şişe
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 165.65pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=221>


mum ve mumluk.
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 166.8pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=222>


Bel çantasına: Pusula,altimetre,
HEIGHT: 21.75pt; mso-yfti-irow: 24">
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 107.05pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=143>


Sterlizasyon tabletleri
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 165.65pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=221>


Telsiz (üç ad.) plastik düdük
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 166.8pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=222>


lisans,not defteri,harita,çakı,
HEIGHT: 21.75pt; mso-yfti-irow: 25">
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 107.05pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=143>


süzgeç
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 165.65pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=221>


Yedek alkalin pil
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 166.8pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=222>


çakmak,kalem,özel ilaçlar.
HEIGHT: 21.75pt; mso-yfti-irow: 26">
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 107.05pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=143>

#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 165.65pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=221>

#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 166.8pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=222>

HEIGHT: 21.75pt; mso-yfti-irow: 27">
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 107.05pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=143>


TEKNİK MALZEME
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 165.65pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=221>


ECZA ÇANTASI
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 166.8pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=222>


DEĞİR MALZEMELER
HEIGHT: 21.75pt; mso-yfti-irow: 28">
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 107.05pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=143>


Kazma,buz sikkesi,
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 165.65pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=221>


Baticon,sargı bezi,ağrı kesici,
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 166.8pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=222>


Tuvalet kâğıdı,sabun,dişmacunu,
HEIGHT: 21.75pt; mso-yfti-irow: 29">
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 107.05pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=143>


buz vidası,karabinalar,
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 165.65pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=221>


tampon,flaster,cerrahi makas,
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 166.8pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=222>


diş fırçası,ince havlu,iğne,iplik,
HEIGHT: 21.75pt; mso-yfti-irow: 30">
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 107.05pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=143>


emniyet kemeri,yrd. İp
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 165.65pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=221>


ağrı kesiciler,vitamin tabletleri,
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 166.8pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=222>


ısıtıcı toz,baton.
HEIGHT: 21.75pt; mso-yfti-irow: 31">
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 107.05pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=143>


perlon band,ana ip
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 165.65pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=221>


elektrolitler,antihistaminikler,kas
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 166.8pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=222>

HEIGHT: 21.75pt; mso-yfti-irow: 32;
#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 107.05pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=143>

#236e00 1pt inset; 1.5pt; #236e00 1pt inset; 1.5pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; WIDTH: 165.65pt; 1.5pt; #236e00 1pt inset; HEIGHT: 21.75pt; mso-border-alt: inset #236E00 .75pt" width=221>


gevşeticiler,ateş düşürücüler.
1.5pt; 1.5pt; BORDER-LEFT- #236e00; BORDER-BOTTOM- #236e00; 1.5pt; BORDER-TOP- #236e00; 1.5pt; HEIGHT: 21.75pt; BORDER-RIGHT- #236e00">

ÇADIRI KURARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR:
<UL ="disc">
MARGIN: 0cm 0cm 0pt; mso-margin-top-alt: auto; mso-margin-bottom-alt: auto; tab-stops: list 36.0pt; mso-list: l2 level1 lfo1" ="Mso Önce akla nereye çadır kurulmaz sorusu geliyor. Çadır yani kamp suya yakın bir yerde kurulmalı,yağmur dursa bile dallardan damlamaklar devam edeceği ve yıldırım tehlikesinden dolayı ağaç altı seçilmemeli,dere yatakları,patika yollar üzerinde ve yamaçta olmamalıdır. Çadırın zemini de düz olmalıdır. Yoksa sabaha karşı partnerinizi üzerinizde uyurken bulabilirsiniz. Çadır koyulacak yer seçildikten sonra zemin taşlardan iyice temizlenir. Çadır kuracağınız yeri düzenledikten sonra çantadan çadırı çıkarın. Çadırı torbasından çıkarırken de kazık ve direk torbalarına, çadıra, tenteye sahip olun. Rüzgar bu malzemeleri uçurabilir ya da yoğun kar yağışı üzerlerini örtebilir.
MARGIN: 0cm 0cm 0pt; mso-margin-top-alt: auto; mso-margin-bottom-alt: auto; ta
__________________
webmaster isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Reklam Alanı
Alt 12-12-2007, 16:21   #2
enjoyment333
Moderator
 
enjoyment333 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Ağu 2007
Bulunduğu yer: OSMANİYE
Mesajlar: 2.034
Teşekkürleriniz: 13
32 Mesajına 54 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0
enjoyment333 is an unknown quantity at this point
Standart

eline sağlık keremciğim
__________________
GÜL SUNAN BİR ELDE DAİMA BİR MİKTAR GÜL KOKUSU KALIR...
enjoyment333 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26-03-2008, 22:09   #3
tubik35
Yeni Üye
 
tubik35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Şub 2008
Bulunduğu yer: Ankara
Mesajlar: 9
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0
tubik35
Standart

Merhaba;

Dağcılık ileilgili bir araştırma ödevim var acaba ilgilenen arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi?
tubik35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26-03-2008, 22:14   #4
hat64
Çalışkan Üye
 
hat64 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Eki 2007
Mesajlar: 3.631
Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21
hat64 is on a distinguished road
Standart



üst tarafı bir okurmusunuz.( doğa sporları forumunu da inceleyin Tuğba)
__________________
\'\'ONE WORLD ONE DREAM\'\'





hat64 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26-03-2008, 23:16   #5
tubik35
Yeni Üye
 
tubik35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Şub 2008
Bulunduğu yer: Ankara
Mesajlar: 9
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0
tubik35
Standart

ilginiz için teşekkür ederim elinize sağlık..
Araştırma ödevimin içerisinde herhangi bir dağcıyla ropörtaj yapmam gerekiyor. neden dağcılığı seçtiniz, dağcılık size neler kazandırdı gibi sorular var..
tubik35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-03-2008, 00:36   #6
hat64
Çalışkan Üye
 
hat64 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Eki 2007
Mesajlar: 3.631
Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21
hat64 is on a distinguished road
Standart

nasuh mahruki ile bir röportaj vardı forumlarımızda . arayalım hocam. yardımcı olur bakarsınız.


buyurun röportaj altta tuğba 'cım.
__________________
\'\'ONE WORLD ONE DREAM\'\'





hat64 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-03-2008, 00:50   #7
hat64
Çalışkan Üye
 
hat64 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Eki 2007
Mesajlar: 3.631
Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21
hat64 is on a distinguished road
Standart

=tableBorder TABLE-LAYOUT: fixed" cellSpacing=1 cellPadding=3 >


=msgableRow >Konu: Nasuh MAHRUKİ ile Röportaj
Gönderim Zamanı: 04-Ağustos-2007 Saat 03:05
=msgableRow>
=msgLineDevider height=150>
=msg : left; OVERFLOW: auto">Başarının temel kuralı öncelikle kişinin kendi kabiliyetlerini doğru belirlemesi ve buna uygun hedef...


Röportaj: Pınar KULALI





Nasuh Bey ile Conrad Otel’inde buluşmak için sözleştik. Sohbetimiz ilerledikçe röportajımızı yaptığımız 17. Mayıs.2005 tarihinin kendisi için büyük bir öneme sahip olduğunu öğrendim.


Kendisi,tam 10 sene önce bugün,17 Mayıs 1995’te, Everest’e tırmanan ilk Türk olmanın haklı gururunu hepimize yaşatmıştı.


Sevgili Nasuh MAHRUKİ’ye bu güzel ve anlamlı röportaj için çok teşekkürler.


Dağcılıkla 1988 sonlarında Bilkent Üniversitesi Doğa sporları Topluluğu’nda tanıştınız. Peki neden Dağcılık?


Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. Okulda o dönemde Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü yeni kuruluyordu, ben de ilk kurucu üyelerinden oldum. Bir yıl kadar sonra kendimi biraz geliştirince, kulüpteki genel vizyona uygun olarak adını, isim babalığını benim yaptığım haliyle Doğa Sporları Topluluğu - DOST olarak değiştirdik ve mezun oluncaya dek 3 yıl boyunca da kulübün başkanlığını sürdürdüm. Bizde dağcılık yapanlar mağaraya da gidiyordu, kanyona da giriyordu, yürüyüş de yapıyordu. O nedenle doğa sporlarını genel bir şemsiye adı altında değerlendiriyorduk.


O zamanlarda, üniversiteye yeni başlayan biri olarak, okuldaki değişik klüpleri tanımaya çalışmak istedim. Sosyal klüplerin amacı bu zaten; genç bireylere kendilerini geliştirebilecekleri bir takım fırsatlar tanımak. Son derece aktif, atılgan ve hareketli bir karakterim olmasından dolayı, düşünce olarak ilk aşamada dağcılık bana çok cazip geldi. Doğaya ve hayvanlara çocukluğumdan beri çok düşkündüm. 20 yaşımda dağcılığı denediğim zaman gerçekten çok sevdim. Doğanın o eşsiz güzellikteki ortamında yapılıyordu ve uğraşan insanlar çok kaliteliydi, sizi sürekli yeni yerlere, yeni coğrafyalara çekiyordu.


Üniversite hayatım boyunca doğa sporlarının hemen her türlüsü ile yoğun olarak ilgilendim. Dağcılılık, üniversite yıllarımdan bu güne hayatımın çok önemli bir merkezini oluşturuyor.


Üniversiteye başladığınızda kariyerinize dair başarmak istedikleriniz nelerdi? Ne değişti?


O dönemde (1986-87) benim yaşımdaki birçok insan için işletme veya iktisat bölümleri çok popülerdi. Kendi aile şirketimiz olmasından dolayı, benim de şirketimizde çalışmak gibi bir vizyonum vardı. Üniversitede doğa sporları hayatıma çok yoğun bir şekilde girince hedeflerim bir anda değişti. Her ne kadar profesyonel anlamda sürdürmediysem de, iyi ki de işletme okumuşum diyorum. Akademik olarak son derece kaliteli bir ortamda çok güzel bir eğitim aldım ve hayatım boyunca bu eğitimin faydasını gördüm.


Üniversiteden mezun olduktan 1 ay sonra 7000 metrelik ilk tırmanış denemem için Kazakistan’a gittim. İlk kitabım olan “Bir Dağcının Güncesi” kitabımda da bu hikayeden bahsederim. 7010 metrelik tırmanışın nasıl olduğunu denemek istedim, Ağrı Dağı o yıllarda kapalı olduğu için Türkiye’de daha önce 4000 metrenin üzerine çıkmamıştım. O dönemler için bir dolu bilinmeze rağmen, Türkiye’den tek başına gittim ve Rus dağcılarla birlikte denedim ve metabolizmamın nasıl tepki verdiğini gördüm. Olumlu olduğunu fark edince, bundan sonraki en az 1-2 senemi buna ayırmaya karar verdim. 1994 yılında aldığım Kar Leoparı ünvanının ardından profesyonel olarak dağcılığa devam etmeye karar verdim ve 1995 yılında Everest’e tırmanan ilk Türk ve dünyadaki ilk müslüman dağcı oldum.


Gençlere baktığımızda birçok üniversite mezunu fark yaratmak istiyor. Siz fark yaratan bir insan olarak ne önerirsiniz?


Elbetteki hayatımda çok hoş tesadüfler olmuştur. Bence, Ankara’ya gitmem, Bilkent Üniversitesi’ne gitmem de bir tesadüftü.Önemli olan fırsatları iyi değerlendirmektir. Hepimizin karşısına sayısız fırsatlar çıkıyor. Yapabileceğimi en doğru şey bu tür fırsatları yakalayıp, gidebileceği yere kadar taşımak olmalıdır. Ben karşıma çıkan fırsatları iyi değerlendirdiğime inanıyorum. Kimi zaman fırsatları ben yarattım kimi zaman da koşullar denk geldi. Önemli olan yeni fikirlere açık olmaktır, biri olmasa diğeri mutlaka oluyor. Ben Bilkent’de dağcılığı yakalamasam başka bir yerde yakalardım diye düşünüyorum. Dolayısıyla açık fikirli ve vizyonlu olmak çok önemli bence. Rekabetin bu kadar yoğun olduğu bir ortamda, hızlı düşünürseniz, doğru karar verirseniz ve belirli ölçüde kontrollü risk üstlenebilirseniz başarı şansınız artıyor. Ancak işin temeli kendinizi tanımanız ve kendinizle barışık olmanız.


İlham kaynağınız neydi?


Ben çocukluğumdan beri hep kendimle uğraştım. Acaba nasıl daha iyisini yapabilirim diye düşündüm ve potansiyelimi en üst seviyelere taşımaya çalıştım. Kendi varlığımın sebebini en güzel ve doğru şekilde çıkartmaya çalıştım. Dolayısıyla ilham kaynağımı kendi varlığım olarak söyleyebilirim. Kendimi tanıyıp, kendi varlığıma bir anlam katmaya çalıştım, kendine saygı duymayı, başkalarına saygı duymak ve sevmek için çok önemli bir başlangıç noktası olarak değerlendiriyorum.


Dağcılık sporunun o dönemde hayatınızın bir parçası olacağını hedeflemiş miydiniz, yoksa tesadüfmüydü?


İlk denediğim andan itibaren doğa sporlarından çok büyük bir keyif aldım. Çocukluğumdan beri doğaya çok yakındım ve doğayla, hayvanlarla sürekli ilgileniyordum. Küçükken evimizde o kadar değişik tür hayvan besledim ki, bir de köpeklere olan derin sevgimden dolayı mahallede adım köpek çobanıydı. Her zaman doğayla iç içe oldum ve bunun faydasını da çevremdeki herşeye saygı duymayı öğrenerek gördüm. Çocukluğumda doğayla sevgiye dayalı olarak başlayan ilişkim, ileride sportif bir anlam buldu ve sonunda da kendimi ve dünyayı daha iyi tanıdığım, öğrendiğim bir okul oldu. Kısacası doğa ve doğa sproları sayesinde kendi varlığıma bir anlam katabildim.


İstanbul’da doğdum, büyüdüm, yaşadım ama doğa sporları sayesinde ufkum gelişmeye her zaman son derece açık oldu. Doğa sporları bana çok şey öğretti. Her geçen gün dünyayı ve farklı kültürden insanları tanımaya başladım. Yedi kıtayı gezme fırsatı yakaladım, o nedenle yaptığım etkinlikleri önemsiyorum.


Benim en büyük avantajım daha 21-22 yaşında ne olacağımı biliyordum, kendimi ve taşıdığım potansiyeli erken keşfettim. Yeteneklerimi tanıdıkça, yeni şeyler deneyip, zorlayıp başarı ile altından kalktıkça kendime güvenim arttı ve kaynaklarımı buna göre kullanmaya başladım.


Hayatınızda örnek aldığınız kişi var mı?


Onun gibi olmalıyım dediğim kişi olmadı, bence herkes kendisi gibi olmalı. Ama, elbette çok takdir ettiğim ve saygı duyduğum insanlar var. Onları da hep iyi bir model olarak nitelendirdim ama herhangi birisine benzemeye asla çalışmadım. İnsanın kendisi gibi olmasını daha anlamlı buluyorum.


Karakter olarak çok boyutlu olmaya çalıştığım için, herhangi birisini örnek alıp onun boyutunu benimseyip kısıtlı kalmak istemiyorum.


Bu soruya, yaşam kurgusuna derin bir saygı duyduğum için, haddimi de aşmamaya özen göstererek, en yakın kişi olarak Atatürk derim. Onun gibi olamayacağımı, ona benzeyemeyeceğimi bildiğim halde, onun izinden gitmeyi en anlamlı şey olarak görürüm.


Zirveye ulaşmak kimi zaman insanları heyecanlandırdığı gibi, kimi zamanda korkutuyor.

‘Zirveye ulaşmak’ kelimesi size ne ifade ediyor?


Aslına bakarsanız ‘Hedefe ulaşmak’ tır. Sonuçta bir dağ tırmanışını önümüze koyduğumuzda o bir hedeftir. O hedefe ulaşmanın da yolları ve bedeli vardır. Bütün o zahmeti çektiğinizde
hedefe ulaştığınızda duyduğunuz tatmin çok üst düzeydedir. Bunun dışarıdaki insanların algılayabileceği şekilde elle tutulur bir ödülü yok, içe dönük bir düşünceyi gerektiriyor.
Zirveye ulaşmayı ben, kendime karşı duyduğum saygı, güven ve heyecan veren bir durum olarak nitelendiriyorum. Kendime verdiğim bir sözün tutulması ve sonucunda bir kişisel büyüme olarak algılıyorum.


Sabah kalktığınızda bile sürekli yeni şeyler görüyor ve öğreniyorsunuz..Öğrenmenin yaşı ve sonu yok. Kişinin kendi içinde doğru olanı bulması gerekiyor.Yolu baştan doğru çizmek gerekiyor. Hedefleriniz illa ki somut dağ zirveleri olmak zorudna değil elbette, her alanda her konuda hep zirveler var hayatımızda, onlara ulaşabilmek önemli.


Hedefinizi neye göre belirliyorsunuz?


Eskiden farklıydı şimdi farklı. 20’li yaşlardayken daha çok bireysel varlığımı güçlendirecek, zorlayacak, eğitecek, sınırlarını geliştirecek şekilde hareket ediyordum. Bugün durum biraz daha farklı. O bireyi artık istediğim noktaya getirdim, elimdeki malzemeden istediğim gibi bir insan yarattım. Şimdi sosyal bir varlık olmanın getirdiği sorumluluğun gereklerini yerine getirmeye çalışıyorum. Bir birey olmanın dışında sosyal bir varlık olmanın anlamına ve önemine dikkat ediyorum. Kendi adıma bunu başardığımı söyleyebilirim. AKUT’da yaptığımız çalışmalar, yazılarım ve söyleşilerimde hep bunları ifade etmeye çalışıyorum. Hedeflerimi de bu ikisi arasındaki dengeyi kurarak belirliyorum.


‘ Üstünden git, altından geç, etrafından dolaş veya içinden geç, ne yaparsan yap ama asla pes etme!’ beni çok etkiledi bu cümle. ‘ Bir Hayalin Peşinde’ adlı kitabınızda da bahsediyorsunuz aslında ancak benim sormak istediğim soru şu : İnsanlar birçok dış etkenlerden dolayı çoğu zaman hayallerinden ve hedeflerinden vazgeçebiliyorlar. Bu kişilere önerileriniz nelerdir?


Doğru hedef koymamız en önemlisi. İnsan kendi varlığına ve potansiyeline uygun hedefler seçmelidir. Aslında bütün seminerlerimde hep söylediğim bir şey var; İnsan her şeyden önce kendini tanımalı, duruşunu, bedenini, içindeki varlığı tanıyıp ortaya çıkarmalı. Güçlü ve zayıf taraflarını öğrenmeli ve hedeflerini buna göre seçmeli. Eğer korkularımızı, beklentilerimizi, hayallerimizi tanıyıp, kendimizi bu şekilde kabul edersek o zaman mutlu ve başarılı oluruz.


Ben 24 yaşında üniversiteden mezun olduğumda Nasuh Mahruki’nin kim olduğunu çok iyi çözümlemiştim. Neleri severim, nelerden çekinirim, güçlü ve zayıf taraflarım, hayattan neler bekliyorum, hangi konularda kendimi geliştirebilirimi çok iyi çözmüş durumdaydım. 24 yaşında da kendi kariyerimi çizmeye karar verdiğimde, büyük bir kuvvetle ve inançla hareket ettim. Ne olacağımı ve ne olamayacağımı çok iyi biliyordum. Dolayısıyla hedef konusunda korkmayın, güçlü olun, kararlı olun demek yetmez, sizin öncellikle kendi yaradılışınız için doğru olanı bulmanız, kendinizi tanıyıp sevmeniz ve size göre hedefler koymanız gerekir.


Siz bir yarış atı olarak doğduysanız, sütçü beygirliği yapamazsınız. Sütçü beygiri olarak doğduysanız da süvari atı olamazsınız. Neyseniz osunuz. Ne olduğunuzu bulmanız lazım. Bazılarımız doğuştan bazı yeteneklere sahibiz. Önemli olan o yetenekleri bilmek ve kullanmaktır. Bu anlamda kişinin kendini tanımasını, tanıdıkça daha iyi bir insan olmak için çaba göstermesini, bu anlamda kendisini sevmesini ve kendisine saygı duymasını ve bundan sonra hedeflerini uygun şekilde seçmesini öneririm. Hedefe ulaşmadaki en önemli konu hedefi doğru seçmektir. Asla ulaşamayacağınız hedeflerle kendinizi mutsuzluğa mahküm etmek yazık olur.


AKUT’a nasıl üye olunur?


AKUT’a üye olmak çok kolay. Her dernek gibi AKUT’un da misyon, vizyon ve değerleri var. İyi ve açıklayıcı hazırlanmış bir tüzüğü ve disiplin ilke ve etik yönetmeliği var. Bunları benimseyen herkes aramıza katılabilir. Hatta bizim kullandığımız bir cümle vardır ; ‘Vatanını, milletini seven herkes AKUT’a üye olabilir’. Biz gerisini veririz.
Bugün için sekiz bölgede örgütlenmemiz tamam. Bunlar, İstanbul merkez olmak üzere, Ankara, Antalya, Marmaris, Kocaeli, Bingöl, Niğde ve Olympos.


Adresimiz; Büyükdere Cad. No :120 Esentepe, İstanbul. Ofisimiz 24 saat açık zaten, istediğiniz zaman gelip ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.


Sizce başarının temel kuralı nedir?


Başarının temel kuralı öncelikle kişinin kendi kabiliyetlerini doğru belirlemesi ve buna uygun hedefler seçip, gerekli fedakarlıkları göze almasıdır. Bunu birkaç boyutta ele almak en doğrusu. Öncellikle doğru hedefler koymanız gerekir, sizin fiziksel, ruhsal ve duygusal yeteneklerinize uygun hedefler seçmeniz sizi başarıya götürecektir. Ne olduğunuzu, ne olabileceğinizi bilerek hareket etmeyi önemli buluyorum. Tabii biraz da şans gerekiyor.


İnsan başardıkça, daha fazlasını ister, bundan sonraki büyük projeniz/ hedefiniz nedir?
10 sene sonra kendinizi nerede görmek istiyorsunuz?



Zamanın neler getireceğini kimse bilemez ama benim hayatımda hep dikkat ettiğim şey, koşullar yada süreçler ne olursa olsun ben her zaman doğru diye tanımlayabileceğim kişi olmak istiyorum. Karşımdaki yanlış yapsa dahi ben hep doğruda kalmak isterim. Bunun maliyetini ve bedelini düşünmem. Benim için önemli olan süreçlerde doğru olmaktır. Gelecekte nerede olacağımı kestiremiyorum. Ancak şunu biliyorum ki süreçlerde doğru olduğum zaman, doğru kararlar veriyorum ve sonuçta doğru olarak gelişiyor. Belki sizin istediğiniz kadar hızlı olmuyor ancak sabırlı olduğunuz zaman kazanan siz oluyorsunuz. Bu çizgiyi koruduğum sürece o günün koşulları içerisinde olabileceğim en doğru yerlerde olabileceğimi düşünüyorum. Bence insan hayatındaki en büyük değerlerden biri istikrardır. Kendi adıma hep buna dikkat ederim. Uzun vadede istikrar mutlaka başarıyı getirir.


Depremde kurtardığınız insanları düşündüğünüzde, ölümle yaşam arasında o ince çizgide insanlar için yardım eli olmak nasıl bir duygu?


İnsanlara yardım eli olmak, hiçbir karşılık beklemeden, sadece yardıma muhtaç olana bu hareket doğru hareket olduğu için elinizi uzatmak, onlar için bir şeyler yapabilmek tarifi mümkün olmayan bir mutluluk. Onların iyi olduğunu, sıkıntılarından kurtulduğunu, mutlu olduklarını görmek içten dualarını almak bizler için eşi benzeri olmayan bir mutluluk. Sadece buradan baktığınızda bile, hayat kurtarmayı, yardım etmeyi, vatanımıza, milletimize hizmet etmeyi çok önemsiyorum ve zamanında iyi ki bu yola girmişiz diye düşünüyorum.


Hep dediğim bir cümle vardır; Allah yolumuzu şaşırtmasın...
__________________
\'\'ONE WORLD ONE DREAM\'\'





hat64 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-03-2008, 00:59   #8
tubik35
Yeni Üye
 
tubik35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Şub 2008
Bulunduğu yer: Ankara
Mesajlar: 9
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0
tubik35
Standart

bende tam bu ropörtaja bakıyordum yinede teşekkür ederim ama bu sorular yetersiz
tubik35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-03-2008, 01:05   #9
hat64
Çalışkan Üye
 
hat64 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Eki 2007
Mesajlar: 3.631
Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21
hat64 is on a distinguished road
Standart

konumunuz Ankara ise dağcılara ulaşmanız daha kolay. Ankara akut a ulaşabilirsiniz. aklıma gelen sadece şu an bu. ama güzel bir araştırma yapacaksınız. emiinim.
__________________
\'\'ONE WORLD ONE DREAM\'\'





hat64 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-03-2008, 01:43   #10
tubik35
Yeni Üye
 
tubik35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Şub 2008
Bulunduğu yer: Ankara
Mesajlar: 9
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0
tubik35
Standart

inşallah güzel olur, benim için çok öenmli çünkü herşeyi irdeleyen bir hocam var.. benim araştırdıklarımı makalesinde yayınlayacak
tubik35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Popüler Sitelerde Paylaş

Etiketler
dağcılık


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hizli Erisim

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
1.Kademe Dağcılık Antrenör kursu webmaster Antrenör ve Hakem Kursları, Seminerler 1 10-03-2010 18:08
Dağcılık'ta ana ve ara emniyet noktaları binali Doğa Sporları 1 03-09-2009 09:05
Dağcılık ve Tırmanış İpleri proksi Doğa Sporları 0 04-12-2008 19:52
Dağcılık burçak Doğa Sporları 2 20-05-2008 15:51
Dağcılık-1 webmaster Doğa Sporları 1 12-12-2007 16:21

Reklam Alanı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2006 - 2024, Türkiye'nin Beden eğitimi ve Spor Portalı
2007-2024 Türkiye'nin Beden Eğitimi ve Spor Portalı
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159