![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Teşekkürleriniz: 0
1 Mesajına 1 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 ![]() |
![]() Reklam Alanı
Bizler beden eğitimcileriz ve buna göre hareket etmemiz gerek bizler beden eğitiminden öğrenci bırakarak inanın hiç bir yere varamayız ama sonuçta bizim insiyatifimize kalmış bi konu ama öğrencilerimize şunu öğretmemiz daha faydalı olacağı kanısındayım aldıkları notun ne kadar değerli ve önemli olduğunun farkına vardırmamız bunu yaparsak bence bazı sorunlar zaten kendince çözülür artı sadece öğrenci değil ki bizlerin sorunu okul idaresi öğretmenler her yönden sorun...Keşke bizlerde beden eğitimci olsaydık sözünü kimbilir hepimiz kaç defa duymuşuzdur inanın bizlerin yerinde olmak isteyen o kadar çok insan var ki bu yüzden öğrencilere dersi sevdirmek cazibeli hale getirip bu dersten alınan puanın ne kadar değerli olduğunun önemini kavratmak bence en güzeli :)) |
![]() |
Reklam Alanı |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
![]()
sayın besyo 0001 öğretmenim sizi çok iyi anlıyorum sorun ve sorunlarımız çok malesef. beden eğitimi dersini sevmeyen öğrenciyoktur diyemiyorum çünkü sevmeyen öğrencilerde doğal olarak olabilir siz bir okulun yüzde yüzünden başarı bekleyemezsiniz sevmeyen öğrenciler vardır ve olacaktır öğrencilere ders geçme kalma durumlarını az çok açıklayabılırsek sonradan gelebilecek öğrenci tepkileride önlemiş olunacaktır öğrenci bırakma konusunda ise malesef özellikle beden eğitimi dersinde bırakamıyoruz bu bizim değil yıllar öncesinden süregelen büyük yanlışlardan birisidir. o yaramaz veya... tipli öğrencilerinde notlarını diğerleriyle aynı tutmayabiliriz not konusunda bizlere kimse karışamaz düşük notla değerlendirebilirsiniz malesef ilköğretimdeöğrencileri ne kadarda yaramaz olsalar dahi bırakamıyoruz veya çok zor bırakabiliyoruzBizler beden eğitimi öğretmenleri olarak derslerimizi öğrencilere sevdirmekten ve çevremizdekilere kabullendirmekten başka çaremiz yoktur [img]http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum/smileys/smiley18.gif[/img]diye düşünüyorum...
|
![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
![]()
değerli öğretmen arkadaşlarım selamlar, ben geçen yıl bir öğrenci bıraktım hatta müdürüm bile çok memnun oldu ve diğer öğrenciler net bir şekilde bu dersin de desr olduğunu görmüş oldular .not değerlendirmem çok basit öğrenciye her eşofmanlı katıdığı ders için 4 puan veriyorum, sevkli olduğu günler hariç devamsızlık yada malzemesiz gelen öğrenciye puan vermiyorum.tam olarak eşofmanla katılınmış bir dönemin toplamı aşağı yukarı 60 yapıyor,kalan 40 puanlık bölümüdeyaptığım sınavlar sonucunda belirliyorum. bu uygulama çok geçerli nerdeyse 6 yıldır uyguluyorum uygulamaya başladığımdan beri hiç problem yaşamadım. öğrencilerde bariz bir düzelme oluyor denemennizi tavsiye ederim.hem sportif yeteneği olmayan öğrenciler detüm sınavlardan sıfır alsalar bile(zaten böyle birşey olmaz) en az 60 almış oluyor başarılı olanlar zaten 80 90 alıyor. hem öğrenci dersi ciddiye alıyor hemde adil bir not dağılımından dolayı memnunlar. bizim yapmamız gereken sadece dönem boyunca her sınıf için ayrı bir çizelge oluşturupmuhafaza etmek ve düzenli olarak her ders malzeme kontrolü yapmak.dersten kalan öğrenci yıl boyunca bu kurallara uymadığı için haliyle zayıf aldı hatta kendisi bile bu duruma hiç itiraz etmemişti. saygılar.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
![]()
diğer yorumları okuyuncabirde şunu demek ihtiyacı hissettim bi arkadaşımız "ben herkese 100 veriyorum 8 yıldır okulun en sevilen öğretmeniyim" diyor. hocamın okul şartlarını bilmiyorum ama bana göre herkese haddinden fazla not vermek sadece dersimizi biraz daha basit ve değersiz hale getirir bu sayede sevildiğini düşünmek te yanlış bence öğrenciler kolay not alabildikleri öğretmenleri severler haliyle ama bu sadece not sevgisidir:)Dersini layıkıyla işleyip konuları anlatan arkadaşlarımın hiç birinin okuldaki bütün öğrencilere 100 vereceğini düşünmüyorum önemli olan sapla samanı karıştırmadan adil not vermektir o zaman öğrenci zaten sizi sever ekstra birşey yapmaya gerek yok. okulumda notu 60 düştü diye mutluluktan elimi öpmeye kalkan öğrenciler var çünkü kendisi de ancak 60 alabileceğinin farkında. tabiki okullar askeriye değil ama bilmem farkındamısınız çok yılışık ve boş bir gençlik geliyor, umursamazlık had safhada her istediğine kolayca ve haksızlıkla bile olsa sahip olma istekleriağır basıyor bir de biz onlara haketmeden 100 leri verirsek bu boş gençliğin içini daha da boşaltmış oluruz. katılır mısınız bilmem ama emek harcayıp karşılığını almayı ve hakkına razı olmayı bir nebze de olsa öğretmemiz lazım diye düşünüyorum...
|
![]() |
![]() |
#5 |
Girişken Üye
Teşekkürleriniz: 114
40 Mesajına 85 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 17 ![]() |
![]() [b]hkn07[/b] hocam öncelikle saygılar. yazınızı okudum ve dikkatimi çekti. gerçekten adil bir uygulama olacağına kanaat getirirsem 2. dönem hemen uygulamaya başlıyorum. Teşekkürler.
#6 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 7
16 Mesajına 19 teşekkür edildi.
![]()
Degerli meslektaşlarım bende Oruç Aybars hocamıza tüm samimiyetligimle katılıyorum.Bizler ögrencilere not vermeden çok sporu sevdirmek ,spor ahlakını kazandırmak ,saglıklı genç nesiller yetiştirmek için elimizden geleni yapmalıyız.Ögrencilerin hepsi dersimizde başarılı olmayabilir.Önemli olan ögrencinin ilgisini çekecek yöntem ve tekniklerle dersimizi sevdirmektir.Zaten 10-11-12 sınıflarda bir saat ders var. Eşohman giyinmeleri ve çıkartmaları 15 dakika,25 dakikada da biz ögrencilere ne verebilirizki?Bizler ögrencilerimize saygı,sevgi,disiplin,fair paly ruhunu veremezsek sonucundan da hiçbirşey bekleyemeyiz. Her zaman hatayı başkalarında aramaktan vaz geçelim ''bende arkadaşıma katılıyorum notlar 5-5 öğrenci de top oynama saati olarak görüyor saygısızlık diz boyu ama notlar hiç değişmiyor '' diye üzülmeyelim.Neden ögrenci derse ilgi göstermiyorsa 5-5 diye yakınıyoruz ki? Sonuçta notları veren bizleriz.Kimse bize baskı yapmıyor. İlla ögrencilere 5 ver demiyor( EGER DİYEOLARSA BİZLERDE ONLARI KIRMAYIP 5 VERİYORSAK O ZAMAN BİZİM DERSE GİRMEMİZİN BE ANLAMI VARKİ?).Bizler ögrencilerimize ne verirsek not olarakta onun sonucunu görmek isteriz. Ögrencilerin yoklamasını alıp sandalyesine oturan,çayını kahvesini içen keyfine bakan ögretmenler olursak yakında derslerimizde elimizden gider.Bu konuda bana kızabilirsiniz ama malesef ''ACI GERÇEKLER''.iGNEYİ KENDİMİZE ÇUVALDIZI BAŞKALARINA BATIRALIM.
#7 |
Yeni Üye
1 Mesajına 1 teşekkür edildi.
![]()
DİKKKAAAT ARAKADAŞLAR kusura bakmıyın ama kızacam öğrenciye not verirken neden teorik uygulama yok çocuk engelli ise turnike yapamıyosa arkadaşlar kat ettiği yola bak not ver eğer sene başında sınıfın en iyisi olup ve hala aynı durumu muhafaza ediyosa düşük not alabilir çok normal haylazmış ver düşük notu
|
![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
![]()
Evet turgut arkadaşıma katılıyorum.velilerin ve okul yönetiminin not baskısını azaltmak adına bile olsa her dönem 1 adet teorik sınav yaparsak hem spor yeteneği olmayan öğrencilerimiz madur olmaz hemde bazı not yakınmalarındaki bahanelerin biraz olsun önüne geçebiliriz.SAYGILAR.
|
![]() |
![]() |
#9 |
Üye
4 Mesajına 8 teşekkür edildi.
![]()
Sevgili meslektaşlarım okullar çocukları sınavlara değil yaşama hazırlamak içindir aslında ancak;okullar aynı zamanda içinde bulundukarı toplumun ekonomik sistemine göre yönetme erki tarafından düzenlenir ve yönetilirler.Hal böyle oluncada sistemhem kendisinin devamını sağlayacak vatandaşı, hemde uygulamalarını devam ettirebilmek için ihtiyacı olan seçmen profilnide oluşturur.Yaşamının ileriki dönemlerini planlama yetisine sahip olmayan, yaşama dair problem çözme konusunda hiçbir yeteneği oluşturulamamış öğrenciler ,pek tabii hayatları boyunca öğrenci kalmayacak doğal olarak, fırsatçı ,diğerini geçmeye çalışan ,kaybedenle empati kurmayı aklından bile geçirmeyen doktor,öğretmen,mühendis, olacaklar yani başkalarının acıları onların yüreğini burkmayacak şekilde yetişmelilerki biribirinden bağlantısız gibi görünen birçok sorunla ortak çıkarları olan insanlar tarafından mücadele geleneği oluşturulamasın.Kısacası bunun içindirki teknoloji öğretmeni"malzeme getirmiyorlar bırakmalıyız"diyor.Müzik öğretmeni fülüt,Türkçeci Kitap,Bedenci Eşofman getirmeyeni bırakarak kendini değerli hissetmeye çalışıyorken idarecilerde katkı payı derdine düşmüşler.Bizler özel okullarda eğitim şansı olmayan öğrencilerimize yaşları gereği hakettikleri sevgiyi gösterdiğimiz zaman aslında en büyük adımı atmış olacağız.Ve paraya dayallı bu acımasız sistemi sevgiyle emekle defetmenin en doğru yolu bu olsa gerek.Sevgilerimle....
|
![]() |
![]() |
#10 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 7
16 Mesajına 19 teşekkür edildi.
![]()
değerli meslektaşım yıllar önce bir meslektaşım düşük not verdi müfettişler uyardı.öğrencinin derse gelmesi sizi dinlemesi,derse katılması bile not vermeniz için geçerlidir dedi.bizler öğrencilerin yeteneklerine göre değerlendirme yaparız fakat performans proje ödevleri ile öğrenci düşük notunu yükseltebilir.Verilen bilgi düşük not verilmemsi yönünde idi.
Etiketler |
beden, bırakmıyoruz, bırakmıyoruzs, eğitiminden, neden, Öğrenciyi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
eşofmansız öğrenciyi yok yazmak suçmu | i.celik | Beden Eğitimi Öğretmenlerinin Sorunları ve Soru Cevap Bölümü | 10 | 17-10-2011 09:45 |
Lisanslarda neden beden eğitimi öğretmenin adı yok | ilhan9 | Sohbet ve Tartışma | 4 | 28-04-2010 12:58 |
Öğrenciyi tuzağa düşürmek ya da "yüreklendirmek" | proksi | Sohbet ve Tartışma | 0 | 10-12-2008 15:56 |
Beden Eğitimi dersi neden 1 saate düştü? | dark_leobar | Sohbet ve Tartışma | 31 | 03-12-2008 18:43 |
Neden Ben? | binali | Kişisel Gelişim ve Spor | 0 | 24-08-2008 18:19 |
Reklam Alanı |