15-10-2009, 19:59 | #1 |
Yeni Üye
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
beden eğitiminden öğrenciyi neden bırakmıyoruz
Reklam Alanı
|
Reklam Alanı |
15-10-2009, 20:14 | #2 |
Yeni Üye
sayın öğretmen arkadaşım,
beden eğitimi dersinde değerlendirme kriterleri diğerlerinden farklıdır, sadece uygulama sınavına bağlı olarak değerlendirme yapılmamaktadır.kılık kıyafet,derse devam,sosyal etkinliklerdeki başarı vb , tüm bunların dışında özel yetenek gerektiren bir ders olan beden eğitiminde öğrenciler bireysel olarak değerlendirilir.değerlendirme kıstası yine kendisidir bir başka öğrencinin başarı durumu ile kıyaslanamaz.örneğin; basketbolda turnike den sınav yapıyorsunuz A öğrencisi çok iyi turnike atarken B öğrencisi A öğrencisine göre daha kötü yapabilir ama buna ragmen aynı notu alabilir.bireysel gelişim göz önünde bulundurulur. öğrenci geldiğinde nasıldı derslerden sonra ne duruma geldi.öğrencilerimize de bu durumu açıklarsak tepkiylede karşılaşmayız. |
15-10-2009, 20:46 | #3 |
Yeni Üye
tam olarak anlatamadım galiba öğrenciler tamamen geçmeye kalmaya endeksli durumda beden eğitiminden kalmak yok zannediyolar ve dersi ciddiye almıyolar, haklı olarak spora ilgisi olmayan bir öğrenci kalmanında olmadığı bir derse asılmıyor haklı olarak ben bundan bahsediyorum... ölçme ve değerlendirmede performans,ders içi performans , kılık kıyafet düzeni, etkinliklere katılım bunlarla değerlendirmeye yapiyoruz tabi ki ben bambaşka bir konudan bahsediyorum
|
15-10-2009, 20:49 | #4 |
Yeni Üye
...........
|
15-10-2009, 21:58 | #5 |
Yeni Üye
Beden Eğitimi dersinden öğrenciye kötü not vermeyi doğru bulmuyorum.İşlenen konunun bir de teorik tarafı var.Derse katılım,kılık kıyafet%20+Teorik sorular%40+uygulama%40 olursa kimse kötü not almaz.Beden Eğitimi gibi bir derse öğrencinin ilgisini çekemeyen öğretmenede diyeceğim yok.
|
15-10-2009, 22:03 | #6 |
Yeni Üye
neyden bahesiyosunuz anlamadım anlayamadım bir türlü |
15-10-2009, 23:50 | #7 |
Yeni Üye
sayın öğretmen arkadaşım öğrencilerin ilgisizliğini ve dersimizi ciddiye almamasınıonları dersden bırakarak çözmeyi düşünmek bence çok yanlış bi düşünce.dersimizi daha eğlenceli ve zevkli bi hale getirmeye çalışmalıyız.öğrencilerin ilgisini çekecek farklı uygulamalar denemeliyiz bence.aslında sizi anlıyorum.anlatmak istediğinizi yanlış anlattınız.türkiyenin çoğu yerinde saha malzeme vb gibi durumlardan dolayı beden eğt dersi belli kalıplara sıkışmış durumda.monotona bağlıyo yani.bunu nasıl aşabiliriz bu konuda tartışmalıyız.diğer arkadaşlarda bu konuda görüşlerini yazsın lütfen.
|
16-10-2009, 11:56 | #8 |
Yeni Üye
sizinle hem fikirim hocam dersimizi eğlenceli bir hale getirmeliyiz imkanlar elverdiğince ancak benim dikkat çekmek istediğim konu şu beden eğitiminden kalmak yok anlayışı bu anlayışı kaldırmak içinde yapanla yapmayanı aynı kefeye koymamalıyız ( yapmaya çalışmak ama yapamamak bu durumu ayrı tutuyorum ) en azından bazı kalıp davranışları öğrenciler yerlerine getirmeliler, beden eğitimi sadece oyunlar değil eğlence değil beden ve zihin disiplini de gerekiyor. Dersimizi öğrenci ,öğretmen hatta tüm okul personelince nasıl saydırırız bunun üzerine konuşalım ortak hareket edelim... |
16-10-2009, 18:17 | #9 |
Yeni Üye
sayın hocalarım ilk önce idare ve diğer öğretmenlerin bakış açısını görmek lazım benim müdür dün sırf sbs kursu için dersime karşı öğrencileri provake ediyorken (sbss ye kadar oyun oynamayın top önemli değil önemli derslere ağırlık verin ........)yakaladım ve müdahale ettim adamın dediği
şu bizim önceliğimiz sbs gerçek bu 22 yıılık müdür adama 4 yıldır savaş veriyorum ama gücüm tükenmeye başladı herşey aleyhimize gidiyor . |
31-10-2009, 11:38 | #10 |
Üye
hocam ben soruyu yıllarca sordum kendime.sagına soluna dönmeyi bilmeyen ögrenciler dersten geçiyor ama bakıyorum resimden müzikten ögrenci dersten kalabiliyor neden beden egitiminde böyle bir anlayış süregelmiş gidiyor
beden, bırakmıyoruz, bırakmıyoruzs, eğitiminden, neden, Öğrenciyi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|