13-06-2008, 14:19 | #21 |
Girişken Üye
Teşekkürleriniz: 2
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Reklam Alanı
ailler izin vermedi tek tek evlerine gittim görüşmeye tüm masrafları karşılayacağıma ve derslerinden geri kaldıkalrında öğretmenlerinden özel ders almaları için söz verdim anca bu şekilde çözüm bulabildim gelelim ilçemizde sporsal faaliyetlere 29 ekim de düznlediğimiz turnuvaları 2 yıl önce sene başı zümresinde yazarak kaldırdık kimse bize demediki "ya hocam bu yılda maç olmadı" umurlarıdna bile değildi bir sonraki yıl 23 nisan ve 19 mayısta branşları 4 ten 2 yedüşürdük bu seferde oh oh iyiolmuş bizi işten kurtardınız dediler. bayramları hiç anlaatmıyorum zaten kimse yok yardımcı. beden eğitimi öğretmenlerinin bayramı gibi kutluyoruz ....[img]smileys/smiley5.gif[/img] bu sıkınıtaları toplantılarda dile getiridğimizde çok şey istiyosunuz milli eğitimdn deyip susturyolar bizde zümre olarak seneye hiç bir turnuva düznelememye karar verdik ve sene başında zümrede beliritcez. eminimki yine kimsenin umurunda olmayacak olan bize ve çalışan çocukalrımıza olacak.... okulda ise müdür destek versede vermesede kendimizden fedekarlık ederk yine birşeyler yapmaya çalışıcaz... bu konuya zihinler değişmediği sürece çözüm bulunabileceğini sanmıyorum ancak bakanlık tarafından her okul belli başlı takım kurma zorunluluğu getirilecek böylece okulalr mecburiyete girdiği için takım kurma zorunluluğundan spora yönelecek nasıl sbs oks varsa OKULRDA MECBURİ TAKIM ZORUNLULUĞU OLACAK tabi bunu olabilmesi için sesimizin bakanlığa kadar uzanması gerekicek bence tek çözüm bu!!!! yoksa hiç bişi değişmez herkes kendi imkanlarıyla birşeyler yapar yda yapmaz boşuna kürek çekmiş oluruz................
14-06-2008, 02:20 | #22 |
Moderator
Teşekkürleriniz: 0
8 Mesajına 9 teşekkür edildi.
Ellerinize sağlık nurdan hocam, ne kadar güzel yazmışsınız, bakalım inşallah sesimizi birilerine duyurabiliriz inşallah...)
18-06-2008, 02:23 | #23 |
Girişken Üye
2 Mesajına 5 teşekkür edildi.
bakanın, müdürün düşünmediğini tabiki düşünmeliyiz BENCE. VE YİNE BENCE bu mesleki sevgi ve saygıdan doğar. kimsenin dokunmadığına bizlerde dokunmasak ne olacak... herşey bilinçlendirmeyle oluyor. bununda yolları var. biraz eli taşın altına koymak lazım. bu mesleği ne bakan seçerek, ne müdür seçerek, nede il seçerek icra etmiyoruz. özünde sevgi olan, çaba ve feragat gerektiren KUTSAL MESLEĞİMİZİ kendi değerlerimiz için kendi sevgimiz için yapmalıyız. zorluk derecesi ne olursa olsun. her kapalı ardında bi ışık muhakkak var. bunlarda nacizane kendi düşüncelerim
18-06-2008, 11:24 | #24 |
Yeni Üye
Sayın meslekdaşlarım; bana kalırsa önce, beden eğitimi dersine ve ders öğretmenine bakış açısını değerlendirmek ve çözüm üretmek gerekir.
Olanı değerlendirelim, okula nezaman bir kutlama tören bayram görevi gelse, direkbeden eğitimi öğretmeni ile ilişkilendirilir. Öğrenci velileri, çocuklarının kinestetik zekasının ileri olduğunu düşünür, hayata hazırlanmada beden eğitimi dersinin iskelet görevi olduğunu sezinler, beden eğitimi öğretmenine güler yüzünü gösterir. Öğrenci, kendini başkalarına bir şekilde ispatlamak ister, farklı ve üstün olmak ister, okulda iyi alışkanlıkları davranış haline getirip kötü alışkanlıklardan ve zararlarından korunmaları uzak durmaları öğütlenir, okul dışında informal eğitim yolu ile olumlu veya olumsuz etkileşim içine girer. İnsan hiçbir şeyin arkasında durmasa emeğinin arkasında durur.Beden Eğitimi Öğretmeni de kendisinden beklenildiği şekilde elinden geldiğince vazifesinin başındadır. Diğer makro düzey çalışmalarda da art niyetli veya duyarsız olunabileceğini düşünmüyorum. İyileştirme çalışmaları olacaktır, çünkü herkes doğrunun peşindedir ve herkes birbirine güvenmek mecburiyetindedir. Beden Eğitimi ile ilgili düşüncelerim şimdilik bu kadar. İyi olan herkese sağlıklı, mutlu, zenginlikli bir hayat diler selamlarımı sunarım. |
18-06-2008, 15:04 | #25 |
Girişken Üye
uzun zamandır sağlık sorunları nedeniyle giremedim siteye..ve bakıyorum ki sene başında bu konuda kimsenin sesi çıkmazken şmdilerde sesler yükselmeye başlamış biraz..arkadaşlar,her ülkenin kendine has gelişim politikaları vardır.sorun şu ki bizde gelişim politikası diye birşey yok ki sporda gelişim olsun..eğitimde,sağlıkda..her konuda bilinçli bir şekilde gelişim değil gerileşim politikası mevcut..hatice arkadaşımın sözlerine kesinlikle katılıyorum.olanlardan memnun değilsek ciddi olarak bunu eyleme dökmemiz gerekir.yoksa burda iç dökmelerle hiçbir yere varılmaz..herkezin söyleyecek bir sözü var,ama eyleme geçince birden sayı azalıyor..bir arkadaş seçmeli ders seçtirin demiş,iyi ..her idareci bu dersleri seçmiyor arkadaşım..sene başı kurul toplantısında idareyle birbirimize girdik.ne oldu??söyleyim..seçmeli bilgisayar dersi seçtiler ve bu dersi okulumuzun din öğretmenine verdiler..bu durumda çok insan tanıyorum.onun için diyorum altını doldurabileceğimiz,somut şeyler yapmalı..umarım bu paylaşım iç dökmelerin ötesine geçebilir..
|
18-06-2008, 15:11 | #26 |
Üye
çok güzel yazmışın arkadaşım kendi halince somutşeyler yapmalı diyorsun ama sadece başkalarının yaptıklarını eleştiriyorsun varsa sende bir fikir açıkla burada herkes başında olanları yada tecrübesinden bişeyleri katıyor üstelik kaç saat seçmeli ders var haberin varmı önce ona bir bak sendede bir fikir varsa mutlaka bizimle paylaş
18-06-2008, 22:25 | #27 |
Yeni Üye
beden eğitimi ders saatlerimiz kesinlikle yükseltilmeli.Arkadaşlar her sene dersimiz konusunda bir belirsizlik ve sıkıntılar yaşıyoruz.artık birlik içinde hareket etme zamanıdır.calimero,arkadaşım sana katılıyorum sene başı kurulunda bilgisayar labratuvarı old.için allahın emri seçiliyor.diyecek bir şey yok,desekte boş ikinci seçmeli medya dersi onuda idareciler kapıp dönem boyunca bir bilemedin iki kere derse giriyolar.beden eğitimi öğretmeni maalesef tabiri caizsse avucunu yalıyor.artık somut birşeyler yapmalıyız.tüm beden eğitim öğrtmenleri birlikte hareket etme zamanıdır. hat64,calimero yarın grşrz. |
19-06-2008, 18:48 | #28 |
Yeni Üye
tüm arkadaşlarımız çok güzel özetlemişler hepsine teşekkür ederim. yazılan yazılara bakıldığında sorunlar hep aynı ve ortak sorunlar.öğrencileri sportif etkinliklere yönlendirmek için sporcu öğrenciler dereceye girsin veya girmesin okul idaresi ile birlikte iş birliğiyaparak öğrencilere başarı, katılım, onur belgeleri ve çeşitli hediyelerle ödüllendirilerek öğrencilerin ve ailelerin teşviksağlanacağına inanıyorum.tşkler.
|
19-06-2008, 21:48 | #29 |
Yeni Üye
evet kesinlikle sınavların büyük etkisi oluyo burak takım çıkarmayı çoçuk ders saatinde bile huzursuz oluyo sınva çalışması gerektiğini düşünüyo yine iş bize düşüyo bişekilde çoçuklara dersimizin önemini anlatmamız gereki yo sınıf ögretmenleriyle beraber ama malesef meslektaşlarımızda aynı düşünceye sahip oluyo. derslerin bir satte düşmesi de bu düşünceyi tetikliyo sonrada sporcu yetişmiyo diye yakınılıyo
|
20-06-2008, 00:36 | #30 |
Moderator
8 Mesajına 9 teşekkür edildi.
sevgili meslektaşlarım görüyorum ki hepimizin sıkıntısı aynı maalesef!!! yani gidişat çok kötü, buna bir son vermemiz gerekiyor,
ayrıca yazılan yorumları okuyorum, ve birbirimize yardım edecek konular bulmamız gerekirken, maalesef ki çatışma halindeyiz, lütfen yapıcı olalım, ve çok orjinal fikirler bulmaya çalışalım,,, Bakarsınız birimizden hoş bir fikir çıkar ve hepimiz üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiririz.... selamlarımla....)
<beden, eĞİtİmİ, mutlaka, okumali>, ÖĞretmenlerİ |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|