30-06-2008, 18:53 | #41 | |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21 |
Reklam Alanı
Alıntı:
murat hocam, kesinlikle, sınavda soru çıkan dersler veliler tarafından S.B.S nedeniyle mecburen daha ciddiye alınıyor ..çok haklısınız...şu an ingilizce dersleri de alınmaya başlandı..fakat kesinlikle branşımızdan soru çıkmaz.. neden diye soracak olunursa .. kılavuz kitap olması ve tüm yurtta müfredatın aynı konularla işlenmesi gerekli. oysa ankara kılavuz kitaba sıcak bakmıyor .. kesinlikle olmaz diyor. seçili branşlar kazanımı nedeniyle Antalya'da yüzme branşı yapılırken, Ankara'da kayak branşı yıllık plana koyan olacaktır diyor hocalarımız. bu durumda sonsuz bilgiye sahip beden eğitiminde ortak sorular nasıl sorulacak?????????? biz gene aynen devammm...
03-07-2008, 16:03 | #42 |
Yeni Üye
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
sevgili hocam ben sizin fikrinize sonuna kadar katılıyorum ama gecenlerde 1,kademe formatörlük kursundaydık orada 1 saatde nasıl beden eğitimi dersi verilir diye seminerde verildi ve bunları arkadaşlarınıza anlatcaksınız seminer çalışması yapacaksınız diye söylendi şunu demek istiyorum şuan ki mevcut politika ve bakanla bizim derslerin 2 değil yarım saate bile inme ihtimali var adamların amacı bu antrenörlük sistemini devreye sokmak bunu her zümre ve il zümre toplantılarında sorun olarak dile ve yzıya döküyoruz
inşallah dersimiz yakında elimizden gitmez bilmem anlatabildim mi? |
15-07-2008, 22:38 | #43 |
Üye
Sayın Ahmet Hocam
sen çözüm önerisi ne olabilir demişsin burdaki yorumlara baktım arkadaşların hepsi şikayetlerini yazmış. Bu şikayetler bilinen şeyler hepimizin başında olan şeyler. ÇÖZÜM ÖNERİSİ: Şikayetçi olduğumuz konuyu belirten bire_mail hazırlanmalı.Bu e_mail bütün site üyelerine iletilmeli.İletilen bu maili sitedeki bütün üyeler aynı gün ve saatte ilgili kuruluşların (milli eğitim bakanlığı , başbakanlık vb.)mail adreslerine göndermeli. Taki konu çözüme kavuşturulana kadar bu sık aralıklarla tekrarlanmalı. Aynı anda 10-20 bin mailin gitmesi çok şey ifade eder bence. Bunu biz bir ara yapmıştık etkili olmuştu hatta bakanımız beden eğitimi öğretmenleri kazanmı kaldırıyor demiş. özellikle ders saatlerimizin artırılması için mutlaka bunu yapmalıyız. Eğer bu çözüm önerisinden daha iyisini düşünen arkadaş varsa bildirirse sevine sevine onun yolundan giderim. Yeterki bizler kazanalım.İstediklerimiz yaptıralım.Birlik ve beraberlik içinde olalım. |
16-07-2008, 10:39 | #44 |
Yeni Üye
daha öncede beden eğitimi öğretmenleri kampanya başlatmışlardı tüm bakanlıklara mail atıldı ders saatleri düşmesin diye 1.kademe 2 saat oldu fakat 2.kademe 1 saate düştü 1.kademeninde 2 saate çıkması bu kampanyanın tam seçimlere denk gelmesi idi
|
16-07-2008, 17:10 | #45 |
Yeni Üye
2.kademedeki beden eğitimi dersinin 2 saate çıkması için ilgili kurumlar ve basın organlarına e-mail gönderilmesinin konuya olan ilgiyi arttıracağını düşünüyorum.e-mail kampanyasını uygulanabilir ve doğru buluyorum |
26-08-2008, 21:06 | #46 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21 |
işte şu sıralar tam zamanı. 2 saate çıkması da kendi sistemlerine ters düşecek. inanmazsınız şu an yeni bir okul açılıyor... resim , müzik. beden eğitimi , sosyal bilgiler öğretmeni almıyorlar. nedeni de norm yok. öyle bir sınıf sayısı ayarlanıyor ki, ya 12 saat ders oluyor, ya da 14 saat... 1 saat olduğu için ders saati istedikleri saygıdeğer arkadaşları görevlendirme yapacaklar o okula, ve daha önce olduğu gibi.
sadece gülmek istiyorum... Edited by: hat64
26-08-2008, 23:26 | #47 |
Yeni Üye
Selamlar değerli meslektaşlarım... Beden Eğitimi ders saatlerinin yetersiz olduğunu biliyoruz ve bunu kendimizce ifade edebileceğimiz yer meclis çatısıdır. Beden Eğitimi ders saatlerinin yetersizliğini ve arttırılması gerekliliğini T.B.M.M görüşülen soru önergeleri arasına aldırabilmek için sporu sözde değil özde seven milletvekilleri ve sendika temsilcileri aracılığı gündeme aldırmamız gerekiyor.Bu konuda yasaların ön gördüğü tüm girişimleri yapmamız gerekiyor. Son olimpiyar oyunlarında gördük ki ülkemiz sporda ileri değil geriye gitmektedir. Bunu da sporun en tepesindeki GSGM yazılı olarak ifade etti. Daha ne diyelim yani... Ama vazgeçmeyeceğiz ve bu ülkenin sporsal anlamda gerçek yerini alabilmesi için elimizden gelen çabayı hukuk ve anayasal haklarımız çerçevesinde sonuna kadar arayacağız.
Sevgi ve saygıyla.... |
27-08-2008, 00:01 | #48 |
Yeni Üye
iyi geceler, konuyla ilgili bir çift söz de ben yazayım istedim. arkadaşım çok haklı ders konusundaki sıkıntılarımızda, okulun spor aktiviteleri, bayramlar ve törenler öğrencilerle olacak etkinliklermecburen, velilere bu konuda pek bişey deme şansımız kalmadı bu sınav sistemine göre. yok sbs yok oks bilmem ne belki ilerde bizim çocuklarmız olduğunda biz de aynısını yapacağız bayram provalarından almak spor takımlarına girmemesini isteyeceğiz vs. ama bu mesleği icra ettiğimiz sürece biz işimizi yapmak zorundayız. 12 yıllık bir öğretmenim inanın veliler konuşarak ikna oluyo, yani derste antrenmanda çocuk deşarj oluyor enerjisini boşaltıyor kafasını temizliyor gibi söylemlerle onları aşıyoruz bir şekilde benim sıkıntım sanki özel olacak biraz ama ! ben okuldaki mesai arkadaşlarımı aşamıyorum bu konuda. ilköğretimde görev yapıyorum ve son 2 yıldır takımım grup ve yarı final dereceleri getiriyor haftanın en az 3 günü antrenman ve bir maç yaparak sezonu kapattık geçen yıl takımda sadece bir oyuncu düz liseye bir oyuncu sağlık meslek lisesine gitti diğerleri a.ö.l ne gitti canlı örneği burnunun dibinde olmasına rağmen arkadaşlarım velilere sporun başarıyı düşürdüğünü anlatıyor inanabiliyormusunuz. sorunumuzu bakanla yada veliyle değil de önce arkadaşlarımız ve idare ile aşıp sonra da ders saatlerimize gelmemiz gerekir diye düşnüyorum. umarım ders saatlerimizi de tekrar 2 saate çıkartırlar 2. kademede.. yapabileceğimiz bişey varsa taşın altına elimi bende sokmak isterim . tşkler.
|
28-08-2008, 09:49 | #49 |
Yeni Üye
çocuklarımızın zihinsel gelişimi için velilerimiz duyarlı oluyorlar halbuki zihinsel gelişim için sportif faliyetlerede önem verilmeli ders saatleri de kesinlikle 2 şer saatten aşağı olmamalıdır Edited by: ibrahim kaya
|
28-08-2008, 10:19 | #50 |
Yeni Üye
ARKADAŞLAR ! Hepimizin sorunları birbirne çok yakın.Seçmeli dersi okulda seçtiremiyoruz,4,5. sınıf dersleri ilköğretim yönetmeliğine göre beden eğitimi derslerine girmemiz gerekiyor o dersler bize verilmiyor.Ders saatleri az geliyor müfredat programından düzen alıştırmaları kalkıyor tören yürüyüşlerinde serbet yürütebilecekken öğrencilerimizin uygun adımda yürütülmesi isteniyor....vs. vs. Bunlar nasıl çözülür? Bana kalırsa yine bu koordinatör formatörlerin ülke çapındaki toplantılarında görüşülüp toplu olarak ne yapılacağına karar verilmesi gerkir.bizim bu site (bu siteyi hazırlayanların ellerinden öperim) ve oluşturacağımız grup emailleriyle ve il koordinatörlerimizle birlikte iletişim kurup gerkenleri yapmamız doğru olur.Bu takım çıkarmamakmı yoksa ilgili yerlereemailler atmakmı yoksa her ilden bir temsilcinin eşliğinde bakanlıkta görüşmeler yapmakmı? elbette içimizde bu görüşmeleri bu istekleri iletebilecek birileri vardır.Bu şekilde el birliği ile hareket etmemiz gerektiğne inanıyorum. TEŞEKKÜRLER........ |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
<beden, eĞİtİmİ, mutlaka, okumali>, ÖĞretmenlerİ |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|