30-09-2007, 00:04 | #11 |
Moderator
Teşekkürleriniz: 0
8 Mesajına 9 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Reklam Alanı
30-09-2007, 13:20 | #12 |
Yeni Üye
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
swipp hocamı destekliyorumm. ve ardından bende eklemek istiyorumki 10 yıllık öğretmenim ve gecen yılki yeni müfredat uygulamasında kendimi ilk göreve başladığımdan daha da acemi hissetim. Ha şimdi farklımı kesinlikle farklı değil.çünkü bu müfredatı kullanmak hiç zevk vermiyor.Ebru hocamada soruyorum yeni müfredatla nasıl gelişiyorsunuz acaba... Bizim dersimizin temelini zaten etkinlikler oluşturuyordu. ÖğrenciyeÖğrenmesi gerekeni öğretir ve etkinlikle öğrettiğimizi pekiştirirdik.Şİmdi ben sadece saçma kazanımlara dayanan etkinliklerle öğrencilerime bişey öğretemiyorum. E sağolsunlar ders saatimizde yediler ..her yıl bişey cıkarıyolar. bakalım seneye ne olacakk.Kazanımlara baktığımızda teorik içerikli etkinlikler yer alıyor.Öğrencilerimiz spor yapmaktan mahrum bırakıyoruzki, hani hepte derler kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için spor yapın yaptırın.Öğrencim derse giyinmek için yetişemiyor, derste zevk almıyor.Spor etkinliği dersinde sanırım bakanlığın tepkilere karşı çözüm amacıyla dersi koydu. fakat oda müdürlere takıldı. burda birçok okul secmedi . hatta secen bazı okullarda derse idareciler girdi. buyrun buda başka gerçek.Bu yılda bilgisayar dersi 4. ve 5 lerde 2 saat mecburi tutulunca spor etkinliği rafa kalktı. buda sanırım "beden eğitimi artık 2 saat spor etkinliği secilmesede olur mantığı idi"..
ebru hanımın acık uçluluk mantığına gelince. Sadece bizim dersimiz acık uclu bir dersti zaten. istediğin konuyu istediğin ayda al, istediğin kadar işle ve istediğin yöntemi kullan.. Yeni kazanımlarda hedefi belirlemek bile mümkün değilki:daha fazla konuşmayayım yazdıkça canım sıkıldı. sevmedim yeni müfredatı |
30-09-2007, 13:32 | #13 |
Girişken Üye
1 Mesajına 1 teşekkür edildi.
tenıscımeralöğretmenimbaştan sona haklısınız...
|
30-09-2007, 21:28 | #14 |
Üye
YENİ PROĞRAM MENTAL OLARAK İYİ DÜŞÜNÜLMÜŞ BİLDİĞİM KADARIYLA FİNLANDİYADAN ALINMIŞ OLAN BİR PROĞRAM ANCAK ÇOK FAZLA AYRINTI VAR FAZLASI İLE DÖKÜMANA BOĞULMAK GEREKİYOR ÖĞRETMENLERİN BOŞ VAKİTLERİ VARMIŞ GİBİ AYRICA ZAMAN AYIRMALARI İSTENİYOR
30-09-2007, 23:21 | #15 |
Yeni Üye
kazanımlarla uğraşmayıp derste kazı kazan kazıyalım dersimiz daha daha keyifli olur yeni programın canı cehenneme bildiğini okumaya devam arkadaşlar bunlarla uğraşacak kadar 40' yok
|
02-10-2007, 23:45 | #16 |
Yeni Üye
Gerçekten çok yerinde haklı yorumlar.Gelişmiş ülkeler spor, sanat gibi çoklu zeka kuramına hitap ederek gelişimin peşinde biz ise bunun tam tersini yapmakta inat ediyoruz.Eğitim Fen labaratuarı değil deney yapmak için.Bir bilgisayar filanda değil format atasın.Ama harbiden cılkı çıktı.Zaten insanlar Beden Eğitimine boş ders muamelesi, not ortalamasının yükseltilmesinde basamak ve bizleride sıradan aparatif kişiler olarak görüyorlar.Üstelik bunlara aynı mekanı paylaştığımız kendine öğretmen diyen insanlarda dahil.( gerçi bunda klasik öğretmen olarak at topu oynasın mantığı ile davranan arkadaşlarımızın payı da var .)Sen ne kadar çalışırsan çalış kendini yenilersen yenile başarılı olursan ol bu bakış değişmiyor.Tabi azınlıkta olup Beden Eğitiminin ; öğrencinin geleceğine davranışına psiko-motor gelişimine ,fiziksel yeteneklerine,eşgüdümüne....v.s. yaptığı katkıyı bilenler de var. Bunların göz ardı edilerek ders saatinin düşülmesi , idarecilere açık kapılar bırakılması , müfredatın arap saçına dönüştürülmesi mesleğine aşık bir Eğitimci olarak( ben Beden Eğitimi Öğretmenlerini eğitimci olarak görüyorum öğretmenden ziyade...) beni idealistlikten uzaklaştırdı artık... Umarım bunun da bir yolu bulunur...
|
06-10-2007, 03:01 | #17 |
Yeni Üye
Arkadaşlar, aşağı yukarı hepinizin benimle aynı görüşü paylaştığını bilmek güzel.
2 haftadır plan yapıyorum.4 ve 5. sınıflarda kazanımlara uygun olarak etkinliklerin bazılarını değiştirip ve bazılarına da ekleme yaparak (voleybol,basketbol,hentbol gibi.) yıllık plan hazırlıyorum.Bence sizde böyle yapın.Çünkü bu müfredat artık ne zaman değişir bilinmez.Bu işin bir çaresini bulmamız lazım değil mi? .............Yaptığım plandan bir örnek.................. 4. sınıf Ekim 3. hafta: Kazanımlar: A.1.20. Fiziksel etkinliklere katılmaya gönüllü olur. A.1.19. Farklı fiziksel etkinlikleri kendine güven duyarak yapar. Etkinlikler: 1.20. Filede Parmak Pas: Voleybol filesi önünde öğrenciler gruplara ayrılarak parmak pas çalışması yapılır. Tekniği uygulamayan öğrenciler için hareket kolaylaştırılır. 1.19. Potaya İsabet: Basketbol potası önünde öğrenciler gruplara ayrılarak parmak pasla potaya isabet çalışması/yarışması yapılır. Günlük planda bu etkinlikleri açarak yazarız....... 4 ve 5. sınıflar bitti.6 ve 7. sınıflar tek saat olduğu için zor olacak. |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
görüşler, hakkındaki, program, yen |
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
|
|