![]() |
![]() |
#1 |
Administrator
Teşekkürleriniz: 325
1.137 Mesajına 2.464 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 10 ![]() |
![]() Reklam Alanı
Trafik ve İlk Yardım Sağlık Bilgisi Spor Etkinlikleri (6, 7 ve 8. sınıflar için) Halk Oyunları Spor Liselerinin Alan Dersleri Beden Eğitimi ve Sporla İlgili Diğer Dersler Metnin tamamını indirmek isteyen arkadaşlar için link:İlişkin Çizelgeler Peki 4.5. Spor etkinlikleri dersi bir spor dersi değil midir?Yada beden eğitimi öğretmenleri bu dersi okutamayacak kadar yetersiz mi? 4.5. Sınıf Beden Eğitimi Dersine giripte, spor etkinkleri dersine giremez mi? 4.5. Sınıf Spor Etkinlikleri Derslerine kim girecek. Sınıf Öğretmenleri mi? Yöneticiler mi? Beden Eğitimi Öğretmeni mi? 3 yıldan beri sorun haline gelen bu spor etkinlikleri dersinin bir daha sorun olmasını istemiyoruz. Ve bundan sonra TTKB yi sürekli gündeme getirip bu konuyu ulasal kanallara taşıyacağız. Sizler için araştırdık; İlköğretim kurumlar yönetmeliğinin 64. Maddesinde derki; (R.G: 2.5.2006/26156) İlköğretim okullarının 4 üncü ve 5 inci sınıflarında özel bilgi, beceri ve yetenek isteyen; beden eğitimi, müzik, görsel sanatlar, din kültürü ve ahlâk bilgisi, yabancı dil ve (R.G:24.12.2008/27090) bilişim teknolojileri dersleri branş öğretmenlerince okutulur. Ancak, ihtiyacın branş öğretmenlerince karşılanamaması hâlinde bu dersler, yüksek öğrenimlerini söz konusu branşlarda yapan sınıf öğretmenleri veya sınıf öğretmeni olup bu alanda hizmet içi eğitim sertifikası almış öğretmenler tarafından ders değişimi yolu ile okutulabilir. Bunun da mümkün olmadığı durumlarda bu dersler, sınıf öğretmenince okutulmaya devam edilir. (TD: 2566) İlköğretim okullarının 4 üncü ve 5 inci sınıflarında özel bilgi, beceri ve yetenek isteyen beden eğitimi, müzik, resim-iş, din kültürü ve ahlâk bilgisi, yabancı dil, iş eğitimi ve bilgisayar dersleri, aylık karşılığı ders saatini dolduramayan branş öğretmenleri ya da sınıf öğretmeni olup bu alanda hizmet içi eğitim sertifikası almış öğretmenler veya yüksek öğrenimlerini söz konusu branşlarda yapan diğer sınıf öğretmenleri tarafından ders mübadelesi yoluyla okutulabilir. Yukarıdaki madde açık derslere biz gireceğiz. Zaten 4.5. Beden Eğitimi dersine giren bir beden eğitimi öğretmeni spor etkinlikleri dersinede girer. Peki arkadaşlar bu çizelgeyi kimler hazırlıyor, Profesörler, Doçentler. Peki bu profesörler yukarıdaki maddeyi nasıl görmezlikten gelirler. Bakın madde çok açık "4 üncü ve 5 inci sınıflarında özel bilgi, beceri ve yetenek isteyen" gerisini yazmaya gerek bile duymuyorum. Soruyorum şimdi çizelgeyi hazırlayanlara: Bu çizelge neye göre hazırlandı? İdarecilere ek ders olsun diye mi çıkarıldı? Eğerki bu derslere yöneticiler girecekse 64. madde göz önünde bulunduruldu mu? Yoksa unutuldumu? Eğer unutulduysa böyle büyük bir hatayı yapanlar hala neden orada oturuyor? Eğer unutulmadıysa bu derslere kim girecek? Sınıf öğretmenleri girecekse 64. madde neden değiştirilmedi? yada değiştirilmesi beklenmedi? Yöneticiler bu derse girecekse siz eğitim neresindesiniz? Eğer yöneticiler bu derse girerse kimse Türkiye'deki eğitimdenbahsetmesin. Yöneticilere karşı bir tavrımızdan değil. Yöneticiler zaten işleri başlarından aşkın ellerindeki derslere bile giremiyorlar. Birde bu konun uzmanılarmı. Biz Matematik derslerine giryormuyuz. Tabi bu derslere öyle herkese girerse, herkes kafasına göre beden eğitimi öğretmeni yada antrenör olursa (ki Türkiye'de herkes antrenör) spordaki başarılarımız da çok az olur. Yukarıdaki yazdıklarımı bakanlıktan arkadaşımızla görüştük,TTKB deki arkadaşla görüşeceğini söyledi. Pazartesi günü bizlere bir açıklama vereceğiniz söyledi. Bu haberi tüm ulusal basına mail olarakta gönderiyorum. Sizlerin sesi olmaya devam edeceğiz. Kerem BALYEMEZ www.bedenegitimi.gen.tr yönetimi a. |
![]() |
![]() |
Reklam Alanı |
![]() |
#2 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 7
16 Mesajına 19 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 ![]() |
![]()
umarım yanlışlarını bir an önce telafi ederler.
![]() |
#3 |
Üye
Teşekkürleriniz: 0
3 Mesajına 4 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 ![]() |
![]()
<a href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CADMINI%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5 Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml" <!--if gte mso 10>
/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normal Tablo"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; 0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} <!--> İşte son yıllarda ülkemizde gün yüzüne çıkan GERÇEKlere sporunda eklenmeye başladığını görmemizi sağlayan bir gelişme bu. Eğitim sisteminde oluşturulan koca delikler sayesinde öğrenciler zaten yarış atı konumuna getirtirilirken, birde Beden Eğitimi ve Spor Etkinlikleri derslerine böyle el atılıyor olması artık EĞİTİM SİSTEMİNİN BİTTİĞİ anlamına geliyor. Bu kararlar kimler tarafından ve nasıl verilebiliyor acaba? Düşünebiliyor musunuz; ülkenizin menfaatleri için öyle kararlar vereceksiniz ki; bu kararlar sonucunda sporu tanımayan, sporu hayatının bir parçası haline getirememiş, obezite, beden ve ruh sağlığı tehlikesinde yaşayan bir garip insan topluluğuna sahip olacaksınız. Bunun yanında ülke olarak sportif başarılara imza atamayacak, ancak bu başarılar için devşirme sporcular ithal ederek bu başarılar için medya kuruluşlarında ÇIĞIRTKANLIK yapabileceksiniz. Neymiş efendim 5000 metrede Türk atlet …… Avrupa Şampiyonu oldu, Uzun Atlama dalında Türk Atlet ………. dünya <ST1:METRICConVERTER w:st="on" productid="3.’">3.’</ST1:METRICConVERTER> sü oldu. Aman aman ne güzel alkış alkış bravo. İlköğretim kurumlarında uygulanacak beden eğitimi ve spor etkinlikleri bilhassa, çocukların motor beceri ve yeteneklerini geliştirmek, olumlu davranışlar kazanmalarını sağlamak, sporu alışkanlık halinde sürdürmelerini ve sağlıklı olabilmelerini temin etmek yönünden önemlidir. Bu derslerin amaçları yasalar, yönetmelikler çerçevesinde açıkça ortaya konmaktadır. Ha sakın sanmayın ki bu yasa ve yönetmelikte; ADI GEÇEN BU DERSLER OKULDA GÖREV YAPAN İDARECİLERİN CEPLERİNE DAHA ÇOK PARA GİRMESİ ya da GİRMELERİ GEREKEN DERSLERİ SEÇERKEN İDARECİLERİN DAHA RAHAT ETMELERİNİ SAĞLAMALIDIR deniliyor olsun... Bildiğiniz üzere; eğitimin en temel ilkelerinden biri insanları, zihni ve bedeni yönleriyle bir bütün olarak yetiştirmektir. 6. sınıfa gelmiş 13 yaşında ki öğrenci haftada sadece 1 saat bedenini geliştirebilecek bir derse (BEDEN EĞİTİMİ) tabi tutuluyor. Okullara soyunma odası yapma zahmetine girilmediği için zaten 40 dakikalık bu dersin 30 dakikası sınıfta sıra ile soyunmaya ve giyinmeye, 5 dakikası yoklama ve o günkü ders hakkında bilgi vermek için harcanırken geri kalan 5 dakikalık bir sürede de TÜRK GENCİNİ beden yönünden geliştirin deniyor. Nasıl ilginç ve mide bulandırıcı oyunlar dönüyor ülkemizde. Birde 4. 5. sınıflarda Spor Etkinlikleri derslerine Beden Eğitimi Öğretmenlerinin girememesi konusu var. Burada daha da vahim bir durum ortaya çıkıyor. Spor konusunda tek bir bilgisi dahi olmayan (pardon top verip oynatabilecek düzeyde olduklarını söylemeliyim) idarecilere Spor Etkinlikleri dersine girmeleri sağlanacak. Bu yüzmesini bilmeyen öğrenciyi havuza gir hadi yüz demek gibi bir şey. İsterseniz burada oluşabilecek sorunlara bakalım. 1. İdareci muhtemelen uzun yıllardır öğretmenlik mesleğini icra etmemektedir. Bu sebeple bu derste çocuklar gürültü yapmasın diye ya sınıfta oturtulacak ya da istedikleri toplar verilip bahçeye çıkıp oynamaları sağlanacaktır. 2. Özellikle ilköğretim okullarındaki beden eğitimi derslerine karşı öğretmen ve idarecilerin olumsuz tutumları da bir problem gibi değerlendirilmekte ve derse girecek olan idareci ya sporu sevmeyecek ya da Spor Etkinlikleri dersinin Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji gibi dersler kadar önemli olmadığını düşünerek, Spor Etkinlikleri dersinde bu derslerin işlenmesini sağlayacaktır. 3. Esasen beden eğitimi ve spor faaliyetleri okullarda ders içi ve ders dışı zamanlarda genel eğitimin tamamlayıcısı olarak verilmekte olup, çocuk almakta olduğu eğitiminin bir parçasından yoksun bırakılmış olacak, beden ve zihin gelişimini tamamlayamayacaktır. 4. Ayrıca giderek spor konularından uzaklaştırılan çocuklar, sporu tanıyamadıkları gibi spor yapmaya istekli de olmayacaklar ve uluslar arası platformlarda kazanamadığımız sportif başarılara daha niceleri eklenecektir. Bu maddeleri daha çok sıralamak içler acısı ama mümkün. Saygılarımla Kaan SERTER</A>
![]() |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
dönmelidir, hatadan, ttkb, yaptığı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
TTKB KARARLARININ UYGULANMASI | tkurtoglu | Eğitim Haberleri | 1 | 21-10-2009 21:03 |
Reklam Alanı |