![]() |
![]() |
#1 |
Girişken Üye
Teşekkürleriniz: 0
Tecrübe Puanı: 0 ![]() |
![]() Reklam Alanı
![]() Temelimiz Sağlam Atılıyor TVF Voleybol Kampüsünün temel atma töreni Çarşamba günü saat 11:00'de... 09.30'dan itibaren Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu önünden 25 Dakikada bir servis kalkacaktır. (09.30-09.55-10.25) Elit olmaya aday voleybolcuların öğrenim görmelerini sağlamak amacıyla Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından inşa ettirilecek TVF Voleybol Kampüsünün temeli atılıyor!... Salonlar, sporcu sağlık merkezi, performans ölçüm laboratuarları, kondisyon salonu, TVF idarî bina ve ofisleri ve kamp eğitim merkezinden oluşacak voleybol kompleksinin ocak 2010 , spor lisesi, öğrenci yatakhaneleri ve yemekhaneleri inşaatının ise tamamının ; ağustos 2010 tarihinde bitirilmesi planlanmıştır. Bir dizi bilimsel araştırma, test ve teknik gözlem sonucunda belirlenen ve geleceğin voleybol millî takımı sporcuları olmaya aday yetenekli voleybolcuların eğitim ve spor yaşantılarını birlikte sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla inşa edilecek tesis, Türkiye'de bir ilk olacak. Tüm Voleybol Camiasını Temel Atma Törenine beklediğini bildiren Başkanı KARABIYIK; "Bu Kampüsle, sporun eğitime engel değil, aksine destek olduğunu, başarılı sporcuların aynı zamanda başarılı birer öğrenci olabileceklerini göstereceğiz." dedi. İçinde; 6500 seyirci kapasiteli uluslararası standartlarda bir spor salonu, 16 derslikli spor lisesi, Sporcu sağlık merkezi Performans ölçüm laboratuarları, Öğrenci yatakhaneleri, Okul yemekhanesi, TVF idarî binası ve ofisleri, Kamp merkezi, Kondisyon salonu, Açık ve kapalı otopark, Destek üniteleri bulunan Kampüste spor salonunun tamamlanmasıyla Başkent uluslararası standarttaki ilk voleybol salonuna kavuşmuş olacak. Spor salonu, aynı zamanda teleskopik tribünlerin kapatılmasıyla aynı anda 6 takımın antrenman yapabileceği bir voleybol dünyasına dönüşebilecek şekilde tasarlandı. Kampüsün hikâyesi şöyle: Millî Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Voleybol Federasyonu arasında 01 Mayıs 2008 tarihinde imzalanan; Okul Voleybolunun Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılmasına Dair İş Birliği Protokolden sonra iş birliği derhâl başlatıldı ve ilköğretimde 10 yılda 10.000 antrenör - 100.000 voleybolcu projesi büyük adımlarla yola çıktı. ![]() Proje tamamlandıktan sonra her yıl 100.000 ilköğretim öğrencisi voleybolcu olacaktı. Millî Eğitim Bakanlığımızla müşterek kurslar açılıyor, Türkiye'nin her yerinden ilköğretim okullarının beden eğitimi öğretmenleri davet edilerek 1. kademe voleybol antrenörlük kursuna alınıyordu. Kursa katılan antrenör sayısı 8 ay kadar kısa bir zamanda 1000'e yaklaştı, 2000'e doğru koşmaya başladı. Bir taraftan ilköğretimde voleybol hızla yaygınlaşır, bir taraftan okullara malzeme yardımı planlanırken, Federasyonumuz, Aroma'nın sponsorluğunda 2000 okula direk - file ve toptan oluşan voleybol setleri hediye etmeye başladı. ![]() Artık evvelce voleybol düzeneği olmayan 2000 okulumuzun filesi, direği ve topu vardı. Altyapıda birbirinden yetenekli ve fizikli binlerce genç bulunuyor, millî takım havuzları deniz gibi kabarıyor, ama bu çocukların bir arada tutulması mümkün olmuyordu. DERKEN İKİNCİ ADIMA SIRA GELDİ... VOLEYBOLUMUZUN GELECEĞİ, BİR VOLEYBOL LİSESİNDE BİR ARAYA GETİRİLMELİYDİ. Bu konudaki ikinci DEV adım; Türkiye Voleybol Federasyonu ile Millî Eğitim Bakanlığımız arasında 24 Haziran 2008 tarihinde imzalanan protokolle atıldı. Buna göre; Türkiye Voleybol Federasyonu, Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından Başkentte tahsis edilecek alana tüm sosyal ve destek üniteleriyle birlikte bir voleybol lisesi, uluslararası standartta bir spor salonu inşa edecek, her türlü alt yapıya sahip spor salonu Voleybol Kompleksi, aynı alana inşa edilecek spor lisesiyle birlikte tesisin tümü, Türkiye'nin ilk ve tek "VOLEYBOL KAMPÜSÜ" olacaktı. ![]() Millî Eğitim Bakanlığımızın desteğiyle ilerleme büyük süratle tamamlandı. Alan tahsisi yapıldı, projeler çizilip onaylandı, ihale ilanına çıkıldı, müteahhit firma belirlendi ve yerleşke alanındaki eski binaların yıkımına başlandı. İşte Kampüsümüz! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Reklam Alanı |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
atiliyor, sağlam, temelİmİz |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ahu Sağlam - Gülüm Can | webmaster | Bayram ve Fon Müzikleri | 0 | 19-04-2008 15:52 |
Reklam Alanı |