06-12-2007, 21:51 | #1 |
Girişken Üye
Teşekkürleriniz: 0
2 Mesajına 2 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Reklam Alanı
SPORDA ŞİDDET DEĞİL SEVGİ PROJE AMACI : Sporda barış, kardeşlik ve fair play ruhuna uygun sporcu ve seyirciler yetiştirmek Proje çalışmamızla: - Sporda şiddetin ne olduğu çocuklarımıza kavratılmaya çalışılacaktır, - Problemin çok boyutluluğu üzerinde durulacaktır, - Sporda şiddetin çocuklar, gençler ve ülkemiz üzerinde neden olduğu etkilerin ve ülke ekonomisine kaybettirdiklerinin anlatılması, - Toplumsal meseleye karşı hassasiyet kazanmaları, sahip çıkmaları için gerekli bilincin kazandırılmasına çalışılacaktır. PROJENİN GEREKÇESİ: Ülkemizde spor konusunda gerçek bir bilincin oluşmaması nedeniyle < Sporda Şiddet > tüm kesimlerde görülmektedir. Ve bu durum toplumsal bir sorun halini almaktadır. Eğitimin en kolay ulaşabileceği kesim olan öğrencilerimiz , toplumumuzun bir yansıması olan çocuklarımızla şiddet’e karşı olmak istiyoruz… Çocuklarımızı toplumu değiştirecek bireyler olarak görüyoruz. Bu nedenle problemlerin çözümü için önce onlara bu bilincin kazandırılmasını birinci derecede önemli olarak görüyoruz. Spor yaparken ve seyirci olarak nasıl davranılacağını bilen ve hatalı davranışlardan kaçınan kişilik sahibi bireyler olarak sporda barış ve fair play ruhuna uygun bir anlayışla ülkemizi layık olduğu yere Atatürk’ün hedeflediği çağdaş uygarlıklar seviyesine taşımaktır. PROJENİN HEDEF KİTLESİ: Öncelikle ilköğretim 4-5-6-7 ve 8. sınıf öğrencileri, öğrencilerimizin aileleri ve tüm toplum… PROJENİN STRATEJİSİ: MEB, İç İşleri Bakanlığı ve GSGM’ü; sporda şiddet sorununu devlet nezdinde ele alarak, beden eğitimi öğretmenlerini okullarda eğitim vermek, güvenlik güçlerini de spor tesislerinde nasıl davranılacağı konusunda eğitimi için kurs veya seminerlere alınmasını sağlamak. PROJENİN HAZIRLIK VE UYGULAMA DÖNEMİNDEKİ FAALİYETLER - Beden Eğitimi öğretmenlerini okullarda eğitim verebilmeleri için kurs veya seminerlere alınması, - Sportif karşılaşmalarda görev alacak emniyet güçlerinin nasıl davranılacağı konusunda eğitim almaları için seminerlere alınması, - Spor karşılaşmalarına öğrencilerin okul olarak ücretsiz ve yer ayrılarak gitmelerinin sağlanması. PROJENİN AŞAMALARI: Öncelikle Beden Eğitimi öğretmenlerinin, Emniyet görevlilerinin eğitilmesi ve daha sonra bunun öğrencilere aktarılması. PROJE TAKVİMİ: Başlangıç : Mart - 2006 Bitiş : Haziran - 2006 EĞİTİM: Hedef alınan her okula her öğrenciye; afiş, el ilanları ve broşür hazırlanması derslerde konuya yer verilmesi. TANITIM PROPAGANDA: Belediyelerle işbirliği yapılarak reklam panolarının kullanılması, yerel basın ile tanıtımın görsel ve yazılı olarak yapılması. PROJENİN UYGULANACAĞI İL: Mersin, Toroslar Belediyesi sınırları içerisinde seçilen okullar OKULLAR: 1- Çavuşlu İlköğretim Okulu 2- İnönü ilköğretim Okulu 3- Ticaret Sanayi Odası Eğitim Vakfı İ.Ö.Okulu 4- Hüseyin Özer Merzeci İ.Ö. Okulu 5- 19 Mayıs İlköğretim Okulu 6- Anafartalar İlköğretim Okulu 7- İbrahim Karaoğlanoğlu İ.Ö. Okulu 8- Vali Sabahattin Çakmakoğlu İ.Ö. Okulu 9- Üstay İlköğretim Okulu 10- Atike Akel İlköğretim okulu PROJE İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM VE KURULUŞLAR: - Milli Eğitim Bakanlığı - İç İşleri Bakanlığı- İl Emniyet Müdürlüğü - Toroslar Belediyesi - İl Milli Eğitim Müdürlüğü - Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü - Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü - Mersin Üniversitesi - Avrupa Konseyi - Sponsor Kuruluşlar GİDERLER: - Broşür, Afiş ve El İlanlarının basım ücretleri, - Öğrencilerden sorumlu görevli beden eğitimi öğretmenlerinin ücretleri. PİLOT UYGULAMA TAKVİMİ: Belirlenen pilot okullarda 01. 03. 2006 tarihinden itibaren uygulamanın başlatılması. PROJE SAHİPLERİ: Başkan Üyeler Ahmet ANTMEN Mustafa R. SEVİM H.İbrahim UÇAL Hacer TAŞ For.Bed.Eğt.Öğrt. For.Bed.Eğt.Öğrt. For.Bed.Eğt. Öğrt. For.Bed.Eğt.Öğrt. Bülent YAVUZ H.Meral BAYHAN Emre ÖZDEMİR For. Bed.Eğt.Öğrt. İl Koor. Bed.Eğt.Öğrt. İngilizce Öğrt. |
Reklam Alanı |
07-12-2007, 23:20 | #2 |
Moderator
Teşekkürleriniz: 13
32 Mesajına 54 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
tşkler sayın hocam
08-12-2007, 00:10 | #3 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21 |
Hayal mi ne okuyorum . Ne güzel projeler. Biz de öğrencilerde şiddeti engellemek için turnuvalar yapıyoruz. Çocuklarımızı Eğitiyoruz. Fakat ağbi ve baba oldukları zaman ne oluyorrrrrrrrrrr? Önce toplum olarah refah düzeyimiz yükselsin, maça deşarj olmaya gitmeyelim, sonrası gelir ammmmaaa, inanın benim hiç umudum yok.
08-12-2007, 00:15 | #4 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21 |
Sitemizin karşısında halı saha var. gece maçları oynarken o, en yüksek eğitimi almış, babalar ve ağbilerin ağzından çıkan (((..........))))) sözleri ben utançla duyuyor ve kınıyorum...
deĞİl, sevgİ, sporda, Şİddet |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|