06-09-2008, 11:59 | #1 |
Administrators
Teşekkürleriniz: 0
139 Mesajına 245 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 10 |
Reklam Alanı
İlköğretim haftalık ders çizelgesinde seçmeli dersle ilgili maddeler aşağıda verilmiştir: 2. Okutulacak seçmeli dersler, öğretim yılı başında okulun ve çevrenin şartları, öğrencilerin ilgi, istek ve ihtiyaçları ile velilerin görüşleri de dikkate alınarak “Seçmeli Dersler” bölümünden öğretmenler kurulunca belirlenir. 3. Herhangi bir seçmeli dersin seçilebilmesi için o dersin bir önceki yılda seçilmiş olması şartı aranmaz. 4. Okullar, öğrencilerin ihtiyaçlarını dikkate alarak seçmeli ders çeşidini Bakanlık onayı ile artırabilirler. Bu durumda, hazırlanacak programın/programların Bakanlıkça onaylanması gerekir. 5. Görsel sanatlar ile müzik derslerinin saatleri 4. sınıftan itibaren zümre öğretmenleri kararı ile birleştirilerek dönemler hâlinde ikişer saat olarak da okutulabilir. Bu durumda öğretim yılının bir döneminde iki saat görsel sanatlar dersi; diğer döneminde de iki saat müzik dersi okutulur. Bu gibi durumlarda bu derslerden alınan bir dönem notu, yıl sonu notu olarak değerlendirilir. 6. Sanat etkinlikleri dersinde; sanat eğitiminin temel bilgileri verildikten sonra öğrencilerin tercih ve kabiliyetleri ile okulun fiziki durumu ve insan kaynakları dikkate alınarak drama, tiyatro, halk oyunları, enstrüman, resim, fotoğrafçılık, heykel vb. sanat alanlarından bir veya birkaçı üzerinde yoğunlaştırılmış etkinlikler yapılabilir. 7. Spor etkinlikleri dersinde; spor eğitiminin temel bilgileri verildikten sonra öğrencilerin tercih ve kabiliyetleri ile okulun fiziki durumu ve insan kaynakları dikkate alınarak güreş, futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi vb. spor alanlarından bir veya birkaçı üzerinde yoğunlaştırılmış etkinlikler yapılabilir. 8. Sanat etkinlikleri ve spor etkinlikleri dersi 4–8. sınıflarda okulun öğretmen durumu, fiziki ve teknik imkânları, öğrencilerin tercihleri vb. durumlar dikkate alınarak çizelgede belirtildiği gibi ikişer saat seçilebileceği gibi birer saat de seçilebilir. Peki okullarımızda neden spor etkinlikleri dersini bir türlü seçtiremiyoruz? Seçmeli dersler neye göre seçilir? Yukarıdaki maddelere göre seçmeliderslerde aranacak şartlar şöyle sıralanmış: 1- Okulun ve çevrenin şartları 2- Öğrencilerin ilgi, istek ve ihtiyaçları, 3- Velilerin görüşleri dikkate alınarak öğretmenler kurulunca belirlenir. - Bu durumlar göz önüne alınınca okulun şartlarında eğer bilgisayar öğretmeni, görsel sanatlar öğretmeni, yada müzik öğretmeni yok ise o zaman sportif etkinkler dersi muhakkak seçilmesi lazımdır. Eğer bu öğretmenlerden biri var ise o zaman sportif etkinlikler dersi 1 saat seçilebilir. Eğer tüm öğretmenler var ise o zaman yukarıdaki madde de öğrenci isteklerine bakılır diyor. - Öğrenci istekleri ve veli görüşürüne baktınızda bu hiçbir zaman uygulanmayan bir maddelerdir. Sonuçta okul yöneticisi hangi dersi seçerse o okutuluyor okullarda. Kaliteli bir eğitim için öğrenci istekleri muhahhakk aranmalı. gerekirse sınıflar iki bölünüp seçmeli dersler isteyen öğrencilere verilmeli. Üyelerimiz bu konuda çok sıkıntı yaşıyor. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Artık seçmeli derslerin müdürlerini keyfine değilde öğrencilerin ilgi ve isteklerine göre yapılmasını istiyoruz. www.bedenegitimi.gen.tr |
Reklam Alanı |
06-09-2008, 12:09 | #2 |
Yeni Üye
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
yetkililerden önce bizim sesimizin çıkması gerektiğini düşünüyorum ben. çünkü yukarıdada değinildiği gibi seçmeli derslerin öğretmenler kurulu kararıyla alındığı belirtilmiş.bizler müdürler ne söylerse onu yapmak zorunda değiliz.
|
06-09-2008, 15:54 | #3 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21 |
eğitim sistemini karıştıran, eğitimcileri mağdur eden bu yeni öğretim program ve sisteminin devlet okullarında uygulanamadığı açıkça ve bariz bir şekilde görülmektedir. Bununla ilgili extra bir önlem yada düzenleme yapılmalıdır. Özel okulların haftalık 45 saat ders süresine uymaktadır tüm seçmeli dersler. Fakat devlet okullarında haftada 30 saate göre olmuyor işte. Sorunun temeli buradadır. okulların tam güne dönüştürülmesi şarttır.
Dönüştürülemiyorsa, avrupanın modelini değil de kendi modelini yaratacaksın. Avrupa avrupa deniyor ama orada çocuk tamgün okulda , sporu seçmeli , okulun yada çevrenin spor tesisini kullanıyor, s.b.s ye hazırlanmak için dersaneye gitmiyor. bizim okullarımızın ve sistemimizin çatısının altına uymuyor işte avrupanın eğitim modeli .. Bunu lütfen düzenlesinler. Devlet okullarının vede öğretmenlerin artık hiç değerinin kalmadığını hissediyorum ve mesleğim adına çok üzülüyorum. öğrencilerimi de çok seveceği,,,,, gelecekte okul ve öğretmen deyince başları dönmesin diye.................. |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
dersi, etkinlikleri, neden, seçilmiyor, spor |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|