PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Üniv. de futbol seçenlere futbol antrenörlüğü veri

alpagon
06-02-2008, 13:23
Arkadaşlar şöyle birşey duydum sizlerle paylaşarak hem bilgisi olmayan arakadaşlara duyurmak istedim hemde bilgisi olan arkadaşların açıklamasını düşündüm, tabi gerçekliği konusunda kesin bir bilgim yok.Üniversitemizde okurken seçmeli olarak futbol dersi gören kişilere futbol antrenörlüğü belgesi verildiğini duydum bilgisi olan arkadaşlar varsa buraya yazarak beni ve arkadaşlarımızı bilgilendirirlerse sevinirim.Bu arada ben üniversitedeyken ders proğramımızda uzmanlık kalktığı için yoktu.Uzmanlık alan kişilerin antrenörlük belgesi alabildiğini biliyordum ama bize de böyle bir hak verildiğini bilmiyordum.

webmaster
06-02-2008, 13:36
Hocam ben uzmanlık belgesi ile B lisan antrenörlük aldım. Ama bizim zamanımızda hocamız şöyle diyordu; Üni. 3 dönem aynı branşları seçerseniz o branştan denklik belgesi alabiliyorsunuz demişti.

enjoyment333
06-02-2008, 19:59
iki dönem futbol dersi almanız koşuluyla bağlı bulunuduğunuz futbol bölge federasyona giderek istene evrakları verip alabilrsiniz

selkad
06-02-2008, 20:18
VERMİYORLAR..bende 99 girişliyim 3 dönem futbol seçtik futbol haricinde diğer branşlardan alabiliyormusuz genclik spordaki arkadaşım öyle dedi futbol verilmiyormus ama uzmanlık vardı bizden önce onlar aldı..

enjoyment333
06-02-2008, 21:16
sayın hocam futbol özerk bir federasyon onun için bölgenizdeki futbol bölge federasyonuyla görüşün alabilisiniz

cannnes
08-02-2008, 02:21
yazılan cevaplarda eksik bir nokta var bende 2002 mezunuyum ve bir yılla uzmanlıkğı kaçırdığımdan dolayı alamadım.ancak benden sonra mezun olupta bu belgeyi (bi şekilde) alan arkadaşlarım var bu konuda çok büyük bir haksızlık olduğuna inanıyorum

alpagon
09-02-2008, 01:15
Ben üniversitede 1 dönem futbol dersini seçebilmiştim bu durumda alamıyormuyum yani.Bu konuyla ilgili internette antrenör eğitim yönetmeliğini buldum ve okudum bir maddede şöyle yazıyor; = o ns = />

21 Ocak 2003 tarih ve 25000 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Antrenör Eğitim Yönetmeliğinin 20.inci maddesinde yapılan değişiklik.
Üniversitelerin Beden Eğitimi veya Spor Eğitimi Veren Yüksek Öğrenim Kurumlarından Mezun Olanlar

Madde 20- — Üniversitelerin beden eğitimi veya spor eğitimi veren yüksek öğrenim kurumlarından mezun olanların kademeler itibariyle aşağıda belirtilen bentlerden yalnızca bir branşta olmak şartıyla talep ettikleri spor dalında antrenör belgesi alabilmesi için;
a) Üniversitelerin beden eğitimi veya spor eğitimi veren yüksek öğrenim kurumlarından mezun olup, herhangi bir spor dalında ihtisas eğitimi almayan ancak bir spor dalında ağırlıklı olarak seçmeli eğitim alanlara, o dalda I. Kademe (Yardımcı Antrenör) belgesi.

Bu A maddesi bizi ilgilendiriyor burada ağırlıklı olarak seçmeli eğitim alanlara diyor ben 1 dönem aldım, şu kadar dönem alan demiyor yönetmelik bunu neye göre belirliyorlarki acaba. Birde B ve C maddesi var bizi ilgilendirmiyor ama diğer arkadaşlara bilgi mahaiyetinde,

b) Üniversitelerin beden eğitimi veya spor eğitimi veren yüksek öğrenim kurumlarından mezun olanlardan eğitim gördükleri ihtisas dersi ile ilgili olarak durumlarını belgelemeleri şartıyla uzmanlık (ihtisas) spor dalında II. Kademe (Antrenör) belgesi,
c) Üniversitelerin beden eğitimi veya spor eğitimi veren yüksek öğrenim kurumlarının antrenör eğitimi bölümü mezunlarına III. Kademe (Kıdemli Antrenör) belgesi, III. Kademe (Kıdemli Antrenör) belgesini aldıktan sonra üç yıl boyunca antrenörlük yaptığını ve ilgili spor dalında en az iki seminere katıldığını belgeleyenlere, başvurusu halinde doğrudan IV. Kademe (Başantrenör) belgesi,
verilir.
Yurt dışındaki üniversitelerin beden eğitimi veya spor eğitimi veren 4 yıllık yüksek öğrenim kurumlarından mezun Türk vatandaşları ile Türk vatandaşlığı hakkını elde eden yabancıların, öğrenim denkliği Yüksek Öğretim Kurumu tarafından kabul edilen ve spor dalındaki ihtisaslarını belgeleyen kişilere; Daire Başkanlığınca oluşturulacak denklik komisyonu kararının Genel Müdürlük Makamının onayından sonra (a), (b) ve (c) bentlerinden durumuna uygun olan yalnız bir spor dalında antrenör belgesi verilir."

Bu konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar kesin bir yargıya varalım ve hakkımız varsa kavuşalım alalım belgemizi..

webmaster
09-02-2008, 01:29
Bence a maddesi benim yukarıda anlattığım gibi, fakat dönem söylememiş ama ağırlıklı seçmeli dediğine göre diğer derslerden fazla olması lazım yani en az 2 olabilir. Böylelikle bu maddeye dayanarak belge alabiliriz arkdaşlar. Ramazan çok teşekkür ederim bilgiler için.

YAGANIBA
09-02-2008, 20:23
peki hocam futbol bölge federasyonundan 2 dönem futbol dersi alıp belge alan arkadaş varmı ? ben bu konuyu çok araştırdım futbol antrenörlük belgesi almak için 5 yıl amatörde oynama şartı arıyorlar.bunun için defalarca futbol federasyonuna mail attım ama cevap alamadım. Özellikle beden eğitimi öğretmenlerinden istekli olanları hepsine en alt düzeyde olsa futbol antrenörlük belgesinin verilmesi gerekliliğini söyledim ama maalesef hiç bire olumlu gelişme olmadı. Kısacası arkadaşlar 5 yıl amatörde oynamış lise mezunu futbol antrenörlük belgesini alabilirken futbolun gelişmesine katkısı tartışılmaz olan beden eğitimi öğretmenlerine bu belgeyi çok görüyorlar

YAGANIBA
09-02-2008, 20:28
Hocalarım birde size şunu sormak istiyorum. biz üniversitede futbol-voleybol ve basketbolu 2 dönem zorunlu ders olarak aldık gençlik spordan antrenörlük belgesi almakiçin derslerin seçmeli olma şartı aranıyor benim durumumda olanlar yani bu dersleri mecburi alanlar bu haktan yararlanamıyormu?

enjoyment333
09-02-2008, 23:39
alan arkadaşlarım mevcut sayın hocalarım alanları bildiğim için futbol federasyonunu arayın öğrenin detaylı biligiyi oradan alın derim

yiğit efe
15-02-2008, 22:16
İhtisasını üniversitede futbol olarak yapanlar antrenörlük belgesi alıyorlar barkadaşlar.Tabi bunu ya transkriple yada başka bir belgeyle belgelemeleri gerekiyor alan arkadaşlar mevcut.

YAGANIBA
15-02-2008, 22:24
sadece üniversitede futbol uzmanlığı olanamı veriyorlar.Biz 2 Dönem zorunlu olarak aldık bizim durumda olanlara sanırım bu belgeyi vermiyorlar arkadaşlar daha öncede yazdım amatörde 5 yıl lisanslı futbolcu olarak oynama ve bunu belgelendirme şartı arıyorlar.Lütfen bu konuda gerçekten bilgi sahibi ve bizzat futbolun içinde olan arkadaşlaraçıklama yaparlarsa seviniriz.
soru 1: üniversitede seçmeli veya zorunlu olarak futbol dersini alanlar belge alabiliyormu?
soru 2: Aliyorlarsa nerden?
soru 3: Biz beden eğitimi öğretmenleri olarak bu belgeyi almalımıyız almamalımıyız? sadece amatörde futbol oynamış arkadaşlarmı bu belgeyi alabilmeli?
soru 4: Herkse almalı deniliyorsa çoğunlukla bununlailgili hep beraber ne gibi girişimlerde bulunmalıyız?

saygılarımla.......

webmaster
15-02-2008, 23:20
bu sorularınızın yanıt olacaktır herhalde hocam.
Cevap 1: evet alabiliyor.
Cevap 2: Gençlik spor il müdürlüğünden veya futbol federasyonundan. aşağıdaki belgelerle birlikte.
Cevap 3: Tabiki almalıyız. bize böyle bir hak verilmişse neden almayalım.her futbol oynayan antrenör olmaz hocam bence.
Cevap 4: Ben aldım. uzmanlık belgemi federasyona gönderdim B denlik belgesi aldım. Herkes alabilir.

İnş. sorularınıza cevap olmuştur.

Beden Eğitimi ve Spor yüksekokulu Mezunlarının Antrenör Belgesi Alması İçin Gerekli Belgeler = o ns = /><?:NAMESPACE PREFIX = O />

16 Ağustos 2002 tarih ve 24848 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak, 01 Ocak 2003 yürürlüğe giren ve 5 Kademeli olarak uygulanacak olan ANTRENÖR EĞİTİM YÖNETMELİĞİ’ne göre Üniversitelerin Beden Eğitimi veya Spor Eğitimi veren yükseköğrenim kurumlarından mezun olanlardan istenen belgeler;

MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify; tab-stops: list 36.0pt; mso-list: l0 level1 lfo1" ="Mso Dilekçe (Açık Adresli)
MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify; tab-stops: list 36.0pt; mso-list: l0 level1 lfo1" ="Mso 2 adet vesikalık fotoğraf (orijinal-kravatlı ve sakalsız)
MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify; tab-stops: list 36.0pt; mso-list: l0 level1 lfo1" ="Mso Diploma (noter-tasdikli)
MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify; tab-stops: list 36.0pt; mso-list: l0 level1 lfo1" ="Mso Transkript (yıllara göre ders ve not dökümanı)
MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify; tab-stops: list 36.0pt; mso-list: l0 level1 lfo1" ="Mso Mezun olduğu üniversiteden uzamanlık veya seçmeli ders gördüğüne dair alınacak belge
MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify; tab-stops: list 36.0pt; mso-list: l0 level1 lfo1" ="Mso Savcılık sabıka kaydı (aslı)
MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify; tab-stops: list 36.0pt; mso-list: l0 level1 lfo1" ="Mso Nüfus cüzdanı fotokopisi
MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify; tab-stops: list 36.0pt; mso-list: l0 level1 lfo1" ="Mso Sağlık raporu (Hükümet tabipliği ve sağlık ocağından) (aslı)
MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify; tab-stops: list 36.0pt; mso-list: l0 level1 lfo1" ="Mso Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden sporda Cezaları olmadığına dair yazı (aslı)
MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify; tab-stops: list 36.0pt; mso-list: l0 level1 lfo1" ="Mso Ziraat Bankası Ulus/Ankara Şubesi 36261168-5002 nolu hesabına 35 YTL yatırıldığına dair dekont (2008 yılı için)
Yukarıdaki belgelerin tamamlanmasından spnra Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Spor Eğitim Dairesi Başkanlığı, Süleyman Sırrı Sokak 3/7 sıhhiye – Ankara adresine gönderilmesi yada elden teslim edilmesi halinde uygun denklik işlemi yapılarak kişiye Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri aracılığıyla en kısa sürede teslim edilecektir.

YAGANIBA
16-02-2008, 00:42
sayın hocam çok teşşekür ederim cevaplarınız için ama anlaşamadığımız bir nokta var.Bende başvurdum ama bana vermediler.Neden olarakta şu iki -maddeyi söylediler.
1- Son sınıfta uzmanlık veya yardımcı uzmanlık futbol olacak
2- Seçmeli ders olarak futbol dersi seçmiş olmanız lazım

Sayın hocam bizim üviversitede 1. sınıfta iki dönemde biz futbolu zorunlu aldık bizde uzmanlıkta yoktu seçmeli futbol derside adamlar bizim zorunlu olarak aldığımız futbol dersini kabul etmiyor illa seçmeli olacak diyor sizinde yazmış olduğunuz mezun olanlardan istenilen belgeler kısmında
5. madde: mezun olacağı okuldan alacağı uzmanlık belgesi veya seçmeli ders gördüğüne dair belge.
işte bütün sorun bu 2001 mezunuyum bizim mezun olduğumuz sene bizim üniversitede uzmanlıkları kaldırdılar seçmeli olarakta futbol dersi yoktu.Yani transkripte bizim gördüğümüz futbol dersi zorunlu olarak görünüyor seçmeli değil.

Şu an 2001 yılında pamukkale ünv den mezun olan herkes benimle aynı durumda işte bu durumda ne yapacağız onu bilemiyorum. Benim asıl branş voleybol onunkini bile alamadım seçmeli değil diye.

saygılarımla hocam.....

serkanyersoken
18-02-2008, 10:46
sayın hocam ben 2003 mezunuyum 3 dönem seçmeli futbol dersi aldım antrenörlük belgesini ala bilirmiyim

enurdan
03-05-2008, 20:20
merhabalar herkese uzun zamndır bende bu konuyu araiştırıyorum ben 2002 18 mart üniversitesi meznuuym bizim transkriptlerdede branş adı gözükmüyoır ve seçmeli ders oalrak gözüküyor ancalk geçenyıl bizim dönemden arkadşım almış ve sıorduğumda mezun olurken bölüm başkanından brranşı voleyboldur diye belge almış ve onunla antrenörlük belgesini almış şimid biz aynı şeyi istediğimizde alamıyoruz çünkü bizim dönemmiizideki hocaların hepsi, değişti kimse biiz tanımıyor ve elimizdeki transkirpte branşlar yazmıyo şimdi biz bu belgeyi alamıcakmıyız :(

webmaster
04-05-2008, 00:12
serkan hocam siz alabilirsiniz.

enurdan hocam siz branşınızı belgelendirdiğiniz takdirde alabilirsiniz. diğer şekilde sizin hangi branştan seçmeli ders aldığınız belli olmadığından alamazsınız.

serkanyersoken
04-05-2008, 00:24
sayın hocam aydınlattığınız için çok teşşekkür ederim bugün aldığım 2. güzel haber 1.simi baba oluyorum

sawyer
07-05-2008, 19:35
merhabalar herkese uzun zamndır bende bu konuyu araiştırıyorum ben 2002 18 mart üniversitesi meznuuym bizim transkriptlerdede branş adı gözükmüyoır ve seçmeli ders oalrak gözüküyor ancalk geçenyıl bizim dönemden arkadşım almış ve sıorduğumda mezun olurken bölüm başkanından brranşı voleyboldur diye belge almış ve onunla antrenörlük belgesini almış şimid biz aynı şeyi istediğimizde alamıyoruz çünkü bizim dönemmiizideki hocaların hepsi, değişti kimse biiz tanımıyor ve elimizdeki transkirpte branşlar yazmıyo şimdi biz bu belgeyi alamıcakmıyız :(
dostum bende ç.kale mezunuyum bugün transkript belgemi aldım ve orada branş futbl diye yazıyor... ayrıca eğitim fakültesi dekanlığındanda branş dersi olarak futbol almıştır diye birde yazı aldım senin bir yanlışlığın vardır... birdaha dene transkrip alırken görevlilere seçmeli dersinin futbol olarak girmeleerini söyle...

webmaster
07-05-2008, 23:07
gözünüz aydın serkan hocam, Allah analı babalı büyütsün.

ozlicem
04-06-2008, 23:39
ARKADAŞLAR EĞER TRANSKRİPT YA DA ÜNİVERSİTEDEN ALACAĞINIZ BELGEDE FUTBOL UZMANLIK OLARAK YAZMIYORSA BU BELGEYİ FEDERASYONDAN ALAMAZSINIZ.BEN SELÇUK ÜNİ 2000 MEZUNUYUM ALAMADIM.1999 YILINDA DEĞİŞEN DERS PROGRAMI İLE BANA BELGEYİ VERMEDİ BENDE HAKKIMIHUKUKİ YOLLARDAN ARAYACAĞIM.MESAJLARINIZI BEKLİYORUM.