06-02-2008, 13:23 | #1 |
Girişken Üye
Teşekkürleriniz: 8
4 Mesajına 7 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Reklam Alanı
|
Reklam Alanı |
06-02-2008, 13:36 | #2 |
Administrators
Teşekkürleriniz: 0
139 Mesajına 245 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 10 |
Hocam ben uzmanlık belgesi ile B lisan antrenörlük aldım. Ama bizim zamanımızda hocamız şöyle diyordu; Üni. 3 dönem aynı branşları seçerseniz o branştan denklik belgesi alabiliyorsunuz demişti.
|
06-02-2008, 19:59 | #3 |
Moderator
Teşekkürleriniz: 13
32 Mesajına 54 teşekkür edildi.
iki dönem futbol dersi almanız koşuluyla bağlı bulunuduğunuz futbol bölge federasyona giderek istene evrakları verip alabilrsiniz
06-02-2008, 20:18 | #4 |
Girişken Üye
Teşekkürleriniz: 2
2 Mesajına 2 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 18 |
VERMİYORLAR..bende 99 girişliyim 3 dönem futbol seçtik futbol haricinde diğer branşlardan alabiliyormusuz genclik spordaki arkadaşım öyle dedi futbol verilmiyormus ama uzmanlık vardı bizden önce onlar aldı..
|
06-02-2008, 21:16 | #5 |
Moderator
Teşekkürleriniz: 13
32 Mesajına 54 teşekkür edildi.
sayın hocam futbol özerk bir federasyon onun için bölgenizdeki futbol bölge federasyonuyla görüşün alabilisiniz
08-02-2008, 02:21 | #6 |
Yeni Üye
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
yazılan cevaplarda eksik bir nokta var bende 2002 mezunuyum ve bir yılla uzmanlıkğı kaçırdığımdan dolayı alamadım.ancak benden sonra mezun olupta bu belgeyi (bi şekilde) alan arkadaşlarım var bu konuda çok büyük bir haksızlık olduğuna inanıyorum |
09-02-2008, 01:15 | #7 |
Girişken Üye
Teşekkürleriniz: 8
4 Mesajına 7 teşekkür edildi.
Ben üniversitede 1 dönem futbol dersini seçebilmiştim bu durumda alamıyormuyum yani.Bu konuyla ilgili internette antrenör eğitim yönetmeliğini buldum ve okudum bir maddede şöyle yazıyor; = o ns = />
21 Ocak 2003 tarih ve 25000 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Antrenör Eğitim Yönetmeliğinin 20.inci maddesinde yapılan değişiklik. Üniversitelerin Beden Eğitimi veya Spor Eğitimi Veren Yüksek Öğrenim Kurumlarından Mezun Olanlar Madde 20- — Üniversitelerin beden eğitimi veya spor eğitimi veren yüksek öğrenim kurumlarından mezun olanların kademeler itibariyle aşağıda belirtilen bentlerden yalnızca bir branşta olmak şartıyla talep ettikleri spor dalında antrenör belgesi alabilmesi için; a) Üniversitelerin beden eğitimi veya spor eğitimi veren yüksek öğrenim kurumlarından mezun olup, herhangi bir spor dalında ihtisas eğitimi almayan ancak bir spor dalında ağırlıklı olarak seçmeli eğitim alanlara, o dalda I. Kademe (Yardımcı Antrenör) belgesi. Bu A maddesi bizi ilgilendiriyor burada ağırlıklı olarak seçmeli eğitim alanlara diyor ben 1 dönem aldım, şu kadar dönem alan demiyor yönetmelik bunu neye göre belirliyorlarki acaba. Birde B ve C maddesi var bizi ilgilendirmiyor ama diğer arkadaşlara bilgi mahaiyetinde, b) Üniversitelerin beden eğitimi veya spor eğitimi veren yüksek öğrenim kurumlarından mezun olanlardan eğitim gördükleri ihtisas dersi ile ilgili olarak durumlarını belgelemeleri şartıyla uzmanlık (ihtisas) spor dalında II. Kademe (Antrenör) belgesi, c) Üniversitelerin beden eğitimi veya spor eğitimi veren yüksek öğrenim kurumlarının antrenör eğitimi bölümü mezunlarına III. Kademe (Kıdemli Antrenör) belgesi, III. Kademe (Kıdemli Antrenör) belgesini aldıktan sonra üç yıl boyunca antrenörlük yaptığını ve ilgili spor dalında en az iki seminere katıldığını belgeleyenlere, başvurusu halinde doğrudan IV. Kademe (Başantrenör) belgesi, verilir. Yurt dışındaki üniversitelerin beden eğitimi veya spor eğitimi veren 4 yıllık yüksek öğrenim kurumlarından mezun Türk vatandaşları ile Türk vatandaşlığı hakkını elde eden yabancıların, öğrenim denkliği Yüksek Öğretim Kurumu tarafından kabul edilen ve spor dalındaki ihtisaslarını belgeleyen kişilere; Daire Başkanlığınca oluşturulacak denklik komisyonu kararının Genel Müdürlük Makamının onayından sonra (a), (b) ve (c) bentlerinden durumuna uygun olan yalnız bir spor dalında antrenör belgesi verilir." Bu konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar kesin bir yargıya varalım ve hakkımız varsa kavuşalım alalım belgemizi.. |
09-02-2008, 01:29 | #8 |
Administrators
139 Mesajına 245 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 10 |
Bence a maddesi benim yukarıda anlattığım gibi, fakat dönem söylememiş ama ağırlıklı seçmeli dediğine göre diğer derslerden fazla olması lazım yani en az 2 olabilir. Böylelikle bu maddeye dayanarak belge alabiliriz arkdaşlar. Ramazan çok teşekkür ederim bilgiler için.
|
09-02-2008, 20:23 | #9 |
Üye
peki hocam futbol bölge federasyonundan 2 dönem futbol dersi alıp belge alan arkadaş varmı ? ben bu konuyu çok araştırdım futbol antrenörlük belgesi almak için 5 yıl amatörde oynama şartı arıyorlar.bunun için defalarca futbol federasyonuna mail attım ama cevap alamadım. Özellikle beden eğitimi öğretmenlerinden istekli olanları hepsine en alt düzeyde olsa futbol antrenörlük belgesinin verilmesi gerekliliğini söyledim ama maalesef hiç bire olumlu gelişme olmadı. Kısacası arkadaşlar 5 yıl amatörde oynamış lise mezunu futbol antrenörlük belgesini alabilirken futbolun gelişmesine katkısı tartışılmaz olan beden eğitimi öğretmenlerine bu belgeyi çok görüyorlar |
09-02-2008, 20:28 | #10 |
Üye
Hocalarım birde size şunu sormak istiyorum. biz üniversitede futbol-voleybol ve basketbolu 2 dönem zorunlu ders olarak aldık gençlik spordan antrenörlük belgesi almakiçin derslerin seçmeli olma şartı aranıyor benim durumumda olanlar yani bu dersleri mecburi alanlar bu haktan yararlanamıyormu? |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
antrenörlüğü, futbol, seçenlere, veri, Üniv |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|