PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ders saati kadro ??

mert4806
11-09-2008, 08:22
Arkadaşlar bulunduğum okulda 28 saatBeden eğitimi dersi var ve okulda 2 öğretmeniz .Spor etkinlikleri dersi ile ders saati 40 saate çıkıyor.Benim size sorum spor etkinlikleri seçilmezse ders saati 28 de kalıyor.Budurumda Kadronun birinin düşme durumu varmı???

mert4806
11-09-2008, 10:10
bir fikri olan yokmu arkadaşlar???

sedaerg
11-09-2008, 14:32
başka bir okula görevlendirme olur hocam ders saatiniz doldurulmak zorunda

Ahmet Köseoğlu
11-09-2008, 14:37
evet hocam o okulun kadrosu 1'e düşer. çünkü norm için seçmeli ders saatleri sayılmıyor.

mert4806
11-09-2008, 18:55
kaç saatte 2 kadro oluyor???? Sınıf aldığımız zaman sınıf öğretmenliği saat dolduruluyormu?28+2=30 saat oluyor? tam olarak bilgisi olan varmı bu konuda? (spor etkinliğide sectık ayrıca onla 40 saat yapıyor.)

alevatam
11-09-2008, 19:09
bende aynı durumdayım hocam beden eğitimi dersi okulda 25 saat ve okula 1 tane de görevlendirme beden eğt.öğrt. verildi seçmeli+beden eğt dersi+trafik dersi toplam 42 saat oldu okulun kadrolu öğretmeni ben olduğum halde bana 22 görevlendirme gelen öğrt.ise 20 saat verdiler benim ders saatim dolmazken neden görevlendirme aldıklarını hala anlamış değilim.idareye sorduğumda ise ilçe milli eğitimden verildiğini söylüyolar

cemsea
11-09-2008, 20:28
2sorumvar yardımcı olur musunuz.Ben yeni atandım ilk atamada yolluk parası verilmiyormuş ancak dava açanlar alabiliyormuş bu ne kadar doğru doğru ise nereye gitmem gerekir. 2. sorum ise bulunduğum okulda şubeler tek ve ilköğretim dolayısı ile ders saatim 1.2.3. sınıflarlar beraber 13 oluyo ve 3 ders de görsel sanatlar verdiler ama bizim 1.2.3. sınıflara girmemiz yasak değil mi ne yapmalıyım. tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim her kafadan bir ses çıkıyor kime soracağımı şaşırdım şimdiden tşklerr!!!

papatyacık
11-09-2008, 20:35
arkadaşlar bende aynı sorundan muzdaribim,benim okulumdada 51 saat ders var fakat 4 öğretmeniz,görevlendirme istedim müdürle görüşmek çok zor,günler geçiyor derse ihtiyacımız var arkadaşlar,bizim haklarımız neler

papatyacık
11-09-2008, 20:35
arkadaşlar bende aynı sorundan muzdaribim,benim okulumdada 51 saat ders var fakat 4 öğretmeniz,görevlendirme istedim müdürle görüşmek çok zor,günler geçiyor derse ihtiyacımız var arkadaşlar,bizim haklarımız neler

gule
13-09-2008, 20:58
bende aynı durumdayım spor etkın.secılmedıgı ıcın 28 saat ders var ve 2 ogretmenız.norm kadro sayısı 1 dusmttu bu durumda yanı baska bır okulda gorevlendırme beklıyorum.fakat dun memurlar nette alacagımız kulub 2 saatten sayılabılınıyormus yanı mmas karsılıgı olabılıyormus.kafam karma karısık ve halen memden gorev beklıyorum suan 13 saat derse gırıyorum.eger kulup 2saat sayılıyorsa neden ıdarenın boyle bıseyden haberı yok bılemıyorum.

hllhoca
14-09-2008, 00:02
arkadaşlar norm kadrolar 21 saat üzerinden belirlenir.

yani maaş karşılığı girdiğimiz ders saati 15 olmasına ve 15 saat üstü ders saatinin ek derse sayılmasına rağmen, bir öğretmenin görevlendirme gönderilebilmesi için ders saatinin 21 saatin altında olması gerekir. 21 saatin üztünde ise öğretmen istemezse görevlendirme olarak başka okula gönderilemez.

norm kadrolar ise öğretmenler kurulunda seçilen (seçmeli veya alan dersi olsun farketmez) dersler ve onların haftalık toplam saati ile ilgilidir.

sene başladıktan yani öğretmen yerleştirmeleri başladıktan ve bittikten sonra kadro düşmesi diye bişey söz konusu olamaz. ancak ders saati az ise ve öğretmen isterse, bülgesinde açık bulunan herhangi bir okula görevlendirme isteyip, aynı zamanda o okulun da derslerine girebilir.

ayrıca okulda girdiğiniz tüm dersler, sizin görevlendirmeniz söz konusu olduğunda dikkate alınır. yani sınıf öğretmenliğiniz veya branş dışı olarak girdiğiniz tüm dersler buna dahil edilir.

kısacası hangi derslere giriyor olursanız olun, toplam ders saatiniz 21 saatin üstünde ise, istemezseniz görevlendirme gönderilemezsiniz.

yok eğer ben istiyorum derseniz koordinatör müdürlüğe dilekçe yazarak talebinizi belirttiğiniz ve ihtiyacı olan bir okul bulunduğu halde görevlendirmeniz yapılacaktır.

mert4806
21-09-2008, 11:28
Benim sormak istediğim seneye okulumda 28 saat zorunlu beden eğitimi dersimiz var kadromuz şu an 2 beden eğt öğrt. Seneye birimizin kadrosu düşermi? düşerse ben yakın bir okula geçmeyi düşünüyorum.meb beni göndermeden başka bir okula.....

mert4806
22-09-2008, 21:03
?????

hllhoca
23-09-2008, 02:11
norm kadrolar öğretmenler kurulunda belirlenir. normunuzun düşmemesi için illa beden eğitimi dersinin yeterli olması şart değil. sizin girebileceğiniz tüm dersler dikkate alınır norm kadro hesaplanırken. trafik, sağlık vs. ve bu diğer dersler için de kadro ya da öğretmen istenmez. dolayısıyla kadronuz da düşmez. ayrıca kadro kendiliğinden düşmez. genllikle müdürler mevcut öğretmenini zorda bırakmamak için, ders seçimini ona göre yapar. yok eğer göndermek niyetindeyse öğretmenini, kurulda kadro düşecek şekilde ders seçilir. ama her şeye rağmen ben tain istemiyorum kadrom bu okulda kalsın diyorsanız, kimse kadronuzu gönderemez. sadece görevlendirme olarak başka okula gönderilirsiniz.

kısacası kadro düşmesi diye bir olay yoktur. yeterli ders saati yoksa görevlendirme vardır. yani kadronuz yerindedir ama başka okulda derse girersiniz.

mert4806
23-09-2008, 08:45
halil hocam teşekkürler ....

hllhoca
29-09-2008, 04:01
rica ederim hocam umarım yardımcı olabilmişimdir