PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ön Çapraz Bağım koptu Tavsiyelerinizi Bekliyorum

serci2002
10-03-2013, 23:16
:confused:Arkadaşlar 25 kasım 2012 de amatör müsabakada sağdiz ön çapraz bağım koptu. Isparta spor hekimliğindeki ortopedist ön kas grubunu kuvvetlendir onunla yaşamaya çalış çok sıkıntı verirse ameliyat yapalım. Şimdi ameliyat olsan 2-3 yıl sonra tekrar sakatlanabilirsin diyor. Bundan sonra ani hareketlerden kaçınmamı olduğum yerde geri dönüş yapmamam gibi bir sürü şeyi sıraladı yaşamımı kontrollü sürdürmem gerektiğini belirtti. Şimdilik bir ağrım yok fakat dizimi büküp oturamıyorum artı oturup kalkışlarımda dizimden küt sesi gelip sanki dizim yerine oturuyormuş gibi oluyor eklem kapsülüne zarar vermekten korkuyorum mr de kemiklerin birbirine çok yakınlaşmış olduğu görünüyor bunun uzaklaşması için ne yapılması gerektiğinden hiç bahsetmediler.
Şimdi ben ameliyat olmalımıyım yoksa bu şekilde kontrollü bir hayat tarzınamı geçmeliyim? Yorumlarınızı bekliyorum

binali
12-03-2013, 00:35
serci2002 (http://forum.bedenegitimi.gen.tr/member.php?u=84008) Arkadaşım yazınızı https://www.facebook.com/#!/groups/127112734034884/ sayfasına aktardım...Oradanda takip edebilirsiniz..

serci2002
12-03-2013, 01:47
serci2002 (http://forum.bedenegitimi.gen.tr/member.php?u=84008) Arkadaşım yazınızı https://www.facebook.com/#!/groups/127112734034884/ sayfasına aktardım...Oradanda takip edebilirsiniz..

Teşekkürler kapalı grubmuş katılım için istek gönderdim. Onaylanınca takip ederim.

yiğit01efe
16-03-2013, 23:58
slm. öncelikle geçmiş olsun,bende 20 yıl futbol oynadım daha sonra halı sahada futbol maçında sakatlandım, geçen yıl 15 tatilde menisküs ardından 4 temmuz 2012 de sol diz ön çapraz bağ ameliyatı oldum, ameliyat yaklaşık 2-3 saat sürüyor, ben ameliyatımı canlı olarak izledim, bacağın arka tarafından bir bağ alarak bunu ön tarafa monte ediyorlar, tabi bazı hekimler yapay bağ kullanıyor, ameliyat sonrası 1 ay gibi bir süre sıkıntılı geçiyor, ama önemli olan ameliyat kadar ameliyattan sonra yapacağın egzersizler, ben yaklaşık 1-2 ay sürekli dizimi çalıştırdım, hatta fizik tedavi bile görmedim, ardından düz koşular ve ağırlık çalışarak güçlendirdim, şu an tam 8 ay oldu yaklaşık 1 aydır halı sahda yavaş yavaş top oynamaya başladım, tavsiyem yaz tatilinde olman okul açılana kadar düzelirsin...

webkerem
17-03-2013, 16:07
Öncelikle geçmiş olsun. Ön çapraz bağ ameliyatı artık çok basit bir ameliyat olmaya başladı. Her şehirde neredeyse her hastanede doktorlar tarafından yapılan bir ameliyat haline gelmeye başladı. Ameliyat olursan iyi bir çalışma ile 6 ay içerisinde eski sağlığına kavuşursun.

serci2002
19-03-2013, 00:18
slm. öncelikle geçmiş olsun,bende 20 yıl futbol oynadım daha sonra halı sahada futbol maçında sakatlandım, geçen yıl 15 tatilde menisküs ardından 4 temmuz 2012 de sol diz ön çapraz bağ ameliyatı oldum, ameliyat yaklaşık 2-3 saat sürüyor, ben ameliyatımı canlı olarak izledim, bacağın arka tarafından bir bağ alarak bunu ön tarafa monte ediyorlar, tabi bazı hekimler yapay bağ kullanıyor, ameliyat sonrası 1 ay gibi bir süre sıkıntılı geçiyor, ama önemli olan ameliyat kadar ameliyattan sonra yapacağın egzersizler, ben yaklaşık 1-2 ay sürekli dizimi çalıştırdım, hatta fizik tedavi bile görmedim, ardından düz koşular ve ağırlık çalışarak güçlendirdim, şu an tam 8 ay oldu yaklaşık 1 aydır halı sahda yavaş yavaş top oynamaya başladım, tavsiyem yaz tatilinde olman okul açılana kadar düzelirsin...

Öncelikle geçmiş olsun. Ön çapraz bağ ameliyatı artık çok basit bir ameliyat olmaya başladı. Her şehirde neredeyse her hastanede doktorlar tarafından yapılan bir ameliyat haline gelmeye başladı. Ameliyat olursan iyi bir çalışma ile 6 ay içerisinde eski sağlığına kavuşursun.

Arkadaşlar öncelikle geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler. Bende doktorumu bulup temmuz ayının ilk haftasına ameliyat olmayı planlıyorum ki okullar açılana kadar düzeltebileyim. O güne kadar da bacak kaslarını kuvvetlendirme için salona devam etmeyi düşünüyorum ki yeni takılacak bağın kuvvetli olması düşüncesiyle. Ameliyatı sizin gibi canlı izleyebileçeğimi sanmıyorum sağım solum belli olmaz benim bayılırım sonra adamların başına iş çıkartmıyalım :D

yiğit01efe
23-03-2013, 00:05
Adana yakınlarındaysan tavsiye edeceğim doktorlar var, ön çapraz bağda iyidir...tekrardan geçmiş olsun

rubila
27-03-2013, 08:40
hocam ben adana yakınlarındayım kimi önerirsiniz cevabınızı bekliyorum

fatmairfanoter
28-03-2013, 21:42
hocam mutlaka ameliyat olmalısınız.Güçlendirme çalışması yaparak bir süre idare edebilir fakat sıkıntısız yaşam için gerekli.ben 2006 istanbulda oldum.iyi bir doktor bulmalısınız

serci2002
03-07-2013, 00:15
Arkadaşlar antalya medical park hastanesinde op.dr.Fırat Oruç'a 26 haziran 2013 itibari ile çapraz bağlarımı yaptırdım operasyon esnasında menisküslerimde de 2 yırtık varmış onlarda da tıraşlamalar yapıldı . İlk 2 gün çektiğim ağrıları önceden söyleseler belki ameliyat olmazdımdiye düşünüyorum. 3. günden sonra diz eklemini eskisi gibi bükme çalışmalarına başladım lakin baya ısdıraplı geçiyor çalışmalar. Bacak kaslarınız gerçekten kuvvetli girerseniz dönüşte sıkıntınız az oluyor. Aynı yerde benimle birlikte bir arkadaşım daha aynı operasyonu geçirdi spordan uzak 10 yıl geçirdiği için ekzersizlerde sıkıntı yaşıyor. Allahım düşmanımın başına bile vermesin böyle bir sıkıntı

death trip
04-10-2013, 01:14
ben 4.5 sene önce oldum bu ameliyatı... ameliyat sonrası oldukça sıkıntılı. bacak kasları muhallebi kıvamına dönüyor. başlarda leg extension'da tek bacakla 4kgyi bile zor kaldırıyordum şimdi 40kgyi kaldırabiliyorum sol bacakla.