Orijinalini görmek için tıklayınız : bayrak töreni
Merhaba arkadaşlar ben lisede beden eğitimi öğretmeniyim bayrak töreninde İstiklal Marşını ben yönetirken bir grup daha hızlı söyleyip arşın akışını bozduğu için o grubu durdurdum diğer grup söylemeye devam etti.Böyle birşeye yapma hakkı Beden Eğitimi öğretmeninin var mı? Bana belge olarak gönderebilir misiniz?
Adem Tırpancı
21-11-2013, 15:47
Merhaba arkadaşlar ben lisede beden eğitimi öğretmeniyim bayrak töreninde İstiklal Marşını ben yönetirken bir grup daha hızlı söyleyip arşın akışını bozduğu için o grubu durdurdum diğer grup söylemeye devam etti.Böyle birşeye yapma hakkı Beden Eğitimi öğretmeninin var mı? Bana belge olarak gönderebilir misiniz?
Hocam törenlerde beden eğitimi öğretmeninin görevi komut vermektir. Mevzuat olarak İstiklal Marşı'nı yönetmek gibi bir zorunluluğunuz yoktur. Bayrak töreni yönetmeliğinden alıntı aşağıdaki gibi:
ç) Törenlerde komutlar, beden eğitimi öğretmeni veya okul yönetimince görevlendirilen öğretmen tarafından verilir.
d) İstiklal Marşı'nın ilk iki kıtası, varsa bando ya da usul ve makamına uygun olarak ses kayıt araçlarına kaydedilmiş sözlü/sözsüz müziği eşliğinde müzik öğretmeni veya müzik bilgisi ve yeteneği olan bir öğretmen yönetiminde; bunun mümkün olmadığı durumlarda ise müzik öğretmeni veya müzik bilgisi ve yeteneği olan bir öğretmen yönetiminde törende hazır bulunanlar tarafından yüksek sesle söylenir.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.