15-05-2009, 22:43 | #1 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 7
16 Mesajına 19 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Reklam Alanı
width="50%"> width="50%"> id=icerikobje257 İstanbul Teknik Üniversitesi ve Okyanus Kolejleri BAR-GEN işbirliği ile düzenlenen Fen Bilimleri ve Uzay Teknolojileri proje yarışmasında Türkiye birincisi olan Cizre Anadolu Lisesi öğrencileri Bişenk Ürün, Hacera Kaçar ile Bölgede birinci olan Silopi Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencisi Mert Minareci, okul müdürleri M. Hıdır Oktay Kaan ve Enver Özkan ile Milli Eğitim Müdürü Ömer Birlik Vali YERLİKAYA’YI ziyaret etti. Ziyaret esnasında Vali YERLİKAYA’ya proje ve yapılan yarışma hakkında bilgi veren Okul Müdürü M. Hıdır Oktay Kaan, 24-26 Nisan Tarihleri arasında İstanbul Teknik Üniversitesinde sunum yapıldığını dile getirerek, bunun dışında farklı iki proje ile Avrupa’da da bu başarıyı elde etmek için büyük çaba harcayacaklarını dile getirdi. Kaan, “İstanbul Teknik Üniversitesi ve Okyanus Kolejleri BAR-GEN işbirliği ile düzenlenen Fen Bilimleri ve Uzay Teknolojileri Prototip 2008–2009 Eğitim-Öğretim Yılı Türkiye geneli proje yarışmasına katılan, 640 proje arasında finale kalan ve 28 Proje arasından okulumuz öğrencilerinin projesi Türkiye birincisi oldu” dedi. Silopi Mehmet Ersoy ilköğretim okul Müdürü Enver ÖZKAN da kendi projeleri hakkında YERLİKAYA’yı bilgilendirdi. Bu sene 4.proje yarışması, Van ilinde yapılan ve bin proje arasından ilk 60’a kalarak bölge birincisi olan Mert Minareci ile birlikte ilk 60’a Şırnaklı öğrencilerin hazırlamış olduğu 10 projenin de kaldığını bu öğrencilerin 15 Mayısta Ankara da yapılacak olan Türkiye finallerine gitmeye hak kazandığını vurguladı. Ayrıca açılan etüt projesi için YERLİKAYA’ya bütün öğrenciler adına teşekkür etti. Vali Ali YERLİKAYA, bu başarıların kendilerine gurur verdiğini ve alınan bu başarıdan dolayı başta okul müdürü olmak üzere herkesi tebrik ettiğini söyledi. Vali YERLİKAYA; alınan başarının ilimizin eğitim alanında aldığı en büyük başarılardan sadece bir tanesinin olduğunu ifade ederek sözlerine şu şekilde devam etti; Vali YERLİKAYA“ Bu tür programlarda ülkemiz genelinde derece almak çok büyük bir başarıdır. Alınan bu başarı bizlere büyük bir heyecan ve sevinç getirmiştir. İnşallah bu başarının devamı önümüzdeki aylarda yapılacak olan SBS ve ÖSS sınavlarında gelecektir. Biz 177 okulumuzu etüt projesi içine aldık bu hem büyük özveri hem de cesaret isteyen bir girişimdir. Önceden beri devam ede gelen bazı sorunlar ve kesiklikler vardı, ancak bunları geride bıraktık, artık ÖSS’de son sıralarda değil İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerle rekabet ediyoruz. Fiziki eğitim sıkıntısını asgariye indirmek için çalışmalarımız son sürat sürüyor, şuanda 32 tane okul inşaatı da devam ediyor. Yeni faaliyete geçecek olan okullarımıza ise en başarılı olan eğitimcilerimize teslim edeceğiz.” dedi. Halkımıza hizmet etme aşkıyla gecemizi, gündüzümüze katarak çalışmalıyız diyen Vali YERLİKAYA, “Eğitim-öğretim sezonunun sonlarına doğru geliyoruz. Şimdiden tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.” dedi. Vali Ali YERLİKAYA, Yarışmasında derece alan öğrencilere Cumhuriyet altını, öğretmenlerine ise takdirname vererek, daha başarılı projelere imza atmaları temmenisinde bulundu. Fotoğraflar için tıklayınız...
Etiketler |
akif, birincilerinden, ersoy, mehmet, okulu, silopi, türkiye, yerlikaya'ya, İlköğretim, ziyaret |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|