12-07-2016, 22:52 | #1 |
Super Moderator
Teşekkürleriniz: 14
89 Mesajına 129 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 19 |
Sporcular sporcu olmayanlara göre el-göz reaksiyon zamanında daha hızlılar ve daha yü
Reklam Alanı
hızlılar ve daha yüksek uzaysal zeka puanlarına sahipler Amaç: Sporcuların sporla ilgili görsel kabiliyetler olan el-göz reaksiyon zamanı ve uzaysal zeka puanlarını sporcu olmayanlarla kıyaslamayı amaçladık. Yöntem ve gereç: Sporla ilgili görsel kabiliyetler olan el-göz reaksiyon zamanı ve uzaysal zeka puanlarındaki sporcular ve sporcu olmayanlar arasındaki farklar 157 erkek (M age = 13,9, SD = 1,8) ve 126 kız (M age = 13,9 , SD = 1,7) orta öğrenim öğrencisinde çalışıldı. Uzaysal zeka Cattel’s Culture Fair Intelligence Test ile ölçüldü. El-göz reaksiyon zamanı için random görsel uyaran ve deneğin uyarana cevap süresini kaydeden bir paket bilgisayar programı kullanıldı. Bulgular: Sporcular sporcu olmayanlara kıyasla daha düşük el-göz reaksiyon zamanına (P < 0,001), yani daha hızlı reaksiyona, ve daha yüksek uzaysal zeka puanlarına (P < 0,01) sahiptiler. Cinsiyet farkı yoktu. Sporcularda sporla ilgilenme yaşı ile reaksiyon zamanı arasında negatif (r = 0,30) ve uzaysal zeka arasında pozitif (r = 0,30) korelasyon vardı. Sonuç: Bu sonuçlar sportif aktivitelerinin reaksiyon zamanı ve uzaysal zeka açısından faydalı olduğu görüşünü desteklemektedir. Sunlan çalışmanın sonuçları ışığında ilköğretim ve lise öğrencilerinde daha yüksek okul başarısı için daha fazla sportif aktivite yapmayı tavsiye edebiliriz. http://journals.tubitak.gov.tr/medic...-8-0809-44.pdf
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum. |
Reklam Alanı |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
daha, elgöz, göre, hızlılar, olmayanlara, reaksiyon, sporcu, sporcular, zamanında |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|