11-10-2012, 21:44 | #1 |
Yeni Üye
Teşekkürleriniz: 0
1 Mesajına 1 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Yeni eğitim sistemi spora darbe midir??
Reklam Alanı
Yeteri kadar tartışıl(a)mayan 4+4+4 eğitim sisteminin, gözlemlerim ve tespitlerim doğrultusunda spor açısında önemli bir sakıncasından bahsedeceğim.Lütfen sizlerde fikirlerinizi bu başlık altında tek cümle de olsa belirtiniz. Biz Beden eğitimi öğretmenleri bildiğiniz üzere 4+4+4 eğitim sistemi ile 1-4.sınıf öğrencilerinden koparıldık.Din kültürü ve İngilizce derslerinin dışında hiç bir branş öğretmenleri bu sınıfların derslerine giremeyecek.Tabi burda birçoğumuzun ders saatinde muazzam bir azalma oldu.Bu durum bizi ekonomik olarak mağdur etmiş olsa da ben daha vahim bir konudan bahsedeceğim.. Arkadaşlar bilindiği ve her spor uzmanının hemfikir olduğu üzere ideal spora başlama evresi 6 ila 9 yaş arasıdır.Çocuk bu yaşta yeteneğine uygun bir branşa yönlendirilir ve spora kazandırılırsa spor o bireyin yaşamında önemli bir yer tutar.Hatta yapılan araştırmalara göre elit sporcuların yüzde 95 inin spor ile tanışma yaşıda 6-9 yaş aralığıdır.Bu yaştan sonra çocuğun ilgi alanları farklılaşacağından belli bir spor branşına yönlense dahi geçici bir heves olmaktan öteye gidemiyor malesef .. Biz Beden Eğitimi öğretmenleri nin ilk 4 sınıflardan ibaret olan İlk Okullardan uzaklaştırılmamız, çocukları fizik ve yetenek olarak keşfedip istediği branşa kanalize edeyişimize ve kulüplere onları kazandıramayışımıza sebep olmaktadır..İlk Öğretim Okulu iken en basitinden bir sınıflararası müsabaka yapıldığında bile küçük öğrencilerin büyükleri nasıl ilgi ve merakla izlediklerine çoğumuz tanık olmuşuzdur. Demem o ki; tesis,spor politikası ve organizasyon yetersizliği Türk sporunu zaten can çekişir hale getirmişken,birde eğitim sisteminin yap boz larla iyice çekilmez hale düşürüldüğü şu dönemde Olimpiyatlarda devşirmelerle değilde kendi yetiştirdiğimiz çocuklarımızdan pek başarı göremeyeceğiz sanırım...saygılarımla.. Konu miselli23 tarafından (11-10-2012 Saat 21:52 ) değiştirilmiştir. |
Reklam Alanı |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
darbe, eğitim, midir, sistemi, spora, yeni |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|