21-09-2008, 16:34 | #1 |
Yeni Üye
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Reklam Alanı
|
Reklam Alanı |
03-10-2008, 10:11 | #2 |
Yeni Üye
merhaba ben eğzersiz proğramımı başarıyla yürüten bir öğretmenim.okulumuzda diğer branşlarla birlikte eğzersiz yapan arkadaşım var. diğer branşlar.Hiç birimiz istememesine rağmen sene başı öğretmenler kurul toplantısında müdür eğzersizleri ille hafta sonu yapmamızı istiyor sonrada öğretmenler kurul kararı diyor.Ben sabahları derse ğiriyorum öğleden sonraları boş futbol sahamda var gerkçesi öğleden sonraları okulda kurs verecekmiş onun için. Şimdi soruyorum hafta sonu eğzersiz çalışması yapılırmı yapılırsa gerekli prosüdür nedeir teşekkür ederim.
|
08-10-2008, 21:18 | #3 |
Yeni Üye
hafta sonu ücreti ödemeleri lazım.hafta sonu yapıp hafta içi ücreti al diyorlar.kurul kararı seni bağlayacağını sanmıyorum.
|
10-10-2008, 01:58 | #4 |
Yeni Üye
sevgili hocam açıklamanız net değil.hafta sonu üçreti derken ne kastettiniz.Yönetmelikte yeri varmı hafta sonu çalıştığımızda farklı ödememi yapılıyor.ve beden eğitimi öğretmeni hafta sonu eğzersiz yapabilir diye bir ifade varmı.Lütfen net açıklama bekliyorum.Bütün beden eğitimi öğretmeni arkadaşlarıma kucak dolusu selamlar.
|
17-10-2008, 19:23 | #5 |
Yeni Üye
Teşekkürleriniz: 7
hafta sonu ve saat 5 ten sonra yapılan çalışmanın ücreti hafta içinden biraz daha fazladır.ders saati dışında siz istediğiniz zaman yapabilirsiniz.kurul kararı çıktı ise onun için bişey diyemeyeceğim çünkü kurulda alınan kararlar hükmünü korur..
|
24-10-2008, 22:53 | #6 |
Yeni Üye
Arkadaşlar ; hafta sonu -içi konusunu henüz araştırmadıysamda ücret konusunda, Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 17. maddesinde :
".......... gündüz ücreti üzerinden, haftada azamî 6 saati geçmemek üzere, her bir ders saati başına 1 saat ek ders ücreti ödenir. ............" der. Bu bağlayıcı nitelikteki karar nedeniyle mesai saatleri dışında da yapılsa egzersiz için "gündüz ücreti " alanabileceği ortadadır. Bununla beraber akşam çalışmaları ve hafta sonu çalışmalarının farklı ücretlendirildiği de doğrudur. Bu durumda memurun haftalık çalışma saatleri, mesai saati dışı çalışma, öğretmenin mesai saatleri konuları üzerinda bir araştırma yapılıp " kurulda alınan kararlar hükmünü korur" yargısının yasalara aykırı olduğu söylenebilir. Dolayısıyla yaygın olan hafta sonu uygulamasını "düzenleyebilmek" için çalışmalarınresmi tatillerde yapıldığını ispat için idari mahkemeye taşımak gerektiğini düşünüyorum. SAYGILAR |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
ders, dışı, egzersiz |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|