Beden Eğitimi ve Spor Portalı  


Go Back   Beden Eğitimi ve Spor Portalı > Kütüphane > Masaj

Masaj Masajla ilgili bütün konular

beden eğitimi
beden eğitimi
Sitemize hoş geldiniz. Konuları beğenmeyi unutmayalım.

Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 27-04-2008, 01:43   #11
enjoyment333
Moderator
 
enjoyment333 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Ağu 2007
Bulunduğu yer: OSMANİYE
Mesajlar: 2.034
Teşekkürleriniz: 13
32 Mesajına 54 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0
enjoyment333 is an unknown quantity at this point
Standart

Reklam Alanı
emeğinize sağlık
__________________
GÜL SUNAN BİR ELDE DAİMA BİR MİKTAR GÜL KOKUSU KALIR...
enjoyment333 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Reklam Alanı
Alt 27-04-2008, 11:48   #12
sokrat
Üye
 
sokrat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Şub 2007
Bulunduğu yer: Antalya
Mesajlar: 31
Teşekkürleriniz: 0
2 Mesajına 2 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0
sokrat
Standart

Varis toplumsal bir hastalıktır. 3 kişiden birinde varis görülmektedir. Ülkemizde 20 milyondan fazla kişide varis problemi olduğu tahmin edilmektedir. Ama mutlaka tedaviyi diğer ülkelerde olduğu gibi Doktor larla iş birliği içinde olarak devam edilmeli, zaman da çeştli grafilerle yapılan tedavinin sonuşu test edilmeli Hastanın Doktoruyla mutlaka görüşmeli…..
Bacak varisleri sınıflandırması
= o ns = /> Tip I Varis (telenjektazi-kılcal varis-damar çatlaması)
Cilde çok aykın genişlemiş kapiller(kılcal)damarlardır 0.1–1 mm arasında daha çok kırmızı varislerdir. Bacaklarda olabildiği gibi özellikle orta yaş üstü insanları da yüz bölgesinde oldukça sık rastlanır.
Tip II Varis(venülektazi)
Cilt yüzeyine yakın seyreden kırmızı renkli 1-3 mm çapında daha çok ağ şeklinde varistir.En sık dize yakın bölgelerde görülür.
Tip III Varis(retiküler varis-orta kalınlıkta varis)
Cildin hemen altında mavimsi 3-4 mm çapında basıncı düşük varislerdir.
Tip IV Varis (kalın varis)
Çapı 4 mm nin üzerinde mavi morumsu toplardamarlardır ayakta muayenede basınç yüksektir.
VARİS İÇİN RİSK FAKTÖRLERİ NELERDİR?
- Ailevi yatkınlık
Annesinde yada babasında varis olan bir kişide en sık varis sebebi olan kapakçık bozukluğu görülme ihtimali % 95 tir.Kapakçık bozukluğu diğer varis sebepleriyle birleşince varis ortaya çıkar.Ailesinde varis olan bir kişide varis görülme ihtimali % 70 tir.
Sebebi çok açık olmamakla birlikte son zamanlarda yapılan ileri teknik araştırmalarda varis olan hastaların damar cidar ve kapakçıklarında bakır elementinin normalden daha düşük olduğu tespit edilmiştir.
- Yaşam tarzı (Meslek, hareketsiz yaşam)
Tek başına etken olma ihtimali zayıftır.Bacaklar daha aşağıdan gelen kirli kanı adım attıkça kasların kasılarak yaptığı hareketle kalp gibi yukarı doğru pompalar.Diğer nedenlerle birlikte olsa da dar alanda hareketsiz bir şekilde ayakta durmayı gerektiren berberlik, cerrahlık,öğretmenlik gibi mesleklerde bacaklar pompa görevini yapamadığından varis daha sık rastlanmaktadır.Meslek dışında ayrıca daha çok dinlenmeyi seven, yürümeyen,saatlerce televizyon izleyen kişilerde varis olma ihtimali daha yüksektir.
- Derin toplar damar tıkanması (D. Ven Trombozu)
Bacaklar daha aşağıdan gelen kirli kanı adım attıkça kasların
kasılarak yaptığı hareketle kalp gibi yukarı doğru pompalar.Bu pompa görevini kasların arasındaki derin toplar damarlar aracılığıyla yapar.Derin toplar damarlar tıkandığında kanı taşıma görevi yüzeysel toplar damarlara geçer.Yüzeysel toplar damarların akım miktarı arttığı için genişleyerek varis olarak karşımıza çıkar.Bu tür varisler kesinlikle tedavi edilmemelidir.Yanlışlıkla yüzeysel varisler tedavi edilecek olursa kanın geri dönebileceği damar kalmadığı için ileri derecede ödem (şişlik) gelişebildiği gibi bacak tümüyle çürüyüp kesilmesi gerekebilir.
- Cinsiyet
Kadınlarda varis görülme sıklığı erkeklerden 5 kat daha fazladır bunun nedenleri
- Kadının doğasında olan östrojen
- Doğum kontrolü amacıyla alınan östrojen
- Hamilelik süresince bacaklardan dönen damarlara uygulanan basınç
- Doğum eylemi anında uygulanan yüksek basınçtır.
- Çok sayıda doğum
- Şişmanlık
Aşırı kilo toplar damar kanının geri dönüşünü güçleştirdiğinden şişmanlarda varis daha sık görülmektedir.Cilt altı yağ dokusunun fazla olması sebebiyle daha zor teşhis edilir.
- Kabızlık
Kronik kabızlık her gün ıkınarak bacakların toplar damarlarına uygulanan basıncı artırır. Uygulanan basınç damar duvarını zamanla zayıflatarak varis oluşumuna sebep olabilir
- İleri yaş
Yıllar geçtikçe bütün dokular yıpranarak sağlamlığını yitirir, yaşın getirdiği hareketsizlikte eklendiğinde varis görülme sıklığı artar.70 yaşında bir kadında kalın veya ince varis görülme ihtimali % 100 yakındır.
- Travma
Kapakçıkları veya damar duvarını bozan travma varis sebep olabilir.
- İlaç Kullanımı
Doğum kontrolü ve menopozda uygulanan hormon tedavisinde kullanılan östrojenin damar duvarında oluşturduğu zayıflama varise sebep olabilir.
- Doğumsal varisler
Primer varis de denir sebebi çok açık olmamakla birlikte daha çok damar duvarının elastikiyetinin azalması,toplar damarı basınçtan koruyan kapakçıkların yokluğu veya yetersizliği sebep olarak gösterilir.Primer varisler daha çok diz ve daha aşağıda oluşur.
1-AMELİYATSIZ VARİS TEDAVİLERİ:
A-Cilt üzerinden lazerle tedavi
Kılcal varis tedavisinde kullanılan bir yöntemdir.Çeşitli yöntemlerle soğutulan cilt üzerinden uygulanan yoğun ışığın daha koyu renkli olan varis tarafından tutularak ısınıp yok olması prensibine dayanır.70-90 dereceye kadar ısınan damar duvarı ve içindeki kan hücreleri tahrip olur ve vücut tarafından taşınarak yok edilir.Uygulanan kılcal varis için kalıcı tedavi sağlar.
Avantajları
- Uygulama kolay ve ağrısızdır(uyuşturucu ve narkoz gerekmeden)
- İstirahat gerektirmez
- İş gücü kaybı yoktur(hasta uygulamadan çıkıp işine dönebilir)
- Her bölgeye uygulanabilir(yüz bölgesine de uygulanabilir)
B- Cilt üzerinden radyofrekans uygulaması
Kılcal ve retiküler varis tedavisinde kullanılır.Damar cilt üzerinden uygulanan radyofrekansları yardımıyla ısıtılarak yok edilir.Etkisi uygulama anında görülür. Dokunulduğu anda damar kaybolur,bir varis için tek seans genellikle yeterli olmaktadır
Avantajları
- Etkisi uygulama anında görülür
- Tedavi edilen varis sonsuza kadar yok olur
- Kabul edilebilir düzeyde acı olur(uyuşturucu gerekmez)
- Uygulama kolaydır
- Uygulanan damar tek seansta yok olmaktadır
- Herhangibir kalıcı yan etki oluşturmaz

Dezavantajları
- 3-4 gün kızarıklık olur
- İleri teknoloji yatırımı gerektirir
- Uygulama süresi varisin yaygınlığına bağlı olarak uzun sürebilir
C- Damar içinden ilaç verilerek yapılan tedavi(skleroterapi):
Damar iç yüzeyini kimyasal olarak tahriş edip büzüştürerek kapanmasını ve vücut tarafından metabolize edilerek yok edilmesini sağlama esasına dayanır.Uzun yıllardır bir çok ilaç kullanılmıştır.Uygulama kolaylığı başarısının yüksek olması,tekrarının az olması ve hasta rahatlığı yönünden üstünlükleri sebebiyle yaygın olarak kullanılan ve giderek yaygınlaşan bir tedavi yöntemidir.
Avantajları
- Hasta memnuniyeti tamdır
- Yatırım maliyeti yoktur
- Kılcal varis dışındaki tüm varislere uygulanabilir
- Ayaktan uygulandığı için iş gücü kaybı olamaz aynı anda işe dönülebilir
- Ameliyatla tedavi edilebilen bir çok varisler tedavi edilebilir
- Ağrısız bir tedavi şeklidir
- Tecrübeli ellerde pıhtı oluşturulmaz
D- Varis Çorabı
Varis çorabı bilinenin aksine tedavi aracı değil şikayetleri azaltıcı ve de kısmen varisin ilerlememesi amacıyla kullanılabilir.
Bacak toplardamarlarının genişlemesi sonucu damar içi basınç artar bu basınç artışı varisin genişleme hızını artırır. Sabah yataktan çıkarken giyilen varis çorabı varisleşmiş damarı dıştan sıkarak kan dolaşımını daha çok derin damarlara sevk ederek iç basıncını dengede tutar.
E- İlaç tedavisi
Venoprotektif denilen toplar damar cidarındaki kasları güçlendirdiği söylenen ilaçlar toplar damar basıncına bağlı olarak çevre dokulara sızan sıvının azalmasını sağlayarak şikayetleri azaltır. İlaç bırakıldığında şikayetler yeniden başlar. İlacın kullanımı varisi iyileştirmediği gibi ilerlemesini de durduramaz.Özellikle hamilelik döneminde belirginleşen varislerde diğer tedavi yöntemleri erteleneceği için geçici olarak kullanılabilir.
- Ameliyatla tedaviler
- Cerrahi tedaviler
Hepsinde cilt kesilerek damara ulaşılır bozulmuş kapakçığı onarma ve damar içinden lazer uygulama ameliyatı dışında hepsinde amaç varisleşmiş damarı vücut dışına almaktır.
Kapakçık onarımı
Kanın geri kaçışını engelleyen kapakçıkları onarmak amacıyla yapılan girişimlerdir tekrarının çok yüksek ve başarısının düşük olması nedeniyle terkedilmiş bir tedavi yöntemidir.
Stripping venoktomi
Varisin başlangıç yeri olan kasıktan varisli damar içine sokulan tel ilerleyebildiği kadar ilerletilir.En alttan çıkarılan telin ucu dışarı alınarak damarın alt ucu tele bağlanır ve kasığa doğru çekilir.Damar tümüyle yan dallarından ayrılarak çıkarılmış olur.
Pake eksizyonu
Daha çok dar alandaki genişlemiş damarların tedavisinde kullanılır 1 cm.lik cilt kesilerek varis çıkarılır.
Hook venoktomi
Pake exizyonuna benzer ameliyattır damarı dışarı almak için 1 cm.lik kesi yerine 0.5 cm kesi yapılır ve damar hook(kanca) yardımıyla dışarı alınarak çıkarılır.
Avantajları
- Çok kalın varislerde uygulanabilir
- Debisi çok yüksek varislerde diğer yöntemler yetersiz kaldığında uygulanabilir.
- İleri teknoloji yatırımı gerektirmez.
Dezavantajları
- Orta ve ince varislerde kullanılamaz
- Cilt altı kanamalar sebebiyle geniş morluklar 2-3 hafta görüntü kirliliği yapar
- Yataklı tedavi kurumunda yapılabilir
Gebelik ve varis
Gebe kadınlarda yaşa bağlı olarak değişen oranlarda (% 10- 20 arası) varis görülür.Ani karın içi basıncı değişikliğiyle ortaya çıktığından damar duvarındaki hasar tamamlanamadan hamilelik sonlandığı için genellikle bunların çoğu kendiliğinden düzelir.
Gebelik döneminde varis oluşumu şu sebeplerle artar:
Rahmin(uterus) büyüyerek bacak toplar damarlarına basınç uygulaması
-Bebek büyüdükçe artan kan hacminin bacaklarda daha fazla göllenmesi
-Gebeliğin getirdiği yük sebebiyle hareket kısıtlılığı(yürüyüş önerilir)
-Hamilelik boyuncadeğişen hormon değerleri damar kaslarını gevşetmesi
Gebelikte oluşan yada daha önceden var olan varisler bebeğe risk yaşatabilir düşüncesiyle tedavi edilmez hamilelik sonlandıktan sonra hala ihtiyaç varsa tedavi edilebilir. Tedavi yapılamayacağından şikayetleri azaltmak,varisin ilerlemesini durdurma,varise bağlı komplikasyonlardan korunmak için şu önerilere dikkat etmek gerekir;
- Kanın göllenmesini ve oluşabilecek şişliği(ödem)engellemek için sabah yataktan kalkmadan hafif dar bir külotlu çorap ya da tercihen varis çorabı giymeli
- Otururken bacak bacak üstüne atmadan rahat oturmalı
- Ayaklar yere değecek yükseklikte sandalyede oturmalı yada tercihen bacaklar yukarda oturmalı
- Uzun süre hareketsiz ayakta durmaktan kaçınmalı
- Fırsat buldukça oturarak yada uzanarak dinlenmeli
- Uyurken, uzanarak dinlenirken ayak altlarına yastık konmalı
- Bacak kan dolaşımını hızlandırmak için gün içinde yürüyüş yapmalı
Gebelik sonlandıktan birkaç hafta sonra varis genellikle kaybolur bu sürede kaybolmayan varisler bir sonraki gebelikte daha çok sorun yaratacağından tedavi ettirilmelidir. Gebelik döneminde bacak varisleri gibi vulvar (jenital organlar) varislerde belirginleştiğinden doğumda yırtılma ve kanama riski sebebiyle doğum uzman doktor tarafından takip edilmelidir.
Özellikle kadınlarda görülen ve fizyolojik olduğu kadar estetik açıdan da insanları rahatsız eden bir hastalık olan varis için ameliyatsız tedavi yöntemleri hızla geliştirilmektedir.Özellikle İleri teknoloji gerektiren lazer ve radyofrekans yöntemleri geliştirildikten sonra yüz güldürücü sonuçlar alınmaya başlanmıştır.
Merkezimizde çapı 4 mm ye kadar ulaşan varisler, 1064 nm N-D YAG lazer tekniği ile yakılarak yok edilmektedir.Bu amaçla lazer probu ile cilt üzerinden damar hattı boyunca lazer ışını gönderilmekte, cilt tabakasını geçen lazer ışınları damar içinde bulunan kan hücreleri tarafından absorbe edilmekte bu sırada açığa çıkan ısı enerjisi damarı yakarak yok etmektedir.İşlem sırasında anestezi gerektirmeyen çok hafif bir ağrı çoğu hasta tarafından rahatlıkla tolere edilebilmektedir.
Ayrıca bazı vakalarda damarın özelliğine göre radyofrekans yöntemi uygulanmakta ve çok başarılı sonuçlar alınmaktadır.
Daha büyük çaplı damarlarda sclerozan tedavi yapılmaktadır.Bu yöntemde, damar içine özel bir madde enjekte edilerek damarı içten tahrip edilmekte, böylece varisli damar yok edilmektedir.
(Alıntı :Gazi Ün. Tıp Fak. Aylık dergisi -1999)
sokrat isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-04-2008, 15:34   #13
hat64
Çalışkan Üye
 
hat64 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Eki 2007
Mesajlar: 3.631
Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21
hat64 is on a distinguished road
Standart

teşekkür ederim Hakan hocam, sonuçta doktorla bağlantı kurulması gerekli. sağolun.
__________________
\'\'ONE WORLD ONE DREAM\'\'





hat64 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-06-2008, 01:55   #14
iba.er
Yeni Üye
 
iba.er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Haz 2008
Bulunduğu yer: Çanakkale
Mesajlar: 26
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0
iba.er
Standart

teşekkürler dğerli hocalarım
iba.er isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-06-2008, 13:10   #15
Ahmet Köseoğlu
Moderator
 
Ahmet Köseoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mayıs 2007
Bulunduğu yer: Hatay
Mesajlar: 1.242
Teşekkürleriniz: 0
8 Mesajına 9 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0
Ahmet Köseoğlu is an unknown quantity at this point
Standart

Çok sağol hocam, güzel bilgiler.....
__________________
Birlikten KUVVET doğar...
Ahmet Köseoğlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-06-2008, 02:15   #16
sokrat
Üye
 
sokrat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Şub 2007
Bulunduğu yer: Antalya
Mesajlar: 31
Teşekkürleriniz: 0
2 Mesajına 2 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0
sokrat
Standart

İnsan kendi doktoru olmadıkça, doktolara!!'a para vermek (bıçak parası) bana (Doktor arkadaşlarım kızmıyor ama gerçekte biliyorsunuz bizim ülkemizde meslek mazlumdur...) bana biraz zor geliyor. İbni-Sina ölüme bile çare buldu.O zamanlar hekim vardı, ama sağlıkçı yoktu sağıltıcı vardı... Ben yıllar önce Almanya' da misafir öğrenci olduğumda hocamız İbni- Sinadan bir hikaye anlattı. Dedim bu alman nerden biliyor. Bunu sonra araştırdım. Ankara Milli Kütüphanesinede buldu. Ve doğruymuş.. “ Ben size yazayım araştırması size ait, ve size önerim araştırmadan hiç birşey yapmayın!!! Yeni değil eski öğretim sistemimizdir. Kime üstüne alınmasın. Bir gün İbni-Sina’ya biri gelir . Ölümcüll bir rahatsızlığı vardır, on’a bu’na gider, senin çaren İbni-Sina’da derler. Ona tek çare otağı ocağı bırakır. Nasılsa sonunda ölüm var. Vedalaşır ailesiyle yola düşer... Bulur İbni-Sinayı derdini anlatır bi heyecanla, İbni Sina dinler, sağına soluna bakar, dışarı çıkar. Sonra adama bakar... Bir daha iç çeker, tekrar dışarı çıkar gelir. Adam’da bi heyecanla bekler, olduğu yerde..., sonunda ibni-sina “-oğlum senin çaren yok, ben o kadar olmadım” der. = o ns = />
Adam üzgün evine doğru yol alır. Yol uzun yorulur, bir ağaç gölgesine oturur, hafiften içi geçer. Orada oradan geçen bir çoban adama bakar. Adam ölmüş sanır. Adamı dürter... Adam irkilir!! Çoban bakar, “-ne oldu sen bu dağın başındasın, evin var mı, evlimsin, sen nerelisin..... derken, adam “su var mı der.” Su için “bende aşağı indim”. Adam ahh bende kader olsa......der ve anlatır. Başından geçenleri ;çoban bakar, sürü uzaklaşıyor. “ Dur der sana bi keçi sütü verem, bu geride kalmış. Bakar kap yok, aranır, içi tozlanmış Kaplumbağa kabuğu bulur.
İçene sütü sağar. Hastaya verir..... Çoban çekip gider. Adam zaten yorulmuş uyur. Uyurken o sütü bir kara yılan içer, ve zehrini bırakır gider. Adam uyanır, canı su çeker, kaplumbağa kabındaki sütü içer uyur..... Saban uyandığında ne ağrısı ne sızı var.. Oralarda hoplar zıplar.
“-Sonra ben sana sorarım İbni-Sina “ de yola çıkar. ...(Burada Bir sürü şey olmuş) ……………….. “ben hastaydım, ibni- sina’ ya gittim . BENİ KOVDU .. Şimdi; Sapa sağlamım, işte sizin İbni-sina’ nız. Bilenler bu adam ayakta bile duramazdı nasıl oldu diye, ibni-sina’yı şuçlarlar........ Neyse uzun hikaye adam İbni-sina’ya gider. Yanında baya bi kalabalık.... “HEEEEEY ibni-sine sen beni tedavi edmedinden gönderdin....” Ama ben sapasağlam karşındayım. Eeeeee bakalım ne diyecemm...... (Arka daki kalabalığı siz düşünün) Vurun****** olacakkkk!!!!
İbni- Sina eline bir söğüt dalı alır. Ve anlatır; ben san bende çaren yok dedim......”Bende çaren yok demedim;….. 150 yıllık bir çınarın altına gölgelen, sonra yeni doğum yapmış bir keçinin sütünü, 500 yıllık bir kaplumbağa kabuğunda beklet, 100 yılda bir çıkan kara yılan sütü içecen ve şifası verecek, ve şifayı almak için 150 yıllık çınarda, hiç kıpırdamadan gün bitireceksin dersen ne dersem NEDERDİR …..?????.
TEK YÜREK TEK BİLEK OLDUKÇA NE BİZ NEDE BU GİBİ SİTELER KOYEDİLEMEZ.. Öğretmek öğrenmekle başlar... Bazı yerlerde görüyorum siteden alıntı yapılıyorlar site ismi ve isim vermiyorlar. Beden Eğitimi gen tr var, var olacak ne zaman biz ölürüz, o zaman yaşarmak benden eğitimi öğretmenlerinin gururudur.
YA HEP BERABER OLACAĞIZ, TEK YÜREK, TEK YUMRUK, YADA KENDİMİZE İHANET EDECEĞİZ KENDİMİZE , OLMADIĞIMIZ GİBİ GÖRÜNECEĞİZ.....
EĞİTİMİ FULL DESTEK .... İLK BUNLA BAŞLAMIŞTIK.....
www.vipmasaj.com


sokrat isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30-06-2008, 18:22   #17
hat64
Çalışkan Üye
 
hat64 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Eki 2007
Mesajlar: 3.631
Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21
hat64 is on a distinguished road
Standart

elinize, emeğinize, kaleminize sağlık hocam.. ne anlamlı bir mesaj vermişsiniz.
__________________
\'\'ONE WORLD ONE DREAM\'\'





hat64 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20-10-2008, 22:43   #18
serkan81
Yeni Üye
 
serkan81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Eyl 2007
Bulunduğu yer: Kırklareli
Mesajlar: 4
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0
serkan81
Standart

varis rahatsızlığı için lenfa drenaj masajı bence en etkili yöntem tabiiki masajdan sonra varis çorabı kullanımıda önemli
serkan81 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21-10-2008, 16:26   #19
sokrat
Üye
 
sokrat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Şub 2007
Bulunduğu yer: Antalya
Mesajlar: 31
Teşekkürleriniz: 0
2 Mesajına 2 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0
sokrat
Standart

Evet doğrudur derin doku masajı ve varis çorabı vaz geçilmez ikilidir.Masaj sırasında kullanacağınız yağlar ise Akasya Yağı, Mandelin Yağı, Greyfurt Yağı ve Yosun yağı karışımıdır. Masaj bitiminden sonra Lut Tuzu ( Deniz Tuzu) ile masaj yapılan bölgelere friksiyon ile lut tuzu yedirirse daha kalıcı etki yapar. Sonuç daha etkili olur. (Adı geçen yağları hamile bayanlar dikkatli kullanmalıdır.)
sokrat isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Popüler Sitelerde Paylaş

Etiketler
Çözümler, varis, İçin


Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hizli Erisim

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çocuklar İçin Aerobik 75 dk webkerem Step - Aerobik - Fitness - Pilates Eğitim Videoları 1 02-02-2012 23:20
Çocuklar İçin İlkyardım overmars Spor Sakatlıkları ve İlk Yardım 0 25-08-2010 23:47
Türkiye'de İlk 4/b İçin Çalıştay webceren Eğitim Haberleri 0 01-05-2009 16:31
Cimnastik İçin Fon Müziği müjdatyıldızhan Bayram ve Fon Müzikleri 7 15-04-2009 18:21
Sağlıklı Yaşam İçin... burçak Sporcu Beslenmesi 4 24-06-2008 17:23

Reklam Alanı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2006 - 2025, Türkiye'nin Beden eğitimi ve Spor Portalı
2007-2024 Türkiye'nin Beden Eğitimi ve Spor Portalı
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159