|
08-05-2009, 00:15 | #1 |
Administrators
Teşekkürleriniz: 0
139 Mesajına 245 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 10 |
Reklam Alanı
Özgürlükçü eğitim anlayışına katkı sağlayan Rogers da (1969) "yaşamı sürdürmek istiyorsak, eğitimin amacı, öğrenmeyi ve değişimi kolaylaştırmak olmalıdır; çünkü eğitilmiş insan nasıl öğreneceğini bilen, kendini değişimlere uyarlayabilen ve yalnızca araştırmayla öğrenilen bilgiye güven duyan insandır." der. Demek ki bireyin temel yaşam güdüsü özünde kendini gerçekleştirmeye dönüktür; bu da, ancak özgür koşullarda yürütülen bir eğitimle sağlanabilir (Şimşek, 2002). Şimşek (2002) özgürlükçü öğrenmenin dayandığı ilkeleri şöyle sıralamıştır: <UL> >Öğrenme sürecinde en önemli öğe, örencinin kendisidir.[/list]<UL> >Öğrenme, ancak bilinçli ve istekli bir çabayla gerçekleşebilir.[/list]<UL> >Öğrenme sürecinde her dakika değerlidir.[/list]<UL> >Hiç kimse başkasının öğrenmesine engel olmaz.[/list]<UL> >Öğretmen ile öğrenciler arasındaki ilişki bir ortaklık ilişkisidir.[/list]<UL> >Bilgi entelektüel bir süs değil yaşamı zenginleştirmenin bir aracıdır.[/list]<UL> >Öğrenmeyi öğrenmek herkes için gerekli anahtardır.[/list]<UL> >Herkes aklını kullanma hakkına sahiptir.[/list]<UL> >Coşku duymadıkça öğrenme gerçekleşmez.[/list]<UL> >Öğrenme nefes alma gibidir.[/list]<UL> >Öğrenme tıpkı yaşam gibi sorumluluk ister.[/list]<UL> >Gizil güçler, öğrenmede başarı için sağlam bir alt yapı oluşturur.[/list]<UL> >Öğrenmede bireysel farklılıklar, özgürlüğün besleyicisidir.[/list]<UL> >Her öğrenci kendisi ile gurur duyma hakkına sahiptir.[/list]<UL> >Öğrenciler bağımsız davranabildikleri ölçüde özgürleşirler.[/list] |
Reklam Alanı |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
Öğrenme, Özgürlükçü |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|