|
02-12-2008, 23:15 | #1 |
Super Moderator
Teşekkürleriniz: 14
89 Mesajına 129 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 19 |
Reklam Alanı
id=HaberBaslik =HaberBaslik> id=HaberKisaYazi =HaberKisaYazi> =HaberDetay> =HaberDetay> =HaberDetay>Mehmet Niyazi KÖSE DERS: BEDEN EĞİTİMİ =HaberDetay> KONU: KİLO FİYATI BELLİ OLMAYAN KÖMÜR PROBLEMLERİ =HaberDetay> =HaberDetay> Milli Eğitim Sistemimizin Temel Amaçları, içerik olarak çok dolu muhtevaya sahiptir. Hedef öncelikli olarak iyi insan yetiştirmektir. =HaberDetay> Anlaşılmaz sonuçlar doğuran uygulamalar yıllardır bir kâbustur. =HaberDetay> İlköğretim Okullarının ilk üç sınıfında sadece üç ders bulunmaktadır. Türkçe, Matematik ve zaman zaman Hayat Bilgisidir. =HaberDetay> Türkçe dersini hiçbir şartta tartışmıyorum. Türkçe düşünmenin, Türk gibi olmanın temeli Türkçeyi iyi kullanmaktan geçmektedir. =HaberDetay> Çocuklarımız hemen rakamların soğuk yüzü ile tanıştırılır. =HaberDetay> Hiçbir zaman neden matematik öğrenmemiz gerektiği anlatılmaz. =HaberDetay> Oysa matematik hayatın ta kendisidir. =HaberDetay> Hayatta pek çok problemle karşılaşırız. Fakat aklımızda kalan üçgen, denklem, havuz problemi, üç katın beş eksiği, bölen, bölünen, bir kenar uzunluğu… gibi sıralayabileceğimiz problemlerdir. =HaberDetay> Okulların elektriklerinin, yakıtının kesilmesi, öğretmen açığının bakan tarafından gizlenme emrinin verilmesi, uyuşturucu tacirlerinin okulların yamacında dolaşması, ticaret ahlakının zayıflaması, terör belasının varlığı da birer problemdir. =HaberDetay> Birinci problem niçin matematik öğreniyoruz ‘un bizlere anlatılmamasıdır. =HaberDetay> İkinci problem ise, matematik öğretiyoruz zannı ile diğer derslerin kurban edilmesidir. =HaberDetay> Müzik ve resim, hem yeteneklerin ortaya çıkarılması, hem de çocukların sanat ve estetik anlayışı kazanması için ders olarak programa alınmıştır. Renklilik olsun diye düşünülmemiştir. =HaberDetay> Beden Eğitimi, öğrenciye ruh, beden sağlığı yanında; disiplin, cesaret, ilkelerine bağlılık ve birlikte iş yapabilme ile sosyalleşmesini hedeflemektedir. =HaberDetay> Doğru olmayan bir yaklaşımla matematik korkusu yaratarak, cesaret kırmanın bir anlamı yoktur. =HaberDetay> İlk üç sınıfta özetlediğimiz durumlar yaşanırken, son on yıl içinde dört ve beşinci sınıflarda Beden Eğitimi, Müzik ve Resim derslerine branş öğretmelerinin girmesiyle çocuklarımız kendilerini ifade etme imkanı bulmuştur. =HaberDetay> Hayatın sınavlara odaklandırılması sanat, kültür ve sportif faaliyetlerin okullarda bitme noktasına gelmesine sebep olmuştur. =HaberDetay> Mesela ülkemizin dördüncü büyük şehri olan Bursa’da altı yüze yakın ilköğretim okulu bulunmasına rağmen kulüplerin desteği ile okullar arası küçükler basketbol müsabakalarına katılan takım sayısı sadece on altıdır. =HaberDetay> Bir başka ibret vesikası ise, proje temelli, yaparak ve yaşayarak öğrenmeyi esas alan yeni milli eğitim müfredatının bu tür faaliyetleri yasaklaması ya da destekleyici unsurları oluşturamamasıdır. =HaberDetay> “Benim adamım” projesi ile kadrolaşmada aymazca yol alanları, asli işlerini adaletli ve bölücülük yapmadan yerine getirmeleri konusunda Allah’a havale ediyorum. =HaberDetay> Matematiği sevdirmediğimiz ve diğer dersleri kurban ettiğimiz sürece; =HaberDetay> Kömür problemleri, =HaberDetay> Oğlumun gemisinin saatteki hızı, =HaberDetay> Oğlumun ithal ettiği mısırın gümrük vergisi ile diğer tüccarların vergi farkı, =HaberDetay> Ülkemizde tek millet inancı ile yaşarken türettiğimiz ama beşi tanesini sayanların bilemedikleri diğerlerinin sayısı, =HaberDetay> Bir koltuğa bir müdür ile vekil müdürü sığdırma problemlerini çözmeye devam ederiz. =HaberDetay>
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum. |
Reklam Alanı |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
beden, ders, eĞİtİmİ |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|