|
22-05-2007, 13:46 | #1 |
Administrators
Teşekkürleriniz: 0
139 Mesajına 245 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 10 |
Reklam Alanı
Saatlik Beden Eğitimi dersinde ne yapılabilir? Arkadaşlar; hem yeni müfredatı uygulamamızı istiyorlar, hemde beden eğitimi dersini bir saate düşürüyorlar. Peki bu bir saat içinde yeni müfredata göre neler yapılabilir? Görüşlerinizi bekliyorum.Edited by: webmaster |
Reklam Alanı |
22-05-2007, 18:34 | #2 |
Girişken Üye
Teşekkürleriniz: 2
2 Mesajına 2 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 18 |
evrak dolduruyorum.varya yeni mufredata göre derecelı puanlama gözlem formları....... |
09-06-2007, 15:02 | #3 |
Girişken Üye
2 Mesajına 2 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
hocam o evrakların hepsini doldurmak zaten baya zaman alıyor.Ayrıca bu evrakların yükünün altında nasıl kalkılacak.Ben önemli problemlerden biri bu. Ayrıca değerlendirme öçeklerinin hepsinin yeterli ve uygun olduğuda tartışılır. eski program ben ce daha iyiydi,eski programda herş çok net.örneğin basketbolda turnike yapma.. öğrencinin yapacağı davranışa kadar indirgenmiş.Ama yeni programda seçili spor branşına özgü hareketler yapar ...buraya basketbolla ilgili herşey girer... Diğer bir konu ise herkezin sıkıntısı 1 saat...özellikler bizim dersimiz için çok önemli....bence bir saat olacağına beden eğitimi dersi hiç olmasın daha iyi..ne öğretmen ne öğrenci dersten birşey anlamıyor... teşekkürler... |
09-06-2007, 17:42 | #4 |
Girişken Üye
4 Mesajına 5 teşekkür edildi.
yeni talim terbiye kurulu ders saatlerini değiştirdi inceleyiniz
|
09-06-2007, 22:21 | #5 |
Girişken Üye
4 Mesajına 13 teşekkür edildi.
arkadaşlar 4. ve 5. sınıflarda beden eğitimi 2 saate çıktı.6 zaten 1 saat 7. sınflar1 saate indi ve birde seçmeli beden eğitimi dersi getirildi. herkese hayırlı uğurlu olur inşallah. |
11-06-2007, 01:39 | #6 |
Moderator
8 Mesajına 9 teşekkür edildi.
herkese selamlar. Arkadaşlar bence sesimizi bir şekilde duyurmamız gerekiyor hem de acilen!!!!! çünkü bizi bitirmeye çalışıyor gibi bir durumları var... sen kalk 2 saatlik dersi 1 saate indir ve yeni müfredata göre hazırlamamızı iste!!!??? olurmu öyle şey,bu bence çok saçma... hep birlikte buna şiddetle tepki göstermeliyiz... dersimizi seçmeli hale getirip bizi uyutuyorlar... buna kanmamalıyızçünkü seçileceği de kesin değil ki!!! Lütfen bu çağrıma dikkat edin... sevgilerimle
|
11-06-2007, 18:43 | #7 |
Girişken Üye
1 Mesajına 1 teşekkür edildi.
Göreve yeni başlayan bir beden eğitimi öğretmeni olarak eğitim sistemimizin ve beden eğitimi dersimizin bu hallere gelmesine çok üzülüyorum daha bugün sınıf öğretmeni olan bir arkadaşımla konuştum ki4. ve 5. sınıfta eğer beden eğitimi dersi 2 saat olduysa seçmeli spor etkinliği dersini seçtirmeyiz haftada 4 saat beden eğitimiyapılmaz dedi eminim bir çok okulda da bu böyle olacaktır çok yazık...
|
11-06-2007, 21:45 | #8 |
Moderator
8 Mesajına 9 teşekkür edildi.
ewet sevgili öğretmen arkadaşım bu durum aynen benim okulda da var.... yapacak bir şeyimiz de olmuyor maalesef... insanlar, yani ( eğitimciler,öğretmenler dahil) beden eğitimi dersinin boş bir ders olduğunu düşünüyorlarsa yapacak hiç bir şeyimiz kalmıyor... sevgilerimle
|
11-06-2007, 22:03 | #9 |
Administrators
139 Mesajına 245 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 10 |
Evet arkadaşlar aynı sorunbende de vardı ama birazkanunları iyi bilirsek bu dersleri almamız en doğal hakkımız. Haftalık ders programı 2.3.4. maddesinde diyorki (aynen aşağıda yazılı)
2. Okutulacak seçmeli dersler, öğretim yılı başında okulun ve çevrenin şartları, öğrencilerin ilgi, istek ve ihtiyaçları ile velilerin görüşleri de dikkate alınarak “Seçmeli Dersler” bölümünden öğretmenler kurulunca belirlenir. 3. Herhangi bir seçmeli dersin seçilebilmesi için o dersin bir önceki yılda seçilmiş olması şartı aranmaz. 4. Okullar, öğrencilerin ihtiyaçlarını dikkate alarak seçmeli ders çeşidini Bakanlık onayı ile artırabilirler. Bu durumda, hazırlanacak programın/programların Bakanlıkça onaylanması gerekir. Bu durumda okulun şartları birinci sırada yer alıyor. okulun şartları ele alındığında eğer bilgisayar öğretmeni yok ise öğretmeni olan seçmeli derslerseçilir. yani eğer sizde başka seçmeli ders öğretmeni yok ise bu bizim endoğal hakkımız. Varsayalım ki bilgisayar öğretmenide var bu seferde malesef müdürün isteğine kalmış bir durumdur. Müdür adaletli bir şekilde dağıtırsa bir sorun olmaz. İsterizki beden eğitimi dersleri eskisi gibi 2 saat olsun. İnşallah öyle olur. |
12-06-2007, 15:21 | #10 |
Yeni Üye
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
bir derssaatinde dersi nasıl işleyeceğiz.çocuklar diğer derse nasıl hazırlanacak.konular nasıl yetişecek?pes yani.pes
|
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
beden, dersinde, eğitimi, saatlik, yapılabilir |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|