|
27-05-2008, 22:55 | #1 |
Super Moderator
Teşekkürleriniz: 14
89 Mesajına 129 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 19 |
Reklam Alanı
“Teşekkür Ederim” Mesajını Alışkanlık Haline Getirmek Yazar: Tom HopkinsTeşekkür mesajlarının değerini ve gücünü, çok erken öğrendim. Ben küçük bir çocukken, annem ve babam, bazen arkadaşlarıyla akşam yemeğine çıkarlardı. Gece eve döndüklerinde, annem, kapıdan içeri girer girmez, holdeki küçük masasının başına oturur ve birşeyler yazmaya başlardı. Bir gece ona ne yaptığını sordum. Emily Post’tan bir cümleyle yanıt verdi: “Bu akşam arkadaşlarımızla öyle güzel vakit geçirdik ki onlara dostlukları ve mükemmel akşam yemeği için bir teşekkür mesajı yazmak istiyorum.” Annemin ve babamın arkadaşlıklarına değer verdiklerini ve bundan keyif aldıklarını zaten bilen insanlara annemin basitçe şükranlarını iletmesi, ebeveynimin ömür boyu güçlü arkadaşlıklara sahip olmasını sağladı. Satışın tamamen ilişki geliştirmekle ilintili olduğunu anladığım için, kariyerimin erken safhalarında insanlara teşekkür mesajları yollamaya başladım. Her gün 10 teşekkür mesajı yollamak üzere kendime bir hedef koydum. Bu hedefin anlamı, her gün en azından 10 kişiyle tanışmam ve adlarını öğrenmem idi. Ayaküstü tanıştıklarıma, mal gösterdiklerime, telefonda konuştuklarıma ve yeni ev edinmelerine yardımcı olduklarıma teşekkür mesajları yolladım. Bir teşekkür mesajı manyağı oldum. Ve tahmin edin ne oldu? Satış alanındaki üçüncü yılımın sonunda işlerim % 100 referanslara dayanıyordu! Şükranlarımı ilettiğim insanlar, kendilerinin değerli ve önemli olduklarını hissettirdiğim için, bir armağan olarak bana yeni müşteriler yollamaktan mutlu idiler. Teşekkür mesajı yazma alışkanlığı edinmenin sizin için başta zor olabileceğini biliyorum. Bu yüzden, teşekkür mesajı yazmanın uygun olduğu 10 durumu aşağıda belirtmeye çalıştım. Size daha da yardımcı olabilmek için mesajların taslağını çıkardım. 1. Telefonla Temas Benimle telefonda konuştuğunuz için teşekkür ederim. Bugünün iş dünyasında, zaman çok kıymetli. Karşılıklı fayda sağlayacak bir iş ilişkisinin olasılığından söz ederken, ayırdığınız zamana her zaman saygı duyacağımdan emin olabilirsiniz. 2. Yüz Yüze Temas Teşekkür ederim. Sizinle tanışmak büyük zevkti; birlikte geçirdiğimiz zaman için teşekkür ederim. Pek çok mutlu müşteriye hizmet etme şansına sahip olduk; bir gün size de hizmet verebilmeyi çok isterim. Bir sorunuz olursa, lütfen çekinmeden arayın. 3. Demodan ya da Sunumdan Sonra Şirketlerimizin karşılıklı yararına yönelik olarak birlikte çalışma olanaklarını tartışma fırsatı sunduğunuz için teşekkür ederim. Mükemmel hizmetle birleşmiş kalitenin, başarılı bir işin temeli olduğuna inanıyoruz. 4. Satın Alımdan Sonra Size en iyi hizmetimizi sunma fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederim. Geleceğe dönük bu yatırımdan memnun kalacağınıza eminiz. Şimdi size mükemmel bir takip hizmeti sunmayı hedeflemekteyim. Öyle ki sizinle benzer ihtiyaçları olan kişileri bana yönlendirmekte tereddüt etmeyeceksiniz. 5. Başkasını Göndermiş Olmak Beni başkalarına da tavsiye ettiğiniz için teşekkür ederim. Bana gönderdiğiniz herkesin en üst düzeyde profesyonel hizmet alacağından emin olabilirsiniz. 6. Son Kez Reddedildikten Sonra Size hizmet verebileceğimi düşünerek bana zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Şu anda bu yatırımı yapmanın öncelikli planlarınızın içinde olmadığına üzüldüm. Yine de daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarsanız ya da herhangi bir sorunuz olursa, lütfen çekinmeden arayın. Sizi, faydalı olabilecek yeni gelişme ve değişiklikler konusunda düzenli olarak bilgilendiririm. 7. Başkasından Satın Aldıkları Zaman Hizmetlerimi analiz etmek üzere zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Şu anda size hizmetlerimizden yararlanma imkanı sunamadığımız için üzgünüm. Yeni gelişme ve değişikliklerden sizi haberdar etmeyi sürdüreceğiz. Böylece, gelecek yıllarda birlikte iş yapabilmek umuduyla, teması kaybetmeyeceğiz. 8. Başkasından Satın Almalarına Rağmen Sizi Tavsiye Ettiklerinde Beni tavsiye etme nezaketinde bulunduğunuz için teşekkür ederim. Konuştuğumuz gibi, üç adet kartvizitimi yolluyorum. Bu kartları arkadaşlarınıza, tanıdıklarınıza ya da akrabalarınıza vereceğiniz için şimdiden teşekkür ediyorum. Sizinle temasımı koruyacağım ve gerektiğinde hizmet sunmaktan mutluluk duyacağım. 9. Size Hizmet Eden Herkese Teşekkür ederim. Kendini iyi iş yapmaya adamış biriyle tanışmak memnuniyet verici. Çabalarınızı, takdir ediyorum. Şirketim ya da ben size bir şekilde yardımcı olabileceksek, lütfen çekinmeden arayın. 10. Yıldönümü Teşekkürü Teşekkür ederim. Size bir merhaba demek ve geçmişteki yardımlarınızdan dolayı tekrar teşekkür etmek için, en içten duygularımla bu mesajı yolluyorum. Ürün ve hizmetlerimizi sürekli değiştiriyor ve geliştiriyoruz. Son yeniliklerimiz hakkında en güncel bilgilere ulaşmak isterseniz, lüften çekinmeden arayın. Şükran duygusunu belirtmenin gücü inanılmazdır. Hemen bugün bu güçten yararlanın!
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum. |
Reklam Alanı |
27-05-2008, 23:32 | #2 |
Girişken Üye
Teşekkürleriniz: 0
1 Mesajına 1 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
11. Bilgilendirilme Teşekkürü
Bize verdiğiniz bu güzel bilgiler için vebu mesleğe gönül verdiğiniz içinsize binlerce kez teşşekür ederim
28-05-2008, 00:01 | #3 |
Moderator
8 Mesajına 9 teşekkür edildi.
hakikaten sağolun sevgili Binali hocam, teşekkür etmek sanırım az kalır...,
selamlarımla
28-05-2008, 00:05 | #4 |
Girişken Üye
1 Mesajına 1 teşekkür edildi.
çok güzel bir yazı gerçekten de, başlığa tıklarken herzamanki gibi "tşkler ediyorsunuz ama paylaşımlarınızıda bekliyoruz" tarzı bir yazı okuyacağımı zannettim ama çok farlı ve güzel bir paylaşım... tşkler, tşklr tşklr....
|
31-05-2008, 15:49 | #5 |
Super Moderator
Dost'luk ve Sevgi duygusunu belirtmenin gücü inanılmazdır. Hemen bugün bu Dost'luk ve Sevgi'nin gücünüetrafımıza ve sitemize yayalım.
Hepinize teşekkür ederim.
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum. |
31-05-2008, 23:30 | #6 |
Üye
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
tşk ederim...
|
03-06-2008, 18:45 | #7 |
Üye
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
TEŞEKKÜRLER
|
03-06-2008, 21:27 | #8 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21 |
gözlerimmmmmm!!!! ( bu biraz iyi ama biraz daha iyi olabilir)
03-06-2008, 21:45 | #9 |
Administrators
139 Mesajına 245 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 10 |
teşekkürler hocam.
|
03-06-2008, 21:48 | #10 |
Super Moderator
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
alışkanlık, mesajını, teşekkür ederim |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|