![]() |
![]() |
#1 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21 ![]() |
![]() Reklam Alanı
8px">"Türkiye Futbolu Kucaklıyor" projesi basına tanıtıldı 8px" align=right>28.05.2008 =marginB cellSpacing=1 > ="marginB haberDetailsFont"> ![]() Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Geliştirme Merkezi'nin uzun zamandır üzerinde çalıştığı, Türk futbolunun geleceğine çok önemli katkılarda bulunacak olan "Türkiye Futbolu Kucaklıyor" projesi, basın mensuplarıyla bir sabah kahvaltısında ayrıntılı olarak paylaşıldı. İstanbul Mövenpick Oteli'nde düzenlenen toplantıya Futbol Geliştirme Merkezi Direktörü Ahmet Güvener ile çok sayıda yazılı ve görsel basın temsilcisi katıldı. Futbolu yaymayı ve yetenekli oyunculara çağdaş eğitim olanağı vermeyi hedefleyen "Türkiye Futbolu Kucaklıyor" projesi FGM Direktörü Ahmet Güvener tarafından anlatıldı. Futbol Geliştirme Merkezi Direktörü Ahmet Güvener, asıl hedef kitlesini 6-15 yaş grubu çocukların oluşturduğu proje hakkında bilgiler verirken, ''Bu, TFF'nin değil, Türkiye'nin projesidir. Proje ile futbolu yaymayı ve yetenekli oyunculara çağdaş eğitim olanağı vermeyi hedefliyoruz'' dedi. Güvener, sunumunda, proje kapsamında okullarda 6-11 yaş grubunda futbol eğitim kulüpleri kurulacağını, 2008-2009 sezonunda 2000 adet ''Herkes İçin Futbol'' hakemine eğitim verileceğini, tüm tesislerin etkin şekilde kullanılarak yeni, özgün ''Gençlik Gelişim'' tesisleri yaratılacağını belirtti. TFF teşkilatının tüm illere yayılacağını ve böylece yetenekli futbolcuların bulunacağını, bunun için de tüm izleyici çalıştırıcılara izleyici eğitimi verileceğini anlatan Güvener, 13-14-15 yaş gruplarında kurulacak Akademi Ligi modelinin deplasmanlı olacağını ve 2008-2009 sezonunda 3 bölgede başlayacağını kaydetti. Bölgede yeterli fiziki altyapısı olan profesyonel takımlar ve aynı bölgedeki istisnai olarak yeterli amatör takımlar birbirleriyle mücadele edecek. Ayrıca TFF, belirlediği normlarda gerekli eğitimleri vererek 3 yıl içinde Turkcell Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig kulüplerinin tümünde Futbol Akademilerinin kurulmasını destekleyecek. Proje kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı, Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı, belediyeler, İl Özel İdaresi ve üniversiteler ile işbirliğine gidileceği ve her ilde İl Futbol Koordinasyon Kurulları oluşturulacak. Avrupa Birliği, FIFA ve UEFA gibi uluslararası örgütlerin de desteğinin alınacağı bu projede yer alacak antrenör, beden eğitimi öğretmenleri ve gönüllülerin yeniden eğitilecek. TFF, belirlediği normlarda gerekli eğitimleri vererek 3 yıl içinde Turkcell Süper Lig ve Bank Asya 1'inci Lig kulüplerinin tümünde futbol akademilerinin kurulmasını destekleyecek.
Reklam Alanı |
![]() |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
basına, projesi, tanıtı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Umuda Smaç "Mini Voleybol Şenliği" Projesi | webmaster | Beden Eğitiminde ve Sporda Örnek Uygulamalar | 5 | 05-10-2009 20:48 |
AKGÜL: "DOMUZ GRİBİ İLE İLGİLİ GEREKLİ TEDBİRLERİ ALDIK" | webceren | Spor Haberleri ve Güncel Olaylar | 0 | 18-05-2009 20:03 |
"MİNİ VOLEYBOL ŞENLİĞİNE" KATILMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR | webceren | Spor Haberleri ve Güncel Olaylar | 0 | 16-04-2009 14:27 |
"SPOR ŞURASI 2008" PROGRAMI BELLİ OLDU | binali | Spor Haberleri ve Güncel Olaylar | 0 | 23-11-2008 23:23 |
UEFA "A" Lisans Güncelleme Kursu sona erdi | hat64 | Antrenör ve Hakem Kursları, Seminerler | 1 | 27-05-2008 19:36 |
Reklam Alanı |