![]() |
2013 Kýrýkkale Üniversitesi Besyo Sýnav Kýlavuzu
BEDEN EÐÝTÝMÝ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EÐÝTÝMÝ BÖLÜMÜ NORMAL ÖÐRETÝM PROGRAMI ÖZEL YETENEK SINAVI ÝLAN METNÝ KIRIKKALE ÜN ÝVERSÝTESÝ REKTÖRLÜÐÜ’NDEN 2013-2014 Eðitim-Öðretim yýlýnda Üniversitemizin Beden Eðitimi ve Spor Yüksekokulu, Antrenörlük Eðitimi Bölümü, Normal Öðretim Programýna Özel Yetenek Sýnavý ile öðrenci alýnacaktýr. A-KONTENJAN 30 erkek 15 kýz, toplam 45 öðrenci alýnacaktýr. B-BAÞVURU ÞARTLARI 1-T.C. vatandaþý olmak, 2-2013 YGS sýnavýna girmiþ olmak, 3. Tüm lise mezunlarý için 2013-YGS Sýnavý puan türlerinin en az birinden, en az 170.000 YGS puaný almýþ olmak, 4-Merkezi yerleþtirme sistemiyle herhangi bir yükseköðretim programýna kayýt hakký kazanmýþ veya üniversitede okuyan adaylar da sýnava baþvurabilirler. Sýnavlarla ilgili genel kurallar ve puanlama iþlemleri 2013 Yerleþtirme Kýlavuzundaki esaslara göre yapýlacaktýr. C-BAÞVURU TARÝHÝ VE YERÝ Baþvurular, 21-22-23 Aðustos 2013 tarihleri arasýnda mesai saatleri (08:30-17:30) içerisinde Kýrýkkale Üniversitesi, Beden Eðitimi ve Spor Yüksekokulu binasýnda (Kýrýkkale Üniversitesi Merkez Yerleþkesi Yahþihan–Kýrýkkale) þahsen yapýlacaktýr. Posta ya da faks yoluyla yapýlan müracaatlar kesinlikle kabul edilmeyecektir. Aday sýnava gelirken, ön kayýt baþvurusu sýrasýnda kendisine verilen Geçici Sýnav Giriþ Belgesi’ni yanýnda bulundurmak zorundadýrlar. Ç-ÖZEL YETENEK SINAV TARÝHÝ VE YERÝ Özel Yetenek Sýnavý 26-27-28-29 Aðustos 2013 tarihleri arasýnda, Kýrýkkale Üniversitesi Beden Eðitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonu’nda (Kýrýkkale Üniversitesi Merkez Yerleþkesi Yahþihan–Kýrýkkale) yapýlacaktýr. Kýz adaylarýn Özel Yetenek Sýnavlarý 26 Aðustos 2013 günü saat 08:30 da, Erkek adaylarýn sýnavlarý ise 27 Aðustos 2013 günü saat 08:30’da baþlatýlacaktýr. Sýnavlar ile ilgili detaylý açýklamalar, Üniversitemizin WEB sayfasýnda (www.kku.edu.tr), Sýnav Kýlavuz Kitapçýðýnda ve Merkez Yerleþkesindeki Ýlan Panolarýnda duyurulacaktýr. D-ÖN KAYIT ÝÇÝN GEREKLÝ BELGELER 1-Baþvuru ücreti olarak, Vakýf Bank Kýrýkkale Þubesi TR 180001500158007301086992 nolu hesaba 100 TL yatýrdýklarýný belgeleyen banka dekontunun aslý (Dekontta, hangi bölüme baþvuru yapýldýðý belirtilmesi zorunludur). [Aday ayný zamanda Eðitim Fakültesi Beden Eðitimi ve Spor Bölümü Beden Eðitimi ve Spor Öðretmenliðine de baþvuracaksa her iki program için toplam 125 TL yatýrdýklarýný belgeleyen banka dekontunun aslý (Dekontta, hangi bölümlere baþvuru yapýldýðý belirtilmesi zorunludur)]. 2-Kayýt-Kabul formu (Ön kayýt esnasýnda verilecek ve aday tarafýndan doldurularak imzalanacaktýr). 3-Nüfus cüzdanýnýn aslý ve 1 adet fotokopisi, 4-2013–YGS Sýnav Sonuç Belgesi ve 1 adet fotokopisi (Mevcut olmadýðýnda ön kayýt sýrasýnda ÖSYM internet sayfasýndan çýktý alýnarak onaylanacaktýr). 5-Lise diplomasýnýn veya mezuniyet belgesinin aslý ve 1 adet fotokopisi. 6-“Spor yapmasýnda sakýnca yoktur” ibareli Saðlýk Raporu. (Herhangi bir Saðlýk Kuruluþundan onaylý). 7-2 adet 4 x 6,5 cm ebadýnda (son 6 ay içerisinde çekilmiþ) vesikalýk fotoðraf. 8-Milli Sporcular için Ýlgili Federasyondan alýnmýþ Millilik Belgesinin aslý ve fotokopisi (Geçerli Belgeler, Sýnav Kýlavuz Kitapçýðýnda belirtilecektir). 9-Adayýn Sportif Özgeçmiþini belirtir belge ya da belgelerin aslý ve fotokopisi (Geçerli Belgeler, Sýnav Kýlavuz Kitapçýðýnda belirtilecektir). Ýlan edilen kayýt süresi dýþýnda ve eksik belge ile kayýt kabul edilmeyecektir. Kayýt sýrasýnda adaylarýn vereceði bilgiler ÖSYM veri tabaný ile ve ilgili spor kuruluþlarý verileri ile karþýlaþtýrýlacaktýr. Adaylarýn girdiði bilgileri doðru ve eksiksiz þekilde bildirmeleri gerekmektedir. Yanlýþ beyan durumunda, kayýt iptali, sýnava alýnmama, ücretin iade edilmemesi ve gerekli tüm yasal iþlem hakkýnýn kullanýlabileceði göz önüne bulundurulmalýdýr. ÖSYM’den alýnan bilgiler ve spor kurumlarýndan alýnan belgeler, adayýn beyan ettiði bilgilerle karþýlaþtýrýldýktan sonra eksik veya hatalý bilgileri tespit edilen adaylara durumlarý hakkýnda elektronik mektup gönderilecektir. Bilgilerin örtüþmemesi durumunda aday için itiraz etme süresi tanýnacak (web sayfasýndan duyurulacak). Adayýn itirazýný belgeleyememesi durumunda ÖSYM ve ilgili spor kurumlarýnýn bilgileri dikkate alýnacaktýr. E-ADAYLARIN SINAV GÜNÜ YANLARINDA BULUNDURMALARI GEREKEN EVRAKLAR 1-Nüfus Cüzdaný ya da Pasaport. 2-Geçici Sýnav Giriþ Belgesi http://besyo.kku.edu.tr/images/images.jpgAntrenörlük Eðitimi Bölümü Normal Öðretim Programý Özel Yetenek Sýnavý Ýlan Metnihttp://besyo.kku.edu.tr/images/images.jpgAntrenörlük Eðitimi Bölümü Normal Öðretim Programý Özel Yetenek Sýnav Kýlavuzuhttp://besyo.kku.edu.tr/images/images.jpgAntrenörlük Eðitimi Bölümü Normal Öðretim Programý Özel Yetenek Sýnavý Koordinasyon ve Labirent Koþu Testi (Video) |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmýþ. Þuanki Zaman: 22:30. |