22-04-2008, 22:09 | #1 |
Girişken Üye
Teşekkürleriniz: 0
1 Mesajına 1 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Reklam Alanı
|
Reklam Alanı |
22-04-2008, 22:24 | #2 |
Üye
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
teşekurler güzelmiş
|
23-04-2008, 00:48 | #3 |
Moderator
8 Mesajına 9 teşekkür edildi.
Çok harika... teşekkürler.... emeklerinize sağlık...
23-04-2008, 11:57 | #4 |
Girişken Üye
sağolun umarım herkes bu hikayeyi okuduktan sonra daha duyarlı olur
02-09-2008, 02:42 | #5 |
Yeni Üye
bu çeviri bana ait
|
02-09-2008, 15:04 | #6 |
Girişken Üye
Bu çevirinin size ait olduğunu bilmiyordum hocam, siz yazınca çok şaşırdım bunu bilmiyor olmamdan utanç duymalıyım sanırımÖzür dilerim...
02-09-2008, 17:52 | #7 | |
Super Moderator
Teşekkürleriniz: 14
89 Mesajına 129 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 19 |
Alıntı:
Bu güzel şiiri bularak bizlere sitemizede sunman sitemiz adına çok güzel bir düşünce.Öncelikle çooookkkk teşekkür ederim kendi adıma ve sitem adına. Ayriyetten bu güzel şiiri bizlere sunduğunda ise şiiri yazan ve profilinde adını yazmayı unutmuş (keşke yazsa idi) ismi ile hitap etme şerefine ulaşırdık. ferz68 arkadaşımıza bay/bayan mı demeliyim bilemiyorum.Bundan dolayı da özür dilerim.İyi ki şiiri yazmış, iyi ki sitemizde yayınlandı.Böyle bir şiiri yazan ve bizlere ulaştırmak zahmetinde bulunan her iki arkadaşımızın var oluşlarından dolayı çok teşekkür ederim. ÖZÜRLÜ OLMAK NEDİR? Müjde ve ailesi restoranın lobisindeydiler. Bu arada başka bir aile kapıya doğru yaklaştı. Müjde babanın tekerlekli sandalye ile çocuğunu ittiğini fark etti. Kısa bir süre sonra müjde ve ailesi restoranda kendilerine ayrılan masaya oturdular. Birkaç dakika sonra mönüye bakarlarken annesi Müjdeye ne olduğunu sordu. “Müjde” dedi annesi. “Efendim” dedi müjde mönüden kafasını kaldırarak. “Tekerlekli sandalyesi ile kapıdan giren çocuğa neden baktın” Müjde omuzlarını yukarı kaldırarak “Bilmiyorum” dedi “Seni rahatsız etti” dedi annesi “Sanırım öyle”. “Ürküttü beni” Onlar siparişlerini verdikten sonra Müjde restoranın bir köşesinde masada oturan tekerlekli sandalyeli akranını izlemeye devam etti. Anne dedi!!! “Evet Müjde” “Çocuk niçin tekerlekli sandalye kullanıyor, ona ne olmuş olabilir?” “Bilmiyorum Müjde, dedi annesi. “Bunun birçok sebebi olabilir. Belki doğuştan özürlü beklide sonradan bir kaza geçirdi”. Bu arada garson masaya içecekleri getirmiştir. Müjde meyve suyunu aldı. Annesi “seni ne ürküttü” diye sordu. Müjde “özürlü olmak istemiyorum” dedi Annesi gülümseyerek “sen zaten özürlüsün” dedi. “Ben mi” diye şaşırarak annesine baktı. “Evet, gözlük takıyorsun”. Bu bir özürdür. Kör ya da sağır bir kişide özürlüdür. Bazı insanlarda yürümek için tekerlekli sandalye kullanırlar”. Anne!” O halde özürlü olmak bir problemden dolayı bir şeyi yapamamak değil. Der Müjde. “Bu fiziksel bir problem olabilir ya da zihinsel. Bazı insanlar bazı şeyleri öğrenmekte sorun yaşarlar. Bu duygusal olabilir. Bazı özürler kolaylıkla düzeltilebilirler, seni yakını göremeyişinde olduğu gibi. Bazıları da düzeltilemez. Tekerlekli sandalyedeki çocuğun durumu gibi.” “Arkadaşım Arda matematiği öğrenmede sorun yaşıyor diye özel bir sınıfta. Bu bir özür mü?. “Evet” dedi annesi.”Ardaya matematik de özel eğitim almış bir öğretmen yardım edecek”. “Ama o tarihte ve fen bilgisinde çok iyi” dedi Müjde.”O çok zeki. Niçin matematiği öğrenmede sorun yaşıyor.” “İnsan beyni bazen sayılarla ilgili sorunlar yaşayabilir” dedi babası. “Amcan disleksiya, okumayı öğrenmek için çok zaman harcadı.” “Ama o öğretmen” dedi Müjde. “Öğrenmek için çok sıkı çalıştı. Çok da yardım aldı. Şimdi o disleksiyası olan çocuklarla çalışıyor.” “Şimdi rahatladım. Ama tekerlekli sandalye kullanan çocuk için kendimi kötü hissediyorum. Yapmak istediği ama yapamadığı çok şey vardır.”dedi Müjde. “Eminim ailesi ona denemek istediği şeyler konusunda ona yardımcı oluyordur.” Dedi annesi. Özürlü bir kişiye sevgi ve yardımla rehberlik etmek normal bir şey.” “Evet” dedi Müjde. “Gözlük almak için sen beni göz doktoruna götürdün değil mi?”
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum. |
|
02-09-2008, 18:33 | #8 |
Yeni Üye
Bu bir şiir değil
Bunu bir web sitesinden aldım. Derslerimde kullanıyorum.Bu bir çeviri. Siteyi beğendim ama kime ait olduğunu bildiğim ama ismi verilmemiş yazılar var. o zaman sorunlar yaşanır.bakın sitede öğrencimle karşılaşıyorum bu tür sitelerle ilgilenmeleri kaynak göndermeleri çok hoş(helede kendi alanımda)ama doğru yol da gösterilmeli. İki gün sonra ders notlarımı isimsiz görmemeliyim bu sitede |
02-09-2008, 19:11 | #9 | |
Super Moderator
Teşekkürleriniz: 14
89 Mesajına 129 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 19 |
Alıntı:
Tamam bende bir heyecan içinde şiir sandım sizden özür dilerim.Gelin biz ona bir alıntı diyelim.Gelin sizlerin sayesinde hep beraber hatalarımızdan arınalım.Hatalarımız var ise hep beraber düzeltelim.Sitemiz bilgi ve insan kazanma sitesi....
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum. |
|
02-09-2008, 20:20 | #10 |
Yeni Üye
Bu tür sitelere ihtiyaç var Beden eğitimi öğretmenlerine ulaşmak için her yol denenmeli .Bu sitelere aktif katılıyorlarsa bu önemli. Ama yazıları sahiplerine sağdık kullanarak yayınlamaya özen gösterelim. Bundan sonra bende katkıda bulunayım. |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
nedİr, olmak, ÖzÜrlÜ |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|