Beden Eğitimi ve Spor Portalı  

Go Back   Beden Eğitimi ve Spor Portalı > Genel Bölüm > Sohbet ve Tartışma

Sohbet ve Tartışma Hep birlikte sorunlarımızı görüşelim, tartışalım, görüşlerimizi bildirelim, birbirimize yardımcı olalım.

beden eğitimi
beden eğitimi
Sitemize hoş geldiniz. Konuları beğenmeyi unutmayalım.

Seçenekler Stil
Alt 22-08-2008, 11:12   #1
webmaster
Administrators

webmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkürleriniz: 0
139 Mesajına 245 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 10
webmaster is on a distinguished road

Reklam Alanı
Ne yazın ki olimpiyatlarda şuana kadar çok kötü sonuçlar aldık, ancak bir altın madalya alabildik. Peki, bunun sebebi nedir? Bu konuyu derinlemesine incelemek lazım. İşte size gerçek sebepler:

En büyük sebep, ülkemizde Beden Eğitimi ve Spor'a gereken önemin verilmemesidir . Evet, gerçek sebep bu. Okullarda beden eğitimi dersini 1 saate düşürürseniz, spor etkinlikleri dersini okullarda öğrencilere seçtirmezseniz, okullarda ders dışı egzersizleri zorunlu hale getirmezseniz, beden eğitimi ve spora gereken önemi vermezseniz, böyle sonuçlar her zaman olacaktır. Bunlar normal sonuçlardır. = o ns = />

Diğer sebeplerden biri ise, Okullarımızın alt yapı eksiklikleri. Türkiye’de kaç okulun spor salonu var? Bırakınsalonları bazı okulların bahçesi bile yok. Okulunun bahçesinde bir basketbol potası, voleybol direği, hentbol kalesi olmayan bir sürü okul var. Kışın ders işleyebilen ya da yazın ders işleyebilen kaç öğretmen arkadaşım var. Yazın sıcağında okullar bile erkeden tatil oluyor, kaldı ki dışarıda beden eğitimi dersi işlensin. Bir Badminton dersini dışarıda rüzgarlı havada, voleybol, basketbol, hentbol dersini yağmurlu yada karlı havada dışarıda nasıl işleyebiliriz. Bu şartlar altında nasıl ders işleyeceğiz sorarım sizlere.

Sebeplerden birisi de, okullarımızın malzeme eksiklikleridir . Hangimizin okulunda spor parası toplanmadan malzeme alınabiliyor. Peki spor parası toplayamayan okullar ne olacak? ya da yeterli parayı toplayamayan okullar. Hem bizler neden öğrencilerden para toplayalım ki. 5 topla 50 kişilik sınıflara ders anlatmaya çalışıyoruz. Avrupa’daki okullarda ise her öğrenciye bir top düşüyor. Sizce eşit şartlarla mı olimpiyatlara sporcu yetiştiriyoruz. Hangimizin okulunda disk, cirit, çekiç, gülle, sırık, cimnastik, güreş, ve diğer branşların malzemeleri var. Diğer ülkeler okullarında orijinal malzemelerle çalışsın bizler okullarımızda; taştan gülle, bakır tabaktan disk, sopanda cirit, manav kasasından step tahtası, buzdolabı motorundan kompresör vb. gibi malzemelerle çalışalım. Devletimiz okullarda ücretsiz kitap dağıtıyorda neden spor malzemesi dağıtmıyor? Peki bu malzemeler olmadan öğrencileri branşlara nasıl yönlendireceğiz. Bu kadar eksikliğin içinde nasıl iyi sporcular yetiştireceğiz? Ne kadar eşit şartlar değil mi?

Diğer bir sebepte, Ders dışı egzersiz yapmak isteyipte bir türlü egzersiz yapamayan öğretmen arkadaşlarım. Egzersiz yapmak için can atan bir sürü arkadaşım var ama okullarında bir sürü engelle karşılaşıyor. Gerek yönetim baskısı olsun, gerek okulundaki malzeme eksiklikleri olsun, gerek okulun yapısı olsun bir çok sorunla karşılıyor. Arkadaşım Basketboldan egzersiz yapacak basketbol potası yok, voleyboldan egzersiz yapacak voleybol direği yok, hentboldan egzersiz yapacak saha yok, gerekli malzeme yok. Peki ders dışı egzersizlerin amacı nedir? Öğrencilerin sevdiği spor branşlarına yönlendirilmesidir. Hangi spor branşında yetenekli ise, ilgili ise o spor branşa yönlendirilmesidir.

Diyeceksiniz bu adamda hep okuldaki sorunları yazmış. Hayır, Boşa dememişler, “ağaç yaşken eğilir” . Evet öğrencilerimizi küçük yaşlarda spora yönlendirerek, ülkemizi temsil edecek yetenekli sporcuları çıkarmak çok önemli. Bu da öğrencinin okul çağından itibaren yetişmesine bağlıdır. Sporu sevmesine, ilgi göstermesine, branşlara yönlendirilmesinde okuldaki eğitimin çok büyük bir önemi vardır. Burada da bizlere yani Beden Eğitimi Öğretmenlerine çok iş düşüyor. Tabi yukarıdaki saydığım sebepler gerçekleşirse. Yoksa kimse demesin, beden eğitimi öğretmeni ders işlemiyor diye!!!

Diğer bir sebep alt yapı sorunu. Bir binanın temelini ne kadar sağlam yaparsak, o kadar uzun ömürlü olur. İşte bizde sporcu yetiştirebilmek için altyapılarımızı sağlamlaştırmamız lazım. Çocuklar 9 ay boyunca okullarda, 3 ay spor okullarında. Alt yapıyı ne kadar sağlamlaştırırsak, o kadar başarılı sonuçlar elde ederiz. Alt yapı derken sadece futbol, basketbol, voleybol değil, tüm branşlardaki alt yapılara önem vermek lazım. Böylelikle olimpiyatlara daha fazla sporcu yetiştireceğiz.

Alın size gerçek sebepler, kimse aramasın yok sporcuların müsabakalara iyi hazırlanmamış, yok sporculara gerekli destek verilmemiş, bunların hepsi küçük sebepler asıl sebepler yukarıda saydıklarımız.

İşte bu sonuçların hepsi bir araya gelince olimpiyatlarda başarısızlığın nedeni ortaya çıkıyor.

Peki çözüm nedir?

İşte size çözüm; “ Beden Eğitimi ve Spora gereken önem verilmeli, Beden eğitimi dersini en az 2 saate çıkarılması ya da spor etkinlikleri dersinin zorunlu hale getirilmesi, Okullarımıza spor salonlarının yapılması, Devletimiz okullara gereken malzeme yardımının yapması, Ders dışı egzersizlerin zorunlu hale getirilerek ülke sporuna daha çok sporcu yetiştirilmesi, yaz okullarında alt yapılara önem verilmesi.”

Kerem BALYEMEZ
Türkiye’nin Beden Eğitimi ve Spor Portalı
www.bedenegitimi.gen.tr
Alt 24-08-2008, 03:38   #2
dursun002
Yeni Üye

dursun002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0
dursun002

Bir ekleme yapayım.Liğ heyetine daha fazla para gelmesi için eğzersizde için 4 branş şartı getiren (şartlarımız uygun olmadığı halde ,ayrıca hepsinden yarışmalara katılım şart) illerimiz mevcut.Bırakın herkes kendi branşında eğzersiz yapsın!Oturdukları yerden herşey çok kolay .Tüm arkadaşlara sabırlar diliyorum.
dursun002 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-08-2008, 03:39   #3
azamet
Yeni Üye

azamet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

azamet

Söylediklerinizin birçoğuna katılıyorum.

Bence en büyük sorunumuz tesis sıkıntısı.Bulundunum ilde(samsun) Bakanlığın topu topu iki salonu var bunlarda lig düzeyindeki takımların emrine amade bizler beden eğitimi ö. olarak okul bahçelerine hapsedilmiş durumdayız. ME Bakanlığı okulların bir kaçına salon yapmış onlarıda tutup anadolu liselerine yapmış... bu kadar olur. Çocuklar herhalde lisede başlayacaklar spor yapmaya. Bence acilen tesis sorununun giderilmesi lazım kısa vadede her okula salon yapamayaacaklarına göre bence eğitim bölgelerinde bulunacak boş yerlere Çadır,prefabrik veya şişme salonlar yapmalılar.
Olimpiyatlarda başarısız olmayı bırakın katılmayı bile hayal edemediğimiz okadar spor branşı varki ben bunların birçoğunda biz beden eğitimi öğretmenlerininde yeterli donanıma sahip olmadığını düşünüyorum. Bu sebeple bence şöyle bir uygulamaya gidilebilir. Olimpiyatlarda en başarılı ülkelerden biri Çin ve Çinde iş gücü çok ucuz buradan türkiyenin yabancısı olduğu ve kültürün gelişmediği spor dallarında üst düzey antrennörler getirtilip bölgesel olarak rehber antrenörlük yapıp öğretmenler eğitilebilir.
Üçüncü bir konu bulunduğum ilde neredeyse her belediyenin bir futbol kulübü var. Kendi oturduğum muhitin belediyesisin bu yılki futbola ayırdığı bütce 150bin ytl. Bu parayla en az 10 tane badminton kulübü idarre edilir desem abartmış olmam herhalde
Birde gençlik ve spor genel müdürü Mehmet Atalayın hangi spor dalıyla ilgilendiğini bileniniz yada Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinin Piyangodan pay almaktan başka ne işe yaradığını bileniniz varmı...
azamet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-08-2008, 14:31   #4
overmars
Üye

overmars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1 Mesajına 1 teşekkür edildi.
overmars is an unknown quantity at this point

çok doğrusun Hocam.bi düzenlme yapılmazsa anca devşirme sporcularla sevinebiliriz.o da bir iki madalyayla tabiii..

U.A.
overmars isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-08-2008, 17:04   #5
yasemismail
Yeni Üye

yasemismail - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yasemismail

Tesis konusu da bi nebze etkili ama şu var b. eğitimi yada spor ne ki insanların gözünde eurovision gibi dönemi geldiğinde bişeyler almak dereceye girmek için parçalanılır (tüm halk ve yönetim) yormlar yapılır. Olimpiyatlaı da böyle değerlendiriyorum zamanı gelince olsun isteriz her branşa katılalım, madalyalar alalım ama geçmişe bi bakıcaksın bunun için neler yapıldaı sporda başarı haa deyince olmuyo bunun yarumu herkes tarafından yapılır. Offf çok zor işimiz......
yasemismail isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-08-2008, 16:23   #6
sarper
Yeni Üye

sarper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sarper

değerlendirmeleriniz çok doğru bunların yanında lise mezunlarına 2 hafta gibi kısa bir sürede antrenörlük belgesi vermeleri var. bizlere 4 yıl gördüğümüz derslerden vermediler antrenörlük belgesiana branş hariç,amatör kulüplerde de bunları görüyoruz bir çoğu için çocuklar ve çocuklarını gören veliler spordan soğuyorlar

Alt 27-08-2008, 16:44   #7
binali
Super Moderator

binali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkürleriniz: 14
89 Mesajına 129 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 19
binali will become famous soon enough

Sevgili sarper ...
Sözlerinize kendi açımdan katılmıyorum.Yazımla kimseyi karalamak ve kırmaktaistemem.Yıllar için de kademeli olarak kurs almanın sonucunda öz veriler içinde bir yerlere geldik.Bu gün ne beden eğitim öğretmenleri biliriz ki beden eğitimi ders'in ders olduğunu da bilmeyen kişiler var.En basidi benim öz be öz bacanağımın kızı sporun yanından bile geçmiyor ama beden eğitimi spor okul imtahanlarına girdi.Allah'tan kazanamadı.Şimdi size soruyorum kazansaydı acaba iyimi! olurdu.

Lütfen bu düşüncelerimizi iyi bir şekilde oturup tartalım kendimizce.
Biz O BEĞENMEDİĞİNİZ antrenörler sizlerin sağ kolu durumundayız.

LÜTFEN BİZ ANTRENÖRLERİN HAKKINI GERİ VERELİM.

Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için sözü ve birlikten kuvvet doğar sözü ile hep beraber olalım.Sevgi ile kalın.
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum.
binali isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-08-2008, 10:39   #8
sarper
Yeni Üye

sarper

hocam ben eksik yazmamdan dolayı yanlış anlaşılmış olabilirim temelinde spor olan sporla uğraşmış ve liseden sonra belge almış kişiler için söylemedim, liseyi bitirmiş ama hayatında hiç spor yapmamış ve 2 haftalık kurslarla belge alanlar var onlar için yazdım aynı durum beden eğitimi öğretmenleri için de geçerli derslerde ver topu oynasınlar
Alt 28-08-2008, 12:26   #9
emre_bulutt
Yeni Üye

emre_bulutt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

emre_bulutt

arkadaşlar bahsettiğiniz sorunların tamamına katılıyorum... kendidüşüncemde en acili tesisleşme tesisleşme olduktan sonra gerisi gelir şimdi tesis için para gerekli denilecek cok haklılar para gerekli kaynak lazım..
peki 23 nisan ve 19 mayıs kıyafetlerine harcadığımız paraları bi hesaplasak kactane salon yaparız acaba?
benim matematiğim biraz zayıf kaçtane tesis kurulabileceğini hesaplayan arkadaş olursa buraya yazarsa sevinirim tabi sadce bir yılda yapılan harcamayı değil 15-20 yılda yapılan harcama ile kaçtane salon kurulur bi bulalım..
yanlız kimse demogoji yapmasın bayram kutlamalarına karşı değilim...

emre_bulutt isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-08-2008, 12:37   #10
sarper
Yeni Üye

sarper

bayramlara kesinlikle karşı değilim ama bu şekilde kutlanmasına karşıyım benim okulum taşımalı bir okul 23 nisan 19 mayıs çalışmalarını derslerde yapmak zorunda kalıyorum haftada 1 saatte yani buda 2. dönem hiç ders yapamadığımız anlamına geliyor 23 nisanda aynı gösteriler biraz farklısı 19 mayısta aynı şeylerin yıllarca tekrarı, bu haftalarda spor organizasyonları yapılabilir bu gösteriler yerine, haftalarca çalış çocuklaradan kıyafet parası topla10 dk gösteriler için tüm bu sorunlarla bizler baş başa kalıyoruz

Popüler Sitelerde Paylaş

Etiketler
başarısızlığın, gerçek, olimpiyatlardaki, sebebi

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil