11-02-2010, 18:04 | #1 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 7
16 Mesajına 19 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Okul Sporları Federasyonu Başkanını Arıyor
Reklam Alanı
OKUL SPORLARI FEDERASYONU BAŞKANINI ARIYOR Türkiye Okul Sporları Federasyonu'nda, hafta sonu Ankara'da yapılacak genel kurulda, yeni başkan ve yönetim kurulu üyeleri belirlenecek. Polis Akademisi Moral Merkezi'nde gerçekleştirilecek genel kurulda, 126 delege oy kullanacak. Yeni başkan ve yönetim kurulu üyelerinin belirleneceği seçimlere, daha önce federasyonda kurucu yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunan Ayhan Pala ile İstanbul Davutpaşa Lisesi Müdürü Ahmet Semih Tabbikha başkanlığında iki listenin girmesi bekleniyor. Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanlığından yaklaşık 6 ay önce istifa eden Mehmet Ata Özer'in yerine, federasyon başkanlığını, vekaleten Genel Sekreter Mehmet Koç yürütüyor. Federasyon yetkililerinden alınan bilgiye göre, Türkiye Okul Sporları Federasyonu'nun tüzüğünde, diğer federasyonlardan farklı olarak, başkanın görevden ayrılması halinde, görev süresi sonuna kadar başkanlık görevinin vekaleten yürütülebileceğine dair bir madde bulunuyor. Bu nedenle Ata Özer'in görevi bırakmasının ardından hemen genel kurula gidilmediği, ancak 2012 yılına kadar devam edecek görev süresinin uzunluğu dikkate alınarak genel kurul kararı alındığı öğrenildi. Başkan adaylarından Ayhan Pala yaptığı açıklamada, okullar bazında sporu küçük yaştan, hatta okul öncesi dönemden itibaren yaygınlaştırılmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Sağlıklı nesiller yetişmesi için bunun gerekli olduğunu savunan Pala, obezite ve benzeri sağlık sorunlarının önüne geçmek, madde bağımlılığını azaltmak için çocukların küçük yaşta spora yönlendirilmelerinin önemine değindi. Seçilmeleri halinde buna yönelik projelere ağırlık vereceklerini dile getiren Pala, ''Sınav kaygısı da çocukların spor yapmalarının önüne geçiyor. Daha önceki dönemlerde bu konu üzerinde fazla durulmadı. Bu konuda federasyona çok iş düşüyor. Bu anlamda ciddi çalışmalar yapmayı planlıyoruz'' diye konuştu.Öteki Başkan Adayı Ahmet Semih Tabbikha da seçilmeleri halinde projelerinin hazır olduğunu ve bunları genel kurulda dile getireceğini belirtti.
Etiketler |
arıyor, başkanını, federasyonu, okul, sporları |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|