18-07-2008, 16:39 | #1 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21 |
Reklam Alanı
id=News_img_Wrapper> id=News_detail_title> id=News_detail_title_txt> Olimpiyat Şampiyonu milli halterci Nurcan Taylan, 2008 Pekin Olimpiyatları'na, memleketi Sivas'ta iddialı bir şekilde hazırlandı. id=News_Date>18 / 07 / 2008 00:18 Taylan, Sivas Belediyesi'nin Sebahattin Öztürk Spor Salonu'nda, antrenörü Osman Nuri Vural ile 3 hafta süren bir kamp dönemi geçirdi. Sivas'taki kampını bugün tamamlayan Taylan, kendisine çalışma ortamı sağlayan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ı, antrenörü Osman Nuri Vural, Gençlik ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç ve Halter İl Temsilcisi Abdurrahman Göktolga ile birlikte makamında ziyaret etti. Taylan, burada yaptığı konuşmada, Pekin Olimpiyatları için iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini belirterek, yarın Ankara'ya döneceğini söyledi. Kentte yaptığı antrenmanlarda dünya rekorlarına yaklaştığını ifade eden Taylan, ''Halter ağır bir spor. Biraz ağrılarımız var. Şampiyonluğu tekrarlamak istiyorum. Tekrar ikinci bir tarih yazmak istiyorum. Onun için çok çalıştım. Allah, çok çalıştığımız için hakkımızı vereceğini düşünüyorum. Günde 6-7 saat çalıştım, elimden gelen en iyisini yapar, madalyayla ülkeme dönerim'' dedi. Olimpiyatlardaki rakiplerinden birinin Çinli, diğerinin Taylandlı olduğunu ifade eden Taylan, çekişmeli bir yarışma olacağını belirterek, ''Kim iyi hazırlandıysa, kim güçlüyse o kazanacak'' diye konuştu. Taylan, burada kendisine kaç yaşına kadar bu spora devam etmeyi düşündüğünün sorulması üzerine, ''30-35 yaşında bu sporu yapan rakiplerim var. Ben daha 25 yaşındayım, en az 2 olimpiyat daha göreceğimi düşünüyorum'' dedi. Ankara'da 10 günlük bir antrenman dönemi daha geçireceklerini belirten Taylan, güzel sonuçlarla Türkiye'ye dönmek istediğini kaydetti. Belediye Başkanı Aydın da, Taylan'ın olimpiyatlarda tekrar şampiyon olacağına inandığını belirterek, ''Bizi ülke olarak, Sivas olarak alıştırdınız. Başarılı olmanızı diliyoruz. Olimpiyatlarda yine göğsümüzü kabartıp, bayrağımızı göndere çektirip, İstiklal Marşımızı söyleteceksiniz. Böyle bir çalışmaya zemin hazırlamaktan gerçekten gurur duyduk. Bu sıradan bir faaliyet değil, olimpiyatlara hazırlanmanızda katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyduk'' dedi. Genç sporcunun antrenörü Vural ise Sivas'ta 3 haftalık güzel bir kamp dönemi geçirdiklerini belirtti. Pekin ile Sivas'ın iklim şartlarının birbirine benzediği için antrenmanlarını Sivas'ta yapmayı <NOBR>uygun</NOBR> gördüklerini anlatan Vural, yarın Ankara'ya gideceklerini kaydetti. Gençlik ve Spor İl Müdürü Kılıç ise halter branşında Sivas'tan önemli şampiyonlar çıktığını belirtti. Kılıç, Taylan'ın şampiyonada madalyaya en yakın isim olduğunu belirterek, Sivas'ta kamp yaptığı için gurur duyduklarını kaydetti. Göktolga ise 1970'li yıllardan itibaren kentin bu branşta başarı gösterdiğini, her dönem milli takıma sporcu verdiğini kaydetti. Bu arada Valilik'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Nurcan Taylan, Vali Veysel Dalmaz'ı da makamında ziyaret etti. Vali Dalmaz, Pekin Olimpiyatları'na katılacak sporculara başarılar dileyerek, ''İnşallah Sivaslı milli sporcularımız, olimpiyatlardan sonra boyunlarında altın madalyalarıyla ilimize gelecekler'' dedi. AA
18-07-2008, 20:23 | #2 |
Moderator
Teşekkürleriniz: 13
32 Mesajına 54 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
tşkler sporcumuza başarılar
iddialı, nurcan, taylan |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|