06-09-2007, 14:24 | #1 |
Girişken Üye
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Reklam Alanı
=news_detail_content> ="content content_12" id=news_content>Doğu ve Güneydoğu’da taşımalı öğrenci uygulamasında rekor sayıyı elinde bulunduran Batman’ın Kozluk İlçesi'nde, 2 yıl önce öğrencileri bir ay süreyle yaya bırakan firmanın sözleşmesini tek taraflı feshettiği gerekçesiyle 100 bin YTL para cezasına çarptırılan Kozluk İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bozyıl, Yargıtay’a başvurdu. Toplam 3 bin 982 öğrencinin taşımalı eğitimden yararlandığı Batman’ın Kozluk İlçesinde, iki yıl önce taşımacılık ihalesini üstlenen Temizcan şirketi, tek taraflı ihaleyi iptal ettiği gerekçesiyle Kozluk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 100 bin YTL’lik tazminat davası açtı. Mahkeme tarafından 100 bin YTL para cezasına çarptırılan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bozyıl, “2005 eğitim-öğretim yılında 16 ulaşım noktasından açtığımız ihaleyi, Diyarbakır-Bismil’den Temizcan şirketi kazanmıştı. Ancak firma ile 278 minibüs sahibi arasında anlaşmazlık çıkınca, bir ay süreyle öğrenciler okuldan olmuştu. İlçemizdeki yöneticiler araya girdiği halde taraflar arasındaki anlaşmazlık giderilmeyince biz de ihaleyi tek taraflı iptal etmek zorunda kalmıştık. Bu kez taşımacılığı üstlenen firmanın hedefi haline geldik. Çocuklarımızın eğitim-öğretiminin aksamaması için bu yola başvurduk. Bu kaçınılmazdı. Çünkü çocukların eğitim-öğretimlerin aksamaması gerekiyordu. Ben de onu yaptım. Bu cezayı hak etmedim. Yargıtay’a başvurdum. Hukukun vereceğe karara saygılıyım” diye konuştu. var tmp; tmp = document.getElementById("news_content").getElement sByTagName("a"); for(i=0; i<tmp.length; i++) tmp[i].target = "_blank";
Etiketler |
eğitime, milli, rekor, tazminat |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|