12-07-2016, 21:46 | #1 |
Super Moderator
Teşekkürleriniz: 14
89 Mesajına 129 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 19 |
Milletin iradesiyle oluşan bir bayram
Reklam Alanı
ATATÜRK’Ü ANMA 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI VE ATATÜRK DÖNEMİNDE KUTLANIŞI Bir milli mücadele hareketiyle, ulus-devlet olarak kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti’nde de kutlanan çeşitli bayramlar vardır. Bu özel günler, işgale uğrayan yurdu kurtarmak amacıyla yapılan Milli Mücadele döneminin olaylarını ve yeni bir kimlikle kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşanan değişim sürecini simgeleyen olaylardan esinlenilerek oluşturulmuştur. Nitekim kutlanmak veya anılmak üzere kabul edilen bayramların özünde vurgulanan mesajlar incelediğinde, bunların bağımsızlık,milli egemenlik, çağdaşlık, millet ve devlet sevgisi ile devlete bağlılık gibi kavramları içerdiğini görmek mümkündür. Günümüzde Türkiye’de, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın dışında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı gibi tüm milletçe ortak olarak kutlanan bayramlar vardır.
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum. |
Reklam Alanı |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
bayram, bir, iradesiyle, milletin, oluşan |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|