23-03-2009, 17:38 | #1 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 7
16 Mesajına 19 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Reklam Alanı
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek ile Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, Hasanoğlan ve Elmadağ'da, aralarında Milli Eğitim Akademisinin de bulunduğu açılış törenlerine katıldı. Bakan Çiçek, Hasanoğlan'daki Milli Eğitim Akademisi ve Ders Aletleri Yapım Merkezi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, bu tesislerin tamamlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti ve "Ama en büyük teşekkürümüz Milli Eğitim Bakanımızadır" dedi. Elmadağ'ın eğitim alanında Türkiye'nin en çok yatırım yapılan ilçelerinden biri olduğunu kaydeden Bakan Çiçek, burada 7-8 eğitim kurumunun hizmet verdiğini anlattı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in eğitim yatırımları konusunda büyük desteği olduğunu kaydeden Bakan Çiçek, "29 Marttan sonra yeni seçilecek belediye başkanının değerli kardeşim Hüseyin Bey'i fahri hemşehri ilan etmesini teklif ediyorum. Bundan büyük onur duyarım" dedi. Hasanoğlan'a geldiklerinde vatandaşların kendilerinden üç talebi olduğunu, bunlardan birinin Ankara-Samsun karayolu üzerinde köprü, diğerlerinin de Milli Eğitim Akademisi ile Ders Aletleri Yapım Merkezi'nin yapımının tamamlanması olduğunu anlatan Bakan Çiçek, köprünün hizmeti girdiğini, 1990'lı yıllarda temeli atılan iki binanın yapımının da tamamlandığını kaydetti. Bakan Cemil Çiçek, "Eğer siyaset hizmet için yapılıyorsa biz bu hizmetleri yaptık" diyerek, bu tesislerin temelinin Turgut Özal döneminde 'Hasanoğlan'ın eğitim konusunda bir cazibe merkezi olması amacıyla' atıldığını söyledi. İktidara geldiklerinde temeli atılmış 4 bin 500'den fazla proje bulunduğunu vurgulayan Bakan Çiçek, seçim dönemlerinde temeli atılan bu projelerin çoğunun tamamlanmadığını kaydetti. Milli Eğitim Akademisi Kanun Taslağı'nın TBMM'ye sevk edildiğini belirten Bakan Çiçek, kanun taslağının Nisan ayında yasalaşmasını ve 2009-2010 eğitim-öğretim yılında uygulamaya girmesini hedeflediklerini anlattı. Bakan Çiçek, şöyle konuştu: "Siyaset icabı gittiğimiz birçok ilde bizden istenen şey şudur: 'Acaba bir askeri birlik buraya gelebilir mi? Bir eğitim alayı gelebilir mi?' Neden? Çünkü her 3-5 ayda bir değişim olur, böylece piyasaya hareketlilik gelir. Şimdi belki askeri birlik gelmiyor ama bir eğitim birliği, bir eğitim alayı geliyor. Çünkü Milli Eğitim camiası, Türkiye'de en büyük camiadır. 700 bine yakın personeli var. Bunların hepsinin belli dönemlerde, belli aralıklarla eğitimden geçmesi gerekiyor. Bunların hepsi bu akademide yapılacak. Böylece bir taraftan eğitime hizmet yanında bölgenin ekonomik kalkınmasına ve istihdamına da en büyük hizmeti vermiş olacaktır." Siyaseti hizmet amacıyla yaptıklarını yineleyen Bakan Çiçek, bir memlekette hizmet yapılarak çağdaş medeniyet seviyesine gelinebileceğini ifade etti. Bunun birinci ayağının eğitim olduğunu vurgulayan Bakan Çiçek, dünyanın bütün ülkelerinde eğitimin birinci planda geldiğine işaret etti. Bütçeden en fazla kaynağı Milli Eğitime ayırdıklarını kaydeden Bakan Çiçek, son 6-6,5 yıl içinde eğitimde büyük sıçramalar olduğunu dile getirdi. Elmadağ'da da yüksekokullar ve diğer eğitim kurumlarının hizmet verdiğini ifade eden Bakan Çiçek, "Ümit ederiz önümüzdeki dönemde bir üniversite imkanını bu tarafa getirmek için el birliğiyle gayret edelim" dedi. Elmadağ'a yapılan hizmetleri de anlatan Bakan Çiçek, bu ilçeye son yıllarda birçok yatırım yapıldığını, Ankara'ya en yakın ilçelerden biri olmasına rağmen bazı yerlerde bulunmayan içme suyunun iktidarları döneminde ilçeye getirildiğini kaydetti. İlçede bir Adalet Sarayı binası yaptırıldığını anlatan Bakan Çiçek, "Elmadağ'ın geleceği parlaktır, geleceği aydınlıktır. Bu noktada biraz daha gayret etmemiz lazım. Biraz daha çaba sarf etmemiz lazım. Biraz daha uyumlu bir gayreti, beraberliği, birlikteliği ortaya koyduğumuz takdirde gerçekten uzun bir zamandan beri kıyıda, köşede kalmış bir ilçe görüntüsünden kurtulup daha modern, daha çağdaş bir ilçe olma noktasında önemli bir ivmeyi yakalamış olacaktır" diye konuştu. Hasanoğlan'da yaptırılan bu tesislerin birçok ilde bile bulunmadığını, bu tesislerin yeni kurulan üniversitelerin birçoğundan daha mükemmel olduğunu anlatan Bakan Çiçek, "İnşallah burası bir üniversite şehri olma noktasında önemli bir adım atmış oluyor" dedi. Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik de törendeki konuşmasında, akademinin temelinin neredeyse çeyrek asır önce atıldığını ancak iktidarları döneminde tesisin bitirilmesine hız verilerek bugün açılış yapma noktasına gelindiğini anlattı. Tesisin 20 bin metrekarede çevre tanzimiyle birlikte hizmet vereceğini kaydeden Bakan Çelik, kendi dönemlerinde inşaatın yaklaşık yüzde 70'inin yapıldığını ifade etti. Ders Aletleri Yapım Merkezi'nin inşaatının da 1990 yılında başladığını ancak temel atıldıktan sonra tamamlanmasına yönelik çalışmaların yavaş ilerlediğini belirten Bakan Çelik, binanın depreme dayanıklı olmayan bölümlerinin depreme karşı güçlendirildiğini ve yapımının 2005 yılında tamamlandığını kaydetti. Bu merkezin birçok ders araç gerecinin yapıldığı dev bir fabrika olduğunu dile getiren Bakan Çelik, Devlet Kitapları Müdürlüğü'nün İstanbul'dan buraya taşındığını, Eğitim Araçları Araştırma Geliştirme Dairesi Başkanlığı'nın da taşınacağını bildirdi. Buranın tam anlamıyla bir kampüs haline geldiğini vurgulayan Bakan Çelik, Hasanoğlan'da hizmet veren ve eskiden Köy Enstitüsü olan Anadolu Öğretmen Lisesi'nin binasını da yenileyeceklerini belirtti. Bakan Çelik, açılışı yapılan tesislerin bugünkü rakamla 100 milyon TL'ye mal olduğunu bildirdi. Milli Eğitim Akademisi'nin, Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat Kanunu'nda yer almasına rağmen bir yasası bulunmadığını, bu nedenle sadece kağıt üzerinde kaldığını anlatan Bakan Çelik, hazırlanan Milli Eğitim Akademisi Kanun Taslağı'nın Bakanlar Kurulu'ndan geçerek TBMM'ye sunulduğunu anımsattı. Akademide aynı anda 800 öğretmenin hizmet içi eğitim alabileceğine, Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki bütün çalışanların bu akademiden yararlanabileceğine işaret eden Bakan Çelik, "Burada bir lisans eğitimi verilmeyecek. Burası bir Adalet Akademisi gibi olacak. Yıllardır özlemi çekilen ve bir eksiklik olarak görülen bu bina Hasanoğlan'a, Elmadağlılara ciddi bir katkı sağlayacak, Milli Eğitim Bakanlığı'nda da bir boşluğu dolduracak. Burası bir beyin olacak" diye konuştu. Konuşmaların ardından Bakanlar Çiçek ve Çelik, Akademinin ve Ders Aletleri Yapım Merkezi'nin açılışını yaptı ve beraberindekilerle binaları gezerek bilgi aldı. Daha sonra Bakanlar Çiçek ve Çelik, daha sonra Elmadağ'a geçerek, Namık Kemal İlköğretim Okulu'nun açılışını gerçekleştirdi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Hasanoğlan'daki açılışlara değinerek, Elmadağ'a son 5-6 yılda önemli yatırımlar yapıldığını anlattı. Milli Eğitim Bakanı Çelik'in ilçeye eğitim alanında önemli katkıda bulunduğunu kaydeden Bakan Çiçek, "Kendisini fahri hemşehri olarak görmekten mutluluk duyacağız. Tabii siz de uygun görürseniz" dedi. Bakan Çiçek, Elmadağ'daki eğitim kurumlarını sıralayarak buraya bir üniversite açılmasının zamanının geldiğini ancak bunun için hep birlikte çalışılması gerektiğini belirtti. Bakan Çiçek, "Beraber olursak, bir olursak inşallah burası eğitim açısından bir cazibe merkezi haline gelir" diye konuştu. Milli Eğitim Bakanı Çelik, Milli Eğitim Akademisi ve Ders Aletleri Yapım Merkezi'nin tamamlanmasıyla ilgili süreci anlatarak, 100 milyon TL'lik yatırımların ilçeye hayırlı olmasını diledi. Bakan Çelik, Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bu yana Ankara'da inşa edilen her 100 derslikten 44'ünün AK Parti döneminde yaptırıldığını bildirerek, Hasanoğlan'da inşaatı devam eden okullarla birlikte Elmadağ ilçesinde toplam 12 okulun hizmet vereceğini anlattı. Namık Kemal İlköğretim Okulu'nun 800 bin TL'ye mal olduğunu kaydeden Çelik, okulun hayırlı olmasını diledi. Bakanlar Çiçek ve Çelik, daha sonra sınıfları gezerek öğrenci ve öğretmelerle sohbet etti. İki bakan, öğretmenlerle birlikte anı fotoğrafı çektirdi.
Etiketler |
açıldı, akademisi, eğitim, hizmete, milli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|