|
08-10-2007, 14:37 | #1 |
Girişken Üye
Teşekkürleriniz: 0
4 Mesajına 5 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Reklam Alanı
Emekliliğimiz geldi ama daha kaçımız salon gördü. Kaçımız bir yıl boyunca 2 öğrenciye bir top ile ders yapabildik.Kaçımız toz toprak yutmadan,ıslanmadan,soğuktan dudaklarımızı çatlatmadan ders yapabildik. Karda bile top oynamaktan çekinmeyen öğrencilerimizi ne kadar sınıfta tutabildik. Hele hele en büyük bayramımız nasıl ayrı tutulur beden eğitimi öğretmenliğinden.Ya 23 Nisan ve 19 Mayıslar…. Çelenk Sunmalar….Kaçımız soruşturma geçirmemiştir dersiniz. Beldelerde beden eğitimci olmak nasıl bir şey acaba. Bando takımlarını kurmak ve çalıştırmak kolay bir şey midir. Göreve başlayan hangi öğretmen söylememiştir “Ben bandodan anlamam” cümlesini.Ama o öğretmen değil midir o bandonun altından girip üstünden çıkan,ekim soğuğunda fener alayında öğrencilerinin yanında caddeleri arşınlayan. Şimdi adı oldu kulüp, az çekmedik spor kolu defterlerinden. Koşuşturmaktan unuttuğumuz o defterleri , tamamlayabilmek için hangimiz eve götürüp o defterlerle yatmadık! Bir de spor parası.Çocukların cebindeki gazoz parasını istemek ve onu harcamak kolay bir şey midir.Her gün öğrencilere spor parası getirdin mi demek….Ha unuttum; bir de bazen “o kadar spor parası verdik hocam ne top gördük ne de spor malzemesi” diyen öğrenciye ne kadar sabırlı olduğumuzu. Çalıştırdığımız takımları maçlara götürmek hele hakemlere saati durdurma çocukları ezdirmeden maçı bitirmeye bak demek okula bir kupa bile getiremeyen beden eğitimi öğretmeni olmak hangi paraya değer dersiniz. Ya lig heyetlerindeki yaşadıklarımız, memurlarla, gençlik spor müdürlüğüyle kavgalarımız. Salona gittiğinde hocam daha yeni temizledik giremezsiniz deyip bize pis salonu layık görmesini 6 saati alırsak görmezlikten gelir miyiz acaba! Ben 6 saat istemiyorum. Dersime girip evime gitmek istiyorum. Uygulamalı değil yazılı yapmak istiyorum.Yazılı kağıtlarını eve götürmek beni ürkütmez.Ben çay içmek istiyorum öğretmenler odasında,10dk.teneffüsüm var çocuklar demek istiyorum. Ben 6 saat istemiyorum. Diğer branş arkadaşlarımın almalarını da gönülden destekliyorum. Zafer YAŞAR Koor.Beden Eğitimi Öğretmeni arkadaşımız okadar güzel yazmışki gerçekten yayınlanması gerektiğini düşündüğüm için sayfaya koydum. gerçekten arkadaşımız çok ama çok haklı [img]smileys/smiley2.gif[/img] [img]smileys/smiley2.gif[/img] [img]smileys/smiley2.gif[/img] [img]smileys/smiley2.gif[/img] [img]smileys/smiley2.gif[/img] |
Reklam Alanı |
08-10-2007, 15:49 | #2 |
Girişken Üye
arkadaşlar lütfen okuyalım ben okuluma asmayı düşünüyorum ya siz nedersiniz
|
08-10-2007, 17:31 | #3 |
Girişken Üye
1 Mesajına 1 teşekkür edildi.
söyleyebilecek tek söz bulamıyorum yüreğine sağlık hocam ancak bukadar ifade edilebilirdiiçinde bulunduğumuzdurum...
|
08-10-2007, 18:09 | #4 |
Üye
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Ne kadar güzel anlatmışşınız yaşadıklarımızı.Yüreğinise sağlık.Aynı duyguları yaşayan beden eğitimci arkadaşlarımızın sesi oldunuz.sevgi ve muhabbetle...
|
09-10-2007, 22:18 | #5 |
Girişken Üye
yorum yazın arkadaşlar lütfen okuyun
|
09-10-2007, 22:48 | #6 |
Moderator
8 Mesajına 9 teşekkür edildi.
sevgili selçuk öğretmenim, hakikaten çok güzel bir konuya değinmişsin, maalesef ki hepimiz bu sıkıntıları yaşıyoruz,,, Ama şöyle bir bakıyorsun ki herkes, BEDEN EĞİTİMCİLER boş boş oyuruyor diyor!!! Keşke elimizde olsa da hepimiz birleşip ortak bir karar alıp; ne bir takım, ne de bir spor aktivitesi yaptırmadan bir yılı geçirelim, bakalım ne olacak???? Ama yapamayız; çünkü biz beden eğitimciler hareketli insanlarızdır, herhangi bir etkinlik yapmadan duramayız,,, parasını alamazsak bile....Çünkü biz bu işi para için yapmayız.... Sevgilerimle....
09-10-2007, 23:22 | #7 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21 |
Hay kalemine sağlıkZafer Arkadaş. .......... Gene de imrenilen zümreyiz biz. Çalışalım, daima çalışalım. Karşılıgını manevi olarak almamız yeter benimiçin. Her sene sonunda da geriye doner şöööyle bir bakarım ve derin bir huzur ile tatilime başlarım.. Kim ne derse desin. Saygılarımla.
09-10-2007, 23:52 | #8 |
Yeni Üye
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
AĞZINIZA SAĞLIK ARKADAŞLAR AMA BUNLARI BİZDEN BAŞKASI BİLMİYORKİ OKULDA BANA OKUL AİLE BİRLİĞİ BAŞKANI MÜDÜRÜ MÜDÜR YARDIMCISI DAHİL HOCANIM FUTBOL VAR BASKETBOLLA VOLEYBOL DA ÇIKARSANIZ DİYEBİLİYORLAR TEK BED. EĞT. ÖĞRETMENİYİM NE KADAR ZORLUK ÇEKİYORUM VE BENDEN BÜYÜK BİR BAŞARI BEKLİYORLAR BİZİM İŞİMİZ DIŞARIDAKİLERE GÖRE ÇOK KOLAY SESİMİZİ KİM DUYUYOR ARKADAŞLAR HAYDİ BERABERLİĞE
|
09-10-2007, 23:55 | #9 |
Girişken Üye
Teşekkürleriniz: 2
2 Mesajına 2 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 18 |
cok guzel yazmıssın hocam herkesın dusunduklerını yazı halıne getirmissin
|
09-10-2007, 23:59 | #10 |
Moderator
8 Mesajına 9 teşekkür edildi.
evet malesef ki öyle, kimse bizi anlayamıyor. bir söz vardır ya, ''BAŞA GELEN ÇEKİLİR'' diye, bizi bizden başka kimse anlayamazzzzz, çünkü aynı dertlerimiz var.... Amam olsun Biz ''BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİ'' her zaman farklıyız... sevgiler...
lütfen, oku |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|