26-09-2007, 19:12 | #1 |
Girişken Üye
Üyelik tarihi: Mayıs 2007
Bulunduğu yer: Zonguldak
Mesajlar: 402
Teşekkürleriniz: 0
4 Mesajına 5 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Reklam Alanı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Mimarlyk Fakültesi Gyda Mühendisli?i Bölüm Ba?kany Prof. Dr. Arsan Bili?li, meyvelerin renk maddelerinin olu?masy için güne? y?y?y görmesi gerekti?ini, bu sayede vitamin C ve glikozun olu?tu?unu söyledi. Meyvelerdeki renk maddelerinin tümünün, antikanserojen oldu?u için kabu?uyla tüketilmesinin önemli oldu?unu vurgulayan Bili?li, sözlerini ?öyle sürdürdü: ''Kabuklary, meyvelerin do?al koruyucu unsurudur. Organik asitler yönünden çok zengindirler. Ancak, meyveler ne kadar yykanyrsa yykansyn zirai ilaç kalyntysy olabilir. Bu nedenle gyda güvenli?i açysyndan kabu?unu soymak zorunda kalyyoruz. Elma, armut, incir gibi meyveler, güne?ten sa?ladyklary renk maddelerindeki vitamin de?erleri dolayysyyla kabuklaryyla tüketilmelidir.'' |
Reklam Alanı |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
kabuklu, meyveler, yenen |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
Reklam Alanı |