Beden Eğitimi ve Spor Portalı

Beden Eğitimi ve Spor Portalı (https://forum.bedenegitimi.gen.tr/index.php)
-   Eğitim Haberleri (https://forum.bedenegitimi.gen.tr/forumdisplay.php?f=50)
-   -   kabuklu yenen meyveler (https://forum.bedenegitimi.gen.tr/showthread.php?t=1038)

selçuk 26-09-2007 19:12

Elma, armut, incir gibi kabuklu meyvelerin, güne?ten sa?ladyklary renk maddelerindeki vitamin de?erleri dolayysyyla kabuklaryyla tüketilmesi gerekti?i bildirildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Mimarlyk Fakültesi Gyda Mühendisli?i Bölüm Ba?kany Prof. Dr. Arsan Bili?li, meyvelerin renk maddelerinin olu?masy için güne? y?y?y görmesi gerekti?ini, bu sayede vitamin C ve glikozun olu?tu?unu söyledi.

Meyvelerdeki renk maddelerinin tümünün, antikanserojen oldu?u için kabu?uyla tüketilmesinin önemli oldu?unu vurgulayan Bili?li, sözlerini ?öyle sürdürdü:

''Kabuklary, meyvelerin do?al koruyucu unsurudur. Organik asitler yönünden çok zengindirler. Ancak, meyveler ne kadar yykanyrsa yykansyn zirai ilaç kalyntysy olabilir. Bu nedenle gyda güvenli?i açysyndan kabu?unu soymak zorunda kalyyoruz. Elma, armut, incir gibi meyveler, güne?ten sa?ladyklary renk maddelerindeki vitamin de?erleri dolayysyyla kabuklaryyla tüketilmelidir.''



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:04.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2006 - 2025, Türkiye'nin Beden eğitimi ve Spor Portalı
2007-2024 Türkiye'nin Beden Eğitimi ve Spor Portalı

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159