![]() |
![]() |
#11 |
Guest
|
![]() Reklam Alanı
|
![]() |
Reklam Alanı |
![]() |
#12 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21 ![]() |
![]()
TABLE-LAYOUT: fixed" cellSpacing=1 cellPadding=3 ="tableBorder">
="msgableRow"> Buyrun hocam.. Konu: Sporcu Lisans ve Tescil Fişi Programı Gönderim Zamanı: 07-Ekim-2007 Saat 10:14 ="msgableRow"> height=150 ="msgLineDevider"> OVERFLOW: auto" Dosyayı indirmek için tıklayınız... Gönderen: İsmail ÜNAL Hocamıza çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
|
![]()
çok teşekkür ederim hatice hocam benim bir sorum olacaktı,şimdi tamam modül üzerinden çıkacak lisanslar peki bu eskiden yaptıgımız tescil fişleri ve lisansları yinemi doldurucaz?
|
![]() |
![]() |
#14 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21 ![]() |
![]()
sayın hocam, tescil fişi yokmuş artık. ve lisanslar her yıl yenilenecek. bu arada önemli bir not....
liseler e-okul a geçemez ise eski sistemde önceki yıl olduğu gibi lisans çıkartma uygulaması yapacak. fakat ilköğretimler e-okul uygulamasına geçtiği için sorun yok. 2008-2009 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ LİSANSLARI = o ns = /><?:NAMESPACE PREFIX = O /> = v ns = :schemas-microsoft-com:vml" /><?:NAMESPACE PREFIX = V /></V:STROKE></V:F></V:F></V:F></V:F></V:F></V:F></V:F></V:F></V:F></V:F></V:F></V:F></V:ULAS></V:PATH><O:LOCK v:ext="edit" aspectratio="t"></O:LOCK></V:SHAPE></V:></V:SHAPE> 1. Sporcu öğrenci bilgileri okuldan ve MEB – OBESİD Modülü üzerinden girilecektir . 2. Öğrenci bilgileri için Nüfus Hüviyet Cüzdanının aslı geçerli olacaktır. 3. Lisansı çıkartılan öğrencinin bilgilerinden okul müdürleri sorumlu olacaktır. 4. Öğrenci fotoğrafı modülden veya okul kayıtlarından otomatik yüklenecektir. 5. Öğrenci bilgileri tamamlandıktan sonra okuldan KAYIT veya ONAY işlemi yapılacaktır. 6. Okuldan Lisans bilgileri girilen öğrenci lisanslarına İl veya İlçe MEM tarafından toplu ONAY verilir. 7. MEM. Onayından sonra Lisansın arka yüzündeki Belge No otomatik olarak yazılır. ( Eğitim Öğretim yılı Dönemi – İl Trafik Kodu – Belge No Modülden otomatik verilir) 8. Belge No verilen öğrencinin Lisans çıktısı Renkli olacak şekilde bilgisayardan alınır. 9. Okul Müdürü onayı , Doktor onayı yapıldıktan sonra öğrenci Nüfus Cüzdanı (Fotoğraflı) ve lisansı ile birlikte MEM. Onayı yapılacaktır. 10. MEM. Onayından sonra lisans simetrik olarak arkalı- önlü katlanır. Katlanan ve kimlik şeklini alan lisans lig heyeti tarafından PVC ile kaplama yapılır. 11. PVC ile kaplama yapılan lisansın fotoğrafı üzerine MEM tarafından Soğuk Damga yapılır. 12. Lisansların geçerlilik süresi bir Eğitim Öğretim yılı olacaktır. 13. Branşlarında terfi edecek öğrenciler için tekrar lisans çıkartılacaktır. 14. Lisanslar her yıl yenileneceğinden dolayı vize ve tescil işlemleri olmayacaktır. İLK ÖĞRETİM OKULLARINDA E-OKULA TAM OLARAK GEÇİLDİĞİNDEN TÜM LiSANSLAR MODÜL ÜZERİNDEN ÇIKARILACAK, ESKİ LİSANSLAR YENİLENECEKTİR. ORTA ÖĞRETİMDE E-OKULA GEÇİŞİN TAM OLARAK OLMAMA İHTİMALİ DÜŞÜNÜLEREK ESKİ LİSANSLAR HAKKINDA GENEL BİLGİ VERİLMİŞTİR. ORTA ÖĞRETİMDEDE E-OKULA GEÇİLDİKTEN SONRA TÜM LİSANSLAR MÖDÜLDEN ÇIKARILACAKTIR. Tüm lisanslar lisans yönetmeliğine uygun olarak çıkarılır, olabilecek olumsuzluklardan o okulun okul müdürü sorumludur. -Lisans yönergesine uygun olmayan bir şekilde tanzim ve tasdik edilmiş lisansla yarışmalara girilemez. Lisansların Düzenlenmesinde; -İlköğretim Okulları ve Ortaöğretim Okulları adına her tür ve kademedeki yarışmalara katılacak olan öğrenci sporcuların lisanslarının tescil işlemlerinde aşağıdaki belgeler istenilir. a) ”Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Modülü” üzerinden çıkartılan lisans, b) Lisans kartı üzerindeki sağlık raporu, c)Fotoğraflı ve tasdikli Nüfus Hüviyet cüzdanı (Aslı geçerli olacaktır.) d)Veli izin belgesi. Mödulden çıkarılacak lisanslarda izlenecek sıralama: İlsis modülünden lisans işlemleri bölümüne girerek sporcu öğrencinin lisans bilgilerini dikkatli bir şekilde doldurup kaydediniz. Okul müdürü adına ilsis modülünde lisans onayı yapıldıktan sonra renkli çıktılarını alınız. Lisans çıktıları mutlaka renkli baskı olacaktır. Sporcu resimleri son üç ayda çekilen resim ve resimler net tanınabilir olmalıdır. Lisanslardaki resimler modül üzerinden çıkmış olmalıdır. Lisansların üzerine sonradan resim yapıştırılmayacaktır. A4 kağıdına çıktılarını aldığımız lisansları okul müdürüne onaylattıktan sonra, doktor onaylarını yaptırarak sporcu ögrencilerin fotoğraflı nüfüs cüzdanlarıyla lisans defterlerinin çıktısını onay için İLÇE Milli Eğitim Müdürlüğüne getiriniz. Lisans defterine, lisans işlemleri modülü bölümden raporlar linkine tıklayınız ve çıkan sporcu listesini yazdırınız. Nüfus cüzdanında fotoğrafı olmayan sporcuların lisansları kesinlikle onaylanmayacaktır Onayı yapılan lisanslar mutlaka presle kaplanacak resmin üzerine soğuk mühür vurulacaktır. Artık tescil fişi doldurulmayacak, lisanslar her yıl yenilenecektir. Dolayısıyla vize işlemi ortadan kalkmıştır. Lisansları çıkartmadan önce sporcu öğrencinin varsa yan branşı mutlaka (atletizm,satranç) yazılacaktır. Lisans çıkartıldıktan sonra sistem T.C. kimlik numarasını tanıdığı için aynı öğrenciye ikinci kez lisans çıkartılmayacaktır. Lisans işlemleriyle ilgili her türlü sorumluluk okul müdürlüğüne ait olacaktır. Lisans üzerinde sonradan yapılacak her türlü değişiklikleri, sistem otomatik olarak İl Milli Eğitim İlsis sorumlularına rapor etmektedir NOT. Lig Heyeti ve Okul Spor Kulüpleri Yönetmeliklerinde yakın bir tarihte değişiklik yapılacağından Beden Eğitimi Öğretmeni arkadaşlarımız MEB. Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı (OBESİD) veb sayfasını sık sık ziyaret ederek yeni bilgilere ulaşabilir |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
|
![]()
çok bilgilendim tüm soru işaretlerim silindi teşekkürler.
|
![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 ![]() |
![]()
ellerinize sağlık, çok teşekkürler kerem hocam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Üye
![]()
bu sene ilsis okul modülünden yapılan uygulama bizler açısından çok önemli değişiklikler öngörmekte arkadaşlar artık tescil fişi ve lisans yazma işlemi bitmiştir herşey okul modülünden giriliyor ve renkli çıktı alınarak öğrenci lisansı çıkıyor eski lisansların hepsi iptal edilmiştir artık bu uygulama liseler içinde geçerlidir. ilk olarak 27 ekim tarihine kadar katılım ön bildirim formunu dolduruyoruz sonra 2 nüsha çıktı alıyoruz bunları okul müdürünün onayından sonra katılım payı makbuzu ile ilçeye veriyoruz sonra okuldan öğrencinin tc numarasından lisansını yazıyoruz burada önemli ayrıntı sadece branşı ve kayıt tarihi elle giriliyor yan branşını seçtikten sonra isteğe bağlı olarak normal a4 kağıda 5 nüsha sığacak şekilde çıktı alıyoruz daha sonra lisans defteri çıktısı alıyoruz bunu ilçeye vermek zorundayız lisansların arkasında okul müdürü doktor ve ilçe onayı var onalrıda onaylattıktan sonra pvc kaplama yaptırıp lisans hazır hale geliyor aman lisansta yanlışlık yapmayın düzeltme şansı yok. artık müsabaka isim listeleri bile ilsis modülünden çıkacak takımlşarı kurmayı unutmayın 27 ekimden önce yoksa belirtmediğiniz öğrenci oynayamaz maçlarda ve ferdi müsabakalarda zaten müsabaka tarihine kadar takım listelerinde değişiklik yapılıyor biraz zor gibi görünüyor ama inanın bizler için çok kolay bir uygulama ve bu seneki en büyük değişiklik yaş gruplarında aman onlara dikkat edin artık yıldızlar 95-96 doğumlu küçükler 97-98-99 doğumlu olacak takımları ona göre kurun haberiniz olsun ben bizim ilde lig heyeti temsilcilerine cuma günü verilen kursta sunu vardı en kısa zamanda onuda atarım ve arkadaşlar daha fazla ayrıntılı bilgi alabilirler ama şu anlattıklarım hepsinin özetidir umarım anlatabilmişimdir
![]() |
#18 |
Yeni Üye
![]()
teşekkürler
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
![]()
Çok teşekkür ederim oldukça açıklayıcı olmuş
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
![]()
arkadaşalr bu sene geçen senelerde olduğu gibi lisans kartı doldurmuyoruz ilsis te okul içi beden eğitimi izcilik modülü üzerinden yapılacak okul idaresi okul ilsis şifresini size vermezse lisansları kendi girmek zorunda kalır.lisans modülü 20 ekim tarihi itibariyle açılacak lisansların onaylatılma tarihine gelince faaliyet tarihleri kısmından her branş için lisansları onaylatmanız gereken tarihi öğrenebilirsiniz
|
![]() |
![]() |
![]() |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
ilsis, işleri, lisans |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
ilsis'te lisans işlemleri / Video (Zeynal) | webmaster | Spor Kulübü | 4 | 27-10-2009 10:24 |
ilsis'te lisans işlemleri / Video | webmaster | Spor Kulübü | 4 | 23-12-2008 23:43 |
lisans | ucandag | İstek Bölümü | 3 | 27-09-2008 23:59 |
ilsis modülüne sporcu kaydı | yiğit efe | Sohbet ve Tartışma | 10 | 03-12-2007 20:10 |
lisans işlemleri | Sohbet ve Tartışma | 0 | 01-01-1970 03:00 |
Reklam Alanı |