|
11-10-2008, 18:40 | #1 |
Super Moderator
Teşekkürleriniz: 14
89 Mesajına 129 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 19 |
Reklam Alanı
Sevgili arkadaşlar internet'te gezinirken bu yazı dikkatimi çekti.Paylaşmak istedim. Eyvah… Yine mi o sınıf<?:NAMESPACE PREFIX = O /> Daha önce de var mıydı bilmiyorum. Ama son zamanlarda her okulda en az bir tane “Hababam Sınıfı” türemeye başladı. Sevgili öğretmenlerimizin ders programına bakarken adını gördüklerinde “eyvah” çektikleri türden sınıflar bunlar… O sınıflarda geçen süre öğretmenliğin “çekilmez” olduğu saatlerin başında geliyor. Ve belki de öğretmenlerimiz saatlerine en sık o sınıflardayken bakıyorlar. Peki nasıl oluyor da birinci sınıfa kayıt yaptırırken aynı sınıflara yerleştirdiğimiz öğrencileri bir süre sonra analize tabi tutuyor ve onların içinden bir “Hababam Sınıfı” oluşturuyoruz. Sonra da o sınıfı/sınıfları disiplin altına almak için olmadık yollara başvuruyoruz. Bunun en büyük sebebi elbette özellikle 6. sınıfa geçen öğrencileri not durumlarına göre farklı sınıflara yerleştirmek. Yani bilinen adıyla “seviye sınıfları” oluşturmak. Ben oldum olası “seviye sınıfları” denen şeye karşıyım. Belki şartlar uygun olsa ve seviye guruplarına ayırdığımız öğrencilere seviyelerine uygun gerçek eğitimler verebilsek sorun kalmayacak. Ama sorunun vahameti herkesin gözü önünde cereyan ediyor. Peki seviye sınıfları neden sorun oluyor? İşte cevapları:
Bu ve daha pek çok neden seviye sınıflarını eğitimin en büyük sorunlarından biri haline getiriyor. Ben, seviye sınıflarını savunan ve dersleri iyi olmayan öğrencilerin bir sınıfa toplanması gerektiğini iddia edenlere şöyle diyorum: “Tamam, bu çocukları ayıralım. Ama sadece sınıflarını ayırmak yetmez. O halde sokaklarını, mahallelerini de ayıralım. Alışveriş yaptıkları mağazaları, bindikleri otobüsleri de ayırmak lazım hatta. Eğer bunu yapamıyorsak sınıflarını ayırmanın hiçbir mantığı yok.” Bu gün, okulda sınıfını ayırdığımız canavarlarla(!) yarın aynı toplumun içerisinde yaşamaya devam edeceğiz. Bunların bir kısmı bindiğimiz otobüsün şoförü olacak. Bazıları binamızı emanet ettiğimiz kapıcı olarak görev yapacak. Bazıları konutlarımızı yapan mühendisin yanında işçi olarak çalışacak. Harç karacak, demir atacak, sıva yapacak. Kuma çimentoyu o katacak. Bazıları lokantada yediğimiz yemeği yapacak. Bazıları kasap olarak çalışacak. Et ihtiyacımızı ondan karşılayacağız. Bazıları çocuğumuzu okula götüren servisin şoförü olacak. Çocuğumuzun canını ve namusunu önce Allah’a sonra ona emanet edeceğiz. Belki bazıları bebeğimizin bakıcısı olacak. Ama hemen hepsi ilerideki öğrencilerimiz yeni çocukların babası / annesi olacak. ….. Çok değerli idarecilerin, yürekleri insan sevgisiyle dolu öğretmen kardeşlerimin bütün bunları dikkate aldıklarından eminim. Gözden kaçırdığımız bazı şeyler varsa diye yazdım bu yazıyı. Unutmayalım ki her öğrenci en az kendi çocuğumuz kadar “bizim çocuğumuzdur.” Ve bir tek öğrenciyi bile harcama lüksümüz yoktur arkadaşlar. Bir tek çocuğu bile…. Saygılarımla Ali ÇAM Şehit Mıllış Nuri İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı KAHRAMANMARAŞ
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum. |
Reklam Alanı |
14-10-2008, 12:33 | #2 |
Yeni Üye
Teşekkürleriniz: 0
1 Mesajına 1 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Güzel yazmış.bencede seviye sınıfları olmaması gerekir.
|
14-10-2008, 13:42 | #3 |
Girişken Üye
Teşekkürleriniz: 1
2 Mesajına 2 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
KESİNLİKLE BEN DE HOCAMA KATILIYORUM. HOCAMIN ELİNE VE GÖNLÜNE SAĞLIK. ÇOK DOĞRU YAZMIŞ. BÖYLE İDARECİLERİ HER OKULDA GÖRMEK İSTERİM...
eyvah, sınıf, yine |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|