![]() |
![]() |
#1 |
Super Moderator
Teşekkürleriniz: 14
89 Mesajına 129 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 20 ![]() |
![]() Reklam Alanı
Eğitim dediğin... Melih AŞIK http://www.milliyet.com.tr/1998/02/18/ ÖSS sınavlarına az kaldı. Şu sıralarda lise son sınıf öğrencileri harıl harıl dersçalışmakta... Bir okurumuz ise çocuğunun ders çalışmadığından şikayetçi... Geçenlerde bilgisayarla oynadığını görünce sormuş: - Hayrola oğlum dersleri bıraktın mı? - Yooo. - Eee niye çalışmıyorsun? - Şunları sen olsan çalışır mısın baba?.. Babası oğlunun ders çalıştığı Sosyal Bilimler kitabına eğilip bakmış. Sonra eline alıpkarıştırmış.. Çocuklara bilgi diye yutturulanlar yenir yutulur gibi değil.. Ömür boyu işeyaramayacak ne kadar gereksiz bilgi varsa ders diye kitaba doldurulmuş. Mesela: - Sami soyundan olan Akkadlar Kral Sargon'un komutasında bütün Sümer'i ele geçirerek ilk merkezi devleti gerçekleştirdiler... - Elam'lar Orta Asya'dan gelip Karun ırmağı çevresine yerleşmişler, diğer şehir devletleriyle sürekli mücadele etmişler ve onlardan etkilenmişler. - Pers imparatoru Dara, imparatorluğunu Satrap'lık adı verilen eyaletlerebölmüştü. Her satraplığın başında hükümdarın seçtiği bir satrap bulunurdu. - Türgişler Onokların doğu kolundandır. Göktürklere karşı Kırgızlar ve Çinlilerlebağlaşma kurmak istemişlerse de Vezir Tonyukuk'a yenilerek Göktürk egemenliğinikabul etmişlerdir. Kitabın coğrafya bölümü de böylesi zengin bilgiler dolu! Kitap 1996'da yazılmış, amaverilen istatistik tabloları 1986 - 1987 istatistik yıllığından alınma... Sorular da laf olsun torba dolsun cinsinden... Mesela: - Akdeniz bölgesi zeytin ve üzüm yetiştirmeye müsait olduğu halde neden bu bölgede zeytincilik ve bağcılık gelişmemiş?.. - Karadeniz'de çok mısır yetiştiği halde neden mısır bölge ticaretinde az rol oynar?.. - Güneydoğu Asya'da pirinç tarımı neden buğday tarımından fazladır?. vs.. Okurumuz bu örnekleri sıralayıp dedi ki: - Çocuklar işte bu dayanıksız ve yararsız bilgileri kelime kelime öğrenmek zorunda. Bunlardan sınava girecek, ertesi gün bütün öğrendiklerini unutacaklar. Bu bilgileri taşımak, kafayı çöplük halinde tutmaktan farksız. Ve ekledi: - Eğitim bizde adeta çocukları cahil bırakmaya, onları okumaktan soğutmaya programlanmış. Düşünmeyen, tartışmayan, sadece boş şeyler ezberleyen ve en verimli yaşları hiçbirşey öğrenmeden tüketen yaratıklar yetiştiriyoruz. Ve bu hayati sorun bir türlü gündeme gelmiyor...
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum. |
![]() |
![]() |
Reklam Alanı |
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
teşekkürler...
|
![]() |
![]() |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
dediğin, eğitim |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ders Dışı EĞitim Çalışmaları ve Halk EĞitim Kursları | mustibeden | Sohbet ve Tartışma | 5 | 17-03-2013 17:38 |
halk eğitim | kardelen23 | İstek Bölümü | 0 | 22-02-2011 14:54 |
halk eğitim | kardelen23 | İstek Bölümü | 0 | 22-02-2011 14:45 |
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2009-2010 eğitim öğretim yılının 24 Eylül 2009 Perşembe | webceren | Eğitim Haberleri | 0 | 28-01-2009 22:03 |
Lider dediğin | binali | Atatürk ve Spor | 0 | 27-09-2008 19:24 |
Reklam Alanı |