Beden Eğitimi ve Spor Portalı  


Go Back   Beden Eğitimi ve Spor Portalı > Genel Bölüm > Spor Haberleri ve Güncel Olaylar

Spor Haberleri ve Güncel Olaylar Türkiye'den ve Dünya'dan Spor Haberleri, Güncel Olaylar, Son Dakika

beden eğitimi
beden eğitimi
Sitemize hoş geldiniz. Konuları beğenmeyi unutmayalım.

Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 16-04-2009, 00:29   #1
hat64
Çalışkan Üye
 
hat64 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Eki 2007
Mesajlar: 3.631
Teşekkürleriniz: 2
11 Mesajına 17 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 20
hat64 is on a distinguished road
Standart

Reklam Alanı
Dünyaya rezil falan olmadık!


>



Olayları onaylamıyoruz elbette! Fakat derbide yaşananları, diğer örnekleriyle inceleyince "Dünyaya rezil olduk" düşüncesinin aslında yanlış olduğunu gördük! Eğer öyleyse, bizden önce rezil olanları bu haberde topladık! İşte "Dünya Derbileri" değil; "Dünya Kavgaları"!


Olayları onaylamıyoruz elbette! Fakat derbide yaşananları, diğer örnekleriyle inceleyince "Dünyaya rezil olduk" düşüncesinin aslında yanlış olduğunu gördük! Eğer öyleyse, bizden önce rezil olanları bu haberde topladık! İşte "Dünya Derbileri" değil; "Dünya Kavgaları"!




Çok samimi olarak söylemek istiyoruz ki; bu ülkenin en basit işi futbol hakkında fikir yürütmek. Her hafta gündemi meşgul eden veya ettirilen bir konuyla beraber fikir yürütmek çok kolay diye düşünüyoruz.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan ancak futboldan çok karşılaşmanın sonlarına doğru futbolcuların yaşadığı kavgayla gündeme oturan derbimaç dünya basınında da geniş yankı bulunca, bazı haber ajansları bu haberi dağıtırken “Dünyaya Rezil Olduk” şeklinde servis etti.

Diğer yandan futbolu yorumlama mertebesine ulaşan birçok isim tüm bu yaşananları ayıplarken futbolculara ahlak nutukları attı, maçtaki çirkinliklerden bahsetti , futbolculara yüklendi vs..



Bir defa bu yaşananlar niye rezalet olsun, niye dünyaya rezil olalım?
Ne var bunda?



cellSpacing=3 cellPadding=3 width=15 align=right>



“KIRMIZI IŞIK KADAR NORMAL..”
Tabii ki “Dünya derbisi” denilen Galatasaray-Fenerbahçe maçında çıkan olayları şık bulmak mümkün değil. Ancak bu olaylardan dolayı bazı insanlar rezil duruma düştüğümüzü düşünüyorsa çok yanılıyor. Çin'in ve dünyanın en popüler futbol yazarlarından biri olan Huang Jianxiang bir makalesinde; derbi maçlarda çıkabilecek kırmızı kartların trafikte arabanızla giderken önünüze çıkabilecek bir kırmızı ışık kadar olası bir durum olduğunu düşünür. Yani kavgaların veya kırmızı kartlık durumların derbilerde yaşanması normaldir.

BU TÜR OLAYLAR SADECE TÜRKİYE’DE Mİ YAŞANIYOR?
Bu tür olaylar sadece Galatasaray - Fenerbahçe maçlarında mı yaşanıyor?


cellSpacing=3 cellPadding=3 width=15 align=right>



İlk defa mı Galatasaray - Fenerbahçe maçlarında kavga oluyor?

Biraz daha devam ediyoruz..
Kavgasız geçmeyen derbi var mı?

Daha bu cumartesi bizim yerli maçımızdan önce bir derbi daha oynandı. İtalya’nın başkent takımları Lazio ve Roma karşılaştılar ve maçta atılan güzel gollerin yanı sıra çok sert kavgalar ve fauller de yer aldı. Maçta 10 sarı kartla beraber 3 kırmızı kart çıktı. Lazio’dan Matuzalem ve Roma’dan da Mexes kavga ettikleri için doğrudan kırmızı kartla oyun dışına atıldı. Panucci’de sert tavırları sonucu çift sarı karttan oyun dışında kaldı.

Bunlar çok normal, bunları dünya her Lazio-Roma maçında zaten izliyor.



Aynı şekilde geçen yıl Arsenal-Chelsea maçında saha ortasında Lampard-Fabregas ve Adebayor-Mikel birbirlerine girdiler.



Boca Juniors-River Plate derbilerinde, Ortega’nın, Gallardo’nun, Abbondanzieri’nin, Datolo ve Battaglia’nın karıştıkları kavgalarında GS-FB maçındakilerden aşağı kalır yanı yoktu.



ZAVALLI MI?
Diğer taraftan İspanyol televizyonu Galatasaray - Fenerbahçe derbisi için ‘Zavallı derbi’ demiş;
Bunu söyleyen zat uzayda yaşıyor olmalı!

İspanya'yı karıştıran Luis Fabiano-Diogo kavgasının ardından karışan maçı çabuk unutmuş olmalılar.



Lugano’dan daha hırçın olan Sevilla’nın Tarzan tipli kaptanı Javi Navarro’nun yaptıklarını hatırlamaları gerekirdi.





cellSpacing=3 cellPadding=3 width=15 align=right>



Celtic-Rangers

Porto-Benfica

Everton-Liverpool

Sevilla-Betis

Atletico Madrid-Espanyol

Schalke-Dortmund

Hamburg-Werder Bremen

...

Bu derbilerinde de yumruklu, tekmeli, gırtlaklamalı kavgalar bir çok kez yaşanmadı mı?
Eğer bu ülkeler ve kulüpler dünyaya rezil olmuyorsa biz niye olalım?



Bu konuda dünyanın tüm derbilerinde yaşanmış tıpatıp benzer olaylar varken Galatasaray - Fenerbahçe maçında yaşananları bir facia olarak nitelendirmek anlamsız. Tüm bunlar futbolun içinde olası durumlar.

DÜNYAYA KARŞI NİYE REZİL OLALIM?
Rezil olduğumuz veya utanmamız gerektiği fikriyatına katılmıyoruz. Yani bir UEFA veya FıFA yetkilisi çıkıp şunu demiş ; “Dünyanın hiçbir liginde sahada kavga olmuyor, bir tek Türkiye’de oluyor” olsa, evet gerçekten rezil olabilir ve utanabilirdik. Türk futbolu her zaman kaotik ortama müsait bir görünümdeyken sanki ilk defa kavga oluyormuş gibi davrananları anlamakta zorluk çekiyoruz. Dünyanın her yerinde her liginde bu tip kavgalar oluyor. Bu sebeple bu haberlere fazla itimat etmiyoruz.



cellSpacing=3 cellPadding=3 width=15 align=right>



AGRESİF/ ÇİRKEF FUTBOLCUYU BEĞENİYORUZ!
Bugün agresif, çirkef veya Türkiye’de söylendiği gibi ‘dayı’ diye tabir edilen futbolcular hemen her takıma lazım diye düşünüyoruz. Çünkü bu tip futbolcuların takımlar için hem avantaj hem de dezavantaj olduğu düşünülür. Dezavantajından bahsetmeye gerek yok ama avantajı; bu tip futbolcular rakibe korku salar, rakibi topla oynarken tereddütte bırakır.

Maç gecesi bu tip özelliklere sahip çok sayıda futbolcu sahada vardı.
Olayların çıkış sebebi de zaten budur. Olaylara karışsın veya karışmasın çok sayıda agresif futbolcu o yeşil sahaya ayak basmıştı.

Ayhan, Sabri, Barış, Arda, Emre Aşık, Emre Belözoğlu, Lugano, Ümit Karan, Volkan, Uğur Boral, Selçuk, Colin Kazım agresif-çirkef özellikte oyuncular. Bu kadar agresif futbolcunun bir araya gelmesi maç sonrası bir takım olayları doğurdu.

HAKARET DEĞİL, ÖZELLİK
Agresif-çirkef özellikteki futbolcu nitelendirmesi kesinlikle bir hakaret değil, aksine futbolcuda olması gereken önemli bir özelliktir kanısındayız. Futbolcu psikolojisine göre agresif/çirkef olmanın başarıyı kolaylaştırdığına ilişkin bir ön yargı yer alıyor. Bunu biz değil uzmanlar söylüyor. Dolayısıyla dünyanın her yerinde bu tip futbolcular sırf agresifliği için bile transfer ediliyor. Real Madrid takımı psikoljik olarak yumuşak bir takım, yeni Roberto Carlos denilen ve yumuşak bir stile sahip olan Marcelo’nun yanına aşırı agresif bir yapıya sahip olduğu için Heinze’yi boşuna transfer etmediler.



cellSpacing=3 cellPadding=3 width=15 align=right>



Mesela Benfica kulübü kadro yapısı olarak çok yumuşak bir takım görüntüsüne sahip, takımda neredeyse agresif tipte oyuncu hiç yok ve bunun eksikliğini hissediyorlar. Son Dünya Kupası finalini hatırlayalım. Çirkef futbolcu denilince ilk akla gelen Marco Materazzi, yaptıklarıyla Zidane ve Fransa’yı diskalifiye ederek kupanın kazanılmasında önemli rol oynadı.

Bir futbolsever olarak biz çirkef futbolcu olmazsa olmaz diye düşünüyoruz ve bu tip futbolcuları beğeniyoruz. Lugano’yu, Pascal Nouma’yı, Bülent Korkmaz’ı, Zago’yu, Egemen Korkmaz’ı, Marco Materazzi’yi, Francesco Totti’yi, Gennaro Gattuso’yu, Wayne Rooney’i, John Terry’yi, Van Bommel’i bu sebeple beğeniyoruz ve futbol sahalarında olmazsa olmaz olarak nitelendiriyoruz.



cellSpacing=3 cellPadding=3 width=15 align=right>



Volkan Demirel:
“Sami Yen'de oynadığımız maçlarda ne zaman oynasak ilginç bir şekilde kart görüp eksik kalıyoruz”


Günaydın Volkan Demirel..
Derbi maçta kırmızı kart görmenin neresi ilginç? Galatasaray Kadıköy’de 7 kişi oynamak zorunda kalmıştı(!)

Bülent Korkmaz:
“Maçta bir gerginlik ve sertlik vardı bunlar normaldi ama maçın sonunda Lugano diye bir oyuncu çıkıyor her tarafı karıştırıyor”

Sayın hocam; sizin futbolculuğunuzu da izleme şansı bulduk. Lugano zaman zaman bize sizi anımsatıyor. Sizin tarzınıza çok benzeyen Lugano’yu eminiz ki siz de beğeniyorsunuz..

Tunca Hazinedaroğlu:
“Biz daha önce böyle bir futbolcu görmedik, Lugano artık Türkiye'de futbol oynamasın”

Buna karar vermek size mi kaldı Sayın Hazinedaroğlu? Böyle düşünüyordunuz da niçin pas alamadığında arkadaşlarına bile öfkelenecek kadar agresif olan Marcelo Gallardo’yu transfer etmeye çalıştınız?

ODATV.com / Soner Yalçın:
“Lincoln ile Carlos'un birbirine sarılıp olayları seyretmesi profesyonelliği sadece paraya indirgemiş, takım ruhundan uzak bireyci, çıkarcı futbolcu olduğunu göstermektedir”

Size katılmıyoruz, iki futbolcu da bu kavganın sıradan ve dünyanın her derbisinde olabilecek bir kavga olduğunun farkında oldukları için o pozisyonu aldılar.
''Paramı alırım kavgaya karışmam'' teoriniz doğru olsa yılda 8.16 milyon avro kazanan John Terry ile 5,5 milyon avro kazanan Francesco Totti niye her kavga anında olay yerinde bitiyor?

Özel Haber / Analiz Koray Düşova / Ajansspor.com
__________________
\'\'ONE WORLD ONE DREAM\'\'





hat64 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Reklam Alanı
Alt 16-04-2009, 13:12   #2
webceren
Çalışkan Üye
 
webceren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Ara 2008
Bulunduğu yer: Niğde
Mesajlar: 4.065
Teşekkürleriniz: 7
16 Mesajına 19 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0
webceren is an unknown quantity at this point
Standart

NASIL OLMAYIZCENTİLMENLİK,DOSTLUK VE KARDEŞLİK NERESİNDEBUNUN.REZİL ETMEMİŞLER. TÜM DÜNYA ŞAHİT OLDU KARA ONLRIN
__________________
Kontrolsüz Güç Güç Değildir...! Bizler Gücümüzü Kontrol Ederek Ve Birliktelik İçerisinde Daha Doğru Ve Güzele Ulaşacağız...!
webceren isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Popüler Sitelerde Paylaş

Etiketler
dÜnyaya, falan, olmamışız, rezil


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hizli Erisim

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dünyaya Rezil Olduk! hat64 Spor Haberleri ve Güncel Olaylar 1 15-04-2009 17:13
Bilgisayar Gençleri Dünyaya Küstürüyor webceren Bilgisayar ve Eğlence 3 11-02-2009 23:43
ÖRNEK OLSUN BİZE VE TÜM DÜNYAYA isas Sohbet ve Tartışma 2 16-07-2008 01:01

Reklam Alanı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2006 - 2024, Türkiye'nin Beden eğitimi ve Spor Portalı
2007-2024 Türkiye'nin Beden Eğitimi ve Spor Portalı
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159